Mladá Boleslav – Jihlava 3:2 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Sparta 4:2 (kon.) | Zlín – Třinec 3:6 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 3:4 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 3:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:7 (2:1, 1:3, 0:3)
HC Kometa Brno
Pátek 17.02.2023, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 47. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Juniorská extraliga spěje ke konci základní části a hodně důležité utkání se bude hrát v Liberci, kam dorazí Kometa.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši už byli poměrně bezpečně usazení v nejlepší osmičce, která si zahraje play-off. Na začátku ledna se ale vše změnilo, když prohráli osmkrát v řadě a propadli se o několik míst dolů. Aktuálně jsou Bílí Tygři devátí, přičemž na osmé Pardubice ztrácejí pouze bod a mají zápas k dobru. Liberecká forma šla znovu nahoru, domácí půjdou do utkání se třemi výhrami v zádech.
     
    HC KOMETA BRNO

    Zatímco Liberec se posouvá zpátky nahoru a snaží se do osmičky vrátit, Brněnští v posledních kolech putovali v tabulce opačným směrem. V tuhle chvíli mají na kontě už šest proher v řadě a také jim se tedy vstupenka do play-off trošku vzdálila. Kometa teď okupuje desáté místo tabulky se tříbodovou ztrátou na dnešního soupeře. Je tedy jasné, že pod Ještědem to bude souboj o pověstných šest bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Koštoval, Ehrenberger, Hladík (A), Jakubec, Culek, Meisel, Rybář – Kříž, Jenčovský (C), Gajda – Jansa, Fiala, J. Pérez (A) – Janata, Hois, Kofroň – Vološín, Bačkovský, Przybyla.

    HC Kometa Brno: Kavan (Vojtek) – Ulbricht, Kuswito, Svoboda, Eich, Bůžek, Řehák (C) – Bárta, Boltvan (A), Bělohlav, Cakl, Nesvadba, Šantora, Zembol (A), Rakus, Horváth, Linka, Otava.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Kevin Horváth nabral rychlost a po levém křídle se výborně protlačil do střelecké pozice. Puk mu pak sjel, od modré to ještě zkoušel Ulbricht, ale domácí beky nepropálil.
     
    01:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se rychle ujímají vedení. RADEK JANATA zůstal úplně zapomenutý na útočné modré čáře a Samuel Fiala mu poslal přesnou kolmici. Janata pak vymíchal brankáře Kavana a forhendem zasunul kotouč za čáru. Asistence: Samuel Fiala.
     
    02:23
    Liberečtí přispěchali k další útočnou akcí. Vojtěch Hois od zadního mantinelu posílal přihrávku před bránu, do dráhy puku sáhl gólman Kavan.
     
    03:26
    Jakub Bůžek dvakrát střílel zpoza kruhů, Severočeši oba jeho pokusy obětavě zblokovali. Dobrou práci odvedli Gajda s Ehrenbergerem.
     
    04:22
    Roman Otava projel s pukem přes útočnou modrou čáru, dostal se trošku ze středu a vystřelil po ledě zpoza bránícího hráče. Vojtěch Hambálek si připisuje první zákrok a vůbec poprvé – s výjimkou gólu – byla hra přerušena.
     
    04:56
    Jáchym Nesvadba měl na holi vyrovnání, jenže v úniku přestřelil bránu!
     
    05:31
    Brankář Hambálek vytáhl lapačku proti nahození od modré čáry. Následuje buly po jeho pravé ruce.
     
    05:45
    Radek Janata od pravého mantinelu jen tak zlehka nahodil kotouč na Jana Kavana. Ten zasáhl lapačkou, bude se znovu vhazovat.
     
    06:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Řehák – 2 min., podrážení.
     
    07:06
    Gajda přihrávkou po modré čáře vybídl ke střele Koštovala, který si udělal dva kroky vpřed a vypálil švihem. Kavan si připisuje dobrý zákrok.
     
    07:29
    Fiala nastřelil svého spoluhráče Hoise do nohy, od které se kotouč odrazil mimo.
     
    07:52
    Po zaváhání Péreze mohl v oslabení zaútočit Horváth, jemuž poslední liberecký hráč zabránil v průniku do útočného pásma.
     
    09:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Przybyla přihrával krosem na Filipa Kříže. I díky teči bránícího hráče kotouč našel adresáta, Kříž pak nahrávku svému parťákovi oplatil a PETR PRZYBYLA puk neomylně zametl do prázdné klece! Asistence: Filip Kříž.
     
    09:48
    Libor Kuswito dalekonosnou ranou prověřil Hambálkovu pozornost. Liberecký gólman puk hned vytřepal z lapačky a rozehrál.
     
    10:51
    Hraje se už dlouho bez přerušení, oba celky se střídají v držení puku.
     
    11:30
    Ofsajd Komety přerušuje hru.
     
    12:02
    Ondřej Cakl se hezky vytočil před libereckou bránu a přehodil si puk na bekhend. Vojtěch Hambálek svůj tým podržel dobrým pozičním zákrokem.
     
    13:00
    Kometa se na delší čas usadila v útočné třetině. Pak za to vzal Boltvan, jehož štiplavý pokus z pravé strany vyrazil Hambálek do rohu.
     
    13:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Moravané z aktivity vytěžili snížení. ROBIN RAKUS se v rohu kluziště elegantně zbavil napadajícího hráče a vydal se přímo před bránu. Svůj odvážný průnik pak zakončil přesnou střelou pod břevno! Asistence: Matěj Bělohlav.
     
    14:40
    A hosté jsou při chuti. Horváth od modré čáry hezky nabídl puk na teč Boltvanovi, od jehož čepele zamířil kotouč nebezpečně těsně mimo domácí bránu.
     
    16:27
    Jakub Bůžek si byl dobře vědom hustého provozu před libereckou bránou a vyslal nebezpečné nahození, které se k úlevě Tygrů zastavilo o zadní plexisklo.
     
    17:38
    Hosté to často zkoušejí od modré čáry, nicméně Liberečtí zatím hrají dobře pozičně a spoustu střel dokáží zblokovat ještě před tím, než se dostanou až k Hambálkovi.
     
    17:56
    Po delší době se směrem dopředu připomněli také domácí hráči. Pokus Filipa Kříže z levé strany zastavil Kavan pomocí vyrážečky.
     
    18:41
    Následuje zakázané uvolnění Brna.
     
    19:16
    Roman Otava se prezentoval pěkným průnikem po levém mantinelu, který zakončil střelou na Hambálka. Ten ale zasahovat nemusel, kotouč mířil nad bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první části měla lehce víc puk na hokejkách Kometa, nicméně je to domácí Liberec, kdo si zatím může hýčkat těsný náskok. Brněnské může těšit alespoň fakt, že dvougólovou ztrátu snížili ještě před přestávkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Také do druhé třetiny vystupují Severočeši výborně. PETR GAJDA vystřelil přes clonící hráče a Jan Kavan našel kotouč až za svými zády. Asistence: Filip Kříž.
     
    21:42
    Hambálek zachytil nahozený puk a vypadalo to, že bude chtít rozehrávat. Brněnští ho ale dobře dostoupili a přinutili libereckého gólmana kotouč podržet.
     
    21:57
    Puk se odrazil k Ulbrichtovi, který to ale měl na bekhend a střela tedy byla slabá.
     
    23:44
    Hambálek pomohl svým obráncům, když si vyjel za bránu pro nahozený puk a rozehrál.
     
    24:13
    Liberec vyrazil do zajímavého protiútoku. Filip Kříž si narazil kotouč se spoluhráčem a mezi kruhy se snažil vystřelit, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    24:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pořádně smolný moment pro brankáře Hambálka. ŠTĚPÁN LINKA tečoval Nesvadbovu přihrávku. Zdálo se, že má liberecký gólman puk ve výstroji, jenže kotouč se vykutálel za jeho záda a Linka ho pohotově posunul za čáru. Asistence: Jáchym Nesvadba, Jaroslav Řehák.
     
    26:00
    Culek teď předvedl obratný zákrok, když v pozici možná už posledního bránícího hráče rukou zastavil oblouček, který mířil na útočníka Komety.
     
    26:50
    Matěj Bělohlav byl jako první u vyraženého puku a střílel z mezikruží! Hambálek si po smolně inkasované brance spravil chuť výborným zákrokem betonem.
     
    27:55
    Hladík trošku váhal se střelou. Nakonec v tísni nahodil puk na bránu, Kavan kryje.
     
    28:11
    Roman Otava se po nečekaném odrazu kotouče od jednoho z rozhodčích ze strany tlačil do brankoviště, ke smůle Brna puk za gólmana neprocedil.
     
    28:49
    Chvíli to vypadalo, že se Jansa požene sám na bránu. Nakonec k tomu nedošlo, aktivním bruslením však alespoň donutil Kavana podržet puk.
     
    29:43
    Nepřesná Jenčovského přihrávka doputovala až na zadní mantinel, píská se icing.
     
    29:56
    Střela z úhlu od Boltvana domácímu brankáři vypadla, ale mrzet ho to nemuselo. Kotouč totiž pohotově zametl do bezpečí Ehrenberger.
     
    30:38
    Kříž na modré čáře zpomalil přechod do pásma a Gajda mezi tím proklouzl do ofsajdu.
     
    31:14
    Do postavení mimo hru teď vjel pro změnu brněnský Rakus, který následně tvrdě narazil do Meisela. K žádné větší rozmíšce ovšem nedošlo.
     
    32:25
    Jenčovský měl před bránou na zlomek vteřiny zcela volného Kříže. Brněnští obránci zaslouží kredit, že přihrávku nenechali projít.
     
    33:01
    Filip Kříž zatáhl z pravé strany kotouč na osu, vystřelit pak proti přesile nezvládl.
     
    33:32
    Filip Kříž znovu v akci, a to rovnou dvakrát! Nejdříve v plné rychlosti trefil z pravého kruhu bližší tyč, pak mezi kruhy nechal vyniknout Jana Kavana.
     
    33:54
    Dobrá střelecká možnost se naskytla Kofroňovi, kterému v rozhodující chvíli puk utekl.
     
    35:03
    Robin Rakus vystřelil z pravého kruhu a dokonce nechybělo mnoho, aby se dostal k dorážce vlastní střely. Severočeši ošemetnou situaci ustáli bez úhony.
     
    35:47
    Samuel Fiala je prvním vyloučeným hráčem na domácí straně, inkasuje trest za podrážení.
     
    36:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno si na první přesilovku počkalo, dokázalo ji ale využít! KEVIN HORVÁTH to celé vzal na sebe, povyjel si až do ideální střelecké pozice a z osy kluziště švihem překonal gólmana. Bez asistence.
     
    36:48
    Hladík se dobře vrátil s pronikajícím Rakusem a nenechal ho pořádně vystřelit.
     
    37:35
    Kometa zatím po vyrovnávacím gólu více zůstává na kotouči a kombinuje.
     
    37:58
    Liberec ujel do přečíslení dvou na jednoho. Kříž chystal Gajdovi střelu do prázdné, jenže bránící Bůžek dokázal přihrávku ztečovat špičkou hokejky!
     
    38:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrat je na světě. ADAM BOLTVAN vyslal po otočce s pukem naprosto přesný projektil z vrcholku pravého kruhu. Kotouč zaplul pod břevno liberecké brány. Asistence: Kevin Horváth, Patrik Ulbricht.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství nabídlo vesměs vyrovnanou podívanou. Bílí Tygři se dostali do vedení 3:1, jenže pak začali Moravané úřadovat a třemi trefami v řadě si pro zbytek duelu vytvořili lepší pozici.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Bílí Tygři do třetí dvacetiminutovky střídají brankáře! Vojtěcha Hambálka nahrazuje Čeněk Krátký.
     
    40:40
    Kavan vyjel za svoji branku, ale zaváhal a k puku se dostali domácí. Škoda pro Liberec, že si nedokázali lépe přihrát.
     
    41:09
    Píská se icing šelem.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Culek – 2 min., hákování.
     
    42:00
    Fiala v oslabení výborně ušetřil čas, Kometa se zatím nemůže dostat do pásma.
     
    42:20
    Liberečtí si pokračující aktivitou ve čtyřech vyžádali vhazování v neutrální zóně.
     
    43:08
    Až teď se Brno dostalo k prvnímu náznaku šance. Eich střílel od modré čáry vedle, jeho spoluhráč pak z otočky prověřil nově příchozího Krátkého.
     
    43:55
    Liberec zvládl oslabení naprosto s přehledem a znovu se může něco pokusit vymyslet v pěti. A začít může po buly ve středním pásmu, hosté se totiž dopustili postavení mimo hru.
     
    44:16
    Zembolům bekhend se od Krátkého betonu odrazil zpátky ke stejnému hráči, který to ze záporného úhlu hned zkusil znovu. Čeněk Krátký musel dávat pozor, aby si kotouč sám nesrazil za čáru.
     
    46:05
    Puk se na dlouho ztratil pod bruslemi u liberecké střídačky. Rozhodčí nepřerušovali a počkali si, než ho hráči vydolují.
     
    47:31
    Málem bylo vyrovnáno! Jaromír Pérez nádherně vystřelil z levého kruhu, za brankářem Kavanem zazvonila horní tyčka.
     
    47:56
    Zakázané uvolnění Severočechů přemisťuje hru před gólmana Krátkého.
     
    48:14
    Samuel Jansa teď měl hned dvojnásobnou smůlu. Nejprve po chybě obránce nezakončil z mezikruží, následně mu z hokejky sjela i další střela.
     
    49:20
    Signalizovaný ofsajd vyhání Tygry z pásma.
     
    49:30
    Čeněk Krátký zatím působí jistým dojmem. Teď dobře kryl střelu po nebezpečném brejku.
     
    49:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané ale vzápětí Krátkého neprůstřelnost prolamují a vedou už 5:3. Po Ulbrichtově střele se před domácí bránou spustila skrumáž, kterou ukončil gólovou dorážkou TOMÁŠ ŠANTORA. Asistence: Patrik Ulbricht.
     
    50:31
    Rybář se s tím nepáral a tvrdě vystřelil od modré čáry, rána narazila na zadní mantinel.
     
    51:16
    Na liberecké hokejky se teď trošku nabaluje smůla. Příkladem jde svým spoluhráčům kapitán Jenčovský, který dobře dohrál souboj.
     
    52:19
    Hois se na hraně ofsajdu prokličkoval do útočného pásma, následná střela končí nad.
     
    52:48
    Brněnská obrana vyhodila kotouč tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    53:07
    Liberec může snížit, zkusí si totiž přesilovku. Za podrážení jde pykat Jaroslav Řehák.
     
    53:35
    Jakub Zembol se vrhl proti Koštovalově raketě a obětavě ji zblokoval.
     
    53:54
    Následně Moravané znovu vyhazují.
     
    54:19
    Kotouč znovu míří až k brankáři Krátkému.
     
    54:48
    Bílí Tygři už přesilovku dohrávají spíše v křeči, hosté budou za chvíli kompletní.
     
    54:54
    Na třináct sekund se síly na ledě vyrovnávají, pak se Kometa vrhne do přesilovky. Za podrážení je totiž vyloučený liberecký Samuel Fiala.
     
    56:00
    Brno se drží v útočném pásmu a přestože se zatím nedostalo do žádné větší šance, za současného stavu ho to příliš mrzet nemusí.
     
    56:54
    Přesilovka Komety poklidně doplula ke konci. Bílí Tygři teď mají tři minuty na to, aby se ještě pokusili o potenciální zvrat.
     
    57:09
    Liberec to zkouší v šesti!
     
    57:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Liberečtí se při hře bez gólmana usadili v pásmu, jenže o kotouč přišli. JAKUB ZEMBOL s ním pak doputoval až za útočnou modrou čáru a pohodlně skóroval. Asistence: Adam Boltvan.
     
    58:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Bílí Tygři to v šesti zkusili ještě jednou, jenže ani teď se jim risk nevyplatil. Pérez se sice snažil střelu ONDŘEJE CAKLA zblokovat, puk se o něj otřel, ale přesto zapadl do nekryté sítě. Asistence: Lukáš Eich.
     
    59:33
    Zápas už se jen dohrává. Liberečtí sice mají kotouč na hokejkách, jenže rozehrávka se jim nepovedla a píská se zakázané uvolnění.
     
    59:55
    Petr Gajda se ještě jednou dostal do útočného pásma a švihem vystřelil z pravého kruhu. Kotouč přistál v připravené lapačce Jana Kavana.
     
    Konec zápasu.
     
    Důležitý souboj týmů na hraně play-off dopadl lépe pro Kometu! Liberec sice na začátku druhé třetiny zvýšil na 3:1, pak už ale úřadovali pouze hosté. Velký obrat je vynesl na stejnou bodovou hladinu, na které se aktuálně nacházejí Tygři.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (20:13:31)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Janata (Fiala), 9. Przybyla (Kříž), 21. Gajda (Kříž) – 14. Rakus (Bělohlav), 25. Linka (Nesvadba, Řehák), 37. Horváth, 39. Boltvan (Horváth, Ulbricht), 50. Šantora (Ulbricht), 58. Zembol (Boltvan), 59. Cakl (Eich)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Koštoval, Ehrenberger, Hladík (A), Jakubec, Culek, Meisel, Rybář – Kříž, Jenčovský (C), Gajda – Jansa, Fiala, J. Pérez (A) – Janata, Hois, Kofroň – Vološín, Bačkovský, Przybyla.
    HC Kometa Brno: Kavan (Vojtek) – Ulbricht, Kuswito, Svoboda, Eich, Bůžek, Řehák (C) – Bárta, Boltvan (A), Bělohlav, Cakl, Nesvadba, Šantora, Zembol (A), Rakus, Horváth, Linka, Otava.
    bahis siteleri