Washington – Florida 3:6 (kon.) | Carolina – Montreal 6:2 (kon.) | Columbus – Winnipeg 3:1 (kon.)
Nashville – Boston 0:5 (kon.) | St. Louis – New Jersey 4:2 (kon.) | Calgary – Detroit 2:5 (kon.)
Seattle – Philadelphia 6:2 (kon.) | Vegas – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Winnipeg Jets
Pátek 17.02.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Boone JENNER - 3:1
     
    59:57
    Columbus právě vstřelil branku! BOONE JENNER si pěkně vyměnil puk s Patrikem Lainem a po ustání souboje s Kylem Connorem skóroval bekhendem do prázdné brány! Definitivní tečka. Asistence: Patrik Laine a Joonas Korpisalo.
     
    59:04
    Blue Jackets těsně minuli prázdnou bránu a ještě předtím měl slibnou šanci Mark Scheifele, který střelou z levého kruhu mířil do předního horního rohu brány, Joonas Korpisalo ale skvěle zasáhl vyrážečkou! Závěrečná třetina je hodně parádní.
     
    57:20
    Eric Robinson teď rychle obkroužil bránu a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat z blízkosti, jenže David Rittich poté fantasticky zasáhl!
     
    55:45
    Joonas Korpisalo si chtěl zvednout hokejku ležící za bránou, jenže Blake Wheeler práskl do puku na vrcholu levého kruhu a domácí brankář musel opět zasahovat levým betonem! Skvělý zákrok.
     
    53:23
    Columbus podruhé ve třetí třetině vyhodil puk přes ochranné sklo, tentokrát to byl Nick Blankenburg.
    52:29 Joonas Korpisalo senzačně zasáhl svým pravým betonem
     
    52:29
    Aktivní Kyle Connor dostal z levé strany krásnou přihrávku před bránu a z otočky pak zakončoval dobře bekhendem, Joonas Korpisalo ale parádně zasáhl svým pravým betonem! Parádní zákrok.
    49:40 Kent JOHNSON - 2:1
     
    49:40
    Columbus právě vstřelil branku! KENT JOHNSON se nádherně uvolnil na pravém křídle u hrazení a nenápadným nahozením z otočky zamířil na přední tyči mezi betony Davida Ritticha! Obrat – 2:1. Asistence: Jack Roslovic a Emil Bemström.
     
    47:30
    Adam Boqvist se chystal v mezikruží zakončovat a byl faulován. Vyloučení po komerční přestávce. Neal Pionk vyfasoval dvě minuty za podrážení. Trest střídá trest.
     
    45:45
    Gavin Bayreuther měl obrovskou šanci, jenže David Rittich udělal v brankovišti sněhuláka a dokázal ho parádně vychytat! Obrovská šance.
     
    43:50
    Kyle Connor teď dostal dvě minuty za hákování a ani tentokrát Winnipeg v přesilové hře neuspěje – 4 na 4.
     
    43:48
    Joonas Korpisalo nedokázal sevřít ideálně puk mezi pravou rukou a betonem a poté měl co dělat, aby ho na brankovišti zalehl! Málem 1:2.
     
    43:07
    Gavin Bayreuther vyhodil puk přes ochranné sklo a Winnipeg si zahraje potřetí v pěti proti třem!
     
    42:30
    Dnešní utkání sleduje 16032 diváků.
     
    41:49
    Sean Kuraly dostal dvě minuty za hákování poté, co Joonas Korpisalo zasáhl proti střele z pravé strany.
    39:59 Joonas Korpisalo si udělal z brankoviště pěkný kulečník!
     
    39:59
    Domácí Joonas Korpisalo si udělal z vlastního brankoviště kulečník, když zasáhl pravým a poté levým betonem a pak ještě jednou, ani Mason Appleton ho ale z blízkosti překonat nedokázal!
    37:19 Pierre-Luc Dubois měl velkou příležitost během oslabení!
     
    37:19
    Pierre-Luc Dubois se nyní řítil během vlastního oslabení sám na bránu, jenže ani on nedokázal kotouč poslat mezi betony brankáře do sítě!
     
    36:03
    Dylan DeMelo dostal dvě minuty za držení a Columbus může otočit skóre střetnutí během další přesilové hry.
     
    35:48
    Erik Gudbranson se vrátil z trestné lavice na led a řítil se sám na bránu, u pravé tyče ale puk mezi betony brankáře Davida Ritticha nezasunul!
     
    33:39
    Josh Morrissey se zpožděním odevzdal puk soupeři a bude z toho znovu přesilová hra Jets 5 na 3! Erik Gudbranson dostal dvě minuty za vysokou hokejku.
     
    32:03
    Andrew Peeke dostal dvě minuty za držení a Winnipeg si zahraje už třetí přesilovou hru. První dnes využil.
    30:00 Patrik LAINE - 1:1
     
    30:00
    Columbus právě vstřelil branku! PATRIK LAINE krátce po sobě dvakrát vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho pěkná druhá střela zápěstím už zapadla přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Oba tým využily PP. Asistence: Adam Boqvist a Johnny Gaudreau.
     
    29:05
    Pierre-Luc Dubois hraje proti svému bývalému týmu a podruhé byl vyloučen, tentokrát za držení. Přesilovka.
     
    27:10
    Kent Johnson se na levém křídle krásně protáhl mezi dvěma protihráči do zakončení, David Rittich ale jeho pokus s obrovskými problémy zastavil! Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    25:01
    Pierre-Luc Dubois parádně forčekoval na pravém křídle, jenže to trošku přehnal a byl vyloučen za hákování.
    19:58 Kyle CONNOR - 0:1
     
    19:58
    Winnipeg právě vstřelil branku! KYLE CONNOR se pomazlil s pukem v pravém kruhu a nádhernou střelou zápěstím zamířil ke vzdálenější levé tyči! Jets využili přesilovou hru 1,8 sekundy před koncem první části! To je facka. Hosté vedou. Asistence: Blake Wheeler a Pierre-Luc Dubois.
     
    19:28
    Erik Gudbranson nyní dostal dvě minuty za hákování a Winnipeg si zahraje 28 sekund v pěti proti třem. Šance!
     
    18:51
    Mark Scheifele vypálil bez přípravy v levém kruhu a mířil do vzdálenějšího rohu brány, Joonas Korpisalo ale vytáhl parádní semafor!
     
    17:57
    Josh Morrissey si dobře pokryl puk v pravém kruhu bekhendem a Liam Foudy ho z boku podrazil. Trest.
    05:08 Joonas Korpisalo fantasticky zasáhl proti tečované střele!
     
    05:08
    Brenden Dillon vypálil na vrcholu levého kruhu a jeho rána byla na přední tyči velice nepříjemně tečována do protipohybu brankáře, parádní Joonas Korpisalo ale vytáhl spektakulární zákrok lapačkou, po kterém rychle zmrazil puk – 0:0!
    04:36 Josh Morrissey vypálil do odkryté brány, gól ale nedal
     
    04:36
    Josh Morrissey hned vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu a zdálo se, že jeho rána skončí v odkryté bráně, jenže Joonas Korpisalo předvedl fantastický rozštěp a zákrok levým betonem!
     
    01:37
    Winnipeg si teď vytvořil obrovský tlak a Joonas Korpisalo vytáhl sérii tří fantastických zákroků v rozpětí několika sekund, jeho betony byly pevné!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Laine (A. Boqvist, J. Gaudreau), 50. K. Johnson (Roslovic, Bemström), 60. Jenner (Laine, Korpisalo) – 20. Connor (Wheeler, Dubois)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Gudbranson, Berni, Peeke, Blankenburg, A. Boqvist, Bayreuther – Marčenko, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – Laine, Sillinger, K. Johnson – Bemström, Roslovic, L. Foudy – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – Pionk, Morrissey (A), Samberg, Dillon, Schmidt, DeMelo – Wheeler, Scheifele (A), Perfetti – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), M. Barron – Gagner, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Chris Schlenker. Čároví: Tommy Hughes, Brad Kovachik

    Diváci: 16032
    thejrc.org