Helas Brno – Vysoké Mýto 8:2 (kon.) | Olympik Mělník – Slavia 1:3 (kon.) | Rapid Ústí n/L – SKUP Olomouc 4:10 (kon.)
Česká Lípa – Interobal Plzeň 2:12 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
4:10 (1:3)
SKUP Olomouc, z. s.
Pátek 17.02.2023, 20:30 • Sportcentrum Sluneta, Jateční 1026/18, Ústí nad Labem 10-Klíše • 1. Futsal liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Olomouc odváží z Ústí nad Labem plný bodový zisk, když Severočeši padli poměrem 4:10. Rapid živí již jen velmi teoretickou šanci na záchranu a jako první tým bude pravděpodobně odsouzen k sestupu do tuzemské druhé nejvyšší futsalové soutěže. Naopak vysokoškoláci z Olomouce mají ještě možnost promluvit do bojů o play-off 1. Futsal ligy.

    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 3:5.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek z futstalu vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (22:13:24)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Věděli jsme, že soupeř přijel v malém počtu hráčů. Od úvodního hvizdu jsme začali Olomouc presovat, ze začátku si vytvořili pár slibných brankových příležitostí. Šance jsme bohužel neproměnili a hosté hrozili z rychlých brejků. Do poločasu se dostala Olomouc do dvoubrankového vedení a po přestávce odskočila o další dva góly. Reagovali jsme power-play, která se nám nevydařila. Nakonec zápas skončil divokou přestřelkou, v níž hosté zaslouženě zvítězili."

    Martin Janečka (hrající trenér SKUP Olomouc, z. s.): "Jsme rádi, že i v takto okleštěné sestavě se nám podařilo v Ústí nad Labem bodovat. Kluci podali výkon na hranici svých sil, plnili taktické pokyny. Pokud budeme vždy takto hrát, můžeme porážet i další týmy. Chceme bodovat i ve dvou zbylých zápasech sezóny. Chtěl bych pochválit Ústí nad Labem. Pokud bude tým takto dále pracovat, má českému futsalu co nabídnout. Sezónní cíl, kterým byla záchrana, jsme splnili, vše ostatní je již nadstandard."
     
    Konec zápasu.
     
    39:52
    Zápas se již pouze dohrává.
     
    39:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Desátý gól Olomouce! Jan Šipka nalezl PATRIKA KMÍNKA, který s největší pravděpodobností pečetí vítězství hostů. Asistence: Jan Šipka.
     
    38:38
    Pátý akumulovaný faul Olomouce ve druhém poločase.
     
    38:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Gól do prázdné brány! MARTIN LAPČÍK vsítil devátou branku Olomouce. Bez asistence.
     
    37:02
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rozehrání Jiřího Zápotockého z přímého volného kopu tečoval patou za záda hostujícího gólmana VÁCLAV KOC. Asistence: Jiří Zápotocký.
     
    37:01
    Také Jiří Lasch dnes použije stejně jako jeho kolega žlutou kartu, za obranný zákrok proti pravidlům uviděl kartonek žluté barvy Martin Janečka (OLO).
     
    36:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Gól do prázdné brány! Hra bez brankáře Rapidu opět nezůstala bez trestu, do černého se dnes podruhé trefuje kapitán MARTIN JANEČKA. Asistence: Petr Brázdil.
     
    36:11
    Rapid nemá co ztratit a opět sází na power-play!
     
    35:12
    Patrik Kmínek si v brejku vylámal zuby na skvělém Danielu Klečkovi, který živí naděje Rapidu.
     
    34:41
    Oddechový čas pro tým SKUP Olomouc, z. s.
     
    33:48
    Rapid právě vstřelil branku!
    Domácí se nevzdávají, když udeřilo bratrské duo! Na rozdíl čtyř branek koriguje stav na světelné tabuli JAROSLAV ZÁPOTOCKÝ. Asistence: Jiří Zápotocký.
     
    32:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Daniel Klečka byl již zpět mezi tyčemi, když se štěstím upravuje skóre JAN ŠIPKA. Gólman Ústí nad Labem ránu obránce Olomouce tlumil, ale zastavil těsně za brankovou čárou. Asistence: Petr Brázdil.
     
    32:19
    Nováček Miroslav Mraček zprava trefil boční síť.
     
    31:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Gól do prázdné brány! Hru domácích bez brankáře trestá PETR BRÁZDIL, jenž vystihl balón a s přehledem zakončuje. Bez asistence.
     
    30:36
    Tomáš Vobořil po dlouhé kombinaci získal rohový kop.
     
    29:32
    Power-play Ústí nad Labem, Jiří Zápotocký nahradil Daniela Klečku!

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 11. Vobořil (Gajdoš), 29. Radosta (pen.), 34. Jaroslav Zápotocký (Jiří Zápotocký), 38. Koc (Jiří Zápotocký) – 6. Křižák (Brázdil), 6. Kmínek (Šipka), 19. M. Janečka, 24. Šipka (Brázdil), 27. Brázdil (Šipka), 32. Brázdil, 33. Šipka (Brázdil), 37. M. Janečka (Brázdil), 39. Lapčík, 40. Kmínek (Šipka)

    Karty:   29. Novák (RUL) – 38. M. Janečka (OLO)


    FC Rapid Ústí nad Labem: Klečka (Džudža) – Jaroslav Zápotocký, Jiří Zápotocký, T. Vobořil, M. Gajdoš – Radosta, Koc, J. Novák, Vondrka – od 30. Mraček, připraven Melichar, připraven M. Čapek.
    Trenér: Martin Dlouhý.

    SKUP Olomouc, z. s.: R. Janečka – Šipka, Lapčík, Kmínek, J. Křižák – M. Janečka, Brázdil.
    Trenér: Martin Janečka (hrající).

    Rozhodčí: Chládek – Lasch, J. Vlašič; delegát: Smreček

    Diváci: 68
    thejrc.org