Real Sociedad – Celta Vigo 1:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:1 (kon.) | Mallorca – Villarreal 4:2 (kon.)
Osasuna – Real Madrid 0:2 (kon.)
konec
CA Osasuna
0:2 (0:0)
Real Madrid
Sobota 18.02.2023, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    Bílý balet potvrdil roli favorita, na půdě Osasuny vyhrál dvoubrankovým rozdílem
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:7. (23:14:12)
     
    Real Madrid se pořádně nadřel, ale nakonec na stadiónu Osasuny získal očekávané tři body po vítězství 2:0.

    Hodně aktivní byl od úvodních minut Vinícius Júnior, který si vytvářel slibné šance, ale selhával v koncovce. Potrestat nevyužité příležitosti soupeře mohl v 62. minutě Moisés Gómez, ale jeho rána zamířila do levé tyče, a tak přeci jen udeřilo na druhé straně. V 78. minutě Vinícius Júnior zleva nahrával pod sebe Federicovi Valverdemu, jenž v těžké pozici zamířil neomylně k levé tyči. Pojistku přidal bílý balet v nastavení, a to nadvakrát. Trefil se totiž nejprve Vinícius Júnior, avšak jeho zásah neplatil pro ofsajd, hned z následující akce ovšem již platnou přidal pojistku střídající Marco Asensio.

    Svěřenci kouče Ancelottiho zůstávají v boji o titul, ale navzdory výhře platí, že situaci nemají ve svých rukou, protože na Barcelonu ztrácí pět bodů, přitom odehráli o jedno utkání více. Osasuna je desátá, avšak dnešním bojovným výkonem dala najevo, že by klidně mohla zabojovat o pohárové příčky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Thibaut Courtois je blízko páté vychytané nule v sezóně. Belgický brankář měl teď snadnou práci, Budimir prodloužil nákop Gómeze přímo do jeho rukou.
     
    90+4
    Vzhledem k důležitým událostem z předešlých minut ještě nebylo oznámeno, kolik minut se nastavuje nad rámec základní hrací doby. Údaj zřejmě ani už oznámen nebude, zkrátka musíme počkat na závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tato branka už bude platit bez debat! Znovu v roli asistujícího hráče Álvaro Rodriguez, který doleva nahrával pro změnu MARCU ASENSIOVI a španělský ofenzivně laděný fotbalista ostrou přízemní ránou prostřelil Herreru mezi nohama.
     
    90+1
    Gól neplatí! Videorozhodčí dal arbitru Munuerovi zprávu, že gól nepadl v souladu s pravidly, Rodriguez se skutečně nacházel v těsném ofsajdu. Radost Viníciuse Júniora byla předčasná.
     
    90
    Ještě se řeší, zda druhému gólu hostujícího celku nepředcházel ofsajd.
     
    89
    Je rozhodnuto, tři body pojedou do Madridu! Domácí otevřeli hru a bílý balet trestal. Nahrávku za defenzivní linii dostal nově příchozí Álvaro Rodriguez, jenž nezazmatkoval a nahrávkou po levé ruce uvolnil VINÍCIUSE JÚNIORA, za střelou k pravé tyči se Herrera jenom podíval.
     
    88
    Střídání v týmu Real Madrid CF:
    ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Álvaro Rodriguez.
     
    87
    Vzhledem ke stavu utkání a jeho fázi je poněkud překvapivé, že se David Alaba vydal na útočný výlet. Rakouský stoper ho zakončil střelou z levé strany šestnáctky, Sergio Herrera zaznamenal úspěšný zákrok.
     
    86
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Lucas Torró, přichází Kike García.
     
    86
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Abdesamad Ezalzúlí, přichází Kike Barja.
     
    85
    Do ofenzivy se zapojil i domácí kapitán David García. Právě on dostával zajímavou pobídku těsně za šestnáctku, při pokusu o střelu pravou nohou ale promáchl.
     
    84
    Hostujícím fotbalistům sedících na střídačce se vůbec nelíbilo rozhodnutí Munuery neodpískat údajný faul na Viníciuse Júniora. Dokonce byla udělena i jedna žlutá karta, vyfasoval ji již vystřídaný Nacho Fernández.
     
    83
    Protiútok hostujícího celku táhl po levé straně Vinícius Júnior. Troufl si jeden na jednoho, bránící David García vyšel z minisouboje jako vítěz.
     
    82
    Dobrou práci odvedl Thibaut Courtois. Včas vystartoval proti vysokému centru zleva, balón bezpečně sebral do rukavic.

    Milan Huppert

    Branky: 78. Valverde (Vinícius Júnior), 90+2. Asensio (Rodriguez)

    Karty:   5. Torró (OSS), 45+2. Moncayola (OSS), 45+3. Mo. Gómez (OSS) – 45+3. Vinícius Júnior (REA), 84. Na. Fernández (REA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:7.
    CA Osasuna: S. Herrera – Moncayola, Unai García, David García (C), M. Sánchez – Brašanac (72. Oroz), Torró (86. Kike García), Mo. Gómez – Rubén García (63. D. Moreno I), Budimir, Ezalzúlí (86. Barja).
    Náhradníci: A. Fernández – Ibáñez, A. Hernández, Cameroz.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Real Madrid: Courtois – Militão, Rüdiger, Na. Fernández (C) (76. Carvajal), Alaba – Modrić, Camavinga, Ceballos (66. Asensio) – Valverde, Rodrygo (88. Rodriguez), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: L. López, Lunin – J. Vallejo, M. Martín, Odriozola, L. Vázquez, Hazard.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Munuera – Sánchez, Martínez

    Diváci: 21 668
    bahis siteleri