Litvínov – Třinec 4:3 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 0:5 (kon.) | Liberec – Sparta 2:1 (kon.)
Vítkovice – Motor ČB 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
Kladno – Olomouc 4:5 (po pr.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den zpod Bílé věže, kde se v neděli v rámci rámci 48. kola Tipsport extraligy odehraje zajímavý souboj mezi Mountfieldem HK a HC Škodou Plzeň.

    Oba celky do utkání vstoupí v úplně jiném rozpoložení. Zatímco Východočeši se nacházejí ve skvělé formě, jelikož z posledních osmi zápasů si odnesli všech 24 bodů, čímž vytvořili klubový rekord v počtu tříbodových vítězství v řadě (8). Zároveň jde také o vyrovnání dosavadního klubového maxima jakýchkoliv výher v řadě, a tak v nadcházejícím mači budou Lvi mít možnost se v tomto ohledu poprvé v historie vylepšit na devět úspěchů v řadě. Mountfield tato série vyšvihla na čtvrté místo, kde má čtyřbodový náskok na Třinec.

    To v Plzni s posledními výsledky panuje rozhodně menší spokojenost. Západočeši poslední čtyři duely prohráli, navíc drží sérii 162 minut, 38 sekund bez vstřelené branky. Škodovka se tak postupně propadá tabulkou. Před duelem se nachází na osmé příčce s tříbodovým deficitem na Olomouc, ta má ovšem zápas k dobru. Škodovka má také blíže ke 12. Litvínovu, než k 5. Třinci.
     
    Mountfield HK
    4. místo, 78 bodů, skóre 127:115, bilance 20-7-4-16

    Královéhradečtí zažívají velmi neobvyklý ročník, především kvůli velmi často rozsáhlé marodce. I ta měla za následek, že se Lvi velkou část sezony pohybovali okolo středu tabulky. Vypadalo to, že svěřenci Tomáše Martince, jenž nedávno prodloužil s klubem kontrakt o dva roky, bude čekat boj v předkole vyřazovacích bojů. Avšak aktuálně jim náleží čtvrtá pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off.

    Další pozitivní zprávou je také fakt, že marodku Mountfieldu HK po dlouhé době opustil jejich kapitán –⁠ Radek Smoleňák. Už horší novinkou je to, že na list nedostupných hráčů, kvůli nemoci, přibyli Oliver Okuliar s Ethanem Werek. Zranění zase vyřadilo Martina Štohanzla.

    Východočechy trápí produktivita, jelikož mají druhou nejhorší úspěšnost střelby ze všech extraligových mužstev (8,20 %). Na druhou stranu si dokáží pomoct vyhraným vhazováním, která jsou čtvrtá nejlepší (51 %). Jak hradecké přesilovce, tak oslabení náleží deváté místo v soutěži.

    Nejproduktivnějším špílmachrem Lvů je Jakub Lev (15+20), toho stíhá Christophe Lalancette (12+20) a třetí v pořadí je Aleš Jergl (17+14). Klub zpod Bílé věže se v brankovišti může spolehnout na finskou zeď –⁠ Henriho Kiviaha, jenž patří k nejlepším maskovaným mužům ligy. Severský gólman si v posledních dvou domácích kláních připsal čisté konto, a tak dorovnal prvního Jakuba Kováře se šesti nulami.
     
    HC Škoda Plzeň
    8. místo, 64 bodů, skóre 116:128, bilance 15-6-7-19

    Plzni se vůbec nepovedl samotný start do ročníku a už po dvou odehraných utkáních rekordně vyhodila trenéry. Celek převzal Petr Kořínek a jeho asistent František Bombic. Západočeši se zanedlouho začali zvedat a později si připsali sérii šesti tříbodových úspěchů v řadě. Modrobílí se značnou část sezony pohybovali v horních patrech tabulky.

    V nedávné době však nastal výsledkový pokles, když v předcházejících sedmi duelech zvítězili pouze jednou za tři body. Z posledních čtyř mačů vyšli Indiáni dokonce bodově naprázdno, a tak se nacházejí na osmé pozici ligové pořadí s tím, že mají v zádech Karlovy Vary s Kometou.

    Západočeši mají až jedenáctou nejlepší početní převahu v extralize (18,54 %). Zatímco v početní nevýhodě patří ke špičce ligy (80,79 %, 5. místo). To se Indiánům velmi hodí, jelikož jsou druhým nejvylučovanějším mužstvem.

    Kanadskému bodování Indiánů vévodí Petr Kodýtek (15+19). Tomu je v patách Aleksi Rekonen (11+19), na třetí příčce se nachází obránce a nejvytěžovanější hráč ligy Petr Zámorský (7+21). K tahounům patří také posila, jenž na západ Čech dorazila v průběhu ročníku – Adrián Holešinský (9+14). Brankoviště Plzně stráží vyrovnaná kvalitní dvojice – Miroslav Svoboda, Dominik Pavlát.
     
    Vzájemná utkání v této sezoně:
    9.10. 2022, 9. kolo, HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK 2:5
    25.11. 2022, 23. kolo, Mountfield HK vs. HC Škoda Plzeň 1:4
    5.1. 2023, 35. kolo, HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK 0:4

    V aktuálním ročníky tedy zatím v souboji těchto dvou celků vždy zvítězili hosté. Bude tomu tak i napočtvrté? To se dozvíme zanedlouho, mač startuje v hradecké ČPP Aréně v nedělních 16 hodin.
    Dočká se Plzeň po čtyřech prohrách konečně výhry?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Chalupa – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Okuliar, Zachar, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Baránek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Hynek, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Hned po vhazování se udál souboj o kotouč, který nakonec získali hosté.
     
    00:36
    Henri Kiviaho si připisuje první ostrý zákrok, když ho z úhlu prověřil ex-hradecký Petr Zámorský. Domácí jistota mezi třemi tyčemi tento pokus vyrazila.
     
    01:23
    Icing hostí.
     
    01:29
    Útočnou akci Západočechů zastavil na modré čáře Aleš Jergl a na kootouči jsou Lvi.
     
    02:02
    Do slibné pozice se propracoval švédský forvard Ludwig Blomstrand, avšak severský brankář znovu zakročil.
     
    02:24
    Indiáni posílají touš na zakázané uvolnění.
     
    02:32
    Plzeň vytlačila soupeře ze svého pásma a sama založila svůj útok. Jenže i domácí defenziva si poradila.
     
    03:08
    Ofsajd přerušuje ofenzivní snažení Mountfieldu.
     
    03:14
    Matěj Chalupa vlétl do pásma soka, vypálil, ale jeho projektil byl sražen.
     
    03:50
    Henri Kiviaho má na svém kontě další kvalitní zákrok. V mezikruží vystřelil Kryštof Hrabík, strážce východočeské klece byl připraven a betonem zastavil tuto šanci.
     
    04:23
    Lvi pronikli do útočné třetiny, jenže záhy byli zastaveni a vyhnáni, a tak to zkouší znovu
     
    05:17
    Navrátilec Oliver Okuliar se připomněl, když se snažel zpoza svatyně z otočky dostat puk do sítě. Dominik Pavlát tento záměr přečetl a včas se stihl přemístit.
     
    06:02
    Ze strany na domácí klec vypálil Martin Beránek. Jeho střela však nebyla dostatečně dobře umístěna a finský maskovaný muž si bez problému poradil.
     
    07:34
    Indiánům se nepovedlo udržet na puku v útočné zóně, a tak se o to samé jdou snažit domácí.
     
    08:02
    Pobyt Královéhradeckých v pásmu Škodovky byl zastaven, následuje komerční přestávka.
     
    08:06
    Záhy po vhazování Pavláta prověřil Bohumil Jank. Plzeňský brankář ji dobře viděl a zneškodnil ji. Poté se ještě snažil dorážet kapitán Lvů Radek Smoleňák a strhla se první menší potyčka. Následuje buly v obranné zóně Západočechů.
     
    08:36
    Po úspěšné kličce vyzkoušel svůj bekhend z kruhu Jeremie Blain. Strážce hostující klece neměl problém tento nerazantní projektil zlikvidovat.
     
    09:33
    Kryštof Hrabík se natlačil před branku a snažil se naněkolikrát dotlačit touš za Kiviahova záda. To se mu ale nepovedlo.
     
    10:23
    Lvi byli blízko k otevření skóre! Střelu Matěje Chalupy vyrazil Pavlát pouze před sebe. Odražený touš si nejrychleji našel Radovan Pavlík a snažil se ho ze strany dostat do branky nic netušícího Pavláta. Tomu však pomohl spoluhráč a hosté situaci ustáli.
     
    11:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vzápětí ale Mountfield opravdu vstřílí premiérový gól tohoto duelu! Jakub Lev vybojoval kotouč u mantinelu, předložil ho Janu Eberlemu, jenž ještě hledal najíždějícího GRAEMA MCCORMACKA. Ten si připravil ránu a zavěsil přesně k tyči svatyně Škodovky. Asistence: Jan Eberle, Jakub Lev.
    11:58 Graeme MCCORMACK - 1:0
     
    13:32
    Rázem mohlo být domácím ještě veseleji. Kapitán Plzně Jan Schleiss ztratil za soupeřovou branku nejprve svojí rukavici, poté i puk a Královéhradečtí ujeli do brejku 2 na 1. Aleš Jergl hledal Jordanna Perreta, ten už se ale nenacházel v ideálním úhlu, a tak jeho zakončení Dominik Pavlát pokryl.
     
    14:39
    David Kvasnička podrazil za svou brankou protihráče a domácí tak čeká jejich úvodní početní výhoda tohoto klání.
     
    15:21
    Lvům se zatím početní převaha příliš nedaří. Jediným nebezpečím byla zatím pumelice McCormacka od modré čáry. Ta však pouze zaduněla do mantinelu.
     
    16:28
    Kevin Klíma vyslal štiplavý projektil na Pavláta, který si však puk našel a přikryl jej.
     
    16:38
    Přesilovku Východočechů uzavřela tvrdá rána Blaina. Ta mířila znovu pouze do náručí gólmana Indiánů.
     
    16:39
    Hosté v plném počtu.
     
    17:12
    Velká příležitost Škodovky neskončila úspěchem! Jakub Pour v přečíslení 2 na 1 zvolil zakončení, kterým rozezvoněl tyč.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Piskáček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    18:22
    Mountfield měl na počátku své druhé početní převahy zajímavou šanci, když se na kruhu ocitl Aleš Jergl. Ten svou typickou ranou příklepem trefil hostujícího strážce svatyně.
     
    19:27
    Rosandič nebezpečně posílal touš do ohně, kde si ho však nikdo z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    19:30
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních 20 minut tohoto klání. Aktivnějším celkem byli Hradečtí, které mohl poslat do vedení Radovan Pavlík, jenže nedokázal dorazit touš na místo určení. Záhy však skóre, přesnou ranou, otevřel Graeme McCormack. Oba celky poté ujeli do kontru 2 na 1, ale ani jeden z nich trefou neskončil. A když v závěru periody mužstvo zpod Bílé věže nezužitkovalo přesilovku, svítí na ukazateli skóre 1:0.
     
    Prostřední část začne přibližně v 16:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Lukáš Cingel vyhrál úvodní buly druhého dějství a fotbalovým způsobem předal hrací předmět svému spoluhráči.
     
    20:56
    Graeme McCormack od modré čáry trefil prvního hráče před sebou a útuk Lvů tak nepokračuje.
     
    21:08
    Vhazování před Kiviahem.
     
    21:23
    Indiáni vyhazují na icing.
     
    21:34
    Petr Kalina, hrající s košíkem kvůli krvavému zranění z minulého mače, propagačním pokusem prověřil pozornost brankáře v modrém, jenž raději přikryl touš.
     
    21:50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Martin Beránek vyrazil po křídle do útočné třetiny. Poté posunul puk na kruhu postaveného LUDWIGA BLOMSTRANDA, který zblízka, přes obránce, propálil Kiviaha. Asistence: Martin Beránek.
    21:50 Ludwig BLOMSTRAND - 1:1
     
    23:36
    Domácí chtěli rychle odpovědět, nahození od modré čáry ale pro strážce západočeské klece nebyla hrozbou.
     
    Dělovku od modré čáry vyslal Bohumil Jank a trefil Dominika Pavláta nepříjemně do masky, hra se přerušila. Maskovaný muž Škodovky se zanedlouho oklepal a hra bude pokračovat.
     
    24:06
    Za druhou trefou v utkání se hnal Ludwig Blomstrand, jenž byl vyslán do úniku po přesné přihrávce mezi nohami soupeře. Bohumil Jank ale následnou kličkou švédského forvarda přečetl a utnul rychlý kontr soka.
     
    24:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Ludwig Blomstrand – 2 min., hákování.
     
    25:16
    Lvi si vyměňují touš v ofenzivní zóně, čeká je přesilovka 5 na 3.
     
    25:36
    Mountfield má skvělou možnost na skórování! Čeká ho totiž přesilovka 5 na 3 dlouhá 74 sekund.
     
    25:52
    Lvovi nesedla rána a zlomil hůl.
     
    26:32
    Hosté vyhazují.
     
    26:46
    Nebezpečně z první pálil Aleš Jergl. Dominik Pavlát ale chytá velmi dobře a na jeho pokus se stačil přesunout.
     
    26:49
    Modří už jsou ve čtyřech.
     
    27:36
    Hosté v plném počtu, domácí do vedení v přesilovce neodskočili.
     
    28:02
    Mislav Rosandić se opřel do odraženého kotouče, avšak napálil opět pouze masku gólmana protivníka.
     
    28:32
    Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    28:36
    Škodovka se probojovala do pásma Hradce, záhy však puk opustil hrací plochu a vhazuje se v domácím pásmu.
     
    29:18
    Pěknou žabičkou vybídl Christophe Lalancette najíždějícího Jordanna Perreta. Ten ale nedokázal skákavý touš zkrotit.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Patrik Marcel – 2 min., držení.
     
    30:02
    Západočeši start do své první početní výhody v utkání nezvládají úplně podle představ.
     
    30:40
    Tradičně odvádí skvělou práci v početní nevýhodě Radovan Pavlík. Tentokrát vypíchl protivníkovi kotouč, přebruslil defenzivu Plzně a hnal se do zakončení. I přes to, že na něj ostře dotíralo více hráčů soupeře, zvládl bekhendem zakončit. Jenže pouze do betonu Pavláta.
     
    31:44
    Mužstvo zpod Bílé věže ujelo do přečíslení 2 na 1. Kevin Klíma se rozhodl pro střelu, která však prosvištěla mimo branku.
     
    32:12
    Velmi podobná možnost se na druhé straně naskytla také Indiánům. Jejich útočník, jako přes kopírák, minul zařízení.
     
    33:06
    Radek Smoleňák zbytečným krosčekem posílá svůj tým do čtyř.
     
    33:16
    Vzápětí z mezikruží nebezpečně pálil Jakub Pour. Henri Kiviaho tradičně podržel svůj tým a možnost pokryl.
     
    33:29
    Modří si přesilovku moc neužili. Následuje totiž hra 4 na 4. Jejich kapitán Jan Schleiss se provinil nedovoleným vražením na mantinel a míří za katr.
     
    34:02
    Zrodila se slibná akce družiny Petra Kořínka, když jeho svěřenci vyrazili do kontru 2 na 1. Petr Zámorský dostal těžkou pobídku a puk netrefil.
     
    35:06
    Domácí v plném počtu.
     
    35:29
    Hosté v plném počtu.
     
    36:12
    Útočný výpad Marka Zachara byl ukončen defenzivou hostí.
     
    36:35
    Dominik Pavlát vyjel ze svého brankoviště směrem k odraženému kotouči a poslal pozdrav hradecké střídačce, za což se následně omluvil. Vhazuje se v útočné zóně Lvů.
     
    36:58
    Icing domácích.
     
    37:38
    Východočeši jsou v držení touše v defenzivním pásmu soupeře.
     
    38:24
    Jeremie Blain dobře hledal zpoza branky volného Radovana Pavlíka. Tomu se však nepodařilo pobídku trefit.
     
    39:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:15
    Plzeň hned po buly vyrazila v oslabení do brejku 2 na 1 a Henri Kiviaho se vyznamenal proti ráně Jakuba Poura. Následný závar před svou klecí Hradečtí ustáli a i oni vyrazili do rychlého protiútoku, jenž se příliš nevyvedl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zkraje druhého dějství se radovali, po zásahu Ludwiga Blomstranda hosté, kteří tak vstřelili branku po dlouhých 184 minutách a 28 sekundách a srovnali skóre. Následně ani jeden z týmů nedokázal využít žádnou z nabídnutých početních převah, kterých měli, hlavně Lvi hojné množství. A to především, když byli v početní výhodě 5 na 3 celých dlouhých 74 sekund. Jenže stav se už neměnil, a tak po čtyřiceti minutách panuje remíza.
     
    Třetí část odstartuje přibližně v 17:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Hradečtí zahajují závěrečnou dvacetiminutovku v početní převaze přenesené z předchozí části.
     
    40:38
    Vhazování před brankou Západočechů.
     
    40:52
    Jedovatý projektil od modré čáry vyslal Jeremie Blain, Dominik Pavlát si s ním, i následnými pokusy z dobrých pozic poradil. Maskovaný muž hostí i ve třetí třetině potvrzuje, že v tomto duelu zatím podává skvělý výkon.
     
    41:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bohumil Jank – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    41:59
    Mountfield se osvobozuje.
     
    42:25
    Marek Zachar pošetřil cenné sekundy za klecí soupeře.
     
    43:10
    Škodovka má problém s trvalým usazením v útočné zóně, domácí zatím brání velmi dobře.
     
    43:22
    Další vyhození kotouče v podání hráčů v bílých dresech.
     
    43:46
    Domácí v plném počtu.
     
    44:15
    Jakub Lev nasadil protivníkovi jesle a našel Lukáše Cingela. Ten vystřelil, avšak pouze do prvního obránce v modrém před sebou.
     
    44:21
    Po další akci následuje buly v defenzivní třetině Západočechů.
     
    44:42
    Bohumil Jank se odhodlal k tvrdé ráně, kterou nepříjemně sestřelil Jakuba Poura, jenž se těžce zvedá. Poté měl zadák s číslem
    72 možnost repete, projektil tentokrát skončil v náručí strážce indiánské klece.
     
    45:07
    Krátce po vhazování se ke střeleckému pokusu propracoval Aleš Jergl. Gólmanovi soka puk nejprve vypadl, záhy však dokázal zažehnat hrozící nebezpečí a přerušit hru.
     
    46:42
    Dobrá pasáž Lvů v útočném pásmu úspěchem, i přes slibné příležitosti, neskončila.
     
    47:46
    Jan Schleiss vystihl rozehrávku soupeřovy defenzivy a hnal se dopředu. Vzápětí ale byl odzbrojen. Následuje reklamní pauza.
     
    48:26
    Ani jednomu z celků se nedaří projít neutrální zónou hřiště a udržet se v pásmu toho druhého.
     
    49:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Aleksi Rekonen.
     
    49:26
    Západočeši se osvobozují.
     
    49:49
    Jordann Perret se ocitl v dobré palebné pozici, ale ještě se rozhodl pro obkroužení svatyně. Jeho záměr však byl vystižen. Následuje však buly v pásmu Škody.
     
    50:28
    Razantní projektil od modré čáry měl na svědomí Lukáš Cingel, Pavlát jej vykopl betonem.
     
    51:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi jdou do vedení! Lukáš Cingel crossovou nabídkou skrz pásmo soupeře našel nikým nehlídaného KEVINA KLÍMU, jenž se opřel do puku a dobře umístěnou tvrdou ránou na vyrážečku překonal skvěle chytajícího maskovaného muže v modrém dresu – 2:1. Asistence: Lukáš Cingel, Jérémie Blain.
    51:01 Kevin KLÍMA - 2:1
     
    52:48
    Plzeň rozjíždí ofenzivní akci.
     
    53:15
    Avšak ta skončila ve středním pásmu, a tak se role obracejí.
     
    54:33
    Rozjetý Mislav Rosandič zvedl hlavu a krásně vyslal do samostatného úniku Aleše Jergla, jenž si položil Pavláta, jenže nedokázal puk prorvat pod betonem do sítě. Následoval nebezpečný závar, ale i ten Škodovka přežila bez gólové úhony.
     
    55:21
    Dobrý pokus Olivera Okuliara vyrazil strážce svatyně hostí betonem. Poté touš vyplaval před neobsazeného Petr Kalinu, jemuž nesedlo zakončení.
     
    56:51
    Radovan Pavlík na modré čáře dvakrát zastavil ofenzivní výpad svěřenců Petra Kořínka.
     
    57:07
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    57:07
    Po oddechovém času je na programu buly před Kiviahem.
     
    57:07
    Plzeň to zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    57:32
    Lvi vyhazují, icing se nepíská.
     
    58:07
    Jordann Perret místo zakončení do prázdné brány ze středního pásma zvolil přihrávku. Ta však neprošla.
     
    59:05
    Tečované vyhození Blaina minula o pár centimetrů svatyni hostí.
     
    59:23
    Necelých 37 sekund před třetí sirénou se vhazuje v útočné zóně Indiánů, trenérský štáb Tomáše Martince si bere timeout.
     
    59:23
    Oddechový čas pro tým Mountfield HK.
     
    59:27
    Puk je pryč z hradecké třetiny.
     
    59:56
    Čtyři sekundy před koncem se krosčekem provinil Jakub Lev. Budou čtyři sekundy stačit hostům na srovnání?
     
    Konec zápasu.
     
    V závěrečné periodě už branka nepadla, a to ani v závěru, kdy Indiáni necelé tři minuty před koncem zkusili hru bez gólmana. Hradečtí tedy zvítězili 2:1 a zapsali rekordní devátou výhru v řadě a to znovu za tři body! Svěřenci Tomáše Martince si, i díky tomuto vítězství pojistili postavení v elitní čtyřce, kde mají čtyřbodový náskok na aktuálně pátý Liberec.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Kevin Klíma – Martin Beránek.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4424 diváků.
     
    To je pro tento duel ode mě všechno a zase někdy na počtenou! (18:44:10)
    Marken.cz

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 12. McCormack (Eberle, Lev), 52. Kev. Klíma (Cingel, Blain) – 22. Blomstrand (M. Beránek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Chalupa – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Okuliar, Zachar, Smoleňák (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Baránek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Hynek, Šimánek

    Diváci: 4424
    thejrc.org