Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.) | Dallas – Columbus 1:4 (kon.)
Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – Washington 4:1 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 6:2 (kon.)
Calgary – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:5 (2:0 po s.n.) | San Jose – Buffalo 2:4 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Tampa 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:3 (kon.)
Ottawa – St. Louis 7:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:5 (po pr.)
konec
Dallas Stars
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Columbus Blue Jackets
Neděle 19.02.2023, 00:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:40 Eric ROBINSON - 1:4
     
    58:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets se radují z technického gólu, protože ERIC ROBINSON ze středního pásma nejprve netrefil opuštěnou klec, ale následně by se jistě dostal k dorážce, jenže byl hákován Heiskanenem, a tak je hostujícímu útočníkovi darována technická branka. Asistence: Mathieu Olivier.
     
    58:17
    Nyní už domácí hokejisté hrají v šesti.
    55:32 Mathieu OLIVIER - 1:3
     
    55:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets zřejmě potvrzují své vítězství, když se hosté dostali do rychlého protiútoku, kde Robinsonova střela prošla Wedgewoodovi mezi jeho rukou a tělem a kotouč následně do domácí klece dopravil MATHIEU OLIVIER. Asistence. Eric Robinson, Sean Kuraly.
     
    54:26
    Hakanpää z pravé strany poslal touš před bránu Columbusu, kde se příhodně odrazil přímo na hůl Radka Faksy, jenže český útočník v obrovské příležitost selhal.
     
    48:53
    Až nyní je hra přerušena a na trestnou lavici míří Ty Dellandrea (DAL), který si posedí dvě minuty za podrážení.
    45:49 Adam BOQVIST - 1:2
     
    45:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté trestají nevyužitou přesilovou hru Dallasu, když Olivier zvládl souboj za bránou a touš se poté postupně dostal na modrou čáru k ADAMU BOQVISTOVI, jehož rána byla lehce tečována a Wedgewood už na změnu směru nezareagoval. Asistence: Sean Kuraly, Mathieu Olivier.
     
    43:20
    Až nyní přichází první vyloučení v utkání, když na trestnou lavici míří hostující Sean Kuraly (CBJ), jenž dostává dvě minuty za sekání.
     
    42:39
    Berni udělal obrovskou hrubici a nabídl velkou příležitost Olofssonovi, jehož střela však letí přímo do lapačky Korpisala.
     
    29:30
    Dellandrea se po pravé straně znova hnal na Korpisala, kterého chtěl opět překonat střelou mezi betony, ale brankář Columbusu si tentokrát prostor mezi betony pohlídal.
     
    27:44
    Jenže je zde opět coach challenge Columbusu, když se hostující celek tentokrát domnívá, že došlo k nedovolenému bránění Korpisala.
    27:44 Neuznaná branka Johnstona, když Benn lehce zavadil o hokejku Korpisala.
     
    27:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars bleskově otáčejí stav utkání na svou stranu! Gurjanov parádně za bránou obral o kotouč Boqvista a ihned ho poslal mezi kruhy, kde si nejprve najížděl Benn, jenž sice kotouč nezpracoval, ale puk se odrazil přímo na hůl WYATTA JOHNSTONA, a ten už ho uklidl do odkryté brány. Asistence: Jamie Benn, Denis Gurjanov.
    26:29 Ty DELLANDREA - 1:1
     
    26:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nyní už se ovšem domácí hokejisté dočkávají a zde Columbus už s žádnou námitkou neuspěje. TY DELLANDREA obral o kotouč Johnsona a následně šel z pravé strany na Korpisala, kterého překonal zcela stejně, jako Robertson u neuznané branky, a to střelou mezi betony. Bez asistence.
     
    25:25
    Columbus si však bere svou coach challenge, protože se hosté domnívají, že zde došlo k ofsajdu, jelikož se z útočného pásma ještě vracel Hintz.
    25:25 Neuznaná branka Robertsona.
     
    25:25
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté využili toho, že hosté střídali, a tak Lundkvist vyslal dlouhý pas na útočnou modrou čáru JASONU ROBERTSONOVI, který poté jel z pravé strany sám na Korpisala, kterého překonal střelou mezi betony. Asistence: Nils Lundkvist.
    18:23 Heiskanen mohl bleskově vyrovnat, ale ve velké příležitosti selhal.
     
    18:23
    Domácí hokejisté se hned pokusili o vyrovnání, když se nacpali do svého útočného pásma, kde se Heiskanen nacpal před Korpisala, jenž jeho bekhendovou střelu vyrazil pod sebe, a tak si finský obránce touš znova sebral a následně nějakým zázrakem jej nezasunul do odkryté brány.
    17:41 Liam FOUDY - 0:1
     
    17:41
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hostující hokejisté se dostávají do vedení! Bemström se nacpal s pukem před bránu Dallasu, kde se ještě Wedgewoodovi podařilo touš vyrazit před sebe, ale zde se k dorážce natlačil LIAM FOUDY, jenž už ho dopravil do domácí klece. Asistence: Emil Bemström, Jack Roslovic.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 27. Dellandrea – 18. L. Foudy (Bemström, Roslovic), 46. A. Boqvist (Kuraly, Olivier), 56. Olivier (E. Robinson), 59. E. Robinson (Olivier)


    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen, C. Miller, Lindell, Hakanpää, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Seguin, Dellandrea – Ja. Benn, W. Johnston, Gurjanov – Karlström, Faksa, F. Olofsson.
    Trenér: Peter DeBoer

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Berni, Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Bayreuther, A. Boqvist – Marčenko, Jenner, Laine – K. Johnson, Sillinger, L. Foudy – Roslovic, Bemström, E. Robinson – Kuraly, Olivier, Pederson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Chmielewski, Dunning – Flemington, Suchánek

    Diváci: 18 532
    thejrc.org