Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.) | Dallas – Columbus 1:4 (kon.)
Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – Washington 4:1 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 6:2 (kon.)
Calgary – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:5 (2:0 po s.n.) | San Jose – Buffalo 2:4 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Tampa 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:3 (kon.)
Ottawa – St. Louis 7:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:5 (po pr.)
po prodl.
Calgary Flames
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
New York Rangers
Neděle 19.02.2023, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:28 Mikael BACKLUND - 3:2
     
    61:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru a rozhodují o svém vítězství! Andersson poslal přihrávku do pravého kruhu Huberdeauovi, jenž si poté najel na střed a jeho střelu přímo před Halákem skvěle tečoval MIKAEL BACKLUND, jenž nasměroval touš přesně mezi betony slovenského brankáře. Asistence: Jonathan Huberdeau, Rasmus Andersson.
     
    60:50
    Domácí coach Darryl Sutter si samozřejmě bere svůj oddechový čas.
     
    60:50
    Calgary bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za vysokou hůl dostává Adam Fox (NYR), což domácí publikum hodně těší. Tohle je hodně velká příležitost pro domácí tým.
     
    60:24
    Panarin nahrál kotouč Chytilovi, který prošel mezi dvěma hráči Calgary, ale následně neuspěl tváří v tvář Markströmovi.
     
    60:00
    Zápas předčasně končí pro Nazema Kadriho (CGY), který se po závěrečné siréně slovně pustil do rozhodčích a za své chování samozřejmě dostává osobní desetiminutový trest a může jít rovnou do sprch.
    52:48 Alexis LAFRENIERE - 2:2
     
    52:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers využívají přesilovou hru! Hosté se dostali do svého útočného pásma, kde nakonec Trocheck nahrál zpoza klece ALEXI LAFRENIEROVI, jehož střelu Markström neudržel a touš se klouzal po brankové čáře, odkud jej do vlastní sítě nešťastně dopravil Coleman, který ho zřejmě chtěl spíš uklidit pryč. Asistence: Vincent Trocheck, Filip Chytil.
     
    51:10
    Rangers dostávají velkou příležitost k srovnání utkání, protože na trestnou lavici míří Nazem Kadri (CGY), jenž si odsedí dvě minuta za držení. Nicméně tohle bylo hodně přísné vyloučení, protože se se Zibanejadem tak nějak drželi navzájem.
    48:02 Únik Dubého, který však opět zastavil Halák.
     
    48:02
    A další velká šance domácích, když na Haláka jel sám Dubé, jenže ani on se svou střelou neuspěl. Halák tedy stále drží Rangers v utkání.
     
    47:15
    Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho, kde to celé na sebe vzal Kadri, avšak jeho střelu Halák vyrazil.
    41:18 Toffoliho šance, kterou vychytal Halák svou lapačkou.
     
    41:18
    Tak to byl parádní zákrok Haláka! Backlundova nahrávka na Dubého byla sražena k Toffolimu, jehož pohotovou střelou slovenský brankář chytil svou lapačkou.
     
    39:59
    Calgary započne třetí třetinu početní výhodou, protože 0,5 vteřiny před koncem druhé části putuje na trestnou lavici K.A. Miller (NYR), jenž dostává dvě minuty za hákování.
    36:53 Vladimir TARASENKO - 2:1
     
    36:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nyní už se hostující hokejisté konečně dočkávají! Panarin velmi dobře přihrál mezi kruhy Trocheckovi, který si před Markströmem chtěl přehodit puk z bekhendu na forhend, ale touš mu nakonec ujel příhodně na hůl VLADMIRA TARASENKA, jenž už ho napálil do domácí klece. Asistence: Vincent Trocheck, Artěmij Panarin.
    35:02 Ani Chytil ve velké příležitosti neuspěl, když jeho klička skončila na betonu Markströma.
     
    35:02
    A další obrovská šance Rangers, když Chytil dostal přihrávku před Markströma, jehož se pokoušel překonat kličkou do protipohybu, jenže následně nedokázal přehodit beton domácího brankáře.
    34:13 Hned po návratu z trestné mohl snížit Trocheck, ale Markströma zachránilo břevno.
     
    34:13
    Hned po svém návratu se do obrovské šance dostal Trocheck, když jeli hosté ve dvou na jednoho a útočník Rangers vzal vše na sebe a se svou střelou i Markströma překonal, jenže toho po druhé v utkání zachránila branková konstrukce, když se touš od břevna odrazil do ochranné sítě!
    33:52 Obrovská šance Veseyho, který netrefil zcela odkrytou bránu Calgary!
     
    33:52
    Hosté se ve svém oslabení dostali do útoku, kde Miller obdržel přihrávku do druhé vlny a jeho střela byla sražena zpět k němu, a tak nahrál Veseymu, jenž měl před sebou zcela prázdnou klec, ale nějakým zázrakem se do ní netrefil.
     
    32:13
    Calgary si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, protože je na trestnou lavici odeslán Vincent Trocheck (NYR), jenž dostává dvě minuty za sekání.
    17:35 Střela Foxe orazítkovala tyčku domácí klece!
     
    17:35
    Panarin nahrával kotouč na Lindgrena, ale tento pas byl nakonec zblokován příhodně pro Foxe, jenž poté vystřelil z mezikruží a trefil tyč domácí klece!
     
    09:51
    Trevor Lewis (CGY) při svém napadání podrazil Haláka, a tak za své počínání dostává dvě minuty a stává se prvním vyloučeným hráčem tohoto utkání.
     
    06:25
    Z modré čáry vystřelil kotouč Lindgren a po jeho střele se puk příhodně odrazil přímo na hůl Vladimira Tarasenka, který však se svou střelou jen orazítkoval břevno domácí klece!
     
    05:10
    Rázem to už mohlo být o tři branky! Mangiapane jel zcela sám na Haláka, kterého zkoušel překonat střelou pod vyrážečku, ale slovenský brankář jeho pokus zastavil a následně si poradil i s dorážkami domácích!
    00:47 Nazem KADRI - 2:0
     
    00:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný začátek Flames! Calgary sice nevyhrálo následné vhazování, jenže Rangers jim kotouč doslova darovali, a tak si domácí hráči mezi sebou v útoku vyměnili touš a Huberdeau nakonec nahrál pod sebe na NAZEMA KADRIHO, který se do puku pořádně opřel a trefil jej přesně k vzdálenější šibenice. Asistence: Jonathan Huberdeau, Jakob Pelletier.
    00:38 Andrew MANGIAPANE - 1:0
     
    00:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Naopak Jaro Halák inkasuje hned z první situace, když Backlund poslal touš na útočnou modrou, kde si jej přebral ANDREW MANGIAPANE, jenž se poté dokázal natlačit před hostující bránu, ikdyž měl na zádech Troubu a bekhendem poslal puk za Haláka. Asistence: Mikael Backlund.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 1. Mangiapane (Backlund), 1. Kadri (Huberdeau, Pelletier), 62. Backlund (Huberdeau, R. Andersson) – 37. Tarasenko (Trocheck, Panarin), 53. Lafreniere (Trocheck, Chytil)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev, Zadorov, Mi. Stone – Pelletier, Kadri, Huberdeau – Dubé, Ružička, Toffoli – Mangiapane, Backlund, Coleman – Lucic, Lewis, B. Ritchie.
    Trenér: Darryl Sutter

    New York Rangers: Halák (Šesťorkin) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, Mikkola, B. Schneider – Kreider, Zibanejad, Tarasenko – Panarin, Trocheck, Vesey – Lafreniere, Chytil, Kakko – Goodrow, Leschyshyn, Gauthier.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Blandina, Charron – Mills, Galloway

    Diváci: 19 206
    thejrc.org