Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.) | Dallas – Columbus 1:4 (kon.)
Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – Washington 4:1 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 6:2 (kon.)
Calgary – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:5 (2:0 po s.n.) | San Jose – Buffalo 2:4 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Tampa 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:3 (kon.)
Ottawa – St. Louis 7:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:5 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
5:4 (4:2, 0:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 19.02.2023, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Pierre-Édouard BELLEMARE - 5:4
     
    59:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté ještě nakonec přeci jen skórují, už ale zřejmě půjde jen o kosmetickou úpravu skóre. Po ráně Sergačjova tečoval před Hillem touš PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE a ten skončil za brankovou čárou – 5:4. Asistence: Michail Sergačjov a Vladislav Naměstnikov.
    58:51 Nicolas ROY - 5:3
     
    58:51
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Hosté už hráli bez brankáře, po buly v pásmu Vegas získal puk NICOLAS ROY a přes celé kluziště ho poslal do úplně prázdné hostující branky – 5:3. Bez asistence.
    24:29 Corey PERRY - 4:3
     
    24:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    A tak se také děje. Victor Hedman poslal přihrávku pro COREYHO PERRYHO, jenž poté z levé strany svižnou střelou překonal Adina Hilla okolo jeho lapačky – 4:3. Posílá tak Tampu zpět do hry. Asistence: Victor Hedman.
    17:46 Jonathan MARCHESSAULT - 4:2
     
    17:46
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra a domácí navyšují vedení. JONATHAN MARCHESSAULT si stáhl puk před Vasilevským, poté ho z levé strany zasunul do odkryté sítě – 4:2. Ovšem Tampa si vzala trenérskou výzvu a dlouho se zkoumalo video, zda střelec čtvrté branky Vegas neměl hůl moc vysoko. Nakonec byl ale gól uznán. Asistence: Shea Theodore a Reilly Smith.
    14:20 Shea THEODORE - 3:2
     
    14:20
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení. Na pravém kruhu poslal pozdrav směrem na hostující branku SHEA THEODORE. Puk šel mezi betony Vasilevského a ten ho trochu zpomalil, ovšem nakonec se doklouzal za brankovou čáru – 3:2. Asistence: Reilly Smith a William Karlsson.
    08:17 Jonathan MARCHESSAULT - 2:2
     
    08:17
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Neskutečná přestřelka posledních minut pokračuje, po chvilce zaútočili domácí hráči a z levého kruhu propálil Vasilevského JONATHAN MARCHESSAULT – 2:2. Znovu se tak začíná zase od začátku. Asistence: Paul Cotter a Shea Theodore.
    06:57 Steven STAMKOS - 1:2
     
    06:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po krátké komerční přestávce se vhazovalo v pásmu Vegas, kde Victor Hedman našel na levém kruhu volného STEVENA STAMKOSE, jenž z nápřahu tvrdou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Asistence: Victor Hedman a Nikita Kučerov.
    06:17 Brett HOWDEN - 1:1
     
    06:17
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Po sedmi vteřinách je ale vyrovnáno! Hned po buly dostal puk do útočného pásma Keegan Kolesar a touš směřoval k protější tyči, kde ho ještě jistil holí BRETT HOWDEN a srovnává stav – 1:1. Asistence: Keegan Kolesar a Alex Pietrangelo.
    06:10 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 0:1
     
    06:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté otevírají účet dnešního zápasu. Z pravé strany nasměroval puk před klec Adina Hilla Corey Perry a těsně u bližší tyče slepl puk za brankovou čáru VLADISLAV NAMĚSTNIKOV – 0:1. Asistence: Corey Perry a Michail Sergačjov.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Howden (Kolesar, Pietrangelo), 9. Marchessault (Cotter, Theodore), 15. Theodore (R. Smith, W. Karlsson), 18. Marchessault (Theodore, R. Smith), 59. N. Roy – 7. Naměstnikov (Perry, Sergačjov), 7. Stamkos (Hedman, Kučerov), 25. Perry (Hedman), 60. Bellemare (Sergačjov, Naměstnikov)


    Vegas Golden Knights: Hill (Brossoit) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Cotter – Amadio, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kessel, Stephenson, W. Carrier – Kolesar, N. Roy, Howden.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Sergačjov, Perbix, Cole, C. Foote – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Kozari, Beach – McNamara, Toomey

    Diváci: 18317
    thejrc.org