Washington – Anaheim 2:4 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:6 (po pr.) | Pittsburgh – Edmonton 2:7 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 0:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 4:1 (kon.)
St. Louis – Vancouver 2:3 (po pr.) | Vegas – Calgary 4:3 (po pr.) | Seattle – Boston 5:6 (kon.)
San Jose – Nashville 2:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:7 (1:2, 0:4, 1:1)
Edmonton Oilers
Pátek 24.02.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:44
    Jesse Puljujärvi krásně z jízdy tečoval střelu od modré, nicméně trefil tyčku.
    58:12 Kris LETANG - 2:7
     
    58:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace! Jevgenij Malkin naznačil na modré ránu "golfákem", přelil na pravou stranu, Sidney Crosby skrz brankoviště našel sjíždějícího obránce KRISE LETANGA a ten už "jen" doklepl puk do sítě. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    57:19
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Kailer Yamamoto – 2 min., hákování.
    56:27 Connor MCDAVID - 1:7
     
    56:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nádhera! CONNOR MCDAVID v rychlosti míchal s pukem a s až neuvěřitelnou přesností naprosto vyšachoval brankáře DeSmithe, jenž šel rychle k zemi a nechal se přelstít zakončením kolem betonu – 1:7. Bez asistence.
     
    56:27
    Connor McDavid se hnal do úniku a obránce soupeře tak raději zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl jej k ledu. Na řadě je trestné střílení!
     
    48:38
    Connor McDavid měl rychlost na levém křídle, stahovačkou si položil obránce Dumoulina a nebezpečně pálí zápěstím! Casey DeSmith teď výborně vystoupil a nechal se trefit do hrudi. Parádní zákrok!
    48:25 Druhý neuznaný gól Pittsburghu
     
    48:25
    Neuvěřitelné, další neuznaný gól! Jeff Carter před bránou tečoval puk vysokou holí a sudí okamžitě rozpažují, branka neplatí! Ještě dojde ke kontrole videa, nicméně to se nyní jeví jako formalita.
     
    42:28
    Pozor, hosté si berou challenge na ofsajd, sudí jdou k videu!
    42:28 Jevgenij Malkin a jeho gól
     
    42:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásná rána! JEVGENIJ MALKIN si srovnal kotouč na pravém křídle, zamířil a zápěstím vyslal nechytatelnou jedovku na vzdálenější tyč, Stuart Skinner neměl šanci...
     
    42:07
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Jesse Puljujärvi – 2 min., vysoká hůl.
     
    40:01
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins:
    ze hřiště odchází Tristan Jarry, přichází Casey DeSmith.
    38:59 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:6
     
    38:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kdo zastaví Edmonton? Connor McDavid jakoby nic udělal na levém křídle otočku a backhandem výtečně našel RYANA NUGENT-HOPKINSE, jenž byl na druhém kruhu úplně sám, potáhl si puk, zakončil a skóruje. Otočka z 1:0 na 1:6 je v podání Oilers skutečně působivá! Asistence: Connor McDavid.
    35:10 Warren FOEGELE - 1:5
     
    35:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tady to zavání debaklem... Pens propadli a dovolili soupeři jet 2 na 1, Leon Draisaitl šikovně našel WARRENA FOEGELEHO, jenž sice neměl na levém křídle hokejku do hry, i tak ale trefil z první a dopravil puk kolem betonu na bližší tyč a až do sítě – 1:5. Asistence: Leon Draisaitl a Brett Kulak.
     
    30:38
    Obrovská šance! Connor McDavid dostal za bránou až příliš mnoho prostoru a parádní žabkou tak dokáže najít úplně volného Warrena Foegeleho, jenž okamžitě pálil! Tristan Jarry škrtl puk špičkou betonu a zasahuje.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Mattias Janmark – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:50
    Tučňáci si berou oddechový čas!
    27:50 Devin SHORE - 1:4
     
    27:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ou, zbytečná chyba a Oilers najednou odskakují do už výrazného vedení! Tristan Jarry nevyhodnotil situaci dobře a chtěl pomoct s rozehrávkou, trefil ale Puljujärviho, jenž se přimáčkl na mantinel. Finský talent následně okamžitě vracel před bránu, kde Jarry samozřejmě chyběl! DEVIN SHORE měl spoustu času a prostoru, nikdo jej nebránil a z pravého křídla se prosazuje a to i přes to, že domácí gólman se ještě snažil situaci rychle zachránit... 1:4. Asistence: Jesse Puljujärvi.
    26:09 Kailer YAMAMOTO - 1:3
     
    26:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V okamžiku, kdy se zdálo, že se Pens nadechují k velkému návratu, přichází těžká rána! Nahození Nurse tečoval Hyman, což znamenalo, že Jarrymu kotouč proteče mezi betony. Na gól by to každopádně nestačilo, kdyby důrazný KAILER YAMAMOTO nebyl poblíž, aby kus černé gumy doklepl do sítě. Upracovaný zásah, ale platí! Asistence: Zach Hyman a Darnell Nurse .
     
    25:34
    Tečované nahození od modré, Skinnerovi kotouč vypadl a na levé tyči se jej snažil zamést do sítě Teddy Blueger! Tady chyběly centimetry!
     
    19:35
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Cody Ceci – 2 min., vysoká hůl.
    17:49 Leon DRAISAITL - 1:2
     
    17:49
    Edmonton právě vstřelil branku!
    To byl zase jednou fofr! Oilers si kotouč rychle předávali, prostor se nakonec otevřel před obráncem Tysonem Barriem, který se napřáhl až ke stropu haly a tvrdě vypálil. Tristan Jarry puk neudržel a LEONU DRAISAITLOVI už jen stačilo počkat si na brankovišti a doklepnout kus černé gumy do sítě – 1:2. Asistence: Tyson Barrie a Connor McDavid.
     
    17:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Pierre-Olivier Joseph – 2 min., nedovolené bránění.
    13:18 Connor MCDAVID - 1:1
     
    13:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Náramně trefené! CONNOR MCDAVID se elegantně protáhl levým křídlem a v podstatě ze záporného úhlu vypálil, kotouč se otřel o záda brankáře Jarryho a zaplul přesně do víka! Oilers jsou zpět ve hře – 1:1. Asistence: Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    12:55
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Rickard Rakell – 2 min., vražení na hrazení.
     
    08:57
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Kris Letang – 2 min., podrážení.
    01:08 Kris LETANG - 1:0
     
    01:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je start! Bryan Rust zapracoval na mantinelu a předal před bránu, kam si sjížděl obránce KRIS LETANG, který si kotouč převzal, položil brankáře, potáhl si puk a precizně zakončil! Penguins rychle vedou – 1:0. Asistence: Bryan Rust a Jevgenij Malkin.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Letang (Rust, Malkin), 59. Letang (Crosby, Malkin) – 14. McDavid (Barrie, Nugent-Hopkins), 18. Draisaitl (Barrie, McDavid), 27. Yamamoto (Hyman, Kostin), 28. Shore (Puljujärvi), 36. Foegele (Draisaitl, Kulak), 39. Nugent-Hopkins (McDavid), 57. McDavid (TS)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (41. DeSmith) – Dumoulin, Letang, M. Pettersson, Petry, P. Joseph, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Rakell – Zucker, Malkin, Rust – McGinn, Carter, Kapanen – D. O'Connor, Blueger, Archibald.
    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard – Draisaitl, McDavid, Ryan – Hyman, Nugent-Hopkins, Yamamoto – Foegele, R. McLeod, Puljujärvi – Kostin, Shore, Janmark – Malone.
    bahis siteleri