Washington – Anaheim 2:4 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:6 (po pr.) | Pittsburgh – Edmonton 2:7 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 0:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 4:1 (kon.)
St. Louis – Vancouver 2:3 (po pr.) | Vegas – Calgary 4:3 (po pr.) | Seattle – Boston 5:6 (kon.)
San Jose – Nashville 2:6 (kon.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Calgary Flames
Pátek 24.02.2023, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Golden Knights po úspěšném obratu pokořili Calgary v prodloužení
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Laurent Brossoit (VEG) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:42
    Daniel Vladař (CGY) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2 %, odchytal 59:46

    Česká a slovenská stopa
    Daniel Vladař (CGY) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2 %, odchytal 59:46

    Tři hvězdy utkání
    1. Alex Pietrangelo (VEG) – 1+0
    2. William Carrier (VEG) – 1+0
    3. Zach Whitecloud (VEG) – 1+0 (05:56:20)
     
    Utkání přihlíželo 17 609 diváků.
     
    Dramatické utkání mezi Vegas a Calgary skončilo vítězstvím domácího celku, který kanadský celek udolal výsledkem 4:3 po prodloužení.

    Zápas se přitom většinu času vyvíjel lépe pro hosty, kteří si během prvních čtyřiceti minut vypracovali dvoubrankový náskok, ovšem domácí v závěrečné dvacetiminutovce zabrali, dokázali vyrovnat a poslali duel do prodloužení. Nastavený čas netrval ani minutu, když Marchessault sice ještě střílel jenom do břevna, ovšem k puku dojel nejrychleji Alex Pietrangelo a při bekhendové dorážce nezaváhal.

    Svěřenci kouče Cassidyho po překvapivé porážce v Chicagu najeli zpátky na vítěznou vlnu a na čele Západní konferenci odskočili druhému Dallasu na rozdíl tří bodů. Calgary zůstává deváté, na osmé Colorado ztrácí jediný bod.
     
    Konec zápasu.
    60:42 Alex PIETRANGELO - 4:3
     
    60:42
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, bonusový bod bere Vegas! Eichel najel do útočného pásma a nabil mezi kruhy Marchessaultovi. Forhendová střela se od břevna odrazila před brankovou čáru, načež přišla chvíle ALEXE PIETRANGELA, jenž pokračoval v jízdě vpřed, u puku byl jako první a bekhendem ho bez komplikací usměrnil za brankovou čáru. Asistence: Jonathan Marchessault a Jack Eichel.
     
    60:11
    Na útočný výlet se vydal Shea Theodore. Daleko nedojel, ještě ve středním pásmu konkurenta ukázkově zastavil Christopher Tanev.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Vegas hrálo ve třetí dvacetiminutovce aktivní hokej a odměna se dostavila, když ve 46. minutě nejprve domácí celek přiblížil na kontakt Zach Whitecloud a srovnání stavu zařídil v 53. minutě William Carrier.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 28 – 27.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Hráči Vegas způsobili ještě jeden icing, ovšem soupeř této skutečnosti nevyužil, Rasmus Andersson vystřelil jenom do klubka hráčů před bránou.
     
    59:24
    Těžký zákrok pro Daniela Vladaře, který se přesouval k levé tyčce v poslední chvíli, aby pokryl ne příliš povedenou střelu Jonathana Marchessaulta.
     
    58:43
    S vysokým obloučkem Rasmuse Anderssona neměl Laurent Brossoit žádné problémy, kus černé gumy z lapačky ještě vyklepal pro Whiteclouda.
     
    58:27
    Alex Pietrangelo rozjel útočnou akci přes Michaela Amadia, jenž si věřil na průnik po pravém mantinelu kolem Nikity Zadorova, ale neuspěl.
     
    57:57
    Zakázané uvolnění Flames. MacKenzie Weegar pod tlakem neměl moc času na rozmyšlenou, proto volil nejjednodušší možnost.
     
    57:15
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Brett Howden okamžitě po vypršení trestu zamířil na střídačku a do hry pustil Williama Carriera.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. Eichel (Theodore, Amadio), 46. Whitecloud (R. Smith), 53. W. Carrier (Martinez, Stephenson), 61. Pietrangelo (Marchessault, Eichel) – 14. Pelletier (Backlund, Hanifin), 22. Huberdeau (Pelletier, Kadri), 37. Backlund (Coleman, Weegar)


    Vegas Golden Knights: Brossoit (Hutchinson) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Cotter – Amadio, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kessel, Stephenson, W. Carrier – Kolesar, Froese, Howden.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Gilbert, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Pelletier – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Duehr, Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: McCauley, L'Ecuyer – Daisy, Murray

    Diváci: 17 609
    thejrc.org