Washington – Anaheim 2:4 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:6 (po pr.) | Pittsburgh – Edmonton 2:7 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 0:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 4:1 (kon.)
St. Louis – Vancouver 2:3 (po pr.) | Vegas – Calgary 4:3 (po pr.) | Seattle – Boston 5:6 (kon.)
San Jose – Nashville 2:6 (kon.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Calgary Flames
Pátek 24.02.2023, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vegas a Calgary.
     
    Vegas Golden Knights

    Vegas patří k tomu nejlepšímu, co letošní ročník kanadsko-americké soutěže nabízí. Zlatí Rytíři jsou dokonce na čele Západní konference, ovšem v souhrnu všech týmů je na tom bodově lépe hned šest týmů Východu. Svěřenci kouče Cassidyho disponovali sérií pěti vítězství za sebou, ovšem šestý zářez nepřidali, na ledě Chicaga překvapivě prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Chandler Stephenson s 48 body.
     
    Calgary Flames

    Aktuálně to vypadá, že Calgary čeká tvrdý souboj o místenku do play-off. Plameny okupují v Západní konferenci devátou příčku, přičemž za osmou Minnesotou, která má o zápas méně, zaostávají rozdílem dvou bodů. Sutterova družina střídá po čtyři zápasy vítězství s porážkou a tuto sérii dnes bude chtít přerušit, protože včera porazila v divoké přestřelce 6:3 Arizonu, zaútočí tedy na druhou výhru během 24 hodin. Týmové produktivitě vévodí Tyler Toffoli s Eliasem Lindholmem, oba nasbírali 51 kanadských bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: Brossoit (Hutchinson) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Cotter – Amadio, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kessel, Stephenson, W. Carrier – Kolesar, Froese, Howden.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Gilbert, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Pelletier – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Duehr, Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: McCauley, L'Ecuyer – Daisy, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Vegas a Calgary odstartovalo! Na buly uspěli domácí, načež se do útoku vydal Jack Eichel, ale čistě jej zastavil Christopher Tanev.
     
    00:49
    Kolem trojice protihráčů si puk nahodil do útočné třetiny Dillon Dubé. Kus černé gumy dobruslil, ale následně neuspěl kličkou proti Whitecloudovi.
     
    01:12
    Ostrou ránu vyslal od mantinelu Phil Kessel. Český gólman Daniel Vladař se nenechal zaskočit a kus černé gumy schoval do lapačky.
     
    01:46
    Pro Calgary vybojoval útočné pásmo Jonathan Huberdeau. Za bránu poté nahrál Jakobu Pelletierovi, který ve snaze o pas na Colemana trefil McNabbovy brusle.
     
    02:21
    William Karlsson vydoloval touš pro Michaela Amadia, který střílel ze zápěstí z levého kruhu přes Weegara přímo do gólmanovy výstroje.
     
    02:50
    Na modré čáře si našel prostor ke střele Nicolas Hague, tvrdý projektil napálil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    03:06
    Domácí gólman Laurent Brossoit si nebyl zákrokem vůbec jistý, ovšem puk po střele Colemana udržel mezi betony, při pohledu za vlastní záda jej nespatřil a určitě si oddechl.
     
    03:40
    Dennis Gilbert si v poslední chvíli ránu rozmyslel a nahrával k levému mantinelu, kde Mikaelu Backlundovi vůbec nevyšlo zpracování.
     
    04:09
    Kličkou těsně před modrou Reilly Smith zmátl dvojici spoluhráčů, kteří museli pro signalizovaný ofsajd opustit útočnou třetinu.
     
    04:55
    Souboj v rohu kluziště dopadl lépe pro bránící Calgary. Z pod hokejek ostatních puk úspěšně vydoloval Trevor Lewis.
     
    05:29
    Velkou rychlost nabral po pravé straně Reilly Smith. Dojel do pravého kruhu a střílel na zadní tyč, narazil na Vladařovu připravenou lapačku.
     
    05:45
    Postavení mimo hru způsobily Plameny. Mikael Backlund doplatil na příliš netrpělivého Andrewa Mangiapaneho na pravé straně.
     
    06:17
    Po levém mantinelu touš nastřelil Alex Pietrangelo . Kolegům vypomohl Daniel Vladař, jenž puk za vlastní bránou zpracoval a nechal hrát Weegara.
     
    06:51
    K individuální akci zavelel Byron Froese. Dvou protihráčů se zbavil, ale pak kličku příliš protáhl, Christopher Tanev této skutečnosti využil na jedničku.
     
    07:23
    Zpoza levého kruhu vypálil forhendovou ránu Mikael Backlund. Clonící Zach Whitecloud zvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    07:53
    Adresátem vysokého Gilberta obloučku byl Andrew Mangiapane. Těsně bráněný Alexem Pietrangelem se nedokázal natočit směrem k soupeřově bráně.
     
    08:27
    Noah Hanifin vymyslel krásnou křižnou přihrávku do pravého kruhu na Jonathana Huberdeaua, jenž si na střelu nevěřil, místo toho nahrával obsazenému Lindholmovi.
     
    08:50
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici usedl člen čtvrtého útoku Byron Froese, jenž se u útočné modré čáry provinil hákováním.
     
    09:19
    Z vrcholu levého kruhu vyslal střelu ze zápěstí Jonathan Huberdeau, Brayden McNabb ztečoval touš hokejkou těsně vedle levé tyčky.
     
    09:50
    Avizovanou nahrávku Tylera Toffoliho na Eliase Lindholma přečetl Chandler Stephenson. Puk získal a vyhodil ho do bezpečí středem.
     
    10:29
    Netrvalo dlouho a Plameny znovu obsadily útočnou třetinu. Pěknou kombinaci završil Dillon Dubé křižnou střelou z pravého kruhu, Laurent Brossoit předvedl výborný zákrok pravým ramenem.
     
    10:52
    S koncem Froeseova trestu ještě střílel z poměrně velkého úhlu Dillon Dubé. Viditelně ho rozhodila skutečnost, že se brankář stihl rychle přesunout, cílové zařízení totiž minul.
     
    11:29
    Zakázané uvolnění domácího celku. Shea Theodore pod tlakem nevymýšlel složitou rozehrávku, zvolil odpal na jistotu po pravém mantinelu.
     
    11:51
    K modré čáře se stáhl Tyler Toffoli. Forhendovou střelu z první mířil k pravé tyčce, kterou o pár čísel minul, Brossoit zasahovat nemusel.
     
    12:13
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Na lavici hanby již usedl Shea Theodore, ten dle úsudku rozhodčího držel Kadriho příliš dlouho.
     
    12:40
    Z mezikruží pálil Elias Lindholm. Laurent Brossoit se výborně srovnal v brankovišti a levým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    13:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, důležitý první gól střílí hokejisté Flames! Po ráně Backlunda z pravého kruhu puk poskakoval před domácí klecí a byl to JAKOB PELLETIER, kdo jej z hrany brankoviště plácl za bezmocného Brossoita. Asistence: Mikael Backlund a Noah Hanifin.
    13:25 Jakob PELLETIER - 0:1
     
    13:55
    O rychlou odpověď se pokusil Nicolas Hague. Natlačil se až před bránu Calgary, avšak forhendem zvedl puk příliš vysoko.
     
    14:16
    Nikita Zadorov vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o icingu. Přestože Brayden McNabb hodně zpomalil, tak nakonec musel hrát.
     
    14:45
    Přes veškerou snahu Alec Martinez nestihl hrací předmět v útočném pásmu, což si uvědomil a podržel ho ve středním, dokud poslední spoluhráč neopustil útočnou třetinu.
     
    15:20
    William Karlsson vyzrál na osobního strážce a Vladaře zkusil překvapit bekhendovým pokusem z úhlu, český gólman si prostor u levé tyčky pohlídal.
     
    15:55
    A znovu William Karlsson. Tentokráte vypálil po křižném pasu do levého kruhu, Daniel Vladař znovu vzešel z minisouboje jako vítěz.
     
    16:21
    Trevor Lewis nastartoval motory po pravém mantinelu. Dojel až do útočného pásma, kde při kličce na střed nechal kus černé gumy za sebou.
     
    16:45
    Místo slibné příležitosti vyloučení. Ještě než nikým neatakovaný Nicolas Hague stihl vypálit z pravého kruhu, ozval se hvizd rozhodčího signalizující třetí trest pro domácí, Jonathan Marchessault před bránou soupeře trefil vysokou holí do obličeje Hanifina.
     
    17:21
    Pietrangelovi se vyhodit nepodařilo, hosté zůstali v útočném pásmu. Noah Hanifin vypálil tvrdou ránu od modré čáry vysoko nad břevno.
     
    17:48
    Jako další si o pozornost řekl Rasmus Andersson. Laurent Brossoit toho moc neviděl, o to větší šok asi zažil, když ho tvrdý projektil trefil do masky.
     
    18:06
    Muži v pruhovaném chvilku hledali kotouč a poměrně brzy si uvědomili, že po obloučku Theodorea zřejmě doplachtil na domácí střídačku.
     
    18:40
    Z pravého kruhu střílel Mikael Backlund. Rána bez přípravy se od zadního mantinelu odrazila jenom do brankového oblouku, následně puk dojel bránící McNabb.
     
    19:23
    Vzápětí Brayden McNabb vyzkoušel vyslat do úniku Chandlera Stephensona. Domácí forvard zvládl zpracování, jeden na jednoho však nevyzrál na Christophera Taneva.
     
    19:56
    V závěru úvodního dějství ještě zakázané uvolnění domácího celku. Marně Reilly Smith natahoval hokejku za ostrým pasem Zacha Whiteclouda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Vegas a Calgary přineslo jedinou branku, o kterou se postaralo hostující mužstvo. Aktuální podobu výsledku určuje situace ze 14. minuty, kdy Backlund vypálil v přesilovce z pravého kruhu a před bránou poskakující kotouč nasměroval do sítě pohotový Jakob Pelletier. Plameny vedou zaslouženě, neboť konkurenta výrazně přestřílely, důležité bude na podobný výkon navázat i v dalších částech.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 18.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Andrew Mangiapane ji zahájil střelou po navštívení útočného pásma, Laurent Brossoit předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    20:36
    Bekhendem posílal puk před bránu Dillon Dubé. Se štěstím jej získal Tyler Toffoli, který neposedný hrací předmět usměrnil nad břevno.
     
    21:11
    Z téměř nulového úhlu střílel z levé strany na přední tyč Mikael Backlund, domácí gólman v tomto prostoru nenechal ani centimetr volného místa.
     
    21:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Suttera odskakují do dvoubrankového náskoku! Do pravého kruhu dobruslil Pelletier, jenž posunul puk před bránu na JONATHANA HUBERDEAUA. Devětadvacetiletý Kanaďan bekhendovou kličkou vyřadil ze hry Brossoita a forhendem posléze snadno zametl hrací předmět do prázdné brány. Asistence: Jakob Pelletier a Nazem Kadri.
    21:24 Jonathan HUBERDEAU - 0:2
     
    21:42
    Domácí mají možnost bleskově odpovědět v přesilové hře. MacKenzie Weegar nebyl nijak zvlášť pod tlakem, přesto z obranné třetin vyhodil puk až mimo hrací plochu a bez doteku tvrzeného skla.
     
    22:29
    Na modrou dostal nabito Phil Kessel. Zkušený forvard vyslal tvrdou ránu z forhendu, ta však měla k úspěchu hodně daleko.
     
    22:58
    Úspěšné vyhození obstaral Trevor Lewis. Získal hrací předmět u pravého mantinelu, vyhodil řížem.
     
    23:27
    V oslabení vystartoval do útoku Blake Coleman. Přes bránícího Jonathana Marchessaulta vypálil z pravého kruhu nepřesnou střelu na zadní tyč.
     
    23:47
    Chandler Stephenson viděl za obranou číhajícího Bretta Howdena. Všiml si ho ale i Christopher Tanev, který se stáhl a oblouček sebral do rukavice.
     
    24:21
    Jeden na jednoho si věřil William Carrier. Kličku k pravému mantinelu však avizoval příliš dlouho, Nikita Zadorov soka bez problémů obral.
     
    24:52
    Výborný Daniel Vladař! Jack Eichel s hlavou nahoře přihrál do slibné pozice Paulu Cotterovi, jenž si bekhendem posunul puk před bránu, aby následně narazil na položený levý beton českého brankáře.
     
    25:23
    Situaci dvou na jednoho řešil Trevor Lewis nahrávkou Eliase Lindholma, jenže byla příliš pomalá, vrátit se a zachytit puk stihl Brayden McNabb.
     
    25:55
    Na odvážný výlet z brány se vydal Laurent Brossoit. A zabránil úniku Dillona Dubého, u kotouče byl těsně jako první.
     
    26:25
    Po přejetí červené čáry William Karlsson nahodil touš do útočné třetiny a odjel střídat, stejně tak i jeho spoluhráči. Vegas se zatím nemůže dostat do hry.
     
    26:58
    Spíše z nouze střílel od levého mantinelu Nicolas Hague. Daniel Vladař hlídal hodně nepřesné zakončení očima.
     
    27:20
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Na teč nahazoval zprava Jonathan Huberdeau, Trevor Lewis vystřelil na dlouhou hokejku mimo tři tyče.
     
    27:59
    Ani teď se Golden Knights nezadařilo. Nicolas Hague si všiml Reillyho Smitha, ovšem dlouhou nahrávku přecenil jeho rychlostní schopnosti.
     
    28:14
    Akci dva na dva řešil Phil Kessel. Kanadský útočník vypálil z pravého kruhu do clonícího Nikity Zadorova.
     
    28:37
    Zmatky v předbrankovém prostoru Calgary přestálo. Ze vzduchu chtěl puk sklepnout do sítě Chandler Stephenson, ale promáchl naprázdno.
     
    29:06
    Dlouhou pasáž bez přerušení utnul Rasmus Andersson. Nahození ze střední třetiny mu vůbec nevyšlo, puk nasměroval mezi vlastní spoluhráče.
     
    29:40
    Do rozehrávky Golden Knights se zapojil i Laurent Brossoit. Nic složitého nevymýšlel, jenom za bránou zastavil puk pro přijíždějícího McNabba.
     
    30:26
    Jonathan Huberdeau správně tušil, že Brayden McNabb bude vyhazovat po mantinelu, ovšem zpracování mu nevyšlo, s pukem vyjel do střední třetiny.
     
    30:51
    Výborně se stáhl do defenzivy Jonathan Marchessault. Zachytil pohyb Mikaela Backlunda, jemuž ve finále puk ukázkově vypíchl.
     
    31:14
    Následně si Jonathan Marchessault řekl o pas za obranu, který obdržel, avšak jeden na jednoho proti Christopheru Tanevovi neuspěl.
     
    31:42
    Dělovou ránu vypálil z vrcholku pravého kruhu Alex Pietrangelo. Daniel Vladař mohl být v klidu, rána byla hodně nepřesná.
     
    32:07
    Už to vypadalo, že se William Carrier natlačí až před bránu, jenže v poslední chvíli zapomněl hrací předmět za bruslemi. Hraje Weegar.
     
    32:39
    Ještě ze středního pásma vystřelil Trevor Lewis. Cílové zařízení minul výrazně, oba celky prostřídávají své řady.
     
    33:16
    Dillon Dubé si věřil proti Theodoreovi, kolem nějž proskočil po levém mantinelu, za spoluhráče ukázkově zaskočil Nicolas Hague.
     
    33:40
    Přesilovka pro Vegas. Walker Duehr neukočíroval svou rychlost a po nepovedené střele proletěl brankovištěm, přičemž atakoval Brossoita, což rozhodčí velmi dobře viděli a hostujícího útočníka vyloučili za nedovolené bránění gólmanovi.
     
    34:02
    Zpoza pravého kruhu vyslal tvrdý projektil Reilly Smith. Mířil však přímo do středu brány, takže Daniel Vladař s přehledem zasáhl.
     
    34:27
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí se vrací na dostřel! JACK EICHEL si vyměnil puk s na modré stojícím Theodorem, načež povyjel do červeného kruhu a čisté konto Vladařovi zrušil svižnou střelou ze zápěstí na přední tyč. Asistence: Shea Theodore a Michael Amadio.
    34:27 Jack EICHEL - 1:2
     
    35:18
    Hru zklidnil Alex Pietrangelo. Rozmyslel si rychlou rozehrávku a před forčekujícím Eliasem Lindholmem odjel za vlastní bránu.
     
    35:53
    Vysoko se na druhé straně vydal napadat Chandler Stephenson. Tělem dohrál Christophera Taneva, ten krátce předtím dokázal touš posunout na Dubého.
     
    36:13
    Domácí celek vstřelený gól viditelně nakopl a tlačí se za vyrovnáním, Brayden McNabb však teď nepřesným dlouhým pasem způsobil icing.
     
    36:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zničehonic si Plameny berou zpět vedení o dva góly! Od levého mantinelu nahazoval Coleman spíše z nouze, ovšem ideálně pro MIKAELA BACKLUNDA, švédský forvard skvěle ztečoval kus černé gumy mezi Brossoitovy betony. Asistence: Blake Coleman a MacKenzie Weegar.
    36:34 Mikael BACKLUND - 1:3
     
    37:08
    Zpoza brány Reilly Smith vybruslil do pravého kruhu, odkud vystřelil z otočky po ledě, Daniel Vladař srazil betony k sobě včas.
     
    37:35
    Zvoní tyč! William Karlsson přihrál do předbrankového prostoru Michaelu Amadiovi, jehož forhendový pokus z první skonči na levé části brankové konstrukce.
     
    38:16
    Do střely od modré se vší silou opřel Alex Pietrangelo. Ostrý projektil kanadského zadáka prosvištěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    38:49
    Trevor Lewis vystartoval proti třem konkurentům. Byl si vědom, že nemá šanci na úspěch, avšak splnil cíl v podobě umožnění spoluhráčům vystřídat, nakonec sám sebe vystavil do ofsajdu.
     
    39:21
    Zdvojený William Carrier neměl moc šancí na úspěch. Hostující defenziva si poradila na jedničku, puk pro sebe získal Rasmus Andersson.
     
    39:54
    Poslední útok prostřední části založil Noah Hanifin dlouhým pasem na Eliase Lindholma, který místo snahy o zpracování jenom protečoval do útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Plameny v prostředním dějství ještě vylepšily svůj náskok, do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s dvoubrankovým vedením v zádech. Na trefu Jonathana Huberdeaua dokázal zareagovat ve 35. minutě Jack Eichel a domácí začínali získávat převahu, ale o dvě minuty později Golden Knights zchladil Mikael Backlund gólovou tečí Colemanova nahození.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 26.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí bleskově najeli do útočného pásma, jenže Paul Cotter neuspěl kličkou proti Christopheru Tanevovi.
     
    40:45
    Je zřejmé, že Plameny nikam přehnaně spěchat nebudou. MacKenzie Weegar si párkrát vyměnil puk s Dennisem Gilbertem, až pod tlakem Karlssona hrál do středního pásma.
     
    41:22
    Na čas si dal s rozehrávkou rovněž Noah Hanifin. Nakonec si vybral Mikaela Backlunda, který po bleskovém převzetí nahodil do útočné třetiny a odjel střídat.
     
    41:55
    Směrem do defenzivy výborně zapracoval Nicolas Hague, jenž vytlačil Jonathana Huberdeaua mimo palebnou pozici a u mantinelu ještě konkurenta dohrál hitem.
     
    42:26
    Druhý gól v zápase chtěl vstřelit Jack Eichel, který dostal nabito do levého kruhu, z první však mířil jenom do boční sítě.
     
    42:47
    Rychlý protiútok založil Rasmus Andersson dlouhým pasem na Trevora Lewise, ten jeden na jednoho nevyzrál na Braydena McNabba.
     
    43:22
    Akci domácího celku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Paul Cotter vystavil do ofsajdového postavení Reillyho Smitha.
     
    43:58
    Zpoza kruhů vypálil Milan Lucic. Mezi střelce zápasu se nezapsal, hrací předmět poslal o kousek nad břevno.
     
    44:29
    Křižný pas směřoval na Jakoba Pelletiera, jenže ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě, kotouč podjel pod ní.
     
    44:44
    Tvrdý hit inkasoval u vlastní střídačky Chandler Stephenson. Zpátky na nohy se mu moc nechtělo, ale poradil si, nemuselo dojít k přerušení hry.
     
    45:08
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Karlsson přenechal puk Smithovi a stáhl s sebou protihráče na levou stranu. Ofenzivu podpořil i ZACH WHITECLOUD a dočkal se nahrávky do pravého kruhu, odkud uspěl křižnou střelou, kotouči výrazně pomohla za Vladařova záda pravá tyčka. Asistence: Reilly Smith.
    45:08 Zach WHITECLOUD - 2:3
     
    45:47
    Hosté chtěli vymyslet rychlou odpověď. U mantinelu vydoloval puk Milan Lucic a nabil na modrou Christopheru Tanevovi, sváteční střelec minul cílové zařízení.
     
    46:29
    Tyler Toffoli na sebe navázal dva konkurenty, načež přihrával před bránu, kde Blake Coleman zakončoval pouze do McNabbových bruslí.
     
    46:57
    Protiútok Williama Karlssona neměl dlouhého trvání. Ještě než Švéd stihl cokoliv vymyslet, tak mu vypíchl touš z pod hole Tanev.
     
    47:26
    Obranné vyhození Trevora Lewise lehce tečoval Walker Duehr, takže o icingu nemohla být řeč. Alex Pietrangelo musel hrát.
     
    47:54
    Alec Martinez si počkal na Eliase Lindholma, jehož nekompromisně přišpendlil na mantinel a dopřál čas na rozehrávku Whitecloudovi.
     
    48:28
    Střeleckou listinu chtěl doplnit Jonathan Marchessault. Vyprodukoval zajímavou ránu z vrcholku levého kruhu, křižným projektilem těsně minul.
     
    48:46
    Ani teď se hokejisté Golden Knights nedočkali kýženého srovnání, Jack Eichel zvedl puk forhendem až příliš.
     
    49:30
    Vypadalo to na zakázané uvolnění, ale Alex Pietrangelo hrál puk ještě před čárou, takže rozhodčí rozpažil a nechal domácího beka hrát.
     
    49:53
    Z téměř nulového úhlu vystřelil Nazem Kadri. Laurent Brossoit se překvapit nenechal a hrací předmět bez větších problémů uschoval ve výstroji.
     
    50:05
    Ihned po buly vypálil Nicolas Hague. Daniel Vladař reagoval pozdě, avšak nemusel smutnit, puk zamířil o několik čísel vedle jeho pravé tyče.
     
    50:38
    Domácí obsadili útočnou třetinu, leč kýženého srovnání se nedočkali, Nikita Zadorov za vlastní bránou úspěšně odstavil Phila Kessela.
     
    51:23
    V pravém kruhu si počkal na přihrávku Jonathan Marchessault. Dočkal se a střílel z první, přímo do výstroje pozorného Vladaře.
     
    51:50
    Svižnou ránu z otočky vyprodukoval Reilly Smith. Daniel Vladař znovu připraven, zaznamenal úspěšný zákrok koncem pravého betonu.
     
    52:07
    Chandler Stephenson propasíroval touš do předbrankového prostoru, kde se o něj strhla velká bitva, aby nakonec Phil Kessel vystřelil bekhendem do brankářova pravého ramene.
     
    52:35
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Stephenson v útočné třetině obral váhajícího Hanifina, aby o pár vteřin později nahodil kotouč na bránu Martinez. Kessel upadl společně s obráncem a rozhodil i Vladaře, do odkryté části brány s velkou jistotou poslal hrací předmět WILLIAM CARRIER. Asistence: Alec Martinez a Chandler Stephenson.
    52:35 William CARRIER - 3:3
     
    53:21
    O vítězi mohou rozhodovat maličkosti. Hosté zase potřebují více přidat do ofenzivy, zatímco od Golden Knights lze očekávat, že si dají více záležet i směrem dozadu.
     
    53:45
    Jakob Pelletier vyhodil z obranného pásma takovým způsobem, že puk mířil přímo na bránu, takže Laurent Brossoit musel hrát, jako cíl rozehrávky si vybral Pietrangela.
     
    54:19
    Rasmus Andersson zabojoval a i bez hokejky ještě na chvíli udržel útočnou třetinu, vyhození Karlssona už nezabránil.
     
    54:58
    Prudký nástřel z poloviny ledové plochy vyslal Christopher Tanev. Zřejmě doufal, že Blake Coleman přebruslí Aleca Martineze, což se nestalo.
     
    55:09
    Domácím komplikuje situaci Brett Howden. Člen čtvrtého útoku zamířil na trestnou lavici poté, co Zadorova neúmyslně, ale viditelně zasáhl vysokou holí do helmy.
     
    55:55
    V levém kruhu si vytvořil prostor pro střelu Tyler Toffoli. Vystřelil forhendem ze zápěstí, úspěšným blokem se prezentoval Alec Martinez.
     
    56:08
    Rasmus Andersson byl blízko možná rozhodující trefě! Skryté nahození od modré čáry skončilo na břevně, Brossoit si určitě pořádně oddechl.
    56:08 Andersson orazítkoval břevno
     
    56:42
    Po úspěšném vyhození Martineze znovu získal útočnou třetinu pro Calgary Jakob Pelletier. Volil křižný pas doprava na Dillona Dubého, který promáchl.
     
    57:15
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Brett Howden okamžitě po vypršení trestu zamířil na střídačku a do hry pustil Williama Carriera.
     
    57:57
    Zakázané uvolnění Flames. MacKenzie Weegar pod tlakem neměl moc času na rozmyšlenou, proto volil nejjednodušší možnost.
     
    58:27
    Alex Pietrangelo rozjel útočnou akci přes Michaela Amadia, jenž si věřil na průnik po pravém mantinelu kolem Nikity Zadorova, ale neuspěl.
     
    58:43
    S vysokým obloučkem Rasmuse Anderssona neměl Laurent Brossoit žádné problémy, kus černé gumy z lapačky ještě vyklepal pro Whiteclouda.
     
    59:24
    Těžký zákrok pro Daniela Vladaře, který se přesouval k levé tyčce v poslední chvíli, aby pokryl ne příliš povedenou střelu Jonathana Marchessaulta.
     
    59:50
    Hráči Vegas způsobili ještě jeden icing, ovšem soupeř této skutečnosti nevyužil, Rasmus Andersson vystřelil jenom do klubka hráčů před bránou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 28 – 27.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Vegas hrálo ve třetí dvacetiminutovce aktivní hokej a odměna se dostavila, když ve 46. minutě nejprve domácí celek přiblížil na kontakt Zach Whitecloud a srovnání stavu zařídil v 53. minutě William Carrier.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Na útočný výlet se vydal Shea Theodore. Daleko nedojel, ještě ve středním pásmu konkurenta ukázkově zastavil Christopher Tanev.
     
    60:42
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, bonusový bod bere Vegas! Eichel najel do útočného pásma a nabil mezi kruhy Marchessaultovi. Forhendová střela se od břevna odrazila před brankovou čáru, načež přišla chvíle ALEXE PIETRANGELA, jenž pokračoval v jízdě vpřed, u puku byl jako první a bekhendem ho bez komplikací usměrnil za brankovou čáru. Asistence: Jonathan Marchessault a Jack Eichel.
    60:42 Alex PIETRANGELO - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání mezi Vegas a Calgary skončilo vítězstvím domácího celku, který kanadský celek udolal výsledkem 4:3 po prodloužení.

    Zápas se přitom většinu času vyvíjel lépe pro hosty, kteří si během prvních čtyřiceti minut vypracovali dvoubrankový náskok, ovšem domácí v závěrečné dvacetiminutovce zabrali, dokázali vyrovnat a poslali duel do prodloužení. Nastavený čas netrval ani minutu, když Marchessault sice ještě střílel jenom do břevna, ovšem k puku dojel nejrychleji Alex Pietrangelo a při bekhendové dorážce nezaváhal.

    Svěřenci kouče Cassidyho po překvapivé porážce v Chicagu najeli zpátky na vítěznou vlnu a na čele Západní konferenci odskočili druhému Dallasu na rozdíl tří bodů. Calgary zůstává deváté, na osmé Colorado ztrácí jediný bod.
     
    Utkání přihlíželo 17 609 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Laurent Brossoit (VEG) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:42
    Daniel Vladař (CGY) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2 %, odchytal 59:46

    Česká a slovenská stopa
    Daniel Vladař (CGY) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2 %, odchytal 59:46

    Tři hvězdy utkání
    1. Alex Pietrangelo (VEG) – 1+0
    2. William Carrier (VEG) – 1+0
    3. Zach Whitecloud (VEG) – 1+0 (05:56:20)
    Golden Knights po úspěšném obratu pokořili Calgary v prodloužení

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. Eichel (Theodore, Amadio), 46. Whitecloud (R. Smith), 53. W. Carrier (Martinez, Stephenson), 61. Pietrangelo (Marchessault, Eichel) – 14. Pelletier (Backlund, Hanifin), 22. Huberdeau (Pelletier, Kadri), 37. Backlund (Coleman, Weegar)


    Vegas Golden Knights: Brossoit (Hutchinson) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Cotter – Amadio, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kessel, Stephenson, W. Carrier – Kolesar, Froese, Howden.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Gilbert, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Pelletier – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Duehr, Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: McCauley, L'Ecuyer – Daisy, Murray

    Diváci: 17 609
    ocianews.com