Washington – Anaheim 2:4 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:6 (po pr.) | Pittsburgh – Edmonton 2:7 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 0:2 (kon.) | Detroit – NY Rangers 4:1 (kon.)
St. Louis – Vancouver 2:3 (po pr.) | Vegas – Calgary 4:3 (po pr.) | Seattle – Boston 5:6 (kon.)
San Jose – Nashville 2:6 (kon.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Calgary Flames
Pátek 24.02.2023, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:42 Alex PIETRANGELO - 4:3
     
    60:42
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, bonusový bod bere Vegas! Eichel najel do útočného pásma a nabil mezi kruhy Marchessaultovi. Forhendová střela se od břevna odrazila před brankovou čáru, načež přišla chvíle ALEXE PIETRANGELA, jenž pokračoval v jízdě vpřed, u puku byl jako první a bekhendem ho bez komplikací usměrnil za brankovou čáru. Asistence: Jonathan Marchessault a Jack Eichel.
    52:35 William CARRIER - 3:3
     
    52:35
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Stephenson v útočné třetině obral váhajícího Hanifina, aby o pár vteřin později nahodil kotouč na bránu Martinez. Kessel upadl společně s obráncem a rozhodil i Vladaře, do odkryté části brány s velkou jistotou poslal hrací předmět WILLIAM CARRIER. Asistence: Alec Martinez a Chandler Stephenson.
    45:08 Zach WHITECLOUD - 2:3
     
    45:08
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Karlsson přenechal puk Smithovi a stáhl s sebou protihráče na levou stranu. Ofenzivu podpořil i ZACH WHITECLOUD a dočkal se nahrávky do pravého kruhu, odkud uspěl křižnou střelou, kotouči výrazně pomohla za Vladařova záda pravá tyčka. Asistence: Reilly Smith.
    36:34 Mikael BACKLUND - 1:3
     
    36:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zničehonic si Plameny berou zpět vedení o dva góly! Od levého mantinelu nahazoval Coleman spíše z nouze, ovšem ideálně pro MIKAELA BACKLUNDA, švédský forvard skvěle ztečoval kus černé gumy mezi Brossoitovy betony. Asistence: Blake Coleman a MacKenzie Weegar.
    34:27 Jack EICHEL - 1:2
     
    34:27
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Domácí se vrací na dostřel! JACK EICHEL si vyměnil puk s na modré stojícím Theodorem, načež povyjel do červeného kruhu a čisté konto Vladařovi zrušil svižnou střelou ze zápěstí na přední tyč. Asistence: Shea Theodore a Michael Amadio.
    21:24 Jonathan HUBERDEAU - 0:2
     
    21:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Suttera odskakují do dvoubrankového náskoku! Do pravého kruhu dobruslil Pelletier, jenž posunul puk před bránu na JONATHANA HUBERDEAUA. Devětadvacetiletý Kanaďan bekhendovou kličkou vyřadil ze hry Brossoita a forhendem posléze snadno zametl hrací předmět do prázdné brány. Asistence: Jakob Pelletier a Nazem Kadri.
    13:25 Jakob PELLETIER - 0:1
     
    13:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, důležitý první gól střílí hokejisté Flames! Po ráně Backlunda z pravého kruhu puk poskakoval před domácí klecí a byl to JAKOB PELLETIER, kdo jej z hrany brankoviště plácl za bezmocného Brossoita. Asistence: Mikael Backlund a Noah Hanifin.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 35. Eichel (Theodore, Amadio), 46. Whitecloud (R. Smith), 53. W. Carrier (Martinez, Stephenson), 61. Pietrangelo (Marchessault, Eichel) – 14. Pelletier (Backlund, Hanifin), 22. Huberdeau (Pelletier, Kadri), 37. Backlund (Coleman, Weegar)


    Vegas Golden Knights: Brossoit (Hutchinson) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Cotter – Amadio, W. Karlsson, R. Smith (A) – Kessel, Stephenson, W. Carrier – Kolesar, Froese, Howden.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Gilbert, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Pelletier – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Duehr, Lewis, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: McCauley, L'Ecuyer – Daisy, Murray

    Diváci: 17 609
    ocianews.com