Mladá Boleslav – Litvínov 1:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 4:5 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Kladno – Sparta 3:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Piráti Chomutov
Pátek 24.02.2023, 16:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 19. kolo
Partner:
     
    Je konec a Havlíčkův Brod mohutně slaví zisk veledůležitých tří bodů! Chomutov neunesl porážku a po závěrečné siréně předvedl totální a naprosto zbytečný zkrat Josef Chládek, jenž sekl holí někam do oblasti kolene klíčového havlíčkobrodského útočníka Tadeáše Koubka. Uvidíme, zda bude ještě dodatečně potrestán. Mladí Bruslaři každopádně slaví výhru 7:3. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám krásný víkend. Z Kotliny zase někdy na počtenou! (18:03:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Obrovský gejzír gólové radosti znovu vytryskl v havlíčkobrodské Kotlině! Patrik Mrtka vyslal do samostatného úniku LUKÁŠE NOVÉHO, jenž to udělal naprosto fantasticky! Brankáře Štěrbu totálně vykoupal a v klidu zasunul kotouč do prázdné brány! Asistence: Patrik Mrtka, Tadeáš Koubek.
     
    59:10
    Piráti kombinují v útočném pásmu, ale ztratili kotouč.
     
    58:50
    Chomutov ještě zkouší s hodně nepříznivým stavem něco udělat, ale už to má hodně těžké.
     
    58:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Troufám si říct, že v Kotlině je rozhodnuto! Piráti sáhli k závěrečné hře v šesti bez brankáře, ale brzy inkasují! Tadeáš Adam přihrál JANU FRÜHBAUEROVI, jenž ze středního pásma po ledě trefil prázdnou bránu Chomutova! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.
     
    57:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři byli v posledních minutách aktivnější a jsou za to odměněni pátým gólem, čímž soupeři odskakují! Patrik Mrtka nabil Tadeáši Koubkovi, jehož ránu ve vzduchu krásně tečoval před bránou PATRIK KŘÍŽEK a brankář Štěrba neměl šanci včas zareagovat! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.
     
    57:26
    Pospíšil se protáhl kolem brodského obránce a hledal pasem před bránu do druhé vlny spoluhráče, ale puk zachytili Bruslaři.
     
    57:15
    Chomutovu však pod tlakem nevyšla rozehrávka a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    57:07
    Hosté konečně získali puk a snaží se rozehrát od své brány.
     
    56:48
    Domácí dál drží hru v útočném pásmu, Piráti teď čelí tlaku a čas jim pomalu ubíhá.
     
    56:10
    Adam se ocitl v palebné pozici, jenž mířil k levé tyčce, ale z mírného úhlu na levé strany vypustil nepříliš povedenou ránu, jež nenadělala brankáři Štěrbovi problémy.
     
    55:40
    Kachlíř, jenž je vzrůstem sice malý a věkem mladý obránce, teď předvedl na vlastní modrý čáře povedený a důležitý hit.
     
    55:19
    Havlíčkův Brod se usídlil v útočném území a snaží se skórovat.
     
    55:03
    Teď však domácí chybovali při rozehrávce, když Koubek vyhodil kotouč jen na zakázané uvolnění. Buly proběhne u brankáře Račana.
     
    54:49
    Bruslaři teď velmi dobře drží střední pásmo a nepouštějí svého soka ze severu Čech do pásma.
     
    54:15
    Hospodka se po chybě Severočechů v rozehrávce dostal k puku a tlačil se před bránu. Byl však zblízka tísněný protihráčem a nedokázal bekhendem pod tlakem zakončit.
     
    53:34
    Piráti pod tlakem nedokázali dobře rozehrát a dopustili se jen zakázaného uvolnění, když puk poslali přes celou délku hřiště.
     
    53:27
    Parta z Kotliny se dopustila úmyslného ofsajdu, ale vyhrála vhazování a přesunula děj hry k bráně soupeře.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Křížek, 31. Mrtka (Koubek, Kachlíř), 33. Nový (Křížek, Kachlíř), 34. Koubek (Křížek, Kachlíř), 58. Křížek (Koubek, Mrtka), 59. Frühbauer (Adam, Ondruš), 60. Nový (Mrtka, Koubek) – 12. Bečvář (Ibl), 38. Kalvoda (Ibl), 46. Pospíšil (Malý)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Koubek, Křížek, Nový – Hospodka, Adamec, Kraučuk – Chromý, Frühbauer, Kozlík – Teml
    Trenér: Miroslav Duben

    Piráti Chomutov: Štěrba – Holejšovský, Švarc, Malcovský, Malý, Ibl, Hynek – F. Novák, Bečvář, Kalvoda, Sochor, Pospíšil (C), Nastoupil (A), B. Novák, Grosskopf, Patočka (A), Chládek, Šilhan
    Trenér: Radek Šíp

    Rozhodčí: Martin Matoušek – Ondřej Polák, Patrik Augusta
    thejrc.org