Mladá Boleslav – Litvínov 1:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 4:5 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Kladno – Sparta 3:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Piráti Chomutov
Pátek 24.02.2023, 16:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 19. kolo
Partner:
     
    Hezké páteční odpoledne! Je mou milou povinností vás ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu zápasu BK Havlíčkův Brod – Piráti Chomutov, který se odehraje v rámci 19. kola nadstavbové skupiny O účast v play-off Extraligy dorostu. Utkání začíná v 16:00.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Mladí Bruslaři se nacházejí v těžké situaci. Se ziskem šestnácti bodů jsou v tabulce na poslední příčce a v závěru nadstavbové části musí pořádně zabrat, aby se vyhnuli přímému sestupu z extraligy. Nutně potřebují dostat se alespoň na 10. příčku, kterou aktuálně drží Hvězda Praha. Havlíčkův Brod na ni aktuálně ztrácí čtyři body. Před týdnem sice Dubnovi svěřenci schytali vysokou porážku 2:11 v Olomouci, ale následně v klíčovém utkání vyloupili po výhře 5:1 Šumperk. Ukončili tak dlouhou sérii šesti porážek bez bodového zisku a vrátili se do hry o záchranu.
     
    Piráti Chomutov

    Severočeši jsou na tom o poznání lépe než jejich nejbližší soupeř. Dosud nasbírali 22 bodů a v tabulce se drží na 8. místě. Ani oni však nemají záchranu zdaleka jistou a potřebují v závěrečných kolech zabrat. Chomutovu se v poslední době moc nedaří, když z posledních pěti zápasů vyhrál jen jednou. Během minulého víkendu však měl i smůlu, když měl k bodovému zisku hodně blízko. V domácím prostředí podlehl brněnské Kometě těsně 1:2 a následně padl stejným poměrem i s Přerovem.
     
    Minulý vzájemný zápas:

    Piráti Chomutov – BK Havlíčkův Brod 7:2

    Branky a nahrávky: 12. Nastoupil (Patočka, Ibl), 23. Patočka (Novák), 32. Pospíšil (Šilhan), 33. Novák (Patočka, Nastoupil), 37. Šilhan (Kalvoda, Pospíšil), 50. Pospíšil (Šilhan, Kalvoda), 52. Kalvoda (Novák) – 44. Nový (Koubek, Mrtka), 60. Adamec (Chromý, Ondruš). Rozhodčí: Tomáš Battěk – František Štěpánek, Natalie Bublová. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 48:30 (17:2, 11:15, 20:13). Třetiny: 1:0, 4:0, 2:2. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2.

    Piráti Chomutov: Hájek (Geist) – Záhorec (C), Ibl, Malcovský, Pokorný, Švarc, Holejšovský, Kůrka – Šilhan, Bečvář, Patočka, Halfar, Kalvoda, F. Novák, Nastoupil (A), Pospíšil (A), B. Novák, Vaněk.

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Dvořák – Frühbauer, Adamec, Chromý – Kraučuk, Hospodka, Kozlík – Nový.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Koubek, Křížek, Nový – Hospodka, Adamec, Kraučuk – Chromý, Frühbauer, Kozlík – Teml
    Trenér: Miroslav Duben

    Piráti Chomutov: Štěrba – Holejšovský, Švarc, Malcovský, Malý, Ibl, Hynek – F. Novák, Bečvář, Kalvoda, Sochor, Pospíšil (C), Nastoupil (A), B. Novák, Grosskopf, Patočka (A), Chládek, Šilhan
    Trenér: Radek Šíp

    Rozhodčí: Martin Matoušek – Ondřej Polák, Patrik Augusta.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou na ledové ploše. Každou chvilku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování a tlačí se dopředu.
     
    00:18
    Chomutov získal puk a přesunul hru alespoň do středního pásma. Bruslaři už znovu drží kotouč a ženou se směrem k brankáři Štěrbovi.
     
    00:36
    Koubek se dostal ke střele v předbrankovém prostoru, ale kotouč mu sjel z hole a brankář Štěrba letící puk v pohodě vyrazil do ochranné sítě. Buly v pásmu hostů.
     
    01:13
    Piráti získali kotouč, ale neporozuměli si při přechodu do útočné fáze a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    01:24
    Severočeši sice vyhráli vhazování, ale kotouč následně zasáhl střídačku hostů. Vhazovat se bude v kruhu po pravé ruce brankáře Štěrby.
     
    01:44
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, ale o hrací předmět je brzy obral obránce Danyljuk, který může zpoza brány v klidu rozehrát.
     
    02:08
    Parta z Kotliny se nastěhovala do útočného území, ale Piráti se ubránili a přesunuli děj hry do neutrální zóny.
     
    02:40
    Chromý z těžkého úhlu na pravé straně napálil jen Štěrbovy betony a vzápětí pálil z blízkosti modré čáry do stejné části výstroje také kanonýr Koubek.
     
    03:08
    Piráti se po delší době dostali do útočného pásma, kde si několikrát vyměnili mezi sebou kotouč, ale do zakončení se neprotlačili.
     
    03:46
    Havlíčkův Brod má zatím více ze hry. Častěji se drží na kotouči a pravidelně ostřeluje chomutovskou bránu. Gólman Štěrba je však zatím bezchybný a drží svůj tým.
     
    04:14
    Chomutov byl ve svém pásmu při rozehrávce pod velkým tlakem napadajících protihráčů a ztratil kotouč. Domácí už kombinují na dostřel brankáře Štěrby.
     
    04:44
    Piráti se usídlili v útočném území a prověřili střelami ze střední vzdálenosti pozornost brankáře Račana, který dvakrát úspěšně zasáhl svými betony.
     
    05:07
    Parta z Kotliny už obrala svého soka o kotouč a valí se do útoku.
     
    05:29
    Kapitán Mrtka si srovnal puk na hůl a zápěstím vypálil z prostoru levého kruhu. Brankář Štěrba měl na puk dobrý výhled a letící kotouč ukryl ve své náruči do hvizdu sudího.
     
    05:39
    Severočechy zastavil při přechodu do útočného pásma ofsajd. Buly v neutrální zóně.
     
    05:54
    Bruslaři znovu získali v útočném pásmu díky aktivnímu napadání kotouč a z prostoru pravého kruhu vypálil Nový. Brankář Štěrba vykopl puk betony ke svým spoluhráčům.
     
    06:38
    Pospíšil měl velkou rychlost, sjel si na osu hřiště a z mezikruží vyprášil betony brankáře Račana. Hosté si zahrají přesilovku, mají ponechanou výhodu.
     
    06:38
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., vražení na hrazení.
     
    07:09
    Hosté se usadili v útočném pásmu a kombinují na dostřel brodské brány.
     
    07:21
    Obránce Holejšovský nic složitého nevymýšlel a od modré čáry zkusil štěstí. Gólman Račan byl však dobře postavený, měl volný výhled a po úspěšném zákroku přerušil hru.
     
    07:36
    Dubnovi svěřenci získali kotouč a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    07:57
    Havlíčkův Brod díky dobrému důrazu v blízkosti hrazení znovu získal puk a vyhodil.
     
    08:09
    Chomutov dál buší do plných. Malcovský vypálil z okraje kruhů, ale brankář Račan byl pozorný a přerušil hru.
     
    08:34
    Holejšovský nebezpečně vypálil od modré čáry, brankář Račan betony vyrazil kotouč a z pravé strany dorážel Pospíšil, ale jen do Račanovy vyrážečky!
     
    09:19
    Havlíčkův Brod už je kompletní, oslabení přečkal bez úhony. Dál se však musí bránit tlaku aktivních Pirátů.
     
    09:43
    Bruslaři odrazili útok soupeře a nahodili kotouč do útočného pásma.
     
    10:12
    Parta z Kotliny po zisku kotouče zkusila získat postavení v útočném pásmu nahozením za chomutovskou bránu, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    10:18
    Pospíšil si s pukem na holi vybruslil na okraj kruhů a jeho zápěstní střelu těsně před bránou ještě lehce tečoval Kalvoda, ale jen do Račanovy nachystané lapačky.
     
    10:38
    Adam si hezky narazil v obranném pásmu kotouč se svým spoluhráčem, vřítil se do útočného pásma a od modré čáry prověřil pevnost Štěrbových betonů.
     
    11:07
    Severočeši už mají kotouč ve své moci a hledají si cestu do útočného pásma.
     
    11:22
    Piráti právě vstřelili branku! Tak tohle přesně domácí nechtěli, Chomutov se dostává do vedení! Radim Ibl přihrál na levé křídlo VOJTĚCHU BEČVÁŘOVI, jenž si ideálně srovnal puk na svou hůl a přesnou ranou z levé strany skóroval k bližší tyčce nad Račanovu lapačku! Asistence: Radim Ibl.
     
    12:08
    Křížek nabil na levou stranu Koubkovi, který z těžkého úhlu vystřelil, ale vyprášil jen Štěrbovy betony u bližší tyčky. Bruslaři pokračují v tlaku.
     
    12:47
    Křížek stál na konci rychlé a přesné kombinace Bruslařů. Zkusil brankáře Štěrbu zaskočit střelou z těžkého úhlu, ale neuspěl.
     
    13:06
    Chomutov se nastěhoval do útočného pásma, ale píská se mu postavení mimo hru. Bruslaři špatně vystřídali a chvíli hráli ve čtyřech.
     
    13:24
    Piráti jsou po vstřelené brance na koni a je jich plný led. Havlíčkův Brod teď má v zadních řadách spoustu práce s tím, aby udržel soupeřovy střelce na uzdě.
     
    13:44
    Severočeši i nadále hýří aktivitou, zatímco Bruslaři jsou po obdržené brance v jasném útlumu.
     
    14:10
    Puky teď létají kolem brodské brány, jen to sviští. Havlíčkův Brod je pod velkým tlakem a jeho přetížená obrana nestíhá.
     
    14:40
    Domácí mladíci nakonec po chvíli snažení získali kotouč a přesunuli alespoň na chvíli děj hry na opačnou stranu hřiště.
     
    15:08
    Bruslaři jsou sice střelecky hodně aktivní, ale většina jejich střel létá na chomutovskou bránu z velkých úhlů, což brankáři Štěrbovi značně ulehčuje situaci.
     
    15:35
    Kachlíř po vyhraném vhazování v obranném pásmu hledal pruským a dlouhým pasem Koubka, jenže ten rychle letící kotouč nezachytil a píská se zakázané uvolnění.
     
    15:54
    Chomutov už se drží v útočném pásmu a kombinuje.
     
    16:44
    Adam přerušil dlouhou kombinaci hostů v útočném pásmu a s trochou štěstí našel hůl Kraučuka, ale toho zablokovala chomutovská obrana v dalším postupu.
     
    17:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tohle je pro havlíčkobrodskou družinu hodně důležité, v závěru úvodní dvacetiminutovky vyrovnává! PATRIK KŘÍŽEK využil obrovské chyby v chomutovské rozehrávce, když zachytil nepřesnou nahrávku, najel si do předbrankového prostoru a rychlou střelou propálil gólmana Štěrbu k tyčce! Bez asistence.
     
    17:37
    Domácí jsou na koni a pokračují v útočné aktivitě.
     
    17:50
    Hosté se hnali v hojném počtu do útočného pásma, ale kotouč jim vypíchl holí Mrtka.
     
    18:18
    Hodně hezkým bruslařským manévrem se uvolnil Pospíšil a vyprášil beton brankáře Račana. Dorážet se snažil Bečvář, ale domácí ho k dorážce nepustili!
     
    18:35
    Tak teď měli domácí obrovské štěstí! Kalvoda vypálil zápěstím z pravého kruhu a jeho bomba zacinkala na protější tyčku!
     
    18:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Holejšovský – 2 min., hákování.
     
    19:04
    Havlíčkův Brod se chvíli po vhazování protlačil ke střele od modré čáry, kterou však brankář Štěrba zlikvidoval betony a Piráti rychle vyhodili.
     
    19:34
    Chomutov sice vyhodil, ale Bruslaři se nebezpečně tlačili do zakončení. Obránci před brankářem Štěrbou však odvedli dobrou práci a několik nebezpečných střel dokázali zblokovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka už je v Kotlině minulostí. Začátek měli lepší Bruslaři, ale hosté se postupem času rozehráli a byli o něco aktivnější. Ve 12. minutě se dočkali zaslouženého vedení, když je poslal do vedení hezkou střelou k bližší tyčce Vojtěch Bečvář. Domácí se vehementně tlačili za vyrovnáním, kterého nakonec docílili v 18. minutě, když potrestal chomutovskou chybu Patrik Křížek. Stav je nerozhodný 1:1, prostřední část začne přibližně v 16:45.
     
    Bruslaři budou na začátku prostřední části mít ještě k dispozici 44 sekund přesilové hry pět na čtyři.
     
    Všichni aktéři dnešního zápasu už jsou zpět na hrací ploše. Za chvilku začne druhá třetina!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Havlíčkův Brod už kombinuje v přesilovkovém postavení a hledá si prostor ke střele.
     
    20:45
    Hosté po chvilce snažení vybojovali kotouč a osvobodili se vyhozením. Nyní už jsou v plném počtu.
     
    21:10
    Domácí si sice při postupném útoku proklestili cestu až do blízkosti gólmana Štěrby, ale následně po nepřesné přihrávce ztratili kotouč.
     
    21:45
    Chomutov po zisku kotouče založil útok po levém křídle, ale havlíčkobrodská defenziva byla zkonsolidovaná a získala puk.
     
    22:07
    Obránce Adam stál na konci kombinace v útočném pásmu a vystřelil od modré čáry. Brankář Štěrba však jeho střelu dobře viděl a doslova si na ní pochutnal. Domácí získali alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    22:44
    Obrovská šance mladých Bruslařů! Kozlík narýsoval hezký pas na volného Koubka na osu hřiště, brodský střelec pelášil sám na bránu a zblízka vystřelil, ale jen o kousek minul levou Štěrbovu tyčku!
     
    23:20
    Bruslaři založili další postupný útok, při němž si Koubek zkoušel zpracovat kotouč po prudké nahrávce, ale pod tlakem hrací předmět ztratil.
     
    23:45
    Teď sledujeme útočné snažení Pirátů, kteří po ztrátě puku okamžitě v hojném počtu aktivně napadají havlíčkobrodskou rozehrávku.
     
    24:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kachlíř – 2 min., hákování.
     
    24:44
    Havlíčkův Brod čelí mohutnému a souvislému tlaku soupeře. Obránci zatím ale všechny soupeřovy střely dokázali zblokovat.
     
    25:10
    Piráti stále drží puk a kombinují v útočném pásmu.
     
    25:25
    Domácí mladíci nakonec získali kotouč a okamžitě se osvobodili vyhozením, čímž nechali alespoň na chvíli vydechnout svou přetíženou defenzivu.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Patočka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    25:57
    Chvilku se bude hrát 4 na 4, pak začne zkrácená přesilovka Bruslařů. Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu.
     
    26:21
    Hosté se zmocnili hracího předmětu a přesunuli děj hry alespoň do středního pásma.
     
    26:40
    Domácí už získali útočné postavení a snaží se probít ke střele.
     
    27:16
    Bruslaři sice ztratili kotouč, ale hostům se nepovedlo vyhodit.
     
    27:52
    Bruslaři dlouho kombinovali na dostřel gólmana Štěrby, jenže nakonec ztratili puk a Hiolejšovský vyhodil.
     
    28:14
    Bruslařům se zatím nedá upřít snaha, ale směrem dopředu jim chybí větší přesnost. A to jak při kombinaci, tak i při zakončení.
     
    28:28
    Severočeši už přesunuli děj hry do havlíčkobrodského pásma. Aktivní brodská obrana je však zatím nepustila k ohrožení brankáře Račana.
     
    29:16
    Havlíčkův Brod nahodil kotouč do útočného pásma a odjíždí střídat.
     
    29:32
    Dubnova družina má na své straně v těchto chvílích značnou územní převahu, ale nedokáže ji přetavit v souvislejší tlak nebo nebezpečnější příležitost.
     
    30:00
    Piráti velmi dobře zahušťují prostor ve středním pásmu a Havlíčkův Brod se přes jejich obranný val horko těžko probíjí.
     
    30:24
    Domácí se sice nastěhovali s pukem do útočné zóny, ale důrazní Piráti u hrazení získali puk.
     
    30:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tohle je veliká vzpruha pro havlíčkobrodskou družinu, která otočila nepříznivý stav a ujímá se těsného vedení! Tadeáš Koubek obdržel puk od Lukáše Kachlíře a posunul ho na PATRIKA MRTKU, který si po levém křídle sjel blíž k bráně a z blízkosti mantinelu vystřelil. A udělal moc dobře! Gólman Štěrba jeho ránu, jež zapadla přesně do bližšího růžku, vůbec nečekal a máchl lapačkou do prázdna! Asistence: Tadeáš Koubek, Lukáš Kachlíř.
     
    31:24
    Havlíčkův Brod je i nadále hodně aktivní a ze všech sil tlačí na zatíženou obranu Pirátů.
     
    32:00
    Chomutov vydoloval kotouč ze souboje u hrazení, ale aktivně napadající Bruslaři mu neumožňují rozehrát.
     
    32:45
    Piráti teď měli velké štěstí, když nestihli vystřídat a Bruslaři je sevřeli pod velký tlak.
     
    32:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Severočechům se nakonec stalo osudným, že neměli pod tlakem možnost pustit na led čerstvé síly, protože mladí Bruslaři jdou do dvoubrankového trháku! Lukáš Kachlíř nabil na modrou čáru Patriku Křížkovi, jenž vypustil ze své hole tvrdou střelu, kterou ještě před bránou tečoval LUKÁŠ NOVÝ a kotouč zapadl brankáři Štěrbovi mezi betony! Asistence: Patrik Křížek, Lukáš Kachlíř.
     
    32:54
    Trenéři Chomutova okamžitě zareagovali a vyžádali si oddechový čas.
     
    33:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Jenomže Pirátům oddechový čas vůbec nepomohl a rozjetí Bruslaři udeřili počtvrté, čímž se dostávají už do tříbrankového náskoku! Kotouč putoval po ose Lukáš Kachlíř – Patrik Křížek – TADEÁŠ KOUBEK, posledně jmenovaný dojel nahozený puk, měl na levém křídle dostatek času a prostoru a krásnou ranou ke vzdálenější tyčce prostřelil gólmana Štěrbu! Asistence: Patrik Křížek, Lukáš Kachlíř.
     
    34:00
    Chládek mohl vrátit hosty do hry o body, když pelášil sám na brodskou bránu! Pokusil se o blafák, ale brankář Račan jeho úmysl přečetl a vyrazil střelu betony!
     
    34:30
    Severočeši vůbec na nic nečekají a vrhli všechny své síly do útoku. Havlíčkův Brod se musí mít v zadních řadách neustále na pozoru.
     
    34:59
    Bruslaři se teď nikam neženou a dávají si dobrý pozor na to, aby zbytečnou chybou nepustili soupeře ke snížení.
     
    35:41
    Havlíčkův Brod teď velmi dobře zahušťuje prostor ve středním pásmu a nepouští soupeře do Račanovy blízkosti.
     
    36:21
    Chomutov přesunul hru do útočného pásma, ale dlouho se tam s pukem neohřál. Naopak se musí rychle vracet dozadu, protože Bruslaři se ženou do útoku.
     
    37:08
    Piráti právě vstřelili branku! Tohle je potřebná vzpruha pro Severočechy, kteří snižují na dvougólový rozdíl! Radim Ibl nahodil kotouč směrem na bránu, brankář Račan předvedl nejistý zákrok, kotouč mu vypadl z výstroje a MATĚJ KALVODA už měl lehkou práci, když doklepl kotouč za dezorientovaného brankáře Bruslařů! Asistence: Radim Ibl.
     
    37:40
    Piráti vycítili šanci na další branku a dál se tlačí do útoku. Havlíčkův Brod mám spoustu práce s tím, aby udržel soupeřovy střelce na uzdě.
     
    38:15
    Havlíčkův Brod se vymanil z pevného objetí a vyvezl puk k chomutovské bráně.
     
    39:01
    Parta z Kotliny se zabydlela na dostřel brankáře Štěrby, ale marně se snaží probít ke střele.
     
    39:19
    Chomutov dál čelí velkému tlaku, Havlíčkův Brod je teď však v koncovce nepřesný.
     
    39:41
    Havlíčkobrodským ofenzivním choutkám teď učinil přítrž čárový rozhodčí, který odpískal po nahození za chomutovskou bránu zakázané uvolnění.
     
    39:50
    Grosskopf měl ideální palebnou pozici blízko osy hřiště, ale jeho zápěstní rána byla hodně nepřesná a prosvištěla vysoko nad havlíčkobrodskou bránou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bruslařům vyšla druhá třetina o poznání lépe. Po slepených brankách z holí Patrika Mrtky, Lukáše Nového a Tadeáše Koubka si rychle vypracovali tříbrankový náskok, ale na 4:2 dokázal snížit Matěj Kalvoda, který vrátil Piráty zpátky do hry o body. Třetí dějství, jež začne zhruba v 17:28, tak slibuje atraktivní a napínavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Bruslaři vyhráli vhazování a z dálky vypálil Mrtka. Brankář Štěrba se však zaskočit nenechal a vyrazil puk do rohu pásma ke svým spoluhráčům.
     
    40:40
    Koubek přerušil chomutovský postup k bráně a jednoduše posunul kotouč do útočného pásma tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    41:08
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a obléhá chomutovskou bránu.
     
    41:25
    Kraučuk se probil ke střele z pravého kruhu. Jeho bekhendový projektil neměl vůbec špatné parametry, ale brankář Štěrba vyrazil kotouč ramenem.
     
    41:50
    Na druhé straně hřiště pálil Grosskopf. Z levého kruhu vypustil svižný projektil, ale brankář Račan si pohlídal prostor u bližší tyčky a ukryl puk do výstroje.
     
    42:15
    Piráti získali kotouč a usídlili se na dostřel brodské brány. Havlíčkobrodský obranný blok se však zatím dobře pohybuje a neumožňuje Severočechům zakončit.
     
    42:55
    Domácí byli pod tlakem a vyhodili na zakázané uvolnění. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce brankáře Račana.
     
    43:24
    Hraje se ve vysokém tempu. Oba týmy se pravidelně střídají u puku.
     
    43:48
    Šípova družina má teď o něco více ze hry a zle dotírá na rozehrávající havlíčkobrodské hráče.
     
    44:11
    Hra je přerušena kvůli přihrávce rukou. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    44:44
    Hosté teď předvedli dobrý forčekink a Bruslaři byli při rozehrávce pod velkým tlakem.
     
    45:14
    Šilhan dostal nabito před bránu a jeden z Bruslařů ho musel faulovat. Zabránil tím vyložené šanci, hosté mají výhodu.
     
    45:49
    Piráti právě vstřelili branku! To, o co si Bruslaři už dlouho koledovali, teď přišlo! Piráti se dočkali zaslouženého snížení a v Kotlině prohrávají už jen o jediný gól! Matyáš Malý posunul puk do jízdy JAROSLAVU POSPÍŠILOVI, jenž si sjel po pravém křídle až k bráně a z mírného úhlu našel svou střelou skulinku mezi Račanovými betony! Asistence: Matyáš Malý.
     
    46:26
    Z tribun Kotliny se teď ozývá pískot a nadávky, protože to vypadalo na jasný faul na unikajícího brodského hráče. Sudí však i nadále má hodně benevolentní a nechává pokračovat ve hře.
     
    46:54
    Kachlíř se vydal na útočný výlet, nabral rychlost a vystřelil z prostoru pravého kruhu. Brankář Štěrba však pohotově utěsnil prostor u bližší tyčky a po svém zákroku přerušil hru.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Ondruš – 2 min., nedovolené bránění.
     
    47:33
    Bruslaři předvedli hodně okatý a zbytečný faul, Piráti tak mají velkou šanci na vyrovnání.
     
    47:40
    Švarc už zpoza brány cpal kotouč před brankoviště, ale jeden z Bruslařů naštěstí nebezpečnou nahrávku zblokoval do rohu pásma.
     
    48:04
    Kalvoda se ocitl v obrovské šanci! Nabral rychlost, ukázal záda brodské obraně, jež působila hodně dezorientovaně, a zblízka trestuhodně přestřelil bránu!
     
    48:40
    Grosskopf stál na konci kombinace Chomutova v útočném pásmu a z mírného úhlu na levé straně vyprášil nachystané Račanovy betony u bližší tyčky. Domácí nedokázali ale vyhodit.
     
    49:15
    Havlíčkův Brod sice vyhodil, ale i nadále čelí obrovskému tlaku rozjetých Severočechů.
     
    49:44
    Holejšovský vypálil od modré čáry, ale nepochodil. Brankář Račan si i přes zakrytý výhled našel letící kotouč a ukryl ho ve své náruči až do přerušení hry.
     
    50:17
    Havlíčkův Brod si i nadále hodně koleduje. Bečvář se proháčkoval přes několik bránících hráčů a z úhlu na levé straně nebezpečně zakončil. Brankář Račan dobře utěsnil prostor u přední tyčky a přerušil hru.
     
    50:38
    Pirátů je plný led. Nyní znovu získali puk díky aktivnímu napadání brodské rozehrávky v blízkosti gólmana Račana.
     
    50:58
    Domácí po delší době získali puk na souvislejší dobu do své moci a nastěhovali se do útočného pásma.
     
    51:20
    Havlíčkův Brod se i nadále drží na dostřel gólmana Štěrby, Chomutov se však dobře brání.
     
    51:44
    \Tohle je velká škoda pro havlíčkobrodské barvy! Křížek ostrou ranou z okraje kruhů vyprášil Štěrbovy betony a dorážet do odkryté brány mohl Nový, jenže pod tlakem netrefil zařízení!
     
    52:35
    Domácí získali kotouč u své modré čáry a jednoduše posunuli kotouč do chomutovského pásma.
     
    53:04
    Tohle přesně teď Havlíčkův Brod potřebuje. Držet puk ve své moci a daleko od svého gólmana Račana. Brankář Štěrba sice přímému nebezpečí nečelí, ale čas na vyrovnání se Pirátům krátí.
     
    53:27
    Parta z Kotliny se dopustila úmyslného ofsajdu, ale vyhrála vhazování a přesunula děj hry k bráně soupeře.
     
    53:34
    Piráti pod tlakem nedokázali dobře rozehrát a dopustili se jen zakázaného uvolnění, když puk poslali přes celou délku hřiště.
     
    54:15
    Hospodka se po chybě Severočechů v rozehrávce dostal k puku a tlačil se před bránu. Byl však zblízka tísněný protihráčem a nedokázal bekhendem pod tlakem zakončit.
     
    54:49
    Bruslaři teď velmi dobře drží střední pásmo a nepouštějí svého soka ze severu Čech do pásma.
     
    55:03
    Teď však domácí chybovali při rozehrávce, když Koubek vyhodil kotouč jen na zakázané uvolnění. Buly proběhne u brankáře Račana.
     
    55:19
    Havlíčkův Brod se usídlil v útočném území a snaží se skórovat.
     
    55:40
    Kachlíř, jenž je vzrůstem sice malý a věkem mladý obránce, teď předvedl na vlastní modrý čáře povedený a důležitý hit.
     
    56:10
    Adam se ocitl v palebné pozici, jenž mířil k levé tyčce, ale z mírného úhlu na levé strany vypustil nepříliš povedenou ránu, jež nenadělala brankáři Štěrbovi problémy.
     
    56:48
    Domácí dál drží hru v útočném pásmu, Piráti teď čelí tlaku a čas jim pomalu ubíhá.
     
    57:07
    Hosté konečně získali puk a snaží se rozehrát od své brány.
     
    57:15
    Chomutovu však pod tlakem nevyšla rozehrávka a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    57:26
    Pospíšil se protáhl kolem brodského obránce a hledal pasem před bránu do druhé vlny spoluhráče, ale puk zachytili Bruslaři.
     
    57:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři byli v posledních minutách aktivnější a jsou za to odměněni pátým gólem, čímž soupeři odskakují! Patrik Mrtka nabil Tadeáši Koubkovi, jehož ránu ve vzduchu krásně tečoval před bránou PATRIK KŘÍŽEK a brankář Štěrba neměl šanci včas zareagovat! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.
     
    58:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Troufám si říct, že v Kotlině je rozhodnuto! Piráti sáhli k závěrečné hře v šesti bez brankáře, ale brzy inkasují! Tadeáš Adam přihrál JANU FRÜHBAUEROVI, jenž ze středního pásma po ledě trefil prázdnou bránu Chomutova! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.
     
    58:50
    Chomutov ještě zkouší s hodně nepříznivým stavem něco udělat, ale už to má hodně těžké.
     
    59:10
    Piráti kombinují v útočném pásmu, ale ztratili kotouč.
     
    59:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Obrovský gejzír gólové radosti znovu vytryskl v havlíčkobrodské Kotlině! Patrik Mrtka vyslal do samostatného úniku LUKÁŠE NOVÉHO, jenž to udělal naprosto fantasticky! Brankáře Štěrbu totálně vykoupal a v klidu zasunul kotouč do prázdné brány! Asistence: Patrik Mrtka, Tadeáš Koubek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec a Havlíčkův Brod mohutně slaví zisk veledůležitých tří bodů! Chomutov neunesl porážku a po závěrečné siréně předvedl totální a naprosto zbytečný zkrat Josef Chládek, jenž sekl holí někam do oblasti kolene klíčového havlíčkobrodského útočníka Tadeáše Koubka. Uvidíme, zda bude ještě dodatečně potrestán. Mladí Bruslaři každopádně slaví výhru 7:3. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám krásný víkend. Z Kotliny zase někdy na počtenou! (18:03:43)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Křížek, 31. Mrtka (Koubek, Kachlíř), 33. Nový (Křížek, Kachlíř), 34. Koubek (Křížek, Kachlíř), 58. Křížek (Koubek, Mrtka), 59. Frühbauer (Adam, Ondruš), 60. Nový (Mrtka, Koubek) – 12. Bečvář (Ibl), 38. Kalvoda (Ibl), 46. Pospíšil (Malý)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Koubek, Křížek, Nový – Hospodka, Adamec, Kraučuk – Chromý, Frühbauer, Kozlík – Teml
    Trenér: Miroslav Duben

    Piráti Chomutov: Štěrba – Holejšovský, Švarc, Malcovský, Malý, Ibl, Hynek – F. Novák, Bečvář, Kalvoda, Sochor, Pospíšil (C), Nastoupil (A), B. Novák, Grosskopf, Patočka (A), Chládek, Šilhan
    Trenér: Radek Šíp

    Rozhodčí: Martin Matoušek – Ondřej Polák, Patrik Augusta
    thejrc.org