Mladá Boleslav – Litvínov 1:2 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 4:5 (po pr.)
Pardubice – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Kladno – Sparta 3:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Piráti Chomutov
Pátek 24.02.2023, 16:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 19. kolo
Partner:
     
    59:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Obrovský gejzír gólové radosti znovu vytryskl v havlíčkobrodské Kotlině! Patrik Mrtka vyslal do samostatného úniku LUKÁŠE NOVÉHO, jenž to udělal naprosto fantasticky! Brankáře Štěrbu totálně vykoupal a v klidu zasunul kotouč do prázdné brány! Asistence: Patrik Mrtka, Tadeáš Koubek.
     
    58:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Troufám si říct, že v Kotlině je rozhodnuto! Piráti sáhli k závěrečné hře v šesti bez brankáře, ale brzy inkasují! Tadeáš Adam přihrál JANU FRÜHBAUEROVI, jenž ze středního pásma po ledě trefil prázdnou bránu Chomutova! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.
     
    57:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři byli v posledních minutách aktivnější a jsou za to odměněni pátým gólem, čímž soupeři odskakují! Patrik Mrtka nabil Tadeáši Koubkovi, jehož ránu ve vzduchu krásně tečoval před bránou PATRIK KŘÍŽEK a brankář Štěrba neměl šanci včas zareagovat! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.
     
    45:49
    Piráti právě vstřelili branku! To, o co si Bruslaři už dlouho koledovali, teď přišlo! Piráti se dočkali zaslouženého snížení a v Kotlině prohrávají už jen o jediný gól! Matyáš Malý posunul puk do jízdy JAROSLAVU POSPÍŠILOVI, jenž si sjel po pravém křídle až k bráně a z mírného úhlu našel svou střelou skulinku mezi Račanovými betony! Asistence: Matyáš Malý.
     
    37:08
    Piráti právě vstřelili branku! Tohle je potřebná vzpruha pro Severočechy, kteří snižují na dvougólový rozdíl! Radim Ibl nahodil kotouč směrem na bránu, brankář Račan předvedl nejistý zákrok, kotouč mu vypadl z výstroje a MATĚJ KALVODA už měl lehkou práci, když doklepl kotouč za dezorientovaného brankáře Bruslařů! Asistence: Radim Ibl.
     
    33:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Jenomže Pirátům oddechový čas vůbec nepomohl a rozjetí Bruslaři udeřili počtvrté, čímž se dostávají už do tříbrankového náskoku! Kotouč putoval po ose Lukáš Kachlíř – Patrik Křížek – TADEÁŠ KOUBEK, posledně jmenovaný dojel nahozený puk, měl na levém křídle dostatek času a prostoru a krásnou ranou ke vzdálenější tyčce prostřelil gólmana Štěrbu! Asistence: Patrik Křížek, Lukáš Kachlíř.
     
    32:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Severočechům se nakonec stalo osudným, že neměli pod tlakem možnost pustit na led čerstvé síly, protože mladí Bruslaři jdou do dvoubrankového trháku! Lukáš Kachlíř nabil na modrou čáru Patriku Křížkovi, jenž vypustil ze své hole tvrdou střelu, kterou ještě před bránou tečoval LUKÁŠ NOVÝ a kotouč zapadl brankáři Štěrbovi mezi betony! Asistence: Patrik Křížek, Lukáš Kachlíř.
     
    30:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tohle je veliká vzpruha pro havlíčkobrodskou družinu, která otočila nepříznivý stav a ujímá se těsného vedení! Tadeáš Koubek obdržel puk od Lukáše Kachlíře a posunul ho na PATRIKA MRTKU, který si po levém křídle sjel blíž k bráně a z blízkosti mantinelu vystřelil. A udělal moc dobře! Gólman Štěrba jeho ránu, jež zapadla přesně do bližšího růžku, vůbec nečekal a máchl lapačkou do prázdna! Asistence: Tadeáš Koubek, Lukáš Kachlíř.
     
    17:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tohle je pro havlíčkobrodskou družinu hodně důležité, v závěru úvodní dvacetiminutovky vyrovnává! PATRIK KŘÍŽEK využil obrovské chyby v chomutovské rozehrávce, když zachytil nepřesnou nahrávku, najel si do předbrankového prostoru a rychlou střelou propálil gólmana Štěrbu k tyčce! Bez asistence.
     
    11:22
    Piráti právě vstřelili branku! Tak tohle přesně domácí nechtěli, Chomutov se dostává do vedení! Radim Ibl přihrál na levé křídlo VOJTĚCHU BEČVÁŘOVI, jenž si ideálně srovnal puk na svou hůl a přesnou ranou z levé strany skóroval k bližší tyčce nad Račanovu lapačku! Asistence: Radim Ibl.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Křížek, 31. Mrtka (Koubek, Kachlíř), 33. Nový (Křížek, Kachlíř), 34. Koubek (Křížek, Kachlíř), 58. Křížek (Koubek, Mrtka), 59. Frühbauer (Adam, Ondruš), 60. Nový (Mrtka, Koubek) – 12. Bečvář (Ibl), 38. Kalvoda (Ibl), 46. Pospíšil (Malý)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Koubek, Křížek, Nový – Hospodka, Adamec, Kraučuk – Chromý, Frühbauer, Kozlík – Teml
    Trenér: Miroslav Duben

    Piráti Chomutov: Štěrba – Holejšovský, Švarc, Malcovský, Malý, Ibl, Hynek – F. Novák, Bečvář, Kalvoda, Sochor, Pospíšil (C), Nastoupil (A), B. Novák, Grosskopf, Patočka (A), Chládek, Šilhan
    Trenér: Radek Šíp

    Rozhodčí: Martin Matoušek – Ondřej Polák, Patrik Augusta
    thejrc.org