Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
konec
Florida Panthers
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 25.02.2023, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Kotouč letí do odkryté brány, gól ale platit nebude, jelikož čas vypršel.
     
    59:41
    Anthony Duclair vystřelil z vrcholku kruhu, dorážel ještě Sam Reinhart, vše ale řeší Craig Anderson!
     
    57:11
    Carter Verhaeghe trhl rameny, prosmýkl se na střed a z vrcholku kruhu pálí zápěstím! Ještě tam byla dorážka, vše řeší Craig Anderson.
     
    57:11
    Sergej Bobrovskij na střídačce, Panteři to zkusí v šesti!
     
    54:57
    Brandon Montour byl úplně sám před bránou, Tkachuk jej od zadního mantinelu našel a domácí bek okamžitě zakončoval, jenomže si vylámal zuby na dnes fenomenálním Craigu Andersonovi.
     
    52:47
    Matthew Tkachuk chviličku zůstal za obranou, o mantinel dostal puk a šel sám. Tváří v tvář hostujícímu brankáři zkusil střelu nad beton, tento prostor měl ale Anderson pohlídaný.
     
    52:09
    Krásný průchod Erica Staala pásmem! Veliký forward se prosmýkl až k pravé tyči a okamžitě zakončoval, nicméně Craig Anderson měl všechny mezírky utěsněné.
    50:36 Jeff SKINNER - 1:3
     
    50:36
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelně důležitý gól! JEFF SKINNER se dokázal vytočit od mantinelu a srovnat si puk na holi. Zkušený útočník se rozhodl to zkusit, zamířil a z podstatě nulového úhlu náramně trefil přesně do víka – 1:3. Druhý gól pro Skinnera v zápase. Asistence: Tage Thompson.
    48:24 Carter VERHAEGHE - 1:2
     
    48:24
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak je to tady! K této situaci se schylovalo od začátku třetiny, Panteři hráli opravdu neskutečně dominantně. Anthony Duclair zakládal další útočnou akci, po přechodu modré od mantinelu našel volného CARTERA VERHAEGHEHO, jenž si puk zpracoval nohou, zamířil a parádně trefil – 1:2. Čeká nás ještě zajímavých 11 minut. Asistence: Anthony Duclair a Eetu Luostarinen.
     
    44:08
    To je pasáž! Nejprve ujížděl do úniku Jeff Skinner, kterému ale chyběla rychlost a se střelou si Bobrovskij poradil. Následně se hra obrátila, Aaron Ekblad elegantně prošel do pásma a z mezikruží vyslal jedovku zápěstím! Craig Anderson si povyjel a udržel kotouč na hrudi!
     
    42:13
    Ryan Lomberg se snažil protlačit puk do brány na levé tyči, nicméně hostující gólman tam měl brusli. Každopádně tady chyběly centimetry.
     
    41:16
    Anthony Duclair chtěl najít Verhaegheho před úplně prázdnou bránou, nicméně přihrávka byla zblokována.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Rasmus Dahlin – 2 min., krosček.
    37:10 Zákrok à la Dominik Hašek
     
    37:10
    Jako Dominátor! Ryan Lomberg se zjevil úplně sám v mezikruží a zkoušel vystřelit, Craig Anderson se položil jako Dominik Hašek v nejlepší formě a zasáhl betonem!
     
    33:45
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Henri Jokiharju – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:44
    Mattias Samuelsson si – ač obránce – udělal ofenzivní výlet a dokonce se dostal do samostatného úniku! Samuelsson byl sice těsně bráněn, i tak ale zakončil, zdálo se, že hledá prostor mezi betony. Sergej Bobrovskij zasahuje, tohle byl dobrý zákrok.
     
    30:37
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Carter Verhaeghe – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Jack Quinn – 2 min., krosček.
     
    28:44
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Tohle už platit bude! Hosté si předávali dlouhé přihrávky na modré čáře, Powerovi se nakonec podařilo prostrčil kotouč na kruh, kde byl absolutně nehlídaný ALEX TUCH! Stačilo "jen" zamířit a trefit, což se povedlo – 0:2! Asistence: Owen Power a Tage Thompson.
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Carter Verhaeghe – 2 min., nedovolené bránění.

    No... Tohle se Verhaeghemu nepovedlo. Když totiž elitní domácí střelec dojížděl Staalovu šanci tak zbytečně shodil Dahlina na brankáře Andersona.
     
    28:23
    Marc Staal se narval před bránu a snažil se zakončit. Byl těsně bráněn, i tak ale ještě strčil do puku a málem jej propíchl na bližší tyč! Tohle byla veliká šance!
     
    27:09
    Jeff Skinner šel sám na bránu, zkusil naznačit střelu a vymíchat si brankáře, nicméně kotouč mu v klíčový moment utíká a hostující forward tak ani nevystřelí.
     
    26:30
    Domácí střídačka si bere trenérskou výzvu na ofsajd!
    26:30 Henri Jokiharju a jeho neuznaný zásah
     
    26:30
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Pěkná kombinace, volný obránce HENRI JOKIHARJU si sjel na kruh a ostře pálí! Sergej Bobrovskij neměl šanci, tohle byla parádní rána! Asistence: Tage Thompson a Owen Power.
     
    24:26
    Dylan Cozens krásnou zadovkou našel volného Johna Peterku, jeho pokus z mezikruží likviduje Sergej Bobrovskij.
    23:51 Jeff SKINNER - 0:1
     
    23:51
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení! Buffalo šlo do přečíslení, Tage Thompson ještě elegantní pobídkou vyzval ke skórování dojíždějícího veterána JEFFA SKINNERA, jenž se na kruhu z první nemílil. Sergej Bobrovskij se snažil po puku ještě skočit, nicméně neměl šanci, kus černé gumy mu proplul mezi betony... Asistence: Tage Thompson a Henri Jokiharju.
     
    19:51
    Verhaeghe hned po buly vybojoval kotouč, Matthew Tkachuk od mantinelu náramně našel Eetu Luostarinena, který byl v mezikruží úplně sám a z první zakončuje! Craig Anderson výtečně zasahuje.
    13:09 Děnisenko a jeho nájezd přímo z trestné lavice
     
    13:09
    Grigorij Děnisenko přímo z trestné lavice naskočil do samostatného úniku, jeho prudké zakončení zvoní o tyč! Děnisenko si na první gól v NHL musí počkat...
     
    12:05
    Krásná kombinace a zakončení z mezikruží, Jeff Skinner trefil tyčku!
     
    10:48
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Matthew Tkachuk – 2+2, hrubost, odpyká Grigorij Děnisenko.

    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Peyton Krebs – 2 min., hrubost.
     
    10:48
    Chyba v rozehrávce a Tyson Jost najednou jel sám na Bobrovského! Kapitán Buffala si chtěl brankáře rozhýbat a zakončit mezi jeho nohy, nicméně Bobrovsij vytrčil hůl a kotouč dokázal jej vypíchnout! Následně ještě dorážel Peyton Krebs na kterého se okamžitě vrhl Matthew Tkachuk.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Peyton Krebs – 2 min., hákování.
     
    05:20
    Jack Quinn se zjevil v mezikruží úplně sám a pálí, Sergej Bobrovskij si povyjel a vyráží.
     
    01:23
    Kotouč z ničeho nic vyplaval na levé hostující tyči a Nicku Cousinsovi chyběly centimetry aby jej dopravil do sítě! Kus černé gumy nakonec proskáče brankovištěm a odletí mimo...

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 49. Verhaeghe (Duclair, Luostarinen) – 24. J. Skinner (Ta. Thompson, Jokiharju), 29. Tuch (Power, Ta. Thompson), 51. J. Skinner (Ta. Thompson)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Kiersted, Gudas – Verhaeghe, Luostarinen, M. Tkachuk (A) – Duclair, Lundell, Reinhart – Lomberg, E. Staal, Cousins – Děnisenko, Coli. White, Dalpe.
    Trenér: Paul Maurice

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Comrie) – Dahlin (A), Jokiharju, Samuelsson, Power, Bryson, Ljubuškin – J. Skinner, Ta. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, V. Olofsson – Mittelstadt, Krebs, Quinn – Girgensons (A), Jost, Okposo (C).
    thejrc.org