Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Minnesota Wild
Sobota 25.02.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:05 William NYLANDER - 2:1
     
    61:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    V levém rohu útočného pásma vybojoval kotouč WILLIAM NYLANDER, jenž se kličkou do bekhendu zbavil obránce před brankou, tam si přehodil puk zpátky na forhend a zakončil ke vzdálenější tyčce. Nádherná individuální akce rozhoduje tento zápas. Bez asistence.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mitchell Marner – 2 min., podrážení.
    55:30 Šance – Mats ZUCCARELLO
     
    55:30
    Konečně pořádná šance! Wild se dostali do přečíslení tří proti dvěma, Kaprizov si najel na střed a předložil puk na levý kruh do jízdy Matsi Zuccarellovi. Ten měl před sebou odkrytou velkou část branky, jenže přestřelil.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Jacob Middleton – 2 min., podrážení.

    Middleton je vyloučen za podrážení Ryana O'Reillyho zcela správně, nicméně rozhodčí si nevšimli, že současně v pádu právě O'Reilly zasáhl Middletona vysokou holí do obličeje, takže se mělo vylučovat na obou stranách.
     
    37:59
    Greenway dojel volný puk u Samsonovovy branky, před kterou byl Duhaime, a tak pro něj byla určena okamžitá přihrávka. Nebyla ovšem přesná, takže z obrovské šance hostů nic není.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Matt Dumba – 2 min., podrážení.
    16:07 David KÄMPF - 1:1
     
    16:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    William Nylander dostal za Gustavssonovou klecí hromadu času, aby vymyslel ideální pas pro kohokoli ze svých spoluhráčů. Nakonec si vybral českého forvarda DAVIDA KÄMPFA, jenž si před brankou našel prostor a po krátké přihrávce z první prostřelil hostujícího gólmana. Asistence: William Nylander a Mark Giordano.
    12:10 Brandon DUHAIME - 0:1
     
    12:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    V podstatě nenápadně se hosté ujímají vedení, když BRANDON DUHAIME odrazil puk zpoza branky o brusli domácího hráče Järnkroka do sítě. Kotouč totiž zapadl do kapsy v síťce, takže ho všichni na ledě ztratili z dohledu a gól uznal až po chvilce videorozhodčí. Asistence: Frédérick Gaudreau.
    11:35 Šance – Mitchell MARNER
     
    11:35
    Ihned po vhazování v útočném pásmu vyplaval před Gustavssonem Mitchell Marner, jenž se kličkou zbavil obránce a položil si i hostujícího gólmana, jenže pak netrefil prázdnou síť.
    01:34 Tyčka – Jared SPURGEON
     
    01:34
    Jared Spurgeon už ve středním pásmu napálil kotouč vší silou na branku Toronta. Gólman Ilja Samsonov čekal nahození na zadní mantinel, byla to však zcela úmyslná střela, jež trefila tyčku.

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 17. Kämpf (Nylander, Giordano), 62. Nylander – 13. Duhaime (F. Gaudreau)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Timmins – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Engvall – Kerfoot, Acciari, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Goligoski, Addison, Mermis – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Duhaime, F. Gaudreau, Greenway – Reaves, Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason.

    Rozhodčí: Rooney, Dunning – Toomey, Flemington.

    Diváci: 18 575.
    thejrc.org