Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Montreal Canadiens
Sobota 25.02.2023, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:32 Ivan PROVOROV - 2:5
     
    58:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Spolupráce mezi domácími beky IVANEM PROVOROVEM a DeAngelem končí pěkným gólem. Provorov si na modré narazil se svým kolegou obráncem a najel si na levý kruh, kam dostal přihrávku. Asistence: Anthony DeAngelo a Morgan Frost.
    52:12 Josh ANDERSON - 1:5
     
    52:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ve Wells Fargo Center odbila pátá, bohužel pro přítomné fanoušky na špatné straně. Celou akci vytvořil skvělým napadáním Harvey-Pinard, jenž poté přihrál před branku, kde úspěšně operoval JOSH ANDERSON. Asistence: Rafaël Harvey-Pinard.
    46:26 Jesse YLÖNEN - 1:4
     
    46:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se usadili před Hartovou brankou a podařilo se jim znovu odskočit na rozdíl tří branek. K nahození se na modré čáře dostal obránce Barron, do dráhy letu pak před brankou sáhl JESSE YLÖNEN. Asistence: Justin Barron a Jonathan Drouin.
    40:09 Owen TIPPETT - 1:3
     
    40:09
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    No, tak to je parádní vstup domácích borců do třetí třetiny. Hned první střela z hole OWENA TIPPETTA končí za zády Allena. Domácí útočník projel přes modrou a z pravé strany zamířil přesně do vinglu – 1:3. Asistence: Morgan Frost.
    27:12 Nick SUZUKI - 0:3
     
    27:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovku a odskakují do tříbrankového trháku. Kapitán NICK SUZUKI posílal z levého kruhu střílenou přihrávku pro Andersona, kterou si však za záda Harta srazil domácí obránce Provorov. Asistence: Michael Matheson a Mike Hoffman.
    19:56 Chris TIERNEY - 0:2
     
    19:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    A Canadiens před přestávkou povedou o dvě branky, o což se postaral debutant CHRIS TIERNEY. Zkušený útočník si najel do předbrankového prostoru, kam dostal přihráno zpoza domácí branky od Pezzetty a s ledovým klidem zakončil – 0:2. Asistence: Michael Pezzetta a Alex Belzile.
    17:50 David SAVARD - 0:1
     
    17:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté jsou ale za svoji aktivitu odměněni hned posléze a berou si vedení. Poté, co Canadiens ztratili pásmo, zavezl Ylönen kotouč zpět, Hoffman našel přihrávkou do mezikruží volného DAVIDA SAVARDA a ten zakončil na vzdálenější tyč. Asistence: Mike Hoffman a Jesse Ylönen.

    Tomáš Taybner

    Branky a nahrávky: 41. Tippett (Frost), 59. Provorov (DeAngelo, Frost) – 18. Savard (Hoffman, Ylönen), 20. Tierney (Pezzetta, Belzile), 28. Suzuki (Matheson, Hoffman), 47. Ylönen (J. Barron, Drouin), 53. Jos. Anderson (Harvey-Pinard)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – Provorov, Sanheim, York, Ristolainen, Seeler, DeAngelo, Braun – Laughton (A), Hayes, Allison – J. van Riemsdyk, Frost, Tippett – Lycksell, N. Cates, Farabee – Deslauriers, P. Brown.
    Trenér: John Tortorella

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Matheson, J. Barron, Schueneman, Savard (A), Harris, Kovacevic – Harvey-Pinard, Suzuki (C), Jos. Anderson (A) – R. Pitlick, Dvorak, Dadonov – Hoffman, Drouin, Ylönen – Pezzetta, Tierney, Belzile.
    Trenér: Martin St.Louis

    Rozhodčí: Kozari, Lee – Jackson, Pancich
    thejrc.org