Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Ottawa Senators
Sobota 25.02.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:30 Brady SKJEI - 4:0
     
    56:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni využili powerplay soupeře ke čtvrtému gólu. Po Ahem vyhraném buly se v levém kruhu obranného pásma chopil puku BRADY SKJEI a vysokým obloučkem jej neomylně usměrnil do cílového zařízení. Asistence: Sebastian Aho.
    52:34 Martin NEČAS - 3:0
     
    52:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Svečnikov od pravého mantinelu přihrál na osu kluziště MARTINU NEČASOVI, který při pohybu směrem vzad vypálil forhendem z první a trefil se náramně nad Talbotovo pravé rameno. Asistence: Andrej Svečnikov.
    06:29 Seth JARVIS - 2:0
     
    06:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni odskakují do dvoubrankového náskoku a opět důležitou roli sehrála první útočná lajna! Aho přihrál před bránu SETHU JARVISOVI, jenž napoprvé tváří v tvář Talbotovi ztroskotal na jeho pravé ruce, ovšem dostal možnost dorážky a tu již nasměroval za brankovou čáru podél levého betonu dezorientovaného gólmana. Asistence: Sebastian Aho a Andrej Svečnikov.
    03:48 Brent BURNS - 1:0
     
    03:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Po střetu s DeBrincatem ztratil stabilitu Jarvis a skončil v brankovišti pod brankářem Talbotem. Mezitím dostal nahrávku mezi kruhy BRENT BURNS a limitovaného gólmana propálil forhendovou ránou k levé tyčce. Kouč Ottawy coach challenge po chvilce rozmýšlení nevzal, vědom si faktu, že Jarvis nenavštívil brankoviště vlastní vinou. Bez asistence.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Burns, 7. Jarvis (S. Aho II, A. Svečnikov), 53. Nečas (A. Svečnikov), 57. Skjei (S. Aho II)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II (A), A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Greig, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: Blandina, Dwyer – Gawryletz, Smith

    Diváci: 18 788
    thejrc.org