Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
konec
New York Islanders
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Los Angeles Kings
Sobota 25.02.2023, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 18 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 58:38
    Jonathan Quick (LAK) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Gabriel Vilardi (LAK) 1+0
    2. J Phillip Danault (LAK) 1+0
    3. Arthur Kaliyev (LAK) 1+0 (03:58:29)
     
    Kings se vrátili zpět na vítěznou dráhu, když vyhráli na ledě Islanders. O osudu utkání rozhodla prostřední část, ve které Kings skórovali třikrát v řadě a domácí poté už pouze snižovali. Vítězný gól zápasu vstřelil v čase 32:14 Gabriel Vilardi. Jonathan Quick předvedl několik fantastických zákroků. Konečný výsledek tohoto utkání v UBS. New York Islanders 2 Los Angeles Kings 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Drew Doughty nezkusil trefit prázdnou bránu a z pravé strany obranného pásma Kings vyhodil puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Timeout pro domácí.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:38
    Ilja Sorokin opouští po nahození podél trestných lavic bránu a Islanders to tedy zkouší v šesti!
     
    58:20
    Islanders se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a hra byla přerušena. Ilja Sorokin se zatím neodhodlal opustit svou bránu. Nebyl na to prostor. Stále v bráně.
     
    57:36
    Hokejisté Islanders vyrazili na steč podél trestných lavic a dostali se do útočného pásma, jenže puk skončil v ochranné síti. Vhazování ve středovém kruhu – 2:3.
     
    56:44
    Adam Pelech vypálil na levém křídle od modré čáry a Jonathan Quick šel rychle do kolen, aby puk zmrazil pod lapačkou. Po přerušení následuje reklamní přestávka.
    55:23 Adam PELECH - 2:3
     
    55:23
    Islanders právě vstřelili branku! ADAM PELECH se na pravém křídle krásně protáhl u hrazení kolem protihráče a bekhendem puk nahodil z ostrého úhlu před bránu, kde se od brusle Matta Roye odrazil pod horní tyč! Šťastný gól a je to 2:3. Asistence: Matt Martin a Ryan Pulock.
    53:53 Gabriel Vilardi byl hodně blízko druhého gólu v zápase
     
    53:53
    Gabriel Vilardi krásně vystřelil na vrcholu levého kruhu zápěstím a jeho střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Fantastická střela.
     
    53:32
    Hra byla po další delší hře bez přerušení zastavena a prostor dostává ihned komerční přestávka. Blíží se doba, kdy to zřejmě Islanders zkusí bez brankáře.
     
    52:18
    Zach Parise si vybruslil zpoza brány k pravé tyči a z ostrého úhlu vystřelil z otočky, Jonathan Quick ale klečel na přední tyči a dobře tedy zasáhl svou vyrážečkou.
     
    51:50
    Hodně dlouhá pasáž hry bez přerušení je u konce. Puk skončil v lapačce Jonathana Quicka a po přerušení následuje krátká reklamní přestávka. Kings vedou 3:1.
     
    50:57
    Bo Horvat se ocitl v blízkosti levé tyče z ničeho nic ve velké šanci, jeho bekhendové zakončení ale minulo vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    50:05
    Mikey Anderson prožil fantastické střídání, když se v rychlém sledu dostal k dvěma střelám, první z levého křídla a ostrého úhlu tedy skončila na vyrážečce Iljy Sorokina, zatímco druhá z mezikruží poté na lapačce.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 37. Dobson (Nelson, Lee), 56. Pelech (M. Martin, Pulock) – 27. Danault (Arvidsson, M. Anderson), 29. Kaliyev (Kupari, Anderson-Dolan), 33. Vilardi (Iafallo, Edler)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – M. Martin, Horvat, Lee (C) – Palmieri (A), Nelson (A), Parise – Fasching, Cizikas, Durandeau – R. Johnston, Koivula, Holmström.
    Trenér: Lane Lambert

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Fiala – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Garrett Rank. Čároví: James Tobias, Brad Kovachik

    Diváci: 17255
    thejrc.org