Florida – Buffalo 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 2:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 4:0 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:5 (kon.)
Columbus – Edmonton 6:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 6:3 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
konec
New York Islanders
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Los Angeles Kings
Sobota 25.02.2023, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Los Angeles Kings je pořádně rozjeté a o víkendu bude pokračovat ve venkovních tripu, když se představí na ledě New Yorku Islanders. Domácí hokejisté NY mají aktuálně nevyrovnanou formu a v Metropolitní divizi neustále balancují na hraně účasti a neúčasti v playoff.
     
    New York Islanders

    Islanders budou proti Kings usilovat o třetí výhru v řadě a v Metropolitní divizi jim patří aktuálně čtvrté místo, s čtyřbodovým náskokem na Pittsburgh, který před pár dny porazili na jeho vlastním ledě 4:2. Poslední vítězství New York Islanders zaznamenal doma proti Winnipegu.
     
    Los Angeles Kings

    Los Angeles Kings vyhrálo na konci ledna tři venkovní utkání v řadě, jenže z posledních pěti utkání na ledě soupeřů vyhráli pouze jednou, když vyhráli na ledě Anaheimu 6:3. Během posledních pěti venkovních zápasů ovšem hokejisté Kings bodovali celkem třikrát.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – M. Martin, Horvat, Lee (C) – Palmieri (A), Nelson (A), Parise – Fasching, Cizikas, Durandeau – R. Johnston, Koivula, Holmström.
    Trenér: Lane Lambert

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Fiala – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Garrett Rank. Čároví: James Tobias, Brad Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Jonathan Quick se během úvodní minuty dvakrát vydal za svou bránu, aby pak po nahození soupeře rozehrál.
     
    01:57
    Oba týmy hrají hodně jednoduše, když pouze nahazují puky do útočného pásma a odjíždějí střídat. Zatím čekáme na úvodní šanci a střelu na některou bránu.
     
    02:24
    Hostující Arthur Kaliyev se dostal na pravém křídle k bekhendovému zakončení, které zamířilo mimo bránu.
     
    03:04
    Kings nepřesně rozehráli podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po pravici fantastického brankáře Jonathana Quicka.
     
    03:22
    Zach Parise udělal v obranném pásmu velkou chybu při rozehrávce, naštěstí pro domácí ale Kings odskočil puk od hokejky a do zakončení se nedostali. Velká chyba.
     
    04:04
    Anders Lee byl zřejmě hráčem, který vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování, Jonathan Quick byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil. První střela na síť.
     
    05:01
    Blake Lizotte se dostal do zakončení na levém křídle a jeho střela od hrazení skončila v lapačce Iljy Sorokina. Hra byla přerušena a týmy si mohou oddechnout.
     
    05:27
    Hokejisté Kings do toho pořádně šlápli a v rychlém sledu se dostali k dalším dvěma střelám, Ilja Sorokin byl ale připraven a oba pokusy hostů vyrazil mimo bránu.
     
    06:11
    Kyle Palmieri se nyní ocitl na bodu levého kruhu pro vhazování ve slibné šanci, jenže než se odhodlal pro střelu zápěstím, tak byl jeho pokus hosty zablokován.
     
    06:52
    Matt Martin dostal nádhernou přihrávku z levého křídla před bránu a tečí ho usměrňoval k pravé tyči, jenže Jonathan Quick předvedl senzační rozštěp a ukryl puk ve své lapačce! TV brejk.
    06:52 Fantastický Jonathan Quick ukradl gól Mattovi Martinovi!
     
    08:17
    Hokejisté Kings se na poměrně dlouho usadili v útočném pásmu, na střelu od modré čáry si ale netroufli. Zatím marně čekáme na úvodní branku.
     
    10:38
    Sean Durzi se snažil prosadit na levém křídle, jenže byl rychle zdvojen a do zakončení se nedostal. Stále 0:0.
     
    12:28
    Utkání má obrovské tempo, ale gól zatím nepadl. Kings vyslali na bránu soupeře čtyři střely, zatímco Islanders se dostali na domácím ledě pouze ke dvěma ranám.
     
    12:40
    Kevin Fiala byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou ve velké šanci, jeho střela bez přípravy ale těsně minula pravou tyč! Jen to zahučelo.
     
    14:34
    Ryan Pulock na pravém křídle vystřelil od modré čáry a na přední tyči došlo k drobné teči, Jonathan Quick si ale věděl rady a následuje krátká komerční přestávka.
     
    15:39
    Kings se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, první z levého kruhu ale skončila na vyrážečce Iljy Sorokina, zatímco pokus od modré čáry byl zablokován.
     
    17:29
    Hosté si vytvořili v závěru první třetiny velký tlak, jenže drtivá většina střel je zablokována. A když už střela přijde, tak není tak prudká, aby Ilju Sorokina překonala.
     
    18:22
    Anže Kopitar vypálil na vrcholu levého kruhu pro buly, zatímco jeden z jeho spoluhráčů z opačné strany, Ilja Sorokin ale v obou případech zasáhl pravým betonem.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:20
    Kevin Fiala byl vyloučen na dvě minuty za hrubost a po komerční přestávce přesilová hra hráčů NY Islanders.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jonathan Quick předvedl v úvodu zápasu spektakulární zákrok a od té doby dominovali hokejisté Kings, žádnou šanci ovšem nevyužili a navíc krátce před přestávkou fauloval Kevin Fiala. Islanders tedy budou dohrávat na začátku druhé třetiny přesilovou hru. Skóre po první třetině. New York Islanders 0 Los Angeles Kings 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:26.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-12; Zablokované střely: 4-6; Vhazování: 25%-75%; Hity: 5-4; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Islanders vstupují do druhé třetiny v početní převaze, která ještě potrvá přes minutu, takže čas na využití je.
     
    21:27
    Rasmus Kupari vypálil z levého kruhu pro vhazování a Ilja Sorokin dobře zasáhl na přední pravé tyči pravým betonem, kterým puk vykopl zpátky do hry. Stále 0:0.
     
    22:14
    A další šance Kings, která přišla po střele z pravého křídla, Ilja Sorokin byl ale opět připraven a zřejmě pravým betonem puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    23:22
    Bo Horvat vypálil z levého kruhu pro buly a po zákroku Jonathana Quicka se dostal před bránou k dorážce Matt Martin, hostující brankář ho ale opět vychytal! Tentokrát parádně zasáhl levým betonem. Obrovská šance domácích Islanders.
    23:22 Jonathan Quick podruhé v zápase vychytal Matta Martina!
     
    24:47
    Anže Kopitar se krásně protáhl mezi kruhy mezi třemi protihráči a napřáhl ke střele zápěstím, která skončila pod levým teploměrem Iljy Sorokina a hra přerušena.
     
    25:28
    Islanders se snažili prosadit na pravém křídle, jenže se jim nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru a proti domácím bylo odpískáno postavení mimo hru – 0:0.
     
    26:01
    Kyle Palmieri se chystal v pravé kruhu vystřelit z otočky bekhendem, jenže ještě než tak učinil, tak k němu přistoupil jeden z hráčů Kings a o puk ho připravil.
     
    26:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Útočník Viktor Arvidsson vypálil na levém křídle bez přípravy od hrazení a jeho rána byla na přední tyči zablokována, čehož poté využil PHILLIP DANAULT, když ze vzduchu poslal kotouč do předního horního rohu brány! Kings vedou. Asistence: Viktor Arvidsson a Mikey Anderson.
    26:40 Phillip DANAULT - 0:1
     
    27:05
    Matt Roy mohl rychle zvýšit na 2:0, jeho střela z bodu pravého kruhu pro vhazování ale minula bližší pravý horní roh brány a skončila pouze na ochranném skle.
     
    27:39
    Hokejisté Los Angeles Kings prolomili ledy a ujali se v New Yorku vedení. Následuje komerční přestávka.
     
    28:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Rasmus Kupari vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a parádní přihrávkou naslepo našel v levém kruhu ARTHURA KALIYEVA, který bez přípravy usměrnil puk z úhlu do odkryté sítě! Kings udeřili podruhé a vedou 2:0. Asistence: Rasmus Kupari a Jaret Anderson-Dolan.
    28:05 Arthur KALIYEV - 0:2
     
    28:29
    Casey Cizikas byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Kings si zahrají první přesilovou hru v tomto zápase.
     
    30:29
    Kings parádně rozpohybovali puk v útočném pásmu, jenže se ke střele na bránu neodhodlali a po vyhození Islanders už se jim žádnou šanci vytvořit nepodařilo.
     
    32:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Alex Iafallo parádně udržel puk v pravém rohu útočného pásma a poté zpětnou diagonální přihrávkou oslovil na vrcholu levého kruhu GABRIELA VILARDIHO, který parádní bombou bez přípravy vymetl levý horní roh brány! Kings drží soupeře – 3:0. Asistence: Alex Iafallo a Alexander Edler.
    32:14 Gabriel VILARDI - 0:3
     
    32:37
    Islanders se ocitli před bránou v obrovské šanci, jenže Jonathan Quick zůstal nepřekonán a po jeho skvělém zákroku následuje komerční brejk!
     
    33:29
    Islanders vypálili na levém křídle od hrazení, Jonathan Quick byl ale na přední tyči připravený a vyrážečkou puk vyrazil do rohu ledové plochy. Stále nepřekonán.
     
    34:27
    Jonathan Quick nedokázal za bránou zastavit nahození Islanders a domácí se málem dostali v blízkosti pravé tyče do zakončení, nakonec se tak ale nestalo – 0:3.
     
    35:28
    Otto Koivula vypálil bez přípravy na vrcholu pravého kruhu po přihrávce Zacha Pariseho přes útočného pásma a jeho rána minula přední pravý horní roh brány.
     
    36:00
    Sean Walker byl vyloučen na dvě minuty za držení a Islanders budou hrát druhou přesilovou hru, která přijde na řadu po další krátké reklamní přestávce.
     
    36:34
    Islanders právě vstřelili branku! NOAH DOBSON vypálil na ose útočného pásma po pěkné zpětné přihrávce Brocka Nelsona z pravé strany a pak parádní ránou od modré čáry zamířil v přesilové hře nad levým betonem Jonathana Quicka k pravé tyči! Asistence: Brock Nelson a Anders Lee.
    36:34 Noah DOBSON - 1:3
     
    38:14
    Anders Lee šel u levé tyče do brány tak důrazně, až přišel do kontaktu s obráncem Alexanderem Edlerem a Jonathanem Quickem a hostující brána byla posunuta.
     
    38:43
    Brock Nelson byl vyloučen za podrážení a také Kings si v dnešním zápase vyzkouší druhou přesilovou hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:13
    Sean Durzi vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střela zamířila nad bránu NY Islanders.
     
    39:24
    Phillip Danault byl vyloučen za nedovolené bránění poté, co zbytečně fauloval na levé straně pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po přestávce se v UBS Areně rozsypal pytel s góly. LA Kings skórovalo třikrát v řadě a s Islanders to vypadalo hodně špatně, v závěru druhé třetiny ale dokázal využít přesilovou hru Noah Dobson. Za LA Kings skórovali postupně Phillip Danault, Arthur Kaliyev a Gabriel Vilardi. New York Islanders 1 Los Angeles Kings 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:20.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 13-25; Zablokované střely: 9-7; Vhazování: 52%-48%; Hity: 11-7; Přesilové hry: 1/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Zach Parise vypálil na vrcholu mezikruží, Jonathan Quick šel ale rychle dolů a v rozkleku skvěle zasáhl svým levým betonem. Hra probíhá ve hře 4 na 4. Stav 1:3.
     
    41:30
    Obě trestné lavice jsou prázdné, což znamená, že po několika trestech opět oba týmy hrají v plném počtu.
     
    42:18
    Jonathan Quick se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Islanders a podél hrazení rozehrál, podruhé v zápase se mu to ale nepovedlo. Šance z toho nebyla.
     
    43:08
    Casey Cizikas zkusil v pravém kruhu pro vhazování vystřelit z otočky, kotouč mu sjel ale z čepele hokejky a k ničemu se nedostal. Kings se ubránili a drží stav 3:1.
     
    43:55
    Noah Dobson vypálil na ose útočného pásma od modré čáry, před bránou ale bylo několik hráčů, z nichž jeden jeho střelu zablokoval. Brankář LA Kings nezasahoval.
     
    44:45
    Hráči Islanders jsou na začátku třetí třetiny mnohem aktivnější a nyní se dostali ke střele na levém křídle, Jonathan Quick byl ale pozorný a zasáhl vyrážečkou.
     
    47:29
    Jaret Anderson-Dolan se snažil na levém křídle proniknout do útočného pásma a poslal puk za bránu Islanders, vzápětí už ho ale nedokázal dobruslit.
     
    48:15
    Blake Lizotte skvěle vybojoval puk za bránou domácího týmu a Sean Walker vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho rána ale trefila spoluhráče před bránou NY.
     
    49:22
    Delší dobu se hraje bez přerušení, což je voda na mlýn pro hokejisty Los Angeles Kings. Skóre zápasu je 1:3.
     
    50:05
    Mikey Anderson prožil fantastické střídání, když se v rychlém sledu dostal k dvěma střelám, první z levého křídla a ostrého úhlu tedy skončila na vyrážečce Iljy Sorokina, zatímco druhá z mezikruží poté na lapačce.
     
    50:57
    Bo Horvat se ocitl v blízkosti levé tyče z ničeho nic ve velké šanci, jeho bekhendové zakončení ale minulo vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    51:50
    Hodně dlouhá pasáž hry bez přerušení je u konce. Puk skončil v lapačce Jonathana Quicka a po přerušení následuje krátká reklamní přestávka. Kings vedou 3:1.
     
    52:18
    Zach Parise si vybruslil zpoza brány k pravé tyči a z ostrého úhlu vystřelil z otočky, Jonathan Quick ale klečel na přední tyči a dobře tedy zasáhl svou vyrážečkou.
     
    53:32
    Hra byla po další delší hře bez přerušení zastavena a prostor dostává ihned komerční přestávka. Blíží se doba, kdy to zřejmě Islanders zkusí bez brankáře.
     
    53:53
    Gabriel Vilardi krásně vystřelil na vrcholu levého kruhu zápěstím a jeho střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Fantastická střela.
    53:53 Gabriel Vilardi byl hodně blízko druhého gólu v zápase
     
    55:23
    Islanders právě vstřelili branku! ADAM PELECH se na pravém křídle krásně protáhl u hrazení kolem protihráče a bekhendem puk nahodil z ostrého úhlu před bránu, kde se od brusle Matta Roye odrazil pod horní tyč! Šťastný gól a je to 2:3. Asistence: Matt Martin a Ryan Pulock.
    55:23 Adam PELECH - 2:3
     
    56:44
    Adam Pelech vypálil na levém křídle od modré čáry a Jonathan Quick šel rychle do kolen, aby puk zmrazil pod lapačkou. Po přerušení následuje reklamní přestávka.
     
    57:36
    Hokejisté Islanders vyrazili na steč podél trestných lavic a dostali se do útočného pásma, jenže puk skončil v ochranné síti. Vhazování ve středovém kruhu – 2:3.
     
    58:20
    Islanders se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a hra byla přerušena. Ilja Sorokin se zatím neodhodlal opustit svou bránu. Nebyl na to prostor. Stále v bráně.
     
    58:38
    Ilja Sorokin opouští po nahození podél trestných lavic bránu a Islanders to tedy zkouší v šesti!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:38
    Drew Doughty nezkusil trefit prázdnou bránu a z pravé strany obranného pásma Kings vyhodil puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Timeout pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    Kings se vrátili zpět na vítěznou dráhu, když vyhráli na ledě Islanders. O osudu utkání rozhodla prostřední část, ve které Kings skórovali třikrát v řadě a domácí poté už pouze snižovali. Vítězný gól zápasu vstřelil v čase 32:14 Gabriel Vilardi. Jonathan Quick předvedl několik fantastických zákroků. Konečný výsledek tohoto utkání v UBS. New York Islanders 2 Los Angeles Kings 3.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 18 – 28 | Přesilová hra: 1/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 58:38
    Jonathan Quick (LAK) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Gabriel Vilardi (LAK) 1+0
    2. J Phillip Danault (LAK) 1+0
    3. Arthur Kaliyev (LAK) 1+0 (03:58:29)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 37. Dobson (Nelson, Lee), 56. Pelech (M. Martin, Pulock) – 27. Danault (Arvidsson, M. Anderson), 29. Kaliyev (Kupari, Anderson-Dolan), 33. Vilardi (Iafallo, Edler)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – M. Martin, Horvat, Lee (C) – Palmieri (A), Nelson (A), Parise – Fasching, Cizikas, Durandeau – R. Johnston, Koivula, Holmström.
    Trenér: Lane Lambert

    Los Angeles Kings: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Fiala – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Garrett Rank. Čároví: James Tobias, Brad Kovachik

    Diváci: 17255
    thejrc.org