Jablonec – Teplice 4:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:2 (kon.) | Slavia – Slovácko 2:0 (kon.)
Ostrava – Hr. Králové 0:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:1 (2:0)
FK Teplice
Neděle 26.02.2023, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne u zápasu nejvyšší české soutěže. V rámci 21. kola FORTUNA:LIGY na sebe v důležitém záchranářském souboji narazí domácí FK Jablonec a hosté z klubu FK Teplice. Utkání má naplánovaný výkop na 15:00.
     
    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM
    David Horejš (trenér Jablonce): „V zápase s Teplicemi teď musíme vyhrát, je to pro nás důležité utkání. Chceme navázat na to, co se povedlo v Ostravě, a poučit se z toho, co nebylo dobře proti Spartě. Hrajeme doma a hráči jsou připraveni na to, co nás bude proti Teplicím čekat.“

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): „Kéž bychom navázali na remízu se Slavií, už to ale nebude zápas, ve kterém nemáme co ztratit. Hrajeme o hodně, stejně jako před dvěma týdny ve Zlíně. Tam jsme se také chtěli dobře připravit na soupeře a bodnout ho do jeho slabých míst. Místo toho jsme ale bodli sami sebe vlastními individuálními hrubými chybami, těch se musíme vyvarovat. Jablonci to na Spartě v minulém kole moc nešlo, nelíbil se mi. Ale měl minus dva tři hráče, které teď zapojí. Možná po tom, co dostal za uši, bude hrát jinak, protože cítí, že je pro něj zápas s námi důležitější. Ani náš výkon se Slavií nebyl ideální. Byla tam hlavně bojovnost, nasazení, chceme ale hrát i fotbal.“
     
    STATISTIKY
    FK Jablonec
    13. místo, 20 zápasů, 20 bodů, skóre: 27:38

    FK Teplice
    14. místo, 20 zápasů, 20 bodů, skóre: 25:45

    Rozhodčí: Orel – Caletka, Slavíček – Adámková (video).
    Bilance: 54 zápasů, 20-18-16, skóre: 64:54.
    Poslední zápas: 2:3.

    Předpokládané sestavy:
    Jablonec: Hanuš – Akpudje, Král, Martinec – Šulc, Hübschman, Považanec, Polidar – Chramosta, Jovovič – Sejk.
    Teplice: Grigar – Chaloupek, Mičevič, Hybš – Hyčka, Mareček, Kučera, Urbanec – Trubač – Gning, Vachoušek.

    Absence: Houska, Kratochvíl, Krob, Malínský – Fila, Vondrášek (všichni zranění), Jukl, Knapík (nejistý start).
    Disciplinární ohrožení: Houska, Jovovič (oba 7 ŽK), Heidenreich, Krob, Považanec – Dramé, Hyčka (všichni 3 ŽK).
    Nejlepší střelci: Chramosta – Žák (oba 7).
     
    ZÁPASOVÉ INFO

    Teplice vyhrály tři z posledních čtyř vzájemných ligových duelů proti Jablonci, naposledy dokázaly uspět i na jeho trávníku, přestože devětkrát předtím Skláři na Střelnici nezvítězili. Domácí se vcelku trápí, z uplynulých šesti kol naplno bodovali pouze proti Baníku. Jednalo se o vcelku výjimečný venkovní úspěch, doma totiž Severočeši urvali 12 ze svých 20 získaných bodů.

    Nyní přivítají právě Teplice, které sice ještě na jaře neuspěly, ale v předchozím kole zremizovaly se Slavií. Jenže venku se hodně trápí. V tomto ročníku odvezly ze stadionu soupeře pouhé čtyři body, jsou v tomto ohledu zcela poslední. Stejně tak platí za nejhorší tým z hlediska inkasovaných branek (45).

    Pokud za Jablonec nastoupí Lotyš Dāvis Ikaunieks, připíše si na své konto už 100. start v nejvyšší české soutěži. O předčasný narozeninový dárek usiluje hostující Soufiane Dramé, francouzský obránce, který v pondělí oslaví 27. narozeniny. Zároveň však hraje pod hrozbou stopky za čtvrtou žlutou kartu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – D. Souček, Král, Martinec, Polidar – Šulc, Považanec, Hübschman (C), Černák – Sejk, Chramosta.
    Náhradníci: Surovčík – Akpudje, Surzyn, Štěpánek, Konda, Ikaunieks, Jovović, Heidenreich, Patrák.
    Trenér: David Horejš

    FK Teplice: Grigar (C) – T. Kučera, Chaloupek, Mičević – Hyčka, L. Mareček, Trubač, Urbanec, Hybš – T. Vachoušek, Gning.
    Náhradníci: Mucha – S. Dramé, Radosta, Jukl, Žák, Kodad, Sy.
    Trenér: Jiří Jarošík

    Rozhodčí: Orel – Celetka, Slavíček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První nákop na pravou stranu hřiště dokázal ještě udržet Tadeáš Vachoušek, jenže právě od jeho kopaček se míč následně odráží do zámezí a odkopávat může Jan Hanuš.
     
    1
    Těžký balon v podání Martince skončí vhazováním ve prospěch Teplic, stará se o něj navrátilec Matěj Hybš.
     
    3
    Míč si sebral ze vzduchu Hanuš, následný průnik dopředu se Jablonci nezdařil, jelikož útočník Jan Chramosta stál v ofsajdu a nemohl tudíž pokračovat.
     
    3
    Útok se tentokrát snažil založit domácí Jakub Považanec, ale ani jeho řešení nebylo z nejpřesnějších. Vhazuje Alois Hyčka.
     
    4
    Po sérii soubojů se do hry zapojil jablonecký Matěj Polidar, jeho přihrávka se na hřiště nevešla. Po zásahu teplického Abdallaha Gninga reklamovali fanoušci na Střelnici marně ruku.
     
    5
    Ztrátu míče si neodpustili domácí fotbalisté, dopředu mohl znovu postupovat Tadeáš Vachoušek, nicméně kombinace Sklářů se odehrává spíše ve středu hřiště a Jablonec se stihl zformovat.
     
    6
    Dlouhý míč do vápna nedoletěl a to je znovu práce pro brankáře Jana Hanuše, který rozehrává nakrátko na Jana Krále.
     
    6
    Situace se zopakuje i na druhé straně. Po dlouhém nákopu se míč odráží za brankovou čáru, Tomáš Grigar se rozhoduje pro dalekosáhlý balon.
     
    7
    Těžko říct, co teď šajtlí zamýšlel Jakub Považanec. Začíná znovu sněžit, což vůbec neprospěje už tak zbídačenému trávníku.
     
    8
    Tomáš Kučera z Teplic otočil hru na levou stranu. Ze druhé vlny mohl na konci akce pálit Lukáš Mareček, ale jeho pokusu chybělo hned několik metrů. Zatím přesto nejzajímavější situace v utkání.
     
    9
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tepličtí nedokázali odkopnout míč z hranice vlastního vápna, když Štěpán Chaloupek ztratil rovnováhu. Balonu se zhostil Jakub Považanec, krásně si jej navedl na pravou stranu pokutového území a v pravý moment vypustil načechraný centr. Hlavičku si výtečně našel VÁCLAV SEJK, někdejší hráč soupeře, a přesně umístil míč za záda brankáře Tomáše Grigara. Domácí dávají v nehostinném počasí důležitou branku. Asistence: Jakub Považanec.
    9. Václav SEJK - 1:0
     
    11
    Rozehrávka z levé strany a málem bylo srovnáno! Matěj Hybš perfektně odcentroval a Štěpán Chaloupek mohl napravit své předchozí zaváhání. Jeho zakončení hlavou se těsně nevešlo do prostoru u pravé tyče. Tohle může Skláře mrzet.
     
    12
    Hráče už pokrývá solidní sněhová pokrývka, a tak se Michal Černák svezl na saních. Svým skluzem čistě odpravil balon mimo hrací plochu.
     
    13
    Sudí Pavel Orel teď jde za kapitánem Teplic, tedy brankářem Tomášem Grigarem. A je jasno. Použijí se speciální míče, které půjdou na zasněženém terénu lépe vidět.
     
    14
    I když teplický Abdallah Gning solidně prohnal obránce Jana Krále, stoper Jablonce si poradil přihrávkou na Jana Hanuše.
     
    14
    Přihrávku do pokutového území zpracovává do náruče Jan Hanuš. A může rozehrávat.
     
    15
    Podklouznul Mareček, jenže Považanec dnes nedokáže rozehrát dle svých představ. Teplicím se otevřel prostor pro kombinaci, Abdallah Gning hrál přes Marečka na Hybše, jeho centr ovšem odvrátil domácí Daniel Souček.
     
    16
    Václav Sejk si neporozuměl s Janem Chramostou, ale mohl za to i trávník. Míč se v určitých místech vůbec neodráží, jak jsou fotbalisté zvyklí.
     
    17
    Už Chramosta se dostal do atraktivní palebné pozice, ale ještě se rozhodl hrát na Sejka. Jablonečtí si udrželi obrovský tlak, jenže k pořádnému zakončení po celou dobu nesáhli. Bude z toho alespoň rohový kop Severočechů.
     
    18
    Vysoký míč od rohového praporku se od Tomáše Kučery odrazil nepříjemně z pohledu Teplic, nicméně Grigar zkušeně vystoupil a na hranici malého vápna dokázal zasáhnout.
     
    19
    Meruna se teď zdržuje v zámezí. Teplice si zopakovaly aut, dlouhý pobyt na útočné polovině se nicméně nechystá.
     
    19
    Grigarovi centr za půlící čáru moc nevyšel, domácí Souček rozehrál, ale v cuku letu byl zpátky Mareček. Nedokázal najít vhodný pas vzduchem.
     
    20
    Ztrátu Hybše hodlal potrestat Václav Sejk, jenže nepředal ideálně Jakubu Považancovi. Byl z toho protiútok Sklářů, centr Hyčky tečoval do prostoru tří tyčí nachystaný Daniel Trubač, ale jeho střela neměla potřebnou razanci.
     
    22
    Nepovolený zákrok předvedl Michal Černák. Jeden z mála faulů, které jsme zatím v utkání viděli.
     
    22
    Autové vhazování vychytrale získal Pavel Šulc. Míč mu efektně předhodil trenér Jiří Jarošík.
     
    23
    Jan Hanuš teď nemá úplně čisté svědomí. Trefil Gninga a Tadeáš Vachoušek už postupoval uvnitř pokutového území. Na poslední chvíli ho riskantním skluzem obral Pavel Šulc.
     
    23
    Přihrávku na zadní tyč směroval Jan Chramosta, ale obrana Teplic si poradila. Daniel Souček pak nechtěně napálil Aloise Hyčku, který se skácel k zemi. Není se čemu divit. Jablonec má však druhý rohový kop.
     
    24
    Na Střelnici se začíná vyjasňovat, což je pro oba brankáře určitě dobrá zpráva. Míč teď třímá Grigar, ale jeho nákop znovu skončil v moci soupeře.
     
    25
    Ve středu hřiště distribuuje přihrávky Tomáš Kučera. Teplický atak ovšem nepřinesl žádné vážnější nebezpečí, Šulc vhazuje.
     
    26
    Jablonec skvěle dokáže donutit Tomáše Grigara k dlouhým nákopům, přičemž teplická legenda není z těch brankářů, kteří by nohama dokázali velké divy. Další ztracený pas.
     
    27
    Tancovačka Abdallaha Gninga, kterého trápila síla gravitace. Nakonec dokázal přece jen vydolovat rohový kop, vůbec premiérový v podání Teplic.
     
    27
    Trubač posílal míč někam na přední tyč. Pak dostal ještě jednu možnost, to už ovšem brankář Jan Hanuš neponechal nic náhodě a skryl nabídku do náruče.
     
    28
    Jablonečtí Martinec a Šulc spolu kombinovali na pravé straně, jenže Matěj Hybš na kraji obrany úřadoval. Nyní bude znovu vhazovat.
     
    29
    Vůbec špatně to nemyslel Pavel Šulc. Jeho prudký pas po zemi si vyhledal Jan Chramosta, tomu ovšem zakončení nepovolili beci Teplic. Domácí si vyzkouší třetí standardní situaci od rohového praporku.
     
    30
    Až příliš přetažený balon. Jablonečtí zůstávají ve hře, po zásahu Chaloupka měli dokonce ponechanou výhodu. Na poslední chvíli zablokoval pak zakončení Jakuba Martince Nemanja Mičević.
     
    31
    Ani čtvrtý roh se nezdařil Jablonci. Poté, co Tomáš Hübschman uvízl v ofsajdu, musí sudí Pavel Orel písknout.
     
    32
    Nepříjemný střet zhruba na polovině hrací plochy. Jan Král byl v souboji dříve, Abdallah Gning do něj ale naplno vlétnul. Oba muži si odnesli pár bolavých míst, žlutou kartu však nikoliv.
     
    33
    S obranným odkopem si poradil Polidar. Teplice se snaží sympaticky kombinovat, jenže dosud se vyrovnání s výjimkou jedné standardní situace nepřiblížily. Skláři potřebují více náběhů za obranu.
     
    34
    Autová vhazování se z logiky počasí a terénu kupí. Slunce už je zase tatam a z nebe se snáší hustý sníh.
     
    34
    Jakub Považanec se příliš nerozmýšlel, dobře mu naběhl Matěj Polidar. Další rohový kop pro Jablonec.
     
    35
    Viditelnost se v posledních třech minutách zásadně zhoršila. I proto Tadeáš Vachoušek pokazil defenzivní odkop. Teplice přesto nebezpečí zažehnaly.
     
    35
    Klička Považance byla zdařilá, „vykoupil“ ji ovšem nevyvedený centr. Jablonečtí se drží v blízkosti soupeřova vápna, dostat se k zakončení je pro ně ovšem zatím nadlidský úkol.
     
    36
    Jako poslední muž dokázal zasáhnout na půlící čáře Souček, čímž znovu odemknul cestu k brance. Polidar využil podklouznutí Chaloupka k centru, parádně ovšem zasáhnul skluzem Nemanja Mičević.
     
    37
    Pavel Orel opět přerušuje hru a domlouvá se s oběma kapitány, jestli se bude první půle dohrávat.
     
    38
    Ve 38. minutě odchází týmy do kabin. V Jablonci hustě sněží. Uvidíme, na jak dlouhou dobu bude tento duel přerušen.
    38. Zápas byl kvůli zhoršujícímu se sněžení přerušen
     
    45
    Po zhruba osmiminutovém přerušení už rozehrál Matěj Polidar. Jablonec se ihned dostal k nebezpečné situaci! Jakub Považanec zpoza šestnáctky sáhnul k rázné střele, Tomáš Grigar se proletěl vzduchem a perfektně zasáhnul.
     
    45+1
    Deset minut se bude hrát nad rámec prvního poločasu.
     
    45+1
    Domácí se zřejmě při krátké pauze poradili a mačkají Teplice jako citron. Michal Černák se dostal k volnému zakončení, trefil ovšem hlavu vybíhajícího Gninga. Chyběly centimetry.
     
    45+2
    Obrana Teplic plápolá. Jan Chramosta se dokázal dostat před Mičeviće, obhodil svým dloubákem i brankáře Tomáše Grigara, ale vnější rotací míč dostal těsně vedle levé tyče.
     
    45+3
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tomáš Grigar v bráně Teplic nevěří svým očím. Čtvrtá velká šance po krátkém přerušení Pavla Orla a tentokrát už z toho bude gól. Jan Chramosta zařadil vyšší rychlost na pravé straně, perfektně přihrál a MATĚJ POLIDAR už měl na kopačce velmi snadné zakončení proti osamocenému gólmanovi. Kdyby Skláři mohli, asi by teď odchod do kabin vzali zpátky. Asistence: Jan Chramosta.
    45+3. Matěj POLIDAR - 2:0
     
    45+5
    Hyčka vypomohl v obraně, jenže ještě před půlící čarou vytvořil ztrátu Vachoušek. Jablonec se znovu vrhá dopředu.
     
    45+5
    Až Urbanec na kraji obrany vytlačil míč mimo hrací plochu k nespokojenosti Pavla Šulce. Nastavení je zhruba ve své polovině.
     
    45+6
    Až na hranu šestnáctky vystoupil Tomáš Grigar, aby uhasil další problém v defenzivě. To je skutečně hororová pasáž z pohledu Teplic, které řeší jednu potíž za druhou.
     
    45+7
    Po delší době se Teplice alespoň přiblížily vápnu, Jan Hanuš už musel v bráně mrznout. Zákroku se ovšem nedočká, jelikož Alois Hyčka a Tadeáš Vachoušek nevymysleli zajímavou kombinaci.
     
    45+8
    Na hrací ploše zůstal ležet Považanec. Nakonec se ovšem píská až po zákroku na Davida Černáka. Tomáš Kučera z Teplic mohl schytat i žlutou, ale půjde jen o přímý kop.
     
    45+9
    Do pokutového území směřoval míč Polidar, ale bez významnějšího účinku. Sejk si následně u pravé postranní čáry vykoledoval faul, dopustil se ho Jakub Urbanec.
     
    45+10
    Míč po standardní situaci sice propadnul na šestnáctku, ale Jan Chramosta se ukvapil a jeho rychlá rána minula bránu. Tomáš Grigar rozehrává.
     
    45+10
    Žlutou kartu schytal Abdallah Gning z Teplic. Byl příliš důrazný, na trávníku zůstal Jakub Martinec.
     
    45+10
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půle přinesla dvě gólová zakončení. Nejprve v deváté minutě předvedl krásný tanec s míčem Jakub Považanec, akci vyšperkoval vyvedeným centrem a nabíhající Václav Sejk umístil hlavičku přesně – 1:0 pro domácí. Ve 38. minutě se zápas přerušil, což přineslo hostům vytrvalé problémy. Jakoby se na trávník vrátil jiný Jablonec. Jeho aktivitu ve třetí nastavené minutě zúročil Matěj Polidar, který jen dokonal perfektní individuální práci v podání Jana Chramosty. Skláři byli nejblíž gólu po standardní situaci v 11. minutě, ale hlavička Štěpána Chaloupka se do sítě nevešla. Skóre mohl měnit ještě domácí Jakub Považanec, vychytal ho ovšem Grigar. Teplický brankář měl pak štěstí i v situaci, kdy na něj sám postupoval Chramosta.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %
    Střely: 6:3
    Střely na branku: 3:1
    Přímé kopy: 6:6
    Rohy: 7:1
    Ofsajdy: 3:0
    Fauly: 3:6
    Žluté karty: 0:1
     
    Další půle by měla začít zhruba v 16:11.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Filip Žák,
    ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Ladislav Kodad,
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Babacar Sy.
     
    46
    Chaloupek se s ničím nerozpakoval a zakopává balon. Ten míří na pravou stranu, kde Teplice nezískaly hlavičkový souboj.
     
    47
    Nedovolený zákrok takřka na půlící čáře. Postiženým Václav Sejk, u balonu tak zůstanou domácí.
     
    47
    Po pravé straně postupoval Tadeáš Vachoušek, rýsovala se mu zajímavá situace v podobě přečíslení čtyři na tři, ale jablonečtí fotbalisté dobře uzavřeli prostor a nedovolili postup vpřed.
     
    48
    Druhá žlutá pro Teplice. Nemanja Mičević podrazil skluzem Jana Chramostu, pak se ještě zlobil, a tak sudí Pavel Orel neměl na vybranou.
     
    49
    Hezký míč od levé postranní čáry. Standardní situace málem využil Jakub Považanec, ale ve skluzu na letící nabídku nedosáhnul.
     
    49
    Zákrok na Daniela Trubače zpozoroval rozhodčí. A protože Michal Černák rozhodil soupeře z Teplic natolik, že ten nebyl schopný pokračovat, muselo se pískat.
     
    52
    Na středu hřiště udělal dvě hezké kličky Ladislav Kodad. Nový muž na hřišti ovšem před Považance míč neprotlačil, nedokázal na něj navázat ani Matěj Hybš.
     
    52
    Tadeáš Vachoušek se snažil proniknout do pokutového území, ale míč mu utekl od nohy. Na druhé straně chtěl lépe pořídit Václav Sejk, i když ovšem zvládnul nasadit jesle, k zakončení se nepropracoval.
     
    53
    U pravé postranní čáry měl trochu více prostoru Babacar Sy. Posila Slavie hostuje v Teplicích, teď ovšem nedokázala najít úspěšný recept.
     
    54
    A další teplický stoper uvidí žlutý kartonek. Zezadu hasil hrozící průnik Jablonce do vápna Štěpán Chaloupek. Bude z toho standardní situace z poměrně solidní vzdálenosti.
     
    54
    Mokrý balon se dostal rovnou do náruče Tomáše Grigara, ten ovšem prodal své zkušenosti a diriguje rozehrávku Teplic.
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je hotovo. Václav Sejk si naběhnul za obranu a postupoval sám s JANEM CHRAMOSTOU. Svému kolegovi také předeslal balon, ale zkušený útočník napoprvé zaváhal. Míč doklouzal až k levé tyči, protože však Chramostův pohyb brankář Tomáš Grigar nenásledoval, měl už domácí střelec pohodlnou pozici. Jablonec vede 3:0 a kráčí za důležitým vítězstvím v bitvě dvou týmů ze sestupového pásma. Asistence: Václav Sejk.
    55. Jan CHRAMOSTA - 3:0
     
    57
    Centr Kodada nikdo ve žlutém nezachytil. Jablonečtí si užívají kontry a ve vzduchu visí další gól, budou-li Teplice pokračovat v ledabylé obraně.
     
    58
    Po dvaceti slunných minutách začíná sněžit. Zatím to na přerušení hry určitě není, ale časem se klidně může opakovat situace z úvodní půle.
     
    59
    Tepličtí dnes nehrají úplně chytře. Jak jinak si totiž vysvětlit počínání Abdallaha Gninga, který se na sněžném terénu snažil o kličky.
     
    60
    Obrovská šance! Gning nakonec vybojoval alespoň roh, odražený míč po centru si našel Lukáš Mareček a prakticky z penaltového puntíku mířil do pravého horního rohu brány. Jenže Teplicím dnes není přáno. Míč se svezl z kopačky a skončil vedle.
     
    62
    Po souboji v rámci předchozího rohového kopu odpadnul Michal Černák. A jedná se zjevně o výraznější zdravotní problém, protože domácí záložník je okamžitě střídán. Na jeho místo přichází Vladimir Jovović.
     
    63
    Prostor se otevřel na levé straně, Ladislav Kodad ovšem nepřihrál přes nohy Martince. Přesto je Kodad zatím nejlepším střídáním v podání trenéra Jiřího Jarošíka v rámci tohoto utkání.
     
    64
    Tadeáš Vachoušek ještě udržel míč. Jeho teplický spoluhráč Abdallah Gning díky toho odcentroval a Ladislav Kodad hezky ťuknul do přihrávky hlavou. Jenže Jan Hanuš se nemusel cítit v ohrožení, zakončení mířilo daleko od levé tyče.
     
    65
    Byla nařízena penalta. Filip Žák se prohnal přes obranu Jablonce a brankář Jan Hanuš ho nepovoleně zasáhnul!
     
    66
    Teplice právě vstřelily branku!
    Tak přece jen zápletka. Sebevědomě proměnil penaltu ABDALLAH GNING. Jan Hanuš skákal ze svého pohledu na pravou stranu, míč ovšem mířil do jeho protipohybu. Průnik Filipa Žáka s nepřesným lobem tak nakonec zprostředkoval toto gólové zakončení. Teplice ještě čeká pořádně náročná šichta, pokud chtějí vyrovnat. První krok ale vykonaly.
    66. Abdallah GNING - 3:1
     
    67
    Ze hřiště se stahuje Tadeáš Vachoušek, místo něj naskakuje Jakub Hora.
     
    69
    Za zády obránců číhal Ladislav Kodad, jenže prudký míč nedokázal zpracovat. Jan Hanuš už zase může rozehrávat nakrátko.
     
    70
    Hanuš nepředvedl přesvědčivý výkon a potvrdil, proč běžně rozehrává spíše krátkou cestou. Ladislav Kodad nezvládl hlavičkový souboj, v opačném případě by se pro Skláře rýsovalo nadějné přečíslení.
     
    71
    Zatímco fanoušci mohou začít hlasovat o nejlepšího hráče utkání, Jablonec se snaží natáhnout nějaký ten čas. Vhazování Matěje Polidara odvrátily Teplice zpátky do zámezí.
     
    72
    Autové vhazování tentokrát obstará Hybš. Tepličtí pochopitelně nemohou být se stávajícím průběhem spokojení. Balon tráví více času mimo hrací plochu.
     
    73
    Babacar Sy a Abdallah Gning si sice před vápnem vyhověli, jenže druhý jmenovaný poslal hodně slabou přihrávku a defenziva Jablonce si poradila.
     
    74
    Jakub Martinec dostal naloženo v souboji s Abdallahem Gningem, který dokonce povalil dva protihráče. Ihned se omlouvá, aby sudí Orel nevytáhnul další žlutou kartu, která by v případě tohoto borce znamenala vyloučení.
     
    75
    Jablonečtí nakonec sportovně odevzdali míč. Teplice jsou okamžitě zpátky. Žák to vzal na sebe, těsně před vstupem do šestnáctky ovšem ještě přihrál a Babacar Sy se opřel do míče vší silou. Jenže jeho rána byla opravdu, ale opravdu nepřesná. Asi by se nevešel ani do ragbyové brány.
     
    76
    Hned dvojí zaváhání Hybše při defenzivní činnosti. Grigar odpálil míč raději na tribunu.
     
    77
    Na hřiště přichází Soufiane Dramé, zítřejší oslavenec, který nahrazuje Lukáše Marečka, aby ještě zkusil rozhýbat střed hrací plochy.
     
    77
    Krásný míč Jovoviće bleskově zpracoval Jan Chramosta. Bylo z toho štiplavé zakončení, ale Tomáš Grigar konečky prstů zastavil balon v průniku do sítě. Podstatný zákrok veterána Teplic.
     
    79
    Teplice se snaží o závěrečný tlak, a to tak že poměrně efektivně. Babacar Sy se snažil otevřít cestu pro Matěje Hybše, jeho centr ovšem nedopadnul na místo určení a neporadil si ani Daniel Trubač.
     
    80
    Nákop Dramého zpracoval Tomáš Hübschman. A to je další hozená rukavice pro Jablonec. Zleva postupoval ve velké rychlosti Vladimir Jovović, chyběla jen přesná předávka.
     
    82
    Další aut v blízkosti pokutového území. A tepličtí fotbalisté ho téměř maximálně vytěžili. Dramé ovšem zakončení nevymyslel, byl z toho zajímavý kontr Jablonce. Nejprve napálil míč na malé vápno Jan Chramosta, pak ještě z druhé strany vystřelil Matěj Polidar. Závěr šťavnaté pasáže vyšperkoval technickou střelou Vladimir Jovović a chybělo mu pár centimetrů.
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Střelnice dnes dostála svému jménu a přináší hodně gólové radosti. Druhou trefu v utkání slaví VÁCLAV SEJK. Důkaz, že i sněhový terén občas umožňuje technické parády. Tomáš Hübschman poslal parádní míč vzduchem, Sejk si všiml postavení vyběhnutého Tomáše Grigara a překonal ho jediným dotekem. Balon se ještě mohl zastavit v malém vápně, kde se nashromáždila solidní vrstva bahna, ale nakonec si cestu za čáru našel.
    83. Václav SEJK - 4:1
     
    86
    Ve vápně na startu 86. minuty zpracoval centr Kodada Abdallah Gning, vytočil se ke střele, ale nedal.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Michal Surzyn,
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
     
    87
    Sice jen krátce, přesto Davis Ikaunieks vstoupí na hřiště, což pro něj znamená 100. start v nejvyšší české soutěži.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 1123 diváků.
     
    88
    Standardní situace Teplic. I když míč poskakoval ze strany na stranu, Jan Hanuš zvládl neposedný předmět lapit do rukavic a užívá si ovace.
     
    89
    Kombinace na levé straně znovu ztroskotala, Skláři ztratili po čtvrtém gólu sebevědomí a vůbec se jim nevede.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází David Štěpánek,
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Vojtěch Patrák.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty nastavení vyměřil v rámci druhého poločasu rozhodčí Pavel Orel.
     
    90+1
    Perfektně si počínal Babacar Sy. Kdyby mu Abdallah Gning následně vrátil přihrávku, mohlo jít o další parádní zářez. Jenže druhého gólu se Teplice v tuto chvíli nedočkají.
     
    90+2
    O centr se marně pokoušel Matěj Hybš, který, na rozdíl od většiny ostatních fotbalistů na hřišti, dnes nenavlékl dlouhý rukáv.
     
    90+3
    Ještě jedno ofsajdové postavení Jablonce. Tentokrát šlo o problém Matěje Polidara.
     
    90+4
    Skláři to sympaticky nebalí, jenže ani ofenzivní trio Babacar Sy, Jakub Hora a Abdallah Gning nic kloudného nevymyslelo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:10.
     
    Jablonec na svém hřišti zvládl důležitý záchranářský souboj, který přinesl až nečekaně mnoho gólové radosti. Na trefy Václava Sejka a Matěje Polidara v první půli nejprve navázal v 55. minutě Jan Chramosta, který dokonal i se štěstím únik dva na gólmana s Václavem Sejkem. Drobnou komplikací v cestě domácího týmu za vítězstvím byla penalta, kterou v 66. minutě proměnil po faulu na Filipa Žáka jeho spoluhráč Abdallah Gning. Další drama se nicméně nekonalo. Gólový účet uzavřel krásným lobem a svým druhým zásahem v utkání Václav Sejk.

    Jablonečtí se přiblížili na dostřel ostravskému Baníku, ten má ovšem ještě jeden zápas s Hradcem Králové k dobru. Zároveň svěřenci Davida Horejše přeskočili v tabulce Budějovice a nyní jsou dvanáctí. To Teplice se musí dívat stále s větší nervozitou pod sebe. Patnácté Pardubice na ně ztrácí dva body, poslední Zlín body tři.

    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:07:31)

    Patrik Czepiec


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 9. Sejk (Považanec), 45+3. Polidar (Chramosta), 55. Chramosta (Sejk), 83. Sejk (Hübschman) – 66. Gning (pen.)

    Karty:   45+10. Gning (TEP), 48. Mičević (TEP), 54. Chaloupek (TEP)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:10.
    FK Jablonec: Hanuš – D. Souček, Král, Martinec, Polidar – Šulc (86. Surzyn), Považanec, Hübschman (C) (90. Štěpánek), Černák (62. Jovović) – Sejk (90. Patrák), Chramosta (86. Ikaunieks).
    Náhradníci: Surovčík – Akpudje, Konda, Heidenreich.

    Trenér: David Horejš

    FK Teplice: Grigar (C) – T. Kučera (46. Žák), Chaloupek, Mičević – Hyčka (46. Kodad), L. Mareček (77. S. Dramé), Trubač, Urbanec (46. Sy), Hybš – T. Vachoušek (67. J. Hora II), Gning.
    Náhradníci: Mucha – Radosta, Jukl.

    Trenér: Jiří Jarošík

    Rozhodčí: Orel – Celetka, Slavíček

    Diváci: 1123
    bahis siteleri