Jablonec – Teplice 4:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:2 (kon.) | Slavia – Slovácko 2:0 (kon.)
Ostrava – Hr. Králové 0:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
4:1 (2:0)
FK Teplice
Neděle 26.02.2023, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází David Štěpánek,
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Vojtěch Patrák.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Michal Surzyn,
    ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Davis Ikaunieks.
    83. Václav SEJK - 4:1
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Střelnice dnes dostála svému jménu a přináší hodně gólové radosti. Druhou trefu v utkání slaví VÁCLAV SEJK. Důkaz, že i sněhový terén občas umožňuje technické parády. Tomáš Hübschman poslal parádní míč vzduchem, Sejk si všiml postavení vyběhnutého Tomáše Grigara a překonal ho jediným dotekem. Balon se ještě mohl zastavit v malém vápně, kde se nashromáždila solidní vrstva bahna, ale nakonec si cestu za čáru našel.
     
    82
    Další aut v blízkosti pokutového území. A tepličtí fotbalisté ho téměř maximálně vytěžili. Dramé ovšem zakončení nevymyslel, byl z toho zajímavý kontr Jablonce. Nejprve napálil míč na malé vápno Jan Chramosta, pak ještě z druhé strany vystřelil Matěj Polidar. Závěr šťavnaté pasáže vyšperkoval technickou střelou Vladimir Jovović a chybělo mu pár centimetrů.
     
    77
    Krásný míč Jovoviće bleskově zpracoval Jan Chramosta. Bylo z toho štiplavé zakončení, ale Tomáš Grigar konečky prstů zastavil balon v průniku do sítě. Podstatný zákrok veterána Teplic.
     
    77
    Na hřiště přichází Soufiane Dramé, zítřejší oslavenec, který nahrazuje Lukáše Marečka, aby ještě zkusil rozhýbat střed hrací plochy.
     
    67
    Ze hřiště se stahuje Tadeáš Vachoušek, místo něj naskakuje Jakub Hora.
    66. Abdallah GNING - 3:1
     
    66
    Teplice právě vstřelily branku!
    Tak přece jen zápletka. Sebevědomě proměnil penaltu ABDALLAH GNING. Jan Hanuš skákal ze svého pohledu na pravou stranu, míč ovšem mířil do jeho protipohybu. Průnik Filipa Žáka s nepřesným lobem tak nakonec zprostředkoval toto gólové zakončení. Teplice ještě čeká pořádně náročná šichta, pokud chtějí vyrovnat. První krok ale vykonaly.
     
    65
    Byla nařízena penalta. Filip Žák se prohnal přes obranu Jablonce a brankář Jan Hanuš ho nepovoleně zasáhnul!
     
    62
    Po souboji v rámci předchozího rohového kopu odpadnul Michal Černák. A jedná se zjevně o výraznější zdravotní problém, protože domácí záložník je okamžitě střídán. Na jeho místo přichází Vladimir Jovović.
     
    60
    Obrovská šance! Gning nakonec vybojoval alespoň roh, odražený míč po centru si našel Lukáš Mareček a prakticky z penaltového puntíku mířil do pravého horního rohu brány. Jenže Teplicím dnes není přáno. Míč se svezl z kopačky a skončil vedle.
    55. Jan CHRAMOSTA - 3:0
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je hotovo. Václav Sejk si naběhnul za obranu a postupoval sám s JANEM CHRAMOSTOU. Svému kolegovi také předeslal balon, ale zkušený útočník napoprvé zaváhal. Míč doklouzal až k levé tyči, protože však Chramostův pohyb brankář Tomáš Grigar nenásledoval, měl už domácí střelec pohodlnou pozici. Jablonec vede 3:0 a kráčí za důležitým vítězstvím v bitvě dvou týmů ze sestupového pásma. Asistence: Václav Sejk.
     
    54
    A další teplický stoper uvidí žlutý kartonek. Zezadu hasil hrozící průnik Jablonce do vápna Štěpán Chaloupek. Bude z toho standardní situace z poměrně solidní vzdálenosti.
     
    48
    Druhá žlutá pro Teplice. Nemanja Mičević podrazil skluzem Jana Chramostu, pak se ještě zlobil, a tak sudí Pavel Orel neměl na vybranou.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Filip Žák,
    ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Ladislav Kodad,
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Babacar Sy.
     
    45+10
    Žlutou kartu schytal Abdallah Gning z Teplic. Byl příliš důrazný, na trávníku zůstal Jakub Martinec.
    45+3. Matěj POLIDAR - 2:0
     
    45+3
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tomáš Grigar v bráně Teplic nevěří svým očím. Čtvrtá velká šance po krátkém přerušení Pavla Orla a tentokrát už z toho bude gól. Jan Chramosta zařadil vyšší rychlost na pravé straně, perfektně přihrál a MATĚJ POLIDAR už měl na kopačce velmi snadné zakončení proti osamocenému gólmanovi. Kdyby Skláři mohli, asi by teď odchod do kabin vzali zpátky. Asistence: Jan Chramosta.
     
    45+2
    Obrana Teplic plápolá. Jan Chramosta se dokázal dostat před Mičeviće, obhodil svým dloubákem i brankáře Tomáše Grigara, ale vnější rotací míč dostal těsně vedle levé tyče.
     
    45
    Po zhruba osmiminutovém přerušení už rozehrál Matěj Polidar. Jablonec se ihned dostal k nebezpečné situaci! Jakub Považanec zpoza šestnáctky sáhnul k rázné střele, Tomáš Grigar se proletěl vzduchem a perfektně zasáhnul.
    38. Zápas byl kvůli zhoršujícímu se sněžení přerušen
     
    38
    Ve 38. minutě odchází týmy do kabin. V Jablonci hustě sněží. Uvidíme, na jak dlouhou dobu bude tento duel přerušen.
     
    11
    Rozehrávka z levé strany a málem bylo srovnáno! Matěj Hybš perfektně odcentroval a Štěpán Chaloupek mohl napravit své předchozí zaváhání. Jeho zakončení hlavou se těsně nevešlo do prostoru u pravé tyče. Tohle může Skláře mrzet.
    9. Václav SEJK - 1:0
     
    9
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tepličtí nedokázali odkopnout míč z hranice vlastního vápna, když Štěpán Chaloupek ztratil rovnováhu. Balonu se zhostil Jakub Považanec, krásně si jej navedl na pravou stranu pokutového území a v pravý moment vypustil načechraný centr. Hlavičku si výtečně našel VÁCLAV SEJK, někdejší hráč soupeře, a přesně umístil míč za záda brankáře Tomáše Grigara. Domácí dávají v nehostinném počasí důležitou branku. Asistence: Jakub Považanec.

    Patrik Czepiec


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 9. Sejk (Považanec), 45+3. Polidar (Chramosta), 55. Chramosta (Sejk), 83. Sejk (Hübschman) – 66. Gning (pen.)

    Karty:   45+10. Gning (TEP), 48. Mičević (TEP), 54. Chaloupek (TEP)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:10.
    FK Jablonec: Hanuš – D. Souček, Král, Martinec, Polidar – Šulc (86. Surzyn), Považanec, Hübschman (C) (90. Štěpánek), Černák (62. Jovović) – Sejk (90. Patrák), Chramosta (86. Ikaunieks).
    Náhradníci: Surovčík – Akpudje, Konda, Heidenreich.

    Trenér: David Horejš

    FK Teplice: Grigar (C) – T. Kučera (46. Žák), Chaloupek, Mičević – Hyčka (46. Kodad), L. Mareček (77. S. Dramé), Trubač, Urbanec (46. Sy), Hybš – T. Vachoušek (67. J. Hora II), Gning.
    Náhradníci: Mucha – Radosta, Jukl.

    Trenér: Jiří Jarošík

    Rozhodčí: Orel – Celetka, Slavíček

    Diváci: 1123
    thejrc.org