Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.) | Sparta – Třinec 4:2 (kon.) | Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 26.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemný den přeji ze soutoku Labe a Orlice všem hokejovým fanouškům! Základní část extraligy se kvapem blíží ke konci, v tomto přenosu spolu budeme sledovat duel 50. kola mezi domácím Mountfieldem HK a hosty z BK Mladá Boleslav.
     
    MOUNTFIELD HK – 4. místo, 84 bodů, skóre 133:116

    Hradečtí se většinu sezóny pohybovali kolem poloviny tabulky a výsledky nebyly takové, jaké by si představovali. Dlouho se také potýkali s poměrně rozsáhlou marodkou, na řadu také přišlo pár změn v týmu a vyplatila se hlavně vytrvalost. A ovoce začali Východočeši sklízet hlavně v posledním měsíci. Všech deset zápasů, které v něm odehráli, totiž vyhráli a pokaždé za tři body! V rámci rekordní klubové šňůry stihli také čtyři čistá konta a Henri Kiviaho se vyšvihl do čela gólmanských statistik. Pokud Lvům tato forma vydrží také do vyřazovacích bojů, nemohli ji načasovat lépe.
     
    Poslední 3 zápasy Hradce Králové:

    17.2.2023 Třinec vs. Hradec 1:2
    19.2.2023 Hradec vs. Plzeň 2:1
    24.2.2023 Olomouc vs. Hradec 0:4
     
    BK MLADÁ BOLESLAV – 12. místo, 59 bodů, skóre 105:121

    Bruslaři mají oproti jejich dnešnímu soupeři aktuálně takřka úplně opačnou formu. Z 12. příčky je od posledního místa momentálně dělí pět bodů a z posledních deseti mačů odešli vítězně pouze dvakrát. Před týdnem sice zdolali brněnskou Kometu 4:1, od té doby už se ale stihli vrátit k sérii porážek, když podlehli Litvínovu. Zatímco Hradečtí tedy už mají postup do čtvrtfinále jistý, Boleslavští dnes budou bojovat především o to, aby udrželi příčku zajišťující předkolo. Jelikož letošní play-off se nezadržitelně blíží, bude se možná tento zápas nést i v lehké vzpomínce na to loňské, kdy Boleslavští vyprovodili Lvy 4:0 na utkání.
     
    Poslední 3 zápasy Mladé Boleslavi:

    17.2.2023 Mladá Boleslav vs. Karlovy Vary 0:2
    19.2.2023 Brno vs. Mladá Boleslav 1:4
    24.2.2023 Mladá Boleslav vs. Litvínov 1:2
     
    Letošní vzájemné zápasy

    V letošních vzájemných kláních má navrch Boleslav – Hradečtí vyhráli pouze první měření sil (2:0), dvakrát poté vyšli vítězně Bruslaři (2:0 a 3:2p). Aktuální forma však hovoří pro Mountfield, a tak uvidíme, co bude mít v tomto duelu větší váhu.
    Vyhraje dnes Boleslav?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Eberle – Werek, Lalancette, Okuliar – Jergl, Kev. Klíma, Perret – Smoleňák (C), Zachar, R. Pavlík.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, R. Jeřábek, Štich – Lantoši, O. Roman, Malát – Kel. Klíma, Bičevskis, Söderlund – Šťastný, O. Najman (A), Šmerha – J. Stránský (C), Dvořáček, Lunter – D. Přibyl.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Hnát.
     
    Zatímco Hradec ponechal vítěznou sestavu úplně beze změny, mladoboleslavští trenéři udělali jednu trojvýměnu. Mimo soupisku zůstal Jan Závora, na jeho místo ve čtvrté letce se přestěhoval Jan Stránský a do druhé útočné formace naskočí Kelly Klíma. Právě pro něj to bude dnes speciální zápas, neboť poprvé po dvou a půl letech bude na hradeckém ledě coby soupeř domácích a zároveň se postaví proti svému dvojčeti, Kevinovi.
     
    Hokejisté z Mladé Boleslavi si dali s příchodem na led načas, už jsou ale všichni aktéři dnešního mače na hrací ploše a duel co nevidět odstartuje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se s tím vůbec nepářou a už po 38 vteřinách hry jdou do vedení! A povedlo se jim to rovnou z první střelecké akce. Jakub Lev najel do pásma po levé straně a vypálil, Filip Novotný schoval puk v lapačce. Jenže za rámeček si rozhodně nedá, že chtěl posléze rozehrávat, jelikož BOHUMIL JANK obdržel puk přímo na hůl a nemýlil se – 1:0. Bez asistence.
    00:38 Bohumil JANK - 1:0
     
    01:36
    Hradečtí jsou povzbuzeni úvodní trefou, a tak se snaží nepolevovat v útočné aktivitě.
     
    02:57
    Na puk si sáhl také Henri Kiviaho, nehození z pravého kruhu ale nebylo nic, co by nedokázal odklonit do rohu.
     
    03:54
    Východočeši sice vyhráli souboj o kotouč za hostující brankou, nahrávka do brankoviště ale šla jenom na hokejku hostů.
     
    04:16
    Mladoboleslavští mají nyní skvělou příležitost srovnat z přesilové hry, neboť Patrik Marcel se dopustil podrážení.
     
    04:33
    Alex Lintuniemi vystřelil švihem z vrcholu pravého kruhu, výstroj Henriho Kiviaha přizvedla hrací předmět až do ochranné sítě.
     
    04:37
    Po buly se puku ujali domácí a Jérémie Blain jej odpálil podél mantinelu až k Filipu Novotnému.
     
    05:02
    A Radovan Pavlík kotouč rovnou vyvezl, Hradci se zatím daří přesilovku soupeře dobře eliminovat.
     
    05:58
    Až teď se hosté usadili v útočném pásmu, kde už několikrát na Kiviaha vystřelili, rány ale byly buď nepřesné nebo je domácí brankář pokryl.
     
    06:20
    Domácí v plném počtu.
     
    06:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V přesilovce to sice hostům nevyšlo, krátce po jejím skončení se ale stejně vyrovnání dočkali! Pokud budou góly pokračovat v tomto tempu, máme tu dnes založeno na slušnou přestřelku. První nebezpečnou střelu vyrazil ještě Kiviaho maskou, kotouč však sebral osamocený ONDŘEJ ROMAN a za zády vyjetého gólmana jej poslal k bližší tyči – 1:1. Asistence: Róbert Lantoši, Sebastián Malát.
    06:26 Ondřej ROMAN - 1:1
     
    07:40
    Na druhé straně musel pro změnu závar před svou klecí řešit Filip Novotný, po jeho zákroku přichází na řadu první komerční přestávka.
     
    07:46
    Mislav Rosandič nahodil od modré čáry, Novotný bez problému odrazil puk k zadnímu mantinelu.
     
    08:14
    Boleslavský útok byl zastaven postavením mimo hru, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    09:03
    Jordann Perret zavezl puk do pásma a už to vypadalo, že se Hradec po zpětné nahrávce k ničemu významnému nedostane, nakonec z toho však byla slušná střela z osy.
     
    09:22
    A na druhé straně šli hosté ve dvou proti jednomu, zprava zakončoval Róbert Lantoši. Kiviaho ale jeho úmysl vystihl a přesunul se včas!
     
    10:27
    Jan Stránský vypálil z pravého kruhu a Henri Kiviaho jeho střelu viděl a zlikvidoval. Klubko bojujících hráčů ještě jeho zákrok přijelo zkontrolovat a výsledkem byla posunutá brána.
     
    11:10
    Christophe Lalancette udělal před bránícím hráčem pěknou stahovačku a posléze z pravého kruhu pro vhazování vypálil, Filip Novotný zasáhl.
     
    11:48
    Na druhé straně střílel nejprve Radek Jeřábek a krátce po něm z podobné pozice zprava i Maris Bičevskis, Henri Kiviaho oba pokusy okrajem své výstroje zneškodnil.
     
    12:04
    Po dalším závaru před Novotným je tu znovu komerční přestávka, pokračovat ve hře budeme za malou chvíli.
     
    12:21
    Petr Kalina při obranném couvání škobrtl a upadl, což dalo prostor Róbertu Lantošimu, jenž obkroužil pásmo a přihrál na modrou. Z akce nakonec žádná nebezpečná střela nebyla, nicméně hosté alespoň po icingu domácích vybojovali vhazování před Kiviahem.
     
    13:10
    To byla šance jako hrom! Jan Eberle se proplížil za hostující obranou a po pěkné nahrávce ujížděl v samostatném úniku, Filip Novotný ovšem zachoval chladnou hlavu a puk skončil v bezpečí jeho výstroje.
     
    13:55
    Na druhé straně si zase zaslouží pochvalu Henri Kiviaho. Tomáš Šmerha se totiž ocitl najednou u střely z osy a kotouč zdvihla nad bránu pohotová pravačka východočeského muže v masce.
     
    14:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A Boleslav po neslavném startu obrací vývoj utkání, v 15. minutě jde do vedení právě ona! Hradecká obrana si nepohlídala rychlonohého TIMA SÖDERLUNDA, který proklouzl mezi dvojicí beků a v samostatném úniku slavil úspěch se svým bekhendovým blafákem – 1:2. Asistence: Pavel Pýcha, Alex Lintuniemi.
    14:47 Tim SÖDERLUND - 1:2
     
    15:50
    Graeme McCormack byl zahnán do úzkých, neboť ho v obranném pásmu obtěžoval při rozehrávce David Dvořáček. McCormack tak nakonec nahrnul puk do betonu Kiviaha, který byl pohotový a zakročil i proti vlastnímu spoluhráči.
     
    16:20
    A znovu přikryl domácí brankář puk, když zůstal vedle jeho tyčky ležet poté, co ho ani jeden z dvojice Hradeckých nesebral před přijíždějícími soupeři.
     
    16:52
    Jakub Lev se vytočil od levého mantinelu a zkoušel zvednout puk k bližší tyčce, tam byl Filip Novotný nalepen nepropustně.
     
    17:45
    Střela od modré prosvištěla až ke Kiviahovi, ten ji odklonil do rohu kluziště.
     
    18:51
    Střela Ondřeje Romana byla bránícím hráčem tečována a kotouč tak skončil na zadním mantinelu, Henri Kiviaho zasahovat nemusel, i když se po touši natahoval, seč mohl.
     
    19:32
    Radek Smoleňák zavezl puk do pásma a nakonec jej Filip Novotný pro jistotu přikryl, neboť Lukáš Cingel se vyskytl nebezpečně blízko jeho svatyni.
     
    19:59
    Filip Pavlík ještě v poslední vteřině vypálil z vlastního obranného pásma, Filip Novotný jeho překvapení zlikvidoval vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první minutě to vypadalo, že duel bude v režii domácích, zdání nás ale trochu zklamalo. Hradečtí se sice už po 38 vteřinách i v důsledku chyby hostí dostali do vedení, jenže Bruslaři si z toho nic nedělali. Dvěma góly otočili vývoj a přestože Východočeši byli o něco střelecky aktivnější, jsou to Boleslavští, kdo po dvaceti minutách o gól vede. Úvodní třetina nám ovšem přinesla svižný hokej bohatý na střely a nechyběly ani šance, příslib do dobrého hokeje i do dalšího průběhu mače tedy máme.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 16
    Mladá Boleslav – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 16:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hned na začátku vystartoval Róbert Lantoši a střílel zprava, Kiviaho měl štěstí, že nikdo nebyl na ose připraven k dorážce.
     
    20:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši mají dnes zřejmě patent na góly těsně po startu třetiny. Tentokrát jim k tomu stačilo 22 vteřin! Jan Eberle posunul kotouč na GRAEMA McCORMACKA, který spolu se spoluhráči vytvořil přečíslení tři na dva a poslal jednoduchou střelou touš k delší tyčce. Máme opět vyrovnáno – 2:2. Asistence: Jan Eberle.
    20:22 Graeme MCCORMACK - 2:2
     
    21:30
    Radovan Pavlík střílel zleva a jeho pokus mířil pod horní tyč, Novotný stihl vytáhnout svou výstroj a puk skončil mimo kluziště.
     
    21:43
    Dvojice bojujících hráčů Oliver Okuliar – Tomáš Šmerha zavadila o branku hostí tak, že ji nejen vychýlila z její obvyklé pozice, nýbrž rovnou celou převrátila. Nic netušící Filip Novotný se tak rázem ocitl celý hezky schovaný pod sítí a nemohl ven, dokud mu spoluhráč nepomohl. Tato situace vyvolal úsměv na tváři nejednomu účastníkovi dnešního zápasu, boleslavský brankář se nicméně ukryt pod brankou téměř jistě moc nesmál.
     
    23:04
    Jakub Lev vystřelil zprava a od betonů Novotného se puk odrazil mezi kruhy, tam ale nikdo k pohotové dorážce nebyl.
     
    23:40
    Východočeši začali v útoku vystrkovat růžky, Boleslavští se tak uchýlili k vyhození.
     
    23:55
    Přízemní rána Aleše Jergla se odrazila od pravého betonu Novotného do mezikruží, tam nikdo z Hradeckých na rychlou dorážku nebyl.
     
    24:15
    Domácí Lvi se ale udrželi v útoku i dál a nakonec jejich počínání zastavil až Novotný, který ukryl v náručí prudkou ránu Ethana Wereka mířící z pravého kruhu.
     
    24:35
    Vhazovat se bude po pravačce boleslavského muže v masce, hosté totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    25:23
    Kevin Klíma se snažil probít si cestu skrz dva obránce, ti mu ale velmi rychle vysvětlili, že to není dobrý nápad.
     
    26:05
    Adam Jánošík vypálil od modré přes padajícího Radka Smoleňáka, jenž střelu nezastavil, a zakročit tak musel rychle se přesouvající Kiviaho. Ten zároveň odstartoval komerční přestávku.
     
    26:26
    Jan Eberle vystřelil ze střední vzdálenosti a Filip Novotný chtěl nejprve zastavený puk znovu rozehrát do hry, pak si to ale rozmyslel a raději ho přikryl.
     
    26:50
    Dvakrát po sobě pálil od modré Pavel Pýcha, a i když se snažil v obou případech střeli před Kiviahem schovat, nepovedlo se mu to.
     
    27:09
    Petr Kalina vzal po buly ve středním pásmu puk a zavezl jej až do střelecké pozice, Novotný byl připraven. Posléze se ještě strhla fyzická výměna názorů mezi Radovanem Pavlíkem a Martinem Pláňkem, sudí potyčku vyřešili domluvou.
     
    27:52
    Bruslaři bruslí útočným pásmem a Hradečtí mají v obraně co dělat, zatím ale nenechali soupeře vystřelit.
     
    28:28
    Bez střely ovšem neskončil následný protiútok domácích. Kevin Klíma prověřil z pravého kruhu Novotného lapačku.
     
    29:11
    Jan Stránský se snažil vystřelit z mezikruží, jeho pokus se ovšem svezl po chráničích bránícího hráče mimo tři tyče.
     
    29:39
    Střela Graema McCormacka byla na své cestě ještě lehce tečována, i tak ji ale Filip Novotný vytěsnil mimo brankovou konstrukci.
     
    30:33
    Jordann Perret dostal zpoza brány nahrávku a okamžitě ji proměnil ve střelu, Filip Novotný byl však se svou výstrojí dobře postaven.
     
    30:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu se nám obrací vývoj zápasu a Východočeši si berou gólový náskok zpět! Dvojice Hradeckých uhájila u pravého mantinelu kotouč a mezi kruhy si najel nikým nehlídaný MAREK ZACHAR, jenž využil svůj prostor na výbornou. Opřel se do svižné rány a krásně vymetl horní růžek – 3:2. Asistence: Radovan Pavlík.
    30:54 Marek ZACHAR - 3:2
     
    32:03
    Mladoboleslavští si nepohlídali rozehrávku a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před jejich brankářem.
     
    32:20
    Lukáš Cingel vypálil z vrcholu pravého kruhu z otočky a přestože Jan Eberle plnil výborně úlohu clonícího hráče, Filip Novotný si dokázal puk najít. Následující desítky vteřin budou patřit komerčním účelům.
     
    33:02
    Mislav Rosandič našel přes celé pásmo útočníka na levém kruhu, tomu však střela nesedla a puk se svezl na zadní mantinel.
     
    33:27
    Christophe Lalancette vystřelil švihem z osy hřiště a stopku jeho pokusu vystavila parádně hbitá lapačka Novotného!
     
    33:50
    Maris Bičevskis se rozradostněn tím, že získal za modrou čárou puk, rozjel do útoku, jenže si nevšiml, že jeho spoluhráč už v pásmu byl před pukem. A tak se pískal ofsajd.
     
    34:11
    Další technický přestupek Boleslavi – tentokrát zakázané uvolnění zakazuje Bruslařům vystřídat.
     
    34:21
    Na vyloučení je dnešní mač chudý, dvě minuty si ale nyní přeci jen z důvodu držení odpyká David Šťastný. Východočeši tak budou hrát poprvé v početní výhodě.
     
    34:30
    Kevin Klíma se napřáhl ke střele tak moc, až ztratil balanc, a svou ránu doprovodil ladným skokem čelem k ledu.
     
    35:10
    Boleslav se na chvíli osvobodila, ale Hradec už je zpátky v útoku.
     
    35:24
    A střílel opět Kevin Klíma, tentokrát ovšem z druhé strany a lépe vypočítal balanc. Jeho pokus zvedl Filip Novotný do ochranné sítě.
     
    35:50
    Lalancette posunul touš k tyčce na Ethana Wereka, ten ovšem při svém pokusu zblízka narazil na hokejku Novotného.
     
    36:12
    Další přesilovkovou ránu obstaral Jakub Lev, Filip Novotný ovšem schoval kotouč v bezpečí své náruče.
     
    36:23
    Boleslavští se krátce po vhazování osvobodili a už jsou na ledě v plném počtu.
     
    36:55
    Marek Zachar trochu riskantně posunul puk na Jordanna Perreta a nevyplatilo se – hrací předmět získal do své moci bystrý bránící hráč.
     
    38:19
    Kotouč se zatoulal na domácí střídačku, a tak je hra přerušena a vhazovat se bude po pravici Novotného.
     
    38:31
    Rozhodčí odpískali zakázané uvolnění, jenže boleslavský Martin Pláněk měl v tu chvíli k puku blíže a sudí tak svůj verdikt přehodnotili a vhazuje se na středovém kruhu.
     
    39:09
    David Šťastný střílel z osy k pravé tyčce, prudkou střelu vytěsnil Henri Kiviaho do bezpečí.
     
    39:50
    Mladá Boleslav udržela útočné pásmo těsně kolem modré čáry a v posledních vteřinách se tak ještě musejí domácí bránit.
     
    39:57
    Henri Kiviaho byl pozorný a u levé tyče zlikvidoval pokus zblízka, ještě proběhne buly po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vysoké tempo hokeje pokračovalo i ve druhé třetině, i když je potřeba říci, že o většinu střeleckého představení se tentokrát staral domácí celek. Ten nejenže hosty výrazně přestřílel, ale také znovu obrátil vývoj duelu na svou stranu. Nejprve krátce po příchodu z kabin Lvi srovnali a krátce po polovině základní hrací doby ustanovili průběžné skóre 3:2. Uvidíme, zda se Hradci i tentokrát povede otevřít dvacetiminutovku rychlým gólem.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 19 (34)
    Mladá Boleslav – 4 (16)
     
    Další třetina začne přibližně v 17:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    První střídání třetiny nic velkého nepřineslo, jen Hradečtí beci se za svou brankou chvíli nemohli dohodnout, kdo že tedy si vezme na starost puk.
     
    40:56
    Teď už se dostal do akce jeden z gólmanů, konkrétně ten hradecký, který pokryl střelu zleva.
     
    41:03
    A na pozoru se bude muset mít i nadále, Východočeši totiž vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    41:23
    Christophe Lalancette se vydal individuálně přes celé hřiště a dvakrát to vypadalo, že o puk přijde, z hole mu ale sjel až těsně předtím, než stihl zakončit.
     
    42:02
    Nejprve zaúřadovala Kiviahova vyrážečka, o pár vteřin později proti ráně Radka Jeřábka také jeho lapačka.
     
    42:16
    Puk se v zápalu boje odrazil na hradeckou střídačku, vhazování tak proběhne ve středovém kruhu.
     
    42:44
    Sebastián Malát nejprve napálil puk odražený od zadního mantinelu nad bránu, zprav potom prověřil Kiviahovu výstroj.
     
    44:18
    Hradec hraje v ponechané výhodě, jeden z hostí se provinil proti pravidlům.
     
    44:31
    Potrestaným hráčem je Ondřej Najman, jenž si odpyká trest za podrážení a Mountfield si zahraje přesilovku.
     
    44:55
    Po nahození Aleše Jergla se strhla před Novotným mela o dorážku, boleslavský brankář však udržel puk v bezpečí před brankovou lajnou.
     
    45:04
    Po buly se dostali hosté k vyhození přes všechny čáry, velmi rychle se ale Lvi dostali zpět.
     
    45:34
    V oslabení vyvezl kotouč ven David Dvořáček a chtěl také vystřelit, puk však skončil na obětavém Hradečákovi a Dvořáček zlomil při svém výletu hůl.
     
    46:14
    McCormackova rána od modré se odrazila od prvního bránícího hráče.
     
    46:32
    Východočeská přesilovka zůstala bez využití, Mladá Boleslav je v plném počtu.
     
    46:42
    Teď měl ale skvělou příležitost Jakub Lev! Byl úplně sám na levém kruhu a odrazil se k němu kotouč, jeho pecka ale skončila jen přizvednuta do ochranné sítě. A na řadu přichází komerční pauza.
     
    46:58
    Rána Mislava Rosandiče skončila úplně mimo bránu a zaduněla jen o zadní hrazení.
     
    47:31
    Petr Kalina střílel z vrcholu levého kruhu křížem, pro puk si došla Novotného pozorná lapačka.
     
    47:41
    Hru přerušuje přihrávka rukou, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    48:12
    Hokejisté Mountfieldu protečovali do útoku a šli střídat, stejně tak poslali na led čerstvé síly také Bruslaři.
     
    49:06
    Puk se odrazil příhodně na hůl Davida Šťastného, ten byl při své střele seknut Filipem Pavlíkem. Domácí bek tak jde na trestnou a hosté mají přesilovku.
     
    49:14
    Střelu Tomáše Šmerhy pokryl Henri Kiviaho a následně Východočeši vyhodili přes všechny čáry.
     
    49:40
    Tentokrát nenechali domácí Bruslaře ani dojít ke střele a puk znovu zamířil až k Novotnému.
     
    50:05
    A znovu vybojoval puk Radovan Pavlík a odpálil ho do bezpečné vzdálenosti od své klece.
     
    50:29
    Maris Bičevskis si nebezpečně najížděl na levý kruh, ale i tuto situaci domácí obrana zvládla.
     
    50:51
    Tentokrát už si Henri Kiviaho sáhl na puk, nebyl pro něj však příliš velký problém najít jej a přikrýt.
     
    51:07
    Filip Pavlík je zpět na ledě a Hradec je kompletní, oslabení ubránil.
     
    51:31
    Boleslav už je v plném počtu, drží se ale před Kiviahem, který musel sklapnout betony k sobě.
     
    52:03
    Mislav Rosandič přišpendlil na mantinel Jana Stránského a rozhodčí hradeckého beka vylučují za podrážení. Na jejich výroku nic nezměnil ani pískot domácího publika, další hostující přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    52:03
    Tak ještě chvíli si na boleslavskou přesilovku počkáme, nejprve musí být ještě spravena menší díra v ledu, která se objevila v jednom z rohů domácího obranného pásma.
     
    52:03
    Ledaři uvedli do akce lopatu, konev s vodou a svou vlastní obuv a ledová plocha je jako nová a připravena ke hře, za několik okamžiků tedy budeme pokračovat.
     
    52:32
    Hradečtí se zatím dobře brání a daří se jim udržet soupeře daleko od branky, už dvakrát vyhodili puk ven.
     
    52:56
    Další vyhození musel zkontrolovat Filip Novotný.
     
    53:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dlouho v dnešním zápase nebyla využita žádná přesilovka, to už ale nyní neplatí – Mladá Boleslav jednu právě proměnila ve vyrovnávací trefu! A jako byl na začátku utkání první hradecký gól smolný pro Filipa Novotného, tenhle třetí boleslavský je zase smolným pro Henriho Kiviaha. Střelu MARTINA PLÁŇKA chtěl totiž hradecký brankář vyrazit holí, jenže si ji místo toho nešťastně ztečovat pod horní tyč – 3:3. Asistence: Alex Lintuniemi, Maris Bičevskis.
    53:24 Martin PLÁNĚK - 3:3
     
    54:42
    Za vyrovnaného stavu nechce ani jeden z celků udělat chybu, lze tedy očekávat více do obrany laděný závěr třetiny. Po icingu hostí se bude vhazovat před Novotným.
     
    55:08
    Nabídka před boleslavskou bránu se neujala, stejně tak Kiviaho zlikvidoval na druhé straně Malátův pokus k tyči.
     
    56:10
    O puk se bojovalo podél mantinelu, nakonec se jej ujali domácí. Střela z pravého kruhu však nebyla přesně mířená.
     
    57:07
    Hokejisté obou týmů si neberou servítky a během bruslení z jednoho konce kluziště na druhý jsou vidět také přiostřené souboje o kotouč.
     
    57:51
    Lvi vyhodili tak, že se nejedná o icing a mohou upalovat na střdačku.
     
    58:45
    Jordann Perret neudržel pod náporem statnějšího boleslavského protihráče puk, místo toho se ocitl několik čísel nad ledovou plochou.
     
    59:45
    Hradecká dvojice beků nenačasovala dobře rozehrávku a vyhodila na icing, nemůže tak chvíli před třetí sirénou vystřídat.
     
    59:59
    Petr Kalina vyvezl puk k červené čáře a zkusil ještě překvapit Novotného, ten se ale nedal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut je pryč a vítěze sice neznáme, jedno však už jisté je – Hradci se nepovede dorovnat liberecký rekord tříbodových výher, který jich čítá jedenáct, Lvi se dnes zastavili na čísle deset! A to díky tomu, že Mladá Boleslav využila v 54. minutě dnes poprvé početní výhodu a srovnala průběžné skóre na 3:3, za chvíli tak bude zápas pokračovat prodloužením.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 6 (41)
    Mladá Boleslav – 7 (23)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Jérémie Blain vzal hned po buly puk a natlačil se s ním před bránu, jeho bekhend pokryl Filip Novotný.
     
    60:36
    Na ledě už jsou druhé trojice, ve hře jim však překážejí dvě hokejky, které zůstaly ležet ve středním pásmu po předchozích majitelých.
     
    61:20
    Zatím ani jeden z gólmanů nemusel vytáhnout žádný těžký zákrok, prodloužení se hraje poněkud opatrněji.
     
    62:05
    Mladá Boleslav je v držení kotouče, Hradec ji už ale dvakrát dokázal vytlačit v pásma a na střelu tak pořád čekáme.
     
    62:44
    Jordann Perret se ocitl sám před bránou, horké chvilky včetně dorážky však Novotný ustál!
     
    63:04
    Jordann Perret se ovšem poté nestíhal vracet do obrany, a tak si pomohl přidržením, čehož si rozhodčí všimli a posílají hradeckého forvarda na trestnou lavici.
     
    63:04
    Mladá Boleslav si před zahájením přesilovky bere oddechový čas!
     
    63:07
    Hradec vyhrál buly a Bohumil Jank vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    63:33
    A znovu se dostal před střídačkou kotouč na hradecké hokejky, Boleslav musí začít odznova.
     
    64:01
    Sebastián Malát si počínal při souboji na hraně pravidel, ale sudí tentokrát nevylučují. Východočeši vyhazují jeden puk za druhým.
     
    64:55
    Dvojice Mladoboleslavských si počínala nebezpečně u Kiviahovi pravačky, domácí brankář však horké chvilky ustál.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V závěru prodloužení bylo vidět několik přinejmenším hraničních zákroků, což vyvolalo emoce nejen v hledišti. Nicméně je prodloužení již u konce a o osudu dnešního mače tak rozhodnou samostatné nájezdy! S jistotou se jich nezúčastní akorát Jordann Perret, jenž zůstává na trestné lavici.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 2 (44)
    Mladá Boleslav – 1 (24)
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Kelly Klíma zná Henriho Kiviaha a to mu pomohlo. Forhendový blafák poslal do sítě.
     
    1. série
    0:1
    Aleš Jergl zkusil taky forhendový blafák, chybělo jen zvednout puk.
     
    2. série
    0:2
    Tomáš Šmerha nic nevymýšlel a střelu umístil přesně.
     
    2. série
    0:2
    Lukáš Cingel se rozjel pomalu, mezi betony však nebylo místo.
     
    3. série
    0:2
    David Šťastný rovněž nenašel místo mezi betony.
     
    3. série
    0:2
    Jakub Lev zkusil to samé co Jergl, i on ale nezvedl puk a Novotný jej polapil.
     
    4. série
    0:2
    Tim Söderlund si přibrzdil a střelou trefil pravou tyč!
     
    4. série
    0:2
    Ethan Werek musel dát a byl velmi blízko, nakonec mu však jeho potažení nevyšlo. Vylákal si Novotného ven, přes jeho hůl mu ale ujel puk a z úhlu už pak prázdnou bránu netrefil.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Bruslaři sice nemají v posledním měsíci nejlepší období, teď se jim ale podařilo zastavit hradeckou vítěznou šňůru. A rozhodující nájezd obstaral KELLY KLÍMA, který zná důvěrně místní zimák i Henriho Kiviaha, čehož využil a oklamal jej forhendovým blafákem – 3:4sn.
    Kelly KLÍMA - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hradecká šňůra vítězných utkání se tedy zastavila na čísle deset, dnes se nad hradecké síly ukázala být Mladá Boleslav. Dlouho to přitom vypadalo na domácí triumf, v poslední třetině ale Bruslaři srovnali skóre z přesilovky a v samostatných nájezdech to byli pouze oni, kdo proměňoval. Získali tak do tabulky cenné dva body, čímž si zajistili předkolo play-off!
     
    Nejlepšími hráči byli dnes zvoleni boleslavský útočník Róbert Lantoši a hradecký bek Graeme McCormack.
     
    A to je ode mě takto při nedělním večeru již definitivně vše. Užijte si zbytek víkendu a někdy příště se těším u hokejových bojů na počtenou! (19:00:46)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 1. Jank, 21. McCormack (Eberle), 31. Zachar (R. Pavlík) – 7. O. Roman (Lantoši, Malát), 15. Söderlund (Pýcha, Lintuniemi), 54. Pláněk (Lintuniemi, Bičevskis), rozh. náj. Kel. Klíma

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Kelly Klíma (MBL)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    2. série:
    0:2   Tomáš Šmerha (MBL)
    0:2   Lukáš Cingel (HKM)
    3. série:
    0:2   David Šťastný (MBL)
    0:2   Jakub Lev (HKM)
    4. série:
    0:2   Tim Söderlund (MBL)
    0:2   Ethan Werek (HKM)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Eberle – Werek, Lalancette, Okuliar – Jergl, Kev. Klíma, Perret – Smoleňák (C), Zachar, R. Pavlík.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, R. Jeřábek, Štich – Lantoši, O. Roman, Malát – Kel. Klíma, Bičevskis, Söderlund – Šťastný, O. Najman (A), Šmerha – J. Stránský (C), Dvořáček, Lunter – D. Přibyl.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Hnát

    Diváci: 4 274
    bahis siteleri