Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.) | Sparta – Třinec 4:2 (kon.) | Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 3:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 26.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kelly KLÍMA - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Bruslaři sice nemají v posledním měsíci nejlepší období, teď se jim ale podařilo zastavit hradeckou vítěznou šňůru. A rozhodující nájezd obstaral KELLY KLÍMA, který zná důvěrně místní zimák i Henriho Kiviaha, čehož využil a oklamal jej forhendovým blafákem – 3:4sn.
     
    63:04
    Jordann Perret se ovšem poté nestíhal vracet do obrany, a tak si pomohl přidržením, čehož si rozhodčí všimli a posílají hradeckého forvarda na trestnou lavici.
     
    62:44
    Jordann Perret se ocitl sám před bránou, horké chvilky včetně dorážky však Novotný ustál!
    53:24 Martin PLÁNĚK - 3:3
     
    53:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dlouho v dnešním zápase nebyla využita žádná přesilovka, to už ale nyní neplatí – Mladá Boleslav jednu právě proměnila ve vyrovnávací trefu! A jako byl na začátku utkání první hradecký gól smolný pro Filipa Novotného, tenhle třetí boleslavský je zase smolným pro Henriho Kiviaha. Střelu MARTINA PLÁŇKA chtěl totiž hradecký brankář vyrazit holí, jenže si ji místo toho nešťastně ztečovat pod horní tyč – 3:3. Asistence: Alex Lintuniemi, Maris Bičevskis.
     
    52:03
    Mislav Rosandič přišpendlil na mantinel Jana Stránského a rozhodčí hradeckého beka vylučují za podrážení. Na jejich výroku nic nezměnil ani pískot domácího publika, další hostující přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    49:06
    Puk se odrazil příhodně na hůl Davida Šťastného, ten byl při své střele seknut Filipem Pavlíkem. Domácí bek tak jde na trestnou a hosté mají přesilovku.
     
    46:42
    Teď měl ale skvělou příležitost Jakub Lev! Byl úplně sám na levém kruhu a odrazil se k němu kotouč, jeho pecka ale skončila jen přizvednuta do ochranné sítě. A na řadu přichází komerční pauza.
     
    44:31
    Potrestaným hráčem je Ondřej Najman, jenž si odpyká trest za podrážení a Mountfield si zahraje přesilovku.
     
    34:21
    Na vyloučení je dnešní mač chudý, dvě minuty si ale nyní přeci jen z důvodu držení odpyká David Šťastný. Východočeši tak budou hrát poprvé v početní výhodě.
     
    33:27
    Christophe Lalancette vystřelil švihem z osy hřiště a stopku jeho pokusu vystavila parádně hbitá lapačka Novotného!
    30:54 Marek ZACHAR - 3:2
     
    30:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu se nám obrací vývoj zápasu a Východočeši si berou gólový náskok zpět! Dvojice Hradeckých uhájila u pravého mantinelu kotouč a mezi kruhy si najel nikým nehlídaný MAREK ZACHAR, jenž využil svůj prostor na výbornou. Opřel se do svižné rány a krásně vymetl horní růžek – 3:2. Asistence: Radovan Pavlík.
    20:22 Graeme MCCORMACK - 2:2
     
    20:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši mají dnes zřejmě patent na góly těsně po startu třetiny. Tentokrát jim k tomu stačilo 22 vteřin! Jan Eberle posunul kotouč na GRAEMA McCORMACKA, který spolu se spoluhráči vytvořil přečíslení tři na dva a poslal jednoduchou střelou touš k delší tyčce. Máme opět vyrovnáno – 2:2. Asistence: Jan Eberle.
    14:47 Tim SÖDERLUND - 1:2
     
    14:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A Boleslav po neslavném startu obrací vývoj utkání, v 15. minutě jde do vedení právě ona! Hradecká obrana si nepohlídala rychlonohého TIMA SÖDERLUNDA, který proklouzl mezi dvojicí beků a v samostatném úniku slavil úspěch se svým bekhendovým blafákem – 1:2. Asistence: Pavel Pýcha, Alex Lintuniemi.
     
    13:55
    Na druhé straně si zase zaslouží pochvalu Henri Kiviaho. Tomáš Šmerha se totiž ocitl najednou u střely z osy a kotouč zdvihla nad bránu pohotová pravačka východočeského muže v masce.
     
    13:10
    To byla šance jako hrom! Jan Eberle se proplížil za hostující obranou a po pěkné nahrávce ujížděl v samostatném úniku, Filip Novotný ovšem zachoval chladnou hlavu a puk skončil v bezpečí jeho výstroje.
     
    09:22
    A na druhé straně šli hosté ve dvou proti jednomu, zprava zakončoval Róbert Lantoši. Kiviaho ale jeho úmysl vystihl a přesunul se včas!
    06:26 Ondřej ROMAN - 1:1
     
    06:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V přesilovce to sice hostům nevyšlo, krátce po jejím skončení se ale stejně vyrovnání dočkali! Pokud budou góly pokračovat v tomto tempu, máme tu dnes založeno na slušnou přestřelku. První nebezpečnou střelu vyrazil ještě Kiviaho maskou, kotouč však sebral osamocený ONDŘEJ ROMAN a za zády vyjetého gólmana jej poslal k bližší tyči – 1:1. Asistence: Róbert Lantoši, Sebastián Malát.
     
    04:16
    Mladoboleslavští mají nyní skvělou příležitost srovnat z přesilové hry, neboť Patrik Marcel se dopustil podrážení.
    00:38 Bohumil JANK - 1:0
     
    00:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se s tím vůbec nepářou a už po 38 vteřinách hry jdou do vedení! A povedlo se jim to rovnou z první střelecké akce. Jakub Lev najel do pásma po levé straně a vypálil, Filip Novotný schoval puk v lapačce. Jenže za rámeček si rozhodně nedá, že chtěl posléze rozehrávat, jelikož BOHUMIL JANK obdržel puk přímo na hůl a nemýlil se – 1:0. Bez asistence.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 1. Jank, 21. McCormack (Eberle), 31. Zachar (R. Pavlík) – 7. O. Roman (Lantoši, Malát), 15. Söderlund (Pýcha, Lintuniemi), 54. Pláněk (Lintuniemi, Bičevskis), rozh. náj. Kel. Klíma

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Kelly Klíma (MBL)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    2. série:
    0:2   Tomáš Šmerha (MBL)
    0:2   Lukáš Cingel (HKM)
    3. série:
    0:2   David Šťastný (MBL)
    0:2   Jakub Lev (HKM)
    4. série:
    0:2   Tim Söderlund (MBL)
    0:2   Ethan Werek (HKM)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Eberle – Werek, Lalancette, Okuliar – Jergl, Kev. Klíma, Perret – Smoleňák (C), Zachar, R. Pavlík.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, R. Jeřábek, Štich – Lantoši, O. Roman, Malát – Kel. Klíma, Bičevskis, Söderlund – Šťastný, O. Najman (A), Šmerha – J. Stránský (C), Dvořáček, Lunter – D. Přibyl.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Hnát

    Diváci: 4 274
    thejrc.org