St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Anaheim Ducks
Neděle 26.02.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kačeři zakončili sérii čtyř venkovních zápasů v řadě vítězstvím
     
    Statistika
    Střely na bránu: 53 – 15 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Frederik Andersen (CAR) – 12 zákroků, 3 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 58:16
    John Gibson (ANA) – 51 zákroků, 2 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:29

    Tři hvězdy utkání
    1. John Gibson (ANA) – 51 zákroků
    2. Troy Terry (ANA) – 1+0
    3. Jesper Fast (CAR) – 1+0 (03:56:03)
     
    Utkání přihlíželo 18 818 diváků.
     
    Anaheim se v Raleighu postaral o velké překvapení, když si vyšlápl na místní Carolinu, Kačeři porazili Hurikány v jejich vlastní aréně těsným výsledkem 3:2.

    Góly začaly padat až od druhé třetiny. Skóre střetnutí otevřel ve 37. minutě John Klingberg, na nějž ve třetí části navázal ve 45. minutě Jakob Silfverberg, ovšem za třináct vteřin dokázal kontrovat Jesperi Kotkaniemi. Hostům vrátil dvoubrankové vedení po pěkné individuální akci Troy Terry, ovšem i na tuto trefu domácí dokázali rychle odpovědět, gólovou tečí se prezentoval Jesper Fast. Vyrovnání se ale výrazně střelecky aktivnější favorit nedočkal, a to ani při přesilovce v závěru, kterou navíc posílil o hru bez gólmana.

    Svěřenci kouče Eakinse zůstávají navzdory překvapivému vítězství v tabulce Západní konference na posledním místě, alespoň se však bodově dotáhli na Chicago. Carolina je ve Východní konferenci nadále druhá, odstup na vedoucí Boston narostl na devět bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Je to jasné, Anaheim zvítězí! Brent Burns ještě zachytil kotouč v útočné třetině, jenže pouze za cenu hry vysokou holí. Tato skutečnost rozhodčímu neunikla, pískl do píšťalky a nařídil buly ve střední třetině.
     
    59:28
    Martin Nečas zakvedlal s kotoučem v levém kruhu, načež přihrál mezi kruhy Andreji Svečnikovovi, jehož ránu z první obětavě zblokoval Simon Benoit.
     
    58:47
    Buly v obranném pásmu Anaheim zvládl vítězně. Následně nabral touš na čepel hole Cam Fowler a vyhodil ho do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    58:36
    Oddechový čas pro tým Anaheim Ducks.
     
    58:22
    Forhendové nahození Teuva Teräväinena od pravého mantinelu Gibson neudržel, ovšem okamžitě drobné zaváhání napravil, blýskl se parádním zákrokem pravým betonem proti dorážce Andreje Svečnikova. Carolina už hraje v šesti, Frederik Andersen odjel na střídačku.
     
    57:42
    Oddechový čas pro tým Carolina Hurricanes.
     
    57:42
    Aréna tleská Sebastianu Ahovi, který pro Carolinu vybojoval v dramatické koncovce základní hrací doby přesilovou hrou, když jej podrazil Ryan Strome.
     
    57:11
    Icing hostujícího celku. Dmitrij Kulikov pod tlakem nevymýšlel zbytečné složitosti a prostě puk odpálil po levém mantinelu přes všechny čáry.
     
    56:44
    Velkou rychlost nabral ve střední třetině Andrej Svečnikov. Dojel až do útočné, načež vystřelil ze zápěstí, Gibson změnu skóre nepřipustil.
     
    56:23
    Do akce musel John Gibson. Zkušený gólman si poradil na jedničku, při střele Setha Jarvise šel do pokleku a kotouč z výstroje nepustil.
     
    55:55
    Ještě ve středním pásmu si Teuvo Teräväinen vyměnil puk s Martinem Nečasem a najel do útočné třetiny. Zleva pak znovu hledal českého útočníka, jehož pokryl Isac Lundeström.
     
    55:24
    Frederik Andersen se nebál zariskovat. Nechal Trevora Zegrase projet na pravou stranu, doleva přihrál Skjeiovi.
     
    54:49
    K vyrovnání měl slibně nakročeno Jaccob Slavin. Před bránou jej našel Sebastian Aho, americký zadák místo volné pravé poloviny brány poslal neposedný kotouč mimo tři tyče.
     
    54:19
    Od modré čáry vypálil Cam Fowler. Frederik Andersen měl velké štěstí, že tečující Mason McTavish poslal touš nad břevno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Kotkaniemi (Slavin), 54. Fast (Pesce, J. Staal) – 37. Klingberg (Zegras, R. Strome), 45. Silfverberg (R. Strome, Zegras), 53. Terry (Lundeström, Fowler)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II, A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Klingberg, Beaulieu – Terry (A), R. Strome, Zegras – Silfverberg (A), McTavish, Max Jones – Jays. Megna, Lundeström, Vatrano – Carrick, Grant, Comtois.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Dwyer, Lambert – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 18 818
    bahis siteleri