St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Anaheim Ducks
Neděle 26.02.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kačeři zakončili sérii čtyř venkovních zápasů v řadě vítězstvím
     
    Statistika
    Střely na bránu: 53 – 15 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Frederik Andersen (CAR) – 12 zákroků, 3 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 58:16
    John Gibson (ANA) – 51 zákroků, 2 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:29

    Tři hvězdy utkání
    1. John Gibson (ANA) – 51 zákroků
    2. Troy Terry (ANA) – 1+0
    3. Jesper Fast (CAR) – 1+0 (03:56:03)
     
    Utkání přihlíželo 18 818 diváků.
     
    Anaheim se v Raleighu postaral o velké překvapení, když si vyšlápl na místní Carolinu, Kačeři porazili Hurikány v jejich vlastní aréně těsným výsledkem 3:2.

    Góly začaly padat až od druhé třetiny. Skóre střetnutí otevřel ve 37. minutě John Klingberg, na nějž ve třetí části navázal ve 45. minutě Jakob Silfverberg, ovšem za třináct vteřin dokázal kontrovat Jesperi Kotkaniemi. Hostům vrátil dvoubrankové vedení po pěkné individuální akci Troy Terry, ovšem i na tuto trefu domácí dokázali rychle odpovědět, gólovou tečí se prezentoval Jesper Fast. Vyrovnání se ale výrazně střelecky aktivnější favorit nedočkal, a to ani při přesilovce v závěru, kterou navíc posílil o hru bez gólmana.

    Svěřenci kouče Eakinse zůstávají navzdory překvapivému vítězství v tabulce Západní konference na posledním místě, alespoň se však bodově dotáhli na Chicago. Carolina je ve Východní konferenci nadále druhá, odstup na vedoucí Boston narostl na devět bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Je to jasné, Anaheim zvítězí! Brent Burns ještě zachytil kotouč v útočné třetině, jenže pouze za cenu hry vysokou holí. Tato skutečnost rozhodčímu neunikla, pískl do píšťalky a nařídil buly ve střední třetině.
     
    59:28
    Martin Nečas zakvedlal s kotoučem v levém kruhu, načež přihrál mezi kruhy Andreji Svečnikovovi, jehož ránu z první obětavě zblokoval Simon Benoit.
     
    58:47
    Buly v obranném pásmu Anaheim zvládl vítězně. Následně nabral touš na čepel hole Cam Fowler a vyhodil ho do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    58:36
    Oddechový čas pro tým Anaheim Ducks.
     
    58:22
    Forhendové nahození Teuva Teräväinena od pravého mantinelu Gibson neudržel, ovšem okamžitě drobné zaváhání napravil, blýskl se parádním zákrokem pravým betonem proti dorážce Andreje Svečnikova. Carolina už hraje v šesti, Frederik Andersen odjel na střídačku.
     
    57:42
    Oddechový čas pro tým Carolina Hurricanes.
     
    57:42
    Aréna tleská Sebastianu Ahovi, který pro Carolinu vybojoval v dramatické koncovce základní hrací doby přesilovou hrou, když jej podrazil Ryan Strome.
     
    57:11
    Icing hostujícího celku. Dmitrij Kulikov pod tlakem nevymýšlel zbytečné složitosti a prostě puk odpálil po levém mantinelu přes všechny čáry.
     
    56:44
    Velkou rychlost nabral ve střední třetině Andrej Svečnikov. Dojel až do útočné, načež vystřelil ze zápěstí, Gibson změnu skóre nepřipustil.
     
    56:23
    Do akce musel John Gibson. Zkušený gólman si poradil na jedničku, při střele Setha Jarvise šel do pokleku a kotouč z výstroje nepustil.
     
    55:55
    Ještě ve středním pásmu si Teuvo Teräväinen vyměnil puk s Martinem Nečasem a najel do útočné třetiny. Zleva pak znovu hledal českého útočníka, jehož pokryl Isac Lundeström.
     
    55:24
    Frederik Andersen se nebál zariskovat. Nechal Trevora Zegrase projet na pravou stranu, doleva přihrál Skjeiovi.
     
    54:49
    K vyrovnání měl slibně nakročeno Jaccob Slavin. Před bránou jej našel Sebastian Aho, americký zadák místo volné pravé poloviny brány poslal neposedný kotouč mimo tři tyče.
     
    54:19
    Od modré čáry vypálil Cam Fowler. Frederik Andersen měl velké štěstí, že tečující Mason McTavish poslal touš nad břevno.
    53:35 Jesper FAST - 2:3
     
    53:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama pokračuje, rozdíl ve skóre je znovu jediný gól! Kapitán Canes Jordan Staal nabil na modrou Pescemu, jehož ostrý projektil šikovně ztečoval k levé tyčce JESPER FAST, brankář neměl šanci na včasnou reakci. Asistence: Brett Pesce a Jordan Staal.
     
    53:16
    Na teč nahazoval Brett Pesce. Ale příliš prudce, Stefan Noesen nedokázal pozměnit směr letu kotouče. Hraje Jayson Megna.
    52:01 Troy TERRY - 1:3
     
    52:01
    Anaheim právě vstřelil branku!
    TROY TERRY ukázal své individuální dovednosti. Od pravého mantinelu dojel do levého kruhu, kde se přes Pesceho natočil směrem k bráně a svižnou ránu ze zápěstí vyslal nad Andersenovu pravou ruku. Hokejisté Ducks jsou znovu o dva góly napřed, nečekaný zisk dvou bodů je blízko. Asistence: Isac Lundeström a Cam Fowler.
     
    51:46
    Průnik po levé straně Martinu Nečasovi nevyšel. Český útočník sice nabral vysokou rychlost, u útočné modré čáry ho však hitem zastavil John Klingberg.
     
    51:13
    Jaccob Slavin v pravém kruhu nahrál k mantinelu Ahovi a sjel si před bránu, kam od Fina dostal výbornou zpětnou přihrávku, střelu po ledě ovšem Gibson pokryl pravým betonem.
     
    50:37
    Dlouho přesilovka Anaheimu netrvala. Mason McTavish moc dobře věděl o Jordanu Staalovi, za nějž se postavil zády a počkal, až do něj překvapený domácí kapitán narazí. Rozhodčí vyloučili mladíka Ducks za nedovolené bránění.
     
    50:13
    Komplikace přidává Carolině Brady Skjei. Při snaze o zabránění v zakončení Troyovi Terrymu amerického protihráče sekl přes hokejku a oslabil tak svůj tým.
     
    49:44
    Bekhendem nahodil touš po mantinelu za bránu soupeře Mason McTavish. Do rozehrávky se zapojil Frederik Andersen, jenž našel Brenta Burnse.
     
    49:02
    Sám na bránu postupoval Frank Vatrano. V klíčovou chvíli se mu ale kotouč postavil na hranu, takže bekhendový blafák neskončil úspěchem, ba ani zakončením.
     
    48:44
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Frederika Andersena. Slabé nahození od modré čáry v podání Cama Fowlera ukryl v lapačce.
     
    48:17
    Maxime Comtois vyzval k souboji jeden na jednoho Jalena Chatfielda. Neuspěl, protože kličku protáhl až příliš a obránce před něj natlačil tělo.
     
    47:51
    Kdo mířil mezi tři tyče, to byl Brady Skjei. Jenže přímo do středu brány, takže John Gibson neměl se zákrokem moc práce.
     
    47:20
    Martin Nečas naznačil kličku do středu, aby nakonec dokonale zmátl Fowlera stáhnutím touše do levého kruhu, odtud český forvard mířil příliš vysoko.
     
    46:47
    Situaci tří proti třem hosté nevyřešili vůbec dobře. Trevor Zegras poslal příliš prudkou přihrávku Troyovi Terrymu, ten střílel z úhlu hodně nepřesně.
     
    46:23
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Stefan Noesen vyslal příliš prudký pas směrem k Paulu Stastnymu, před nějž navíc natlačil tělo Simon Benoit.
     
    45:57
    Místo snah o vyrovnání mohli domácí inkasovat potřetí. Do levého kruhu dostal přihrávku úplně opomenutý Jakob Silfverberg, mezeru mezi Andersenovými betony hledal marně.
     
    45:25
    Fanoušci cítí, že hráči nyní potřebují jejich podporu. Navíc jsou povzbuzeni kontaktní trefou, takže lze očekávat pořádný kolotoč v obranné třetině Anaheimu.
    44:19 Jesperi KOTKANIEMI - 1:2
     
    44:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikánům stačilo na odpověď třináct vteřin! Za obloučkem Slavina se rozjel JESPERI KOTKANIEMI. Finský forvard ujel obráncům a únik zakončil přesně mířeným forhendovým pokusem do pravé šibenice, na tento pokus skvěle chytající Gibson už zkrátka nemohl dosáhnout. Asistence: Jaccob Slavin.
    44:06 Jakob SILFVERBERG - 0:2
     
    44:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři dělají další důležitý krok k zisku tří bodů! Strome znovu úřadoval za bránou, když v tomto případě přihrál na střed JAKOBU SILFVERBERGOVI a švédský forvard nasměroval střelu nad levý beton bezmocného gólmana. Asistence: Ryan Strome a Trevor Zegras.
     
    43:43
    Povedené střídání elitní útočné lajny Canes k vyrovnání nevedlo. Její dlouhý pobyt na ledě završil Andrej Svečnikov ránou po ledě, kterou brankář vykopl pravým betonem.
     
    43:14
    Znovu zahrozil Seth Jarvis. Po nahrávce Aha natlačil tělo před posledního obránce, z bezprostřední blízkosti vystřelil do Gibsonova levého betonu.
     
    42:56
    Neuspěl ani Seth Jarvis. Našel si prostor v pravém kruhu, odkud vypálil příklepem vysoko nad bránu, brankáře neohrozil.
     
    42:21
    Jaccb Slavin vymyslel z levého kruhu parádní přihrávku před bránu na Martina Nečase, český útočník usměrnil puk vedle levé části brankové konstrukce.
     
    41:54
    Od modré čáry vypálil tvrdou dělovku Jalen Chatfield. Gólman zasahovat nemusel, blokující Sam Carrick srazil touš do ochranné sítě.
     
    41:23
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou John Gibson. Měl poměrně dost času, pasem po levém mantinelu si vybral Kevina Shattenkirka.
     
    40:45
    Ve střední třetině vydoloval touš z pod hokejky konkurenta Trevor Zegras. Protože už byl na ledě poměrně dlouho, tak jen nahodil za bránu soupeře a odjel si odpočinout.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina se ihned vrhla do útoku, ale rozjetého Andreje Svečnikova zastavil u mantinelu Cam Fowler.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:58.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 35 – 12.
     
    Prostřední část poprvé hnula se stavem střetnutí a jsou to překvapivě hosté, kteří disponují nejtěsnějším možným vedením 1:0. Ve 37. minutě skóroval John Klingberg, který nasměroval mimo dosah gólmana křižnou forhendovou ránu z první z pravého kruhu. Hurikáni jsou střelecky výrazně aktivnějším týmem, jenže efektivita je nulová, Gibson chytá skvěle. Nicméně zbývá ještě jedna celá třetina, stát se může cokoliv.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Ne, ani teď se domácí nedočkali! Další ránu Nečase z levého kruhu Gibson vyrazil před sebe, dorážku Kotkaniemiho zblokoval sedící Klingberg.
     
    39:22
    Seth Jarvis už mohl střílet, ale ještě volil přihrávku do levého kruhu na Martina Nečase, český zadák vystřelil ze zápěstí do zakleknuvšího Fowlera.
     
    38:47
    Od modré vypálil do přehuštěného prostoru Brady Skjei. Hostující gólman si našel místečko, odkud na puk viděl a schoval jej do výstroje.
     
    38:12
    John Gibson si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Čtvrtou desítku zákroků načal po střele Jarvise z levého kruhu.
     
    37:49
    Hurikáni mají možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze, Sam Carrick vyfasoval dvě minuty za hrubost.
     
    37:41
    Neuspěl ani Brent Burns. Kanadský zadák vypálil tvrdou ránu zpoza levého kruhu, John Gibson zasáhl lapačkou a udržel tak čisté konto.
     
    37:18
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jaccob Slavin. Zakončení od modré čáry nebylo vůbec špatné, hrací předmět proletěl těsně vedle levé tyče.
    36:18 John KLINGBERG - 0:1
     
    36:18
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Bezbrankové skóre prolamuje hostující outsider! Strome zpoza brány přihrál do pravého kruhu Zegrasovi, jenž ještě přiťukl puk JOHNU KLINGBERGOVI a švédský zadák vyslal tvrdou forhendovou ránu z první na zadní tyč, kam Andersen vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Trevor Zegras a Ryan Strome.
     
    35:36
    Sebastian Aho vyslal střílený pas mezi kruhy. Brent Burns tečoval touš bekhendovou stranou hole, John Gibson zdárně zasáhl pravým ramenem.
     
    35:13
    Postavení mimo hru domácích. Jordan Staal neměl pochopení pro přerušení hry, celou situaci si s čárovým rozhodčím poměrně dlouho vyříkával.
     
    34:47
    Po pravém mantinelu nahazoval do útočné třetiny Brent Burns. Puk se odrazil od rýhy v ledu a skončil až v ochranné síti.
     
    34:15
    Brett Pesce ve střední třetině vybojoval puk a poslal ho bekhendem na Setha Jarvise, tomu nevyšla klička proti Simonu Benoitovi.
     
    33:55
    Postavení mimo hru Kačerů. Isac Lundeström si řekl pohybem o dlouhou přihrávku za obranu, kterou dostal, ale puk převzal až za útočnou modrou.
     
    33:26
    Cam Fowler chtěl rychle rozehrávat, jenže neměl na koho. Proto si udělal oblouk za vlastní bránu, kde počkal na dostřídání třetí útočné formace.
     
    32:40
    Jak vidno, Seth Jarvis umí také pořádně přitvrdit. Krásným, čistým hitem poslal na mantinel Maxima Comtoise, jenž se ztěžka sbírá z ledu.
     
    32:29
    Seth Jarvis vyslal do přečíslení Andreje Svečnikova. Rus hledal svou nahrávkou Sebastiana Aha, Fin na puk nedosáhl.
     
    31:57
    Z mezikruží vystřelil forhendem Seth Jarvis. John Gibson zasahovat nemusel, Ryan Strome puk zblokoval mimo tři tyče.
     
    31:28
    Individuální akci Trevor Zegras k zakončení nedotáhl. Už uvnitř útočného pásma volil nahrávku na Terryho, tu zastavil Pesce.
     
    30:58
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Cam Fowler. Útočnou třetinu však pro Anaheim nevybojoval, stopku mu vystavil dobře postavený Brent Burns.
     
    30:24
    S koncem Shattenkirkova trestu vypálil od modré čáry Brady Skjei. Skóre zápase se nemění, John Gibson předvedl parádní semafor.
     
    29:57
    Hráči si role prohodily. Andrej Svečnikov se prezentoval křižným pasem k pravé tyči soupeřovy svatyně na Sebastiana Aha, ten v pokleku promáchl naprázdno.
     
    29:29
    Sebastian Aho procpal touš před bránu, kde byl nabruslený Andrej Svečnikov, ruský útočník zakončoval těsně bráněný pouze do brankového oblouku.
     
    28:55
    Trest Kotkaniemiho je minulostí a startuje první přesilová hra domácího celku, ta však letos nepatří k nejsilnějším stránkám mužstva, je až devatenáctá nejlepší.
     
    28:21
    Síly na ledě se vyrovnávají. Menší dvouminutový trest vyfasoval Kevin Shattenkirk, jenž přidržením vyvedl z míry unikajícího Sebastiana Aha, ten mířil do středu brány, kde byl Gibson.
     
    27:50
    Kačeři nejsou schopni získat útočnou třetinu. Dvakrát neuspěl Trevor Zegras, následně se nezadařilo ani Troyovi Terrymu.
     
    27:19
    V oslabení vyrazil do protiútoku Jordan Martinook. S pukem dojel za bránu a dokázal se natlačit i před ni, John Gibson ale ucpal prostor u levé tyčky, kam Kanaďan střílel.
     
    26:54
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Na lavici hanby usedl finský útočník Jesperi Kotkaniemi, který trefil vysokou holí do obličeje Sama Carricka.
     
    26:15
    Příliš dlouho otálel se zakončením jiný Fin Jesperi Kotkaniemi. Mezitím k němu dojel Kevin Shattenkirk a protihráče od puku zdárně odzbrojil.
     
    25:58
    Martin Nečas zničehonic vyslal parádní křižný pas do levého kruhu na Teuva Teräväinena, jenž neseřídil mířidla ideálně, cílové zařízení minul.
     
    25:07
    Zpoza brány se Stefan Noesen pokusil překvapit Johna Gibsona, chtěl brankáře trefit do masky tak, aby si kotouč sám srazil do vlastní brány. Úmysl zajímavý, jeho realizace ale nevyšla.
     
    24:43
    Ačkoliv Mason McTavish vyhrál buly, tak Anaheim musel opustit útočné pásmo, protože puk zamířil přesně mezi dvojici obránců na modré čáře.
     
    24:20
    Jordan Martinook tělem odmítl Benoita. Byl však v útočném pásmu sám proti třem, z neřešitelné situace nenašel východisko.
     
    23:50
    Tentokráte už Troy Terry zakončoval. Udělal si prostor v pravém kruhu kolem Slavina, forhendový pokus na zadní tyč těsně minul bránu.
     
    23:11
    Touš v ochranné síti. Nasměroval jej do tohoto prostoru Brett Pesce, jenž vystihl křižný pas Trevora Zegrase na Troye Terryho.
     
    22:44
    Od modré čáry nahazoval Jalen Chatfield. John Gibson reagoval v poslední chvíli, naštěstí pro něj se puk mezi tři tyče nevešel.
     
    22:23
    Zákrok musel hostující gólman předvést i po ráně Kotkaniemiho, v tomto případě již kus černé gumy ve výstroji podržel.
     
    21:45
    Domácí pokračují v pěti. Z trestné lavice se navrátivší Brett Pesce se okamžitě zapojil do hry, dojel do pravého kruhu a přes obránce vypálil do Gibsonovy výstroje.
     
    21:26
    Další nebezpečí před domácí svatyní zatím nehrozí. V rohu vybojoval touš Andrej Svečnikov a po pravém mantinelu vyhodil přes všechny čáry.
    20:43 Andersen ani nadvakrát nepovolil skórovat McTavishovi
     
    20:43
    Skvělý Frederik Andersen! Fowler posunul puk před sebe na Masona McTavishe, jehož forhendovou střelu i dorážku gólman pokryl pravým betonem připevněným k ledu.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Pokračuje přesilová hra hostujícího celku, trest Pescho může trvat ještě 90 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 7.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Carolinou a Anaheimem skončilo bez branek. Domácí mužstvo je dle očekávání aktivnější, avšak největší příležitost měli Kačeři, nadějnou střelu Klingberga vyrazil Andersen koncem pravého betonu. Prozatím sledujeme opatrnější hru z obou stran, první gól zápasu by dění mohl více rozhýbat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    První přesilovou hru si zahraje Brett Pesce, jehož viditelně zaskočila Kulikovova klička od levého mantinelu na střed, protihráče ukázkově podrazil.
     
    19:12
    Z otočky pokusil štěstí Mason McTavish. V tomto případě Frederik Andersen zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil clonící Brent Burns.
     
    18:47
    Po přejetí červené čáry Isac Lundeström nahazoval do útočné třetiny a odjel vystřídat, řady mění nejen hosté, ale i domácí Hurikáni.
     
    18:21
    Zpracování na brusle Dereku Stepanovi nedělalo problémy, touš si posunul před sebe a forhendem vystřelil těsně nad břevno.
     
    17:59
    Útok podnikli taktéž domácí. K zakončení už ovšem nedošlo, neboť po střetu mezi Martinem Nečasem a Camem Fowlerem došlo k posunutí hostující svatyně.
    17:13 Klingberg na Andersena nevyzrál
     
    17:13
    Doposud největší příležitost ke skórování měl John Klingberg! Protihráč Slavin mu příhodně sklepl puk mezi kruhy, dobře mířený pokus švédského zadáka ovšem Frederik Andersen vyrazil koncem pravého betonu.
     
    16:46
    Přečíslení se nekonalo. Dmitrij Kulikov přečetl zámět Brenta Burnse a přihrávku po pravém mantinelu na Stefana Noesena nepustil.
     
    16:12
    Domácí zadák Brett Pesce zkusil založit rychlý protiútok dlouhou nahrávkou na Jordana Staala, John Klingberg nataženou hokejkou nasměroval puk na domácí střídačku.
     
    15:50
    Cam Fowler vymyslel parádní křižnou nahrávku do pravého kruhu na Maxe Jonese, jenž kličkou do středu dokonale zaskočil Slavina, forhendovou střelou na zadní tyč nechal vyniknout Andersenovu vyrážečku.
     
    15:28
    Vysokou rychlost nabral ve střední třetině Martin Nečas. Vjel do útočné a v obležení dvou konkurentů vypálil ze zápěstí, John Gibson v poslední chvíli zvedl vyrážečku.
     
    14:45
    U pravého mantinelu si v obranném pásmu skvěle poradil Brady Skjei. Zatlačil na Troye Terryho, jehož přiměl k hodně nepovedené kličce.
     
    14:14
    Ještě před vyhozením Isac Lundeström zkontroloval, zda skutečně nemá komu nahrát. Neměl, takže vyslal vyhození na hokejku protihráče Chatfielda.
     
    13:49
    Zdvojený Jordan Martinook dokázal posunout puk za bránu na kapitána Jordana Staala, jenž nasměroval hrací předmět do předbrankového prostoru, odkud Jesper Fast nezvládl dotlačit hrací předmět za dobře postaveného gólmana.
     
    13:16
    Nahození Brenta Burnse od levého mantinelu šikovně tečoval Andrej Svečnikov, John Gibson jen sledoval, jak puk letí těsně vedle pravé tyčky.
     
    12:33
    Druhá útočná lajna Canes nakonec získala tlak v útočné třetině. Teuvo Teräväinen přihrál napříč kruhy Jesperi Kotkaniemimu, forhendový pokus z první namířil do brankářovy výstroje.
     
    12:08
    Po převzetí kotouče se Jesperi Kotkaniemi dlouho nezdržoval a prodlužoval na Martina Nečase, jehož zradilo zpracování.
     
    11:44
    Nyní už americký gólman ve službách Ducks musel do akce. Jesper Fast vypálil forhendovou ránu zpoza pravého kruhu na zadní tyč, John Gibson puk schoval v lapačce.
     
    11:11
    Do přehuštěného prostoru vyslal ostrý projektil Jordan Martinook. John Gibson reagoval v poslední chvíli, k jeho štěstí kotouč minul volný prostor u pravé tyče.
     
    10:55
    Anaheim pobyl v útočné třetině jen pár vteřin. Zdvojený Trevor Zegras hledal křižnou přihrávkou Troye Terryho, toho Brett Pesce pokryl ukázkovým způsobem.
     
    10:22
    Defenzivní povinnosti si Brent Burns splnil na jedničku. Natlačil tělo před Ryana Stromea, navíc zvládl rozehrávku na Calvina de Haana.
     
    09:51
    Z pozice beka vymýšlel Derek Stepan pěknou žabičku k levé tyčce soupeře, kam najížděl Paul Stastny, na dlouhou hokejku však na hrací předmět nedosáhl.
     
    09:06
    Netrvalo dlouho a domácí znovu okupovali útočnou třetinu. Od modré pálil Brady Skjei, clonící Isac Lundeström zvedl touš do ochranné sítě.
     
    08:47
    Sám proti dvěma neměl Derek Stepan moc šancí na úspěch. Naslepo nahazoval za bránu soupeře, John Klingberg přebruslil Stefana Noesena.
     
    08:12
    Cam Fowler ve spolupráci s Johnem Gibsonem udrželi na uzdě Andreje Svečnikova, obránce přes ruského forvarda vyhazoval obloučkem do středního pásma.
     
    07:45
    Na modrou dostal nabito Jaccob Slavin. Nenechal se dvakrát pobízet a vypálil z první, kus černé gumy proletěl vedl pravé části brankové konstrukce.
     
    07:22
    Frederik Andersen ukázal, že vyrážečkou hrát umí. Nezalekl se ani presujícího Terryho, ostrou přihrávku poslal na osamoceného Chatfielda.
     
    06:47
    Domácího favorita zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, ten po nedomluvě mezi Nečasem a Kotkaniemim odpískal postavení mimo hru.
     
    06:30
    Hurikáni dominují na puku. Jesperi Kotkaniemi vymyslel pěkný oblouček na krajana Sebastiana Aha, toho zradilo zpracování.
     
    05:57
    Frederik Andersen zatím moc práce nemá. Už se zdálo, že bude muset předvést druhý zákrok, jenže Frank Vatrano vystřelil nad bránu.
     
    05:25
    O zklidnění hry se postaral Nathan Beaulieu. Před Sebastianem Ahem odjel za vlastní bránu, odtud volil pas na Jakoba Silfverberga.
     
    04:49
    Jako další vypálil Jaccob Slavin. John Gibson tentokráte na touš nedosáhl, k jho štěstí proletěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    04:29
    Martin Nečas před Terrym zvládl usměrnit kus černé gumy na modrou čáru k Bradymu Skjeiovi, jehož nahození od modré čáry skončilo v Gibsonově výstroji.
     
    03:59
    Carolina už opět kraluje v ofenzivě. Sebastian Aho vymyslel pěknou žabičku na Setha Jarvise, ten skákající puk promáchl.
     
    03:25
    Jak vidno, tak Andrej Svečnikov umí zahrát i dozadu. Skvěle se stáhl společně s Trevorem Zegrasem, jemuž ukázkově vypíchl puk.
     
    02:46
    Na útočný výlet se vydal Jaccob Slavin. Počkal si a dočkal se pasu od Andreje Svečnikova, na dlouhou hokejku vystřelil bekhendem do levého betonu gólmana.
     
    02:22
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou John Gibson. S hlavou nahoře posunul touš černé gumy po mantinelu na volného Shattenkirka.
     
    01:56
    Protože Stefan Noesen neměl komu nahrát, tak volil vysoký oblouček do útočné třetiny, u volného puku byl pak jako první dobře reagující Kevin Shattenkirk.
     
    01:20
    Místo očekávaného zakončení Simon Benoit nahazoval po mantinelu, v souboji jeden na jednoho uspěl domácí zadák Brett Pesce.
     
    00:49
    První střelu na bránu obstaral Seth Jarvis. Dostal pěknou nahrávku před bránu, z prvního doteku vypálil forhendem do Gibsonova pravého betonu.
     
    00:10
    Utkání mezi Carolinou a Anaheimem odstartovalo! Do útočného pásma okamžitě nahodil kotouč Jaccob Slavin, nejrychleji k němu dojel bránící Cam Fowler.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II, A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Klingberg, Beaulieu – Terry (A), R. Strome, Zegras – Silfverberg (A), McTavish, Max Jones – Jays. Megna, Lundeström, Vatrano – Carrick, Grant, Comtois.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Dwyer, Lambert – Gawryletz, Shewchyk.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim může na postup do vyřazovací části zapomenout. Kačeři jsou nejhorším týmem Západní konference, dokonce i přestavbou procházející Chicago nasbíralo o dva body více. Nicméně Eakinsova družina půjde do utkání v poměrně dobrém rozpoložení, protože v noci ze čtvrtka na pátek zvítězili 4:2 ve Washingtonu, čímž přerušili sérii šesti porážek za sebou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je americký útočník Trevor Zegras se 48 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny letos předvádí výborné výkony. V dosavadním ročníku posbírali 86 bodů, lépe na tom je jenom suverénní Boston. Hurikáni mají i v současné době parádní formu, když v předešlých třinácti utkáních prohráli pouze s New Yorkem Rangers. Momentálně táhnou sérii pěti vítězství v řadě, v doposud posledním klání doma porazili výsledkem 3:0 Ottawu. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvaapadesátibodoví Sebastian Aho s Martinem Nečasem.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Anaheimem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Kotkaniemi (Slavin), 54. Fast (Pesce, J. Staal) – 37. Klingberg (Zegras, R. Strome), 45. Silfverberg (R. Strome, Zegras), 53. Terry (Lundeström, Fowler)


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II, A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Shattenkirk, Benoit, Klingberg, Beaulieu – Terry (A), R. Strome, Zegras – Silfverberg (A), McTavish, Max Jones – Jays. Megna, Lundeström, Vatrano – Carrick, Grant, Comtois.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Dwyer, Lambert – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 18 818
    bahis siteleri