St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
Ottawa Senators
Neděle 26.02.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Samuel Montembeault (MTL) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 00,0 %, odchytal 59:48
    Mads Sögaard (OTT) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Derick Brassard (OTT) 1+1
    2. Michael Matheson (MTL) 1+0
    3. Julien Gauthier (OTT) 1+0 (03:56:09)
     
    Montreal sice v prostřední třetině otočil skóre poté, co inkasoval jako první, jenže Ottawa rychle vyrovnala a ve třetí třetině rozhodla o svém vítězství dvěma slepenými góly, když se prosadili dvakrát v rozpětí pouhých 47 sekund. Vítězný gól vsítil Austin Watson. Konečný výsledek. Montreal Canadiens 2 Ottawa Senators 5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:48
    Tim Stützle si najel na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravého křídla, puk ale usměrnil těsně mimo! Senators šanci nevyužili.
     
    57:38
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a po obrovském tlaku Habs následuje reklamní přestávka.
     
    57:11
    Corey Schueneman vypálil od modré čáry a Mads Sögaard neudržel puk v lapačce! U pravé tyče poté mohl dorážet do prázdné brány Rem Pitlick, jenže hostující brankář ho vleže vychytal nebo puk zamířil mimo! Co teď Canadiens nedali?
     
    56:26
    Corey Schueneman nedosáhl na levém křídle na dlouhou kolmou přihrávku a s Habs to vypadá velmi špatně, když krátce před koncem prohrávají o tři.
     
    55:45
    Jeden z hráčů hrál nyní za bránou Montrealu vysokou hokejkou a po přerušení následuje reklamní přestávka.
     
    55:21
    Jesse Ylönen skvěle zasekl puk na vrcholu levého kruhu a mířil do bližšího levého horního rohu brány, Mads Sögaard ale zasáhl vyrážečkou!
     
    54:03
    Brady Tkachuk zakončoval v mezikruží pod obrovským tlakem a Samuel Montembeault vyrazil jeho střelu mířící z k levé tyči svým pravým betonem. Pěkný okamžik.
    51:57 Julien GAUTHIER - 2:5
     
    51:57
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník JULIEN GAUTHIER na levém křídle šlápl do pedálů a krásnou střelou z bodu levého kruhu vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Jeho první gól za Ottawu. Je to 2:5. Asistence: Nick Holden.
     
    51:18
    Chris Tierney chtěl z pravého rohu útočného pásma poslat puk bekhendem před bránu, jenže byl dobře pokryt a Canadiens se ke střele nedostali. Stále 2:4.
     
    49:38
    Travis Hamonic na pravém křídle práskl do puku a jeho prudká rána s příklepem zamířila od hrazení vedle vzdálenější levé tyče brány Canadiens. Stav se nemění.
     
    49:10
    Montreal si vytvořil tlak, jenže se mu nedaří snížit na rozdíl jednoho gólu. Ottawa drží dvougólový náskok a určitě bude dělat vše, aby dnešní zápas vyhrála.
     
    48:30
    Ottawa se ocitla na pravém křídle v postavení mimo hru a následuje krátká komerční přestávka. Sens vedou 4:2.
     
    47:28
    Mark Kastelic vypálil na bodu pravého kruhu a jeho prudká rána s příklepem zamířila nad domácí bránu.
    45:18 Drake BATHERSON - 2:4
     
    45:18
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DRAKE BATHERSON předvedl na bodu pravého kruhu krásnou stahovačku a parádní střelou zápěstím zamířil přes protihráče do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Dva góly během 47 sekund – 2:4. Asistence: Brady Tkachuk a Mads Sögaard.
     
    44:49
    Domácí Nick Suzuki se řítil sám na bránu a mohl bleskově odpovědět, jenže po rychlém zamíchání s pukem minul pravou tyč brány! Velká šance.
    44:31 Austin WATSON - 2:3
     
    44:31
    Ottawa právě vstřelila branku! AUSTIN WATSON před bránou tečoval ránu Travise Hamonica od modré čáry a Ottawa otočila utkání na svou stranu! Druhý obrat v zápase a Sens vedou. Asistence: Travis Hamonic a Derick Brassard.
     
    44:09
    Jake Sanderson využil vyhraného vhazování na pravém křídle a od modré čáry napřáhl na ose útočného pásma k prudké ráně, která skončila v náručí brankáře Habs.
     
    43:38
    Montreal si vytvořil obrovský tlak a v rychlém sledu se dostal ke třem střelám, ale až poslední prošla na bránu a Mads Sögaard ji pak vyrazil!
     
    42:19
    Justin Barron byl zřejmě hráčem, který chtěl z vrcholu levého kruhu centrovat před bránu a také tak učinil, jenže Canadiens se do zakončení nedostali. Stále 2:2.
     
    41:23
    Ottawa mohla podruhé v zápase vést, když se na pravém křídle dostala ke střele a domácí hráče Canadiens zachránila branková konstrukce!
     
    41:00
    Alex DeBrincat se teď dostal ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování, Samuel Montembeault byl ale na přední tyči připraven a jeho pokus tedy ukryl v náručí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-12; Zablokované střely: 12-9; Vhazování: 48%-52%; Hity: 10-15; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minuty: 7-11.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:11.
     
    Michael Matheson a Nick Suzuki v prostřední části otočili utkání na stranu Montrealu, jenže krátce na to zkazil náladu domácím fanouškům Canadiens přesnou střelou mezi betony brankáře Shane Pinto. Skóre po druhé třetině. Montreal Canadiens 2 Ottawa Senators 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Michael Pezzetta svedl v dnešním zápase bitku a nyní na levém křídle mohl skórovat, jeho pokus z ostrého úhlu ale skončil v náručí připraveného Madse Sögaarda.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:59
    Tim Stützle předvedl na levém křídle stahovačku a na bodu levého kruhu vypálil, Samuel Montembeault ale zasáhl pravým betonem a kotouč vyrazil. Pěkný zákrok.
     
    37:41
    Canadiens si vytvořili tlak a na levém křídle se dostali ke střele, Mads Sögaard si ale připsal snadný zákrok, když jejich poslední pokus ukryl ve své lapačce. Stav je 2:2.
     
    36:55
    Shane Pinto mohl skórovat podruhé v zápase a navíc během oslabení, když na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho střelu Samuel Montembeault hrudí vyrazil.
     
    36:08
    Mike Hoffman vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu pro vhazování, Mads Sögaard ale vytáhl dobrý zákrok a jeho střelu vyrazil mimo. Sens přečkali horko.
     
    35:26
    Michael Matheson využil zpětné přihrávky z pravé strany a od modré čáry napřáhl k táhlé střele zápěstím, která pak skončila v náručí připraveného Madse Sögaarda.
     
    34:55
    Mark Kastelic zbytečně fauloval za bránou Montrealu a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Montreal si zahraje po komerční přestávce třetí přesilovou hru v zápase.
    33:51 Shane PINTO - 2:2
     
    33:51
    Ottawa právě vstřelila branku! Alex DeBrincat udělal v blízkosti levé tyče příliš dlouhou kličku, poté puk ale poslal zpoza brány do mezikruží a
    SHANE PINTO z blízkosti zamířil mezi betony – 2:2! Asistence: Alex DeBrincat a Claude Giroux.
     
    33:26
    Brady Tkachuk vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování zápěstím a jeho pokus skončil na přední tyči v náručí brankáře Samuela Montembeaulta. Přerušení.
     
    32:24
    Jevgenij Dadonov chtěl na pravém křídle proniknout v rychlosti do útočného pásma, jenže byl rychle ztrojen a jeden z hráčů Ottawy ho dobře dohrál čistým hitem.
     
    32:08
    Drake Batherson zůstal stát na útočné modré čáře a ukazoval rozhodčímu, kde je, jenže on se vracel a proti Ottawě bylo správně odpískáno postavení mimo hru.
     
    31:40
    Mike Hoffman vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu a jeho rána minula přední pravý horní roh brány. Puk skončil na ochranném skle a skóre se nezměnilo.
     
    30:46
    Claude Giroux vypálil na levém křídle od hrazení a Samuel Montembeault na přední tyči puk vyrazil. Následoval souboj o puk v rohu obranného pásma.
    30:32 Ani jedno ze dvou přečíslení Montrealu gól nepřineslo
     
    30:32
    Mike Hoffman nedosáhl na vzdálenější levé tyči na puk po přečíslení dva na jednoho a vzápětí mohl po stejné herní situaci skórovat z pravého kruhu Josh Anderson, Mads Sögaard ale vytáhl pěkný semafor a následuje reklamní přestávka!
     
    29:50
    Alex DeBrincat byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu, na přední tyči byl ale připraven Samuel Montembeault a podržel kotouč ve výstroji.
    28:46 Nick SUZUKI - 2:1
     
    28:46
    Montreal právě vstřelil branku! NICK SUZUKI se řítil po nádherné kolmé přihrávce od Johnnyho Kovacevice sám na bránu a po naznačení střely u pravé tyče zasunul puk po ledě kolem brankáře do odkryté sítě! Asistence: Johnny Kovacevic.
     
    27:25
    Chris Tierney se málem řítil proti svému bývalému týmu během oslabení sám na bránu, jenže Thomas Chabot měl k puku o něco blíže a do šance ho poté nepustil.
     
    26:39
    Thomas Chabot propadl a poté musel mazat rychle zpátky, aby se Nick Suzuki z pravého křídla neprotáhl během oslabení před bránu. Chyba byla napravena.
     
    26:26
    Rafaël Harvey-Pinard dostal dvě minuty za nedovolené bránění a po krátké komerční přestávce si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase tým Senators – 1:1.
    24:29 Michael MATHESON - 1:1
     
    24:29
    Montreal právě vstřelil branku! Domácí MICHAEL MATHESON vystřelil přes clonu na bodu pravého kruhu pro vhazování a Mads Sögaard nedokázal jeho pokus udržet v náručí, čehož domácí útočník využil, když z dorážky poslal puk na přední tyči mezi jeho betony do sítě! Habs dokázali tedy vyrovnat a je to 1:1. Asistence: Justin Barron.
     
    23:31
    Michael Pezzetta sestřelil před trestnými lavicemi Erika Brännströma a po ostrém hitu zde bude bitka! Austin Watson se vydal pomstít spoluhráče a oba dostali pět.
     
    22:33
    Rem Pitlick vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána byla sražena na přední tyči těsně mimo, takže Mads Sögaard nemusel zasahovat.
     
    22:01
    Thomas Chabot nepřesně rozehrál z levého rohu obranného pásma a kotouč podél trestných lavic zamířil na zakázané uvolnění. Hra byla vzápětí přerušena.
     
    21:08
    Justin Barron vypálil na levém křídle od modré čáry a Mads Sögaard chtěl po zákroku zřejmě rozehrávat, nakonec si to ale rozmyslel a ukryl puk pod lapačkou.
     
    20:03
    Montreal hrál během úvodní třetiny dvě přesilové hry, jenže ani jednu nevyužil a navíc vstupuje do prostřední části s jednobrankovým mankem. Senators vedou 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-5; Zablokované střely: 9-7; Vhazování: 55%-45%; Hity: 5-9; Přesilové hry: 0/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:14.
     
    Montreal byl sice během první části střelecky aktivnější, jenže větší šance měla Ottawa a jednu z nich dokázala využít, když se necelých pět minut před přestávkou prosadil skvělou tečí Derick Brassard. Skóre po první třetině duelu. Montreal Canadiens 0 Ottawa Senators 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:24
    Canadiens mohli pálit na bodu levého a poté pravého kruhu pro vhazování, jenže se ke střele neodvážili a Senators podél střídaček vzápětí vyhodili kotouč.
     
    17:16
    Tim Stützle dostal dvě minuty za držení a Montreal si tedy zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    17:00
    Canadiens mají obrovské problémy s rozehrávkou, protože Senators parádně forčekují. Navíc ještě vedou.
    15:12 Derick BRASSARD - 0:1
     
    15:12
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DERICK BRASSARD před bránou skvěle tečoval ránu Nicka Holdena od modré čáry a puk zamířil ke vzdálenější levé tyči! Senators udeřili a vedou 1:0. Asistence: Nick Holden a Mark Kastelic.
     
    15:01
    David Savard zatáhl puk za vlastní bránu a počkal, až jeho spoluhráči dostřídají poté, co se proti Senators nakonec nepískalo zakázané uvolnění. Hra plyne.
     
    14:06
    Hokejisté Montrealu se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a následuje krátká komerční přestávka – 0:0.
     
    13:16
    Mathieu Joseph odvedl v oslabení úžasnou práci, když na pravém křídle dobruslil odražený puk, v pravém kruhu podržel puk proti trojici protihráčů a Travis Hamonic vzápětí vypálil z mezikruží, Samuel Montembeault ale puk ukryl v náručí!
     
    12:28
    Michael Matheson na ose útočného pásma dvakrát v rychlém sledu vypálil od modré čáry, obě jeho střely ale byly zablokovány a Mads Sögaard přikryl volný puk.
     
    10:57
    Austin Watson předvedl u trestných lavic hodně tvrdý hit a byl vyloučen za hrubost. Komerční přestávka.
     
    09:21
    Arťom Zub vypálil na pravém křídle od modré čáry, zatímco Tim Stützle z bodu kruhu pro vhazování, obě střely Senators ale byly domácími hráči zablokovány.
     
    07:35
    Thomas Chabot teď vypálil bez přípravy na ose pásma od modré čáry a Samuel Montembeault předvedl dobrý zákrok, po kterém přišel ještě jeden fantastický levým betonem proti dorážce z mezikruží! A ještě jedna dorážka, která byla zablokována. Senators nevyužili velkou šanci.
     
    07:01
    Rem Pitlick si chtěl před trestnými lavicemi obhodit protihráče, jenže puk nedokázal dobruslit. Není se třeba divit, okamžitě proti němu byla trojice hráčů Ottawy.
     
    06:33
    Dylan Gambrell vystřelil na levém křídle z ostrého úhlu a Samuel Montembeault ukryl puk na přední tyči ve výstroji. Následuje krátká komerční přestávka – 0:0.
     
    05:52
    Nick Suzuki se ocitl u pravé tyče ze střeleckého úhlu a před bránu posílal nebezpečnou zpětnou přihrávku, na kterou poté jeden z jeho spoluhráčů těsně nedosáhl.
     
    05:16
    Hra byla dvakrát v rychlém sledu přerušena. Senators se ocitli v postavení mimo hru, zatímco Canadiens poté vyhodili kotouč podél trestných lavic na icing. Stále 0:0.
     
    04:29
    Tim Stützle skvěle obral o puk za bránou Jevgenije Dadonova a okamžitě posílal zpětnou přihrávku na spoluhráče, puk byl ale sražen vedle vzdálenější tyče.
     
    03:37
    Hokejisté Montrealu si vytvořili v úvodu zápasu tlak a v rychlém sledu se dostali ke dvěma střelám, první Mads Sögaard vyrazil do ochranné sítě a druhou poté kryl.
     
    03:06
    Josh Anderson vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování z otočky a Mads Sögaard si připsal dobrý zákrok, když lapačkou vyškrábl puk mimo svou bránu.
     
    02:32
    Arťom Zub zkusil vypálit od modré čáry, jeho střela ale byla sražena a domácí brankář Samuel Montembeault zatím nemusel v úvodu zápasu zasahovat. Stav 0:0.
     
    01:39
    Hokejisté Montrealu se ocitli v šanci u pravé tyče, Mads Sögaard si ale prostor u ní dokázal pohlídat a volný puk rychle zmrazil pod svou lapačkou. Další přerušení hry.
     
    01:17
    Jordan Harris zkusil vystřelit na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla zablokována a Ottawa vzápětí také vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:05
    Na úvodní vhazování se čekalo o něco déle, ale nyní už je zápas skutečně zahájen. Nick Suzuki vyhrál úvodní buly a Habs vyhodili puk ihned na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Schueneman, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Dadonov, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Drouin, Hoffman – Belzile, Tierney, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Ottawa Senators: Sögaard (Talbot) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Kastelic, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Justin St. Pierre. Čároví:Travis Toomey, Derek Nansen.
     
    Ottawa Senators

    Senators venku třikrát v řadě prohráli, poté třikrát v řadě naopak vyhráli a proti Montrealu budou znovu odvracet třetí venkovní porážku. Senators prohráli v Bostonu a v Carolině, kde vyšli střelecky naprázdno a inkasovali čtyři góly. Přitom předtím zničili St. Louis 7:2.
     
    Montreal Canadiens

    Montreal se vrací domů po sérii čtyř venkovních utkání v řadě a jeho bilance z tripu je absolutně vyrovnaná, když po dvou porážkách ihned dvakrát vyhrál, a to shodným výsledkem 5:2. Nejprve na ledě New Jersey Devils a vzápětí Philadelphie Flyers. Vyhrají Habs potřetí v řadě?
     
    Montreal a Ottawa sice nejsou v letošní sezóně NHL nejostřejšími tužkami v penále, ale rozhodně dokáží předvést kvalitní podívanou. Do vzájemného souboje bude vstupovat v lepší formě Montreal, který vyhrál dvakrát v řadě, zatímco Senators naopak dvakrát za sebou prohráli. Oba týmy se nachází ve spodní části tabulky Východní konference, kterou vede Boston.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Matheson (J. Barron), 29. Suzuki (Kovacevic) – 16. Brassard (Holden, Kastelic), 34. Pinto (DeBrincat, Giroux), 45. Watson (Hamonic, Brassard), 46. Batherson (B. Tkachuk, Sögaard), 52. Gauthier (Holden)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Schueneman, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Dadonov, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Drouin, Hoffman – Belzile, Tierney, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Ottawa Senators: Sögaard (Talbot) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Kastelic, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Justin St. Pierre. Čároví:Travis Toomey, Derek Nansen

    Diváci: 21105
    bahis siteleri