St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
Ottawa Senators
Neděle 26.02.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Montreal a Ottawa sice nejsou v letošní sezóně NHL nejostřejšími tužkami v penále, ale rozhodně dokáží předvést kvalitní podívanou. Do vzájemného souboje bude vstupovat v lepší formě Montreal, který vyhrál dvakrát v řadě, zatímco Senators naopak dvakrát za sebou prohráli. Oba týmy se nachází ve spodní části tabulky Východní konference, kterou vede Boston.
     
    Montreal Canadiens

    Montreal se vrací domů po sérii čtyř venkovních utkání v řadě a jeho bilance z tripu je absolutně vyrovnaná, když po dvou porážkách ihned dvakrát vyhrál, a to shodným výsledkem 5:2. Nejprve na ledě New Jersey Devils a vzápětí Philadelphie Flyers. Vyhrají Habs potřetí v řadě?
     
    Ottawa Senators

    Senators venku třikrát v řadě prohráli, poté třikrát v řadě naopak vyhráli a proti Montrealu budou znovu odvracet třetí venkovní porážku. Senators prohráli v Bostonu a v Carolině, kde vyšli střelecky naprázdno a inkasovali čtyři góly. Přitom předtím zničili St. Louis 7:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Schueneman, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Dadonov, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Drouin, Hoffman – Belzile, Tierney, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Ottawa Senators: Sögaard (Talbot) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Kastelic, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Justin St. Pierre. Čároví:Travis Toomey, Derek Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodní vhazování se čekalo o něco déle, ale nyní už je zápas skutečně zahájen. Nick Suzuki vyhrál úvodní buly a Habs vyhodili puk ihned na zakázané uvolnění.
     
    01:17
    Jordan Harris zkusil vystřelit na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale byla zablokována a Ottawa vzápětí také vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    01:39
    Hokejisté Montrealu se ocitli v šanci u pravé tyče, Mads Sögaard si ale prostor u ní dokázal pohlídat a volný puk rychle zmrazil pod svou lapačkou. Další přerušení hry.
     
    02:32
    Arťom Zub zkusil vypálit od modré čáry, jeho střela ale byla sražena a domácí brankář Samuel Montembeault zatím nemusel v úvodu zápasu zasahovat. Stav 0:0.
     
    03:06
    Josh Anderson vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování z otočky a Mads Sögaard si připsal dobrý zákrok, když lapačkou vyškrábl puk mimo svou bránu.
     
    03:37
    Hokejisté Montrealu si vytvořili v úvodu zápasu tlak a v rychlém sledu se dostali ke dvěma střelám, první Mads Sögaard vyrazil do ochranné sítě a druhou poté kryl.
     
    04:29
    Tim Stützle skvěle obral o puk za bránou Jevgenije Dadonova a okamžitě posílal zpětnou přihrávku na spoluhráče, puk byl ale sražen vedle vzdálenější tyče.
     
    05:16
    Hra byla dvakrát v rychlém sledu přerušena. Senators se ocitli v postavení mimo hru, zatímco Canadiens poté vyhodili kotouč podél trestných lavic na icing. Stále 0:0.
     
    05:52
    Nick Suzuki se ocitl u pravé tyče ze střeleckého úhlu a před bránu posílal nebezpečnou zpětnou přihrávku, na kterou poté jeden z jeho spoluhráčů těsně nedosáhl.
     
    06:33
    Dylan Gambrell vystřelil na levém křídle z ostrého úhlu a Samuel Montembeault ukryl puk na přední tyči ve výstroji. Následuje krátká komerční přestávka – 0:0.
     
    07:01
    Rem Pitlick si chtěl před trestnými lavicemi obhodit protihráče, jenže puk nedokázal dobruslit. Není se třeba divit, okamžitě proti němu byla trojice hráčů Ottawy.
     
    07:35
    Thomas Chabot teď vypálil bez přípravy na ose pásma od modré čáry a Samuel Montembeault předvedl dobrý zákrok, po kterém přišel ještě jeden fantastický levým betonem proti dorážce z mezikruží! A ještě jedna dorážka, která byla zablokována. Senators nevyužili velkou šanci.
     
    09:21
    Arťom Zub vypálil na pravém křídle od modré čáry, zatímco Tim Stützle z bodu kruhu pro vhazování, obě střely Senators ale byly domácími hráči zablokovány.
     
    10:57
    Austin Watson předvedl u trestných lavic hodně tvrdý hit a byl vyloučen za hrubost. Komerční přestávka.
     
    12:28
    Michael Matheson na ose útočného pásma dvakrát v rychlém sledu vypálil od modré čáry, obě jeho střely ale byly zablokovány a Mads Sögaard přikryl volný puk.
     
    13:16
    Mathieu Joseph odvedl v oslabení úžasnou práci, když na pravém křídle dobruslil odražený puk, v pravém kruhu podržel puk proti trojici protihráčů a Travis Hamonic vzápětí vypálil z mezikruží, Samuel Montembeault ale puk ukryl v náručí!
     
    14:06
    Hokejisté Montrealu se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a následuje krátká komerční přestávka – 0:0.
     
    15:01
    David Savard zatáhl puk za vlastní bránu a počkal, až jeho spoluhráči dostřídají poté, co se proti Senators nakonec nepískalo zakázané uvolnění. Hra plyne.
     
    15:12
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DERICK BRASSARD před bránou skvěle tečoval ránu Nicka Holdena od modré čáry a puk zamířil ke vzdálenější levé tyči! Senators udeřili a vedou 1:0. Asistence: Nick Holden a Mark Kastelic.
    15:12 Derick BRASSARD - 0:1
     
    17:00
    Canadiens mají obrovské problémy s rozehrávkou, protože Senators parádně forčekují. Navíc ještě vedou.
     
    17:16
    Tim Stützle dostal dvě minuty za držení a Montreal si tedy zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase.
     
    18:24
    Canadiens mohli pálit na bodu levého a poté pravého kruhu pro vhazování, jenže se ke střele neodvážili a Senators podél střídaček vzápětí vyhodili kotouč.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Montreal byl sice během první části střelecky aktivnější, jenže větší šance měla Ottawa a jednu z nich dokázala využít, když se necelých pět minut před přestávkou prosadil skvělou tečí Derick Brassard. Skóre po první třetině duelu. Montreal Canadiens 0 Ottawa Senators 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:14.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-5; Zablokované střely: 9-7; Vhazování: 55%-45%; Hity: 5-9; Přesilové hry: 0/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Montreal hrál během úvodní třetiny dvě přesilové hry, jenže ani jednu nevyužil a navíc vstupuje do prostřední části s jednobrankovým mankem. Senators vedou 1:0.
     
    21:08
    Justin Barron vypálil na levém křídle od modré čáry a Mads Sögaard chtěl po zákroku zřejmě rozehrávat, nakonec si to ale rozmyslel a ukryl puk pod lapačkou.
     
    22:01
    Thomas Chabot nepřesně rozehrál z levého rohu obranného pásma a kotouč podél trestných lavic zamířil na zakázané uvolnění. Hra byla vzápětí přerušena.
     
    22:33
    Rem Pitlick vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána byla sražena na přední tyči těsně mimo, takže Mads Sögaard nemusel zasahovat.
     
    23:31
    Michael Pezzetta sestřelil před trestnými lavicemi Erika Brännströma a po ostrém hitu zde bude bitka! Austin Watson se vydal pomstít spoluhráče a oba dostali pět.
     
    24:29
    Montreal právě vstřelil branku! Domácí MICHAEL MATHESON vystřelil přes clonu na bodu pravého kruhu pro vhazování a Mads Sögaard nedokázal jeho pokus udržet v náručí, čehož domácí útočník využil, když z dorážky poslal puk na přední tyči mezi jeho betony do sítě! Habs dokázali tedy vyrovnat a je to 1:1. Asistence: Justin Barron.
    24:29 Michael MATHESON - 1:1
     
    26:26
    Rafaël Harvey-Pinard dostal dvě minuty za nedovolené bránění a po krátké komerční přestávce si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase tým Senators – 1:1.
     
    26:39
    Thomas Chabot propadl a poté musel mazat rychle zpátky, aby se Nick Suzuki z pravého křídla neprotáhl během oslabení před bránu. Chyba byla napravena.
     
    27:25
    Chris Tierney se málem řítil proti svému bývalému týmu během oslabení sám na bránu, jenže Thomas Chabot měl k puku o něco blíže a do šance ho poté nepustil.
     
    28:46
    Montreal právě vstřelil branku! NICK SUZUKI se řítil po nádherné kolmé přihrávce od Johnnyho Kovacevice sám na bránu a po naznačení střely u pravé tyče zasunul puk po ledě kolem brankáře do odkryté sítě! Asistence: Johnny Kovacevic.
    28:46 Nick SUZUKI - 2:1
     
    29:50
    Alex DeBrincat byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu, na přední tyči byl ale připraven Samuel Montembeault a podržel kotouč ve výstroji.
     
    30:32
    Mike Hoffman nedosáhl na vzdálenější levé tyči na puk po přečíslení dva na jednoho a vzápětí mohl po stejné herní situaci skórovat z pravého kruhu Josh Anderson, Mads Sögaard ale vytáhl pěkný semafor a následuje reklamní přestávka!
    30:32 Ani jedno ze dvou přečíslení Montrealu gól nepřineslo
     
    30:46
    Claude Giroux vypálil na levém křídle od hrazení a Samuel Montembeault na přední tyči puk vyrazil. Následoval souboj o puk v rohu obranného pásma.
     
    31:40
    Mike Hoffman vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu a jeho rána minula přední pravý horní roh brány. Puk skončil na ochranném skle a skóre se nezměnilo.
     
    32:08
    Drake Batherson zůstal stát na útočné modré čáře a ukazoval rozhodčímu, kde je, jenže on se vracel a proti Ottawě bylo správně odpískáno postavení mimo hru.
     
    32:24
    Jevgenij Dadonov chtěl na pravém křídle proniknout v rychlosti do útočného pásma, jenže byl rychle ztrojen a jeden z hráčů Ottawy ho dobře dohrál čistým hitem.
     
    33:26
    Brady Tkachuk vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování zápěstím a jeho pokus skončil na přední tyči v náručí brankáře Samuela Montembeaulta. Přerušení.
     
    33:51
    Ottawa právě vstřelila branku! Alex DeBrincat udělal v blízkosti levé tyče příliš dlouhou kličku, poté puk ale poslal zpoza brány do mezikruží a
    SHANE PINTO z blízkosti zamířil mezi betony – 2:2! Asistence: Alex DeBrincat a Claude Giroux.
    33:51 Shane PINTO - 2:2
     
    34:55
    Mark Kastelic zbytečně fauloval za bránou Montrealu a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Montreal si zahraje po komerční přestávce třetí přesilovou hru v zápase.
     
    35:26
    Michael Matheson využil zpětné přihrávky z pravé strany a od modré čáry napřáhl k táhlé střele zápěstím, která pak skončila v náručí připraveného Madse Sögaarda.
     
    36:08
    Mike Hoffman vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu pro vhazování, Mads Sögaard ale vytáhl dobrý zákrok a jeho střelu vyrazil mimo. Sens přečkali horko.
     
    36:55
    Shane Pinto mohl skórovat podruhé v zápase a navíc během oslabení, když na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho střelu Samuel Montembeault hrudí vyrazil.
     
    37:41
    Canadiens si vytvořili tlak a na levém křídle se dostali ke střele, Mads Sögaard si ale připsal snadný zákrok, když jejich poslední pokus ukryl ve své lapačce. Stav je 2:2.
     
    37:59
    Tim Stützle předvedl na levém křídle stahovačku a na bodu levého kruhu vypálil, Samuel Montembeault ale zasáhl pravým betonem a kotouč vyrazil. Pěkný zákrok.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:06
    Michael Pezzetta svedl v dnešním zápase bitku a nyní na levém křídle mohl skórovat, jeho pokus z ostrého úhlu ale skončil v náručí připraveného Madse Sögaarda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Michael Matheson a Nick Suzuki v prostřední části otočili utkání na stranu Montrealu, jenže krátce na to zkazil náladu domácím fanouškům Canadiens přesnou střelou mezi betony brankáře Shane Pinto. Skóre po druhé třetině. Montreal Canadiens 2 Ottawa Senators 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:11.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-12; Zablokované střely: 12-9; Vhazování: 48%-52%; Hity: 10-15; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minuty: 7-11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Alex DeBrincat se teď dostal ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování, Samuel Montembeault byl ale na přední tyči připraven a jeho pokus tedy ukryl v náručí.
     
    41:23
    Ottawa mohla podruhé v zápase vést, když se na pravém křídle dostala ke střele a domácí hráče Canadiens zachránila branková konstrukce!
     
    42:19
    Justin Barron byl zřejmě hráčem, který chtěl z vrcholu levého kruhu centrovat před bránu a také tak učinil, jenže Canadiens se do zakončení nedostali. Stále 2:2.
     
    43:38
    Montreal si vytvořil obrovský tlak a v rychlém sledu se dostal ke třem střelám, ale až poslední prošla na bránu a Mads Sögaard ji pak vyrazil!
     
    44:09
    Jake Sanderson využil vyhraného vhazování na pravém křídle a od modré čáry napřáhl na ose útočného pásma k prudké ráně, která skončila v náručí brankáře Habs.
     
    44:31
    Ottawa právě vstřelila branku! AUSTIN WATSON před bránou tečoval ránu Travise Hamonica od modré čáry a Ottawa otočila utkání na svou stranu! Druhý obrat v zápase a Sens vedou. Asistence: Travis Hamonic a Derick Brassard.
    44:31 Austin WATSON - 2:3
     
    44:49
    Domácí Nick Suzuki se řítil sám na bránu a mohl bleskově odpovědět, jenže po rychlém zamíchání s pukem minul pravou tyč brány! Velká šance.
     
    45:18
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DRAKE BATHERSON předvedl na bodu pravého kruhu krásnou stahovačku a parádní střelou zápěstím zamířil přes protihráče do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Dva góly během 47 sekund – 2:4. Asistence: Brady Tkachuk a Mads Sögaard.
    45:18 Drake BATHERSON - 2:4
     
    47:28
    Mark Kastelic vypálil na bodu pravého kruhu a jeho prudká rána s příklepem zamířila nad domácí bránu.
     
    48:30
    Ottawa se ocitla na pravém křídle v postavení mimo hru a následuje krátká komerční přestávka. Sens vedou 4:2.
     
    49:10
    Montreal si vytvořil tlak, jenže se mu nedaří snížit na rozdíl jednoho gólu. Ottawa drží dvougólový náskok a určitě bude dělat vše, aby dnešní zápas vyhrála.
     
    49:38
    Travis Hamonic na pravém křídle práskl do puku a jeho prudká rána s příklepem zamířila od hrazení vedle vzdálenější levé tyče brány Canadiens. Stav se nemění.
     
    51:18
    Chris Tierney chtěl z pravého rohu útočného pásma poslat puk bekhendem před bránu, jenže byl dobře pokryt a Canadiens se ke střele nedostali. Stále 2:4.
     
    51:57
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník JULIEN GAUTHIER na levém křídle šlápl do pedálů a krásnou střelou z bodu levého kruhu vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Jeho první gól za Ottawu. Je to 2:5. Asistence: Nick Holden.
    51:57 Julien GAUTHIER - 2:5
     
    54:03
    Brady Tkachuk zakončoval v mezikruží pod obrovským tlakem a Samuel Montembeault vyrazil jeho střelu mířící z k levé tyči svým pravým betonem. Pěkný okamžik.
     
    55:21
    Jesse Ylönen skvěle zasekl puk na vrcholu levého kruhu a mířil do bližšího levého horního rohu brány, Mads Sögaard ale zasáhl vyrážečkou!
     
    55:45
    Jeden z hráčů hrál nyní za bránou Montrealu vysokou hokejkou a po přerušení následuje reklamní přestávka.
     
    56:26
    Corey Schueneman nedosáhl na levém křídle na dlouhou kolmou přihrávku a s Habs to vypadá velmi špatně, když krátce před koncem prohrávají o tři.
     
    57:11
    Corey Schueneman vypálil od modré čáry a Mads Sögaard neudržel puk v lapačce! U pravé tyče poté mohl dorážet do prázdné brány Rem Pitlick, jenže hostující brankář ho vleže vychytal nebo puk zamířil mimo! Co teď Canadiens nedali?
     
    57:38
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a po obrovském tlaku Habs následuje reklamní přestávka.
     
    58:48
    Tim Stützle si najel na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravého křídla, puk ale usměrnil těsně mimo! Senators šanci nevyužili.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Montreal sice v prostřední třetině otočil skóre poté, co inkasoval jako první, jenže Ottawa rychle vyrovnala a ve třetí třetině rozhodla o svém vítězství dvěma slepenými góly, když se prosadili dvakrát v rozpětí pouhých 47 sekund. Vítězný gól vsítil Austin Watson. Konečný výsledek. Montreal Canadiens 2 Ottawa Senators 5.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Samuel Montembeault (MTL) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 00,0 %, odchytal 59:48
    Mads Sögaard (OTT) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Derick Brassard (OTT) 1+1
    2. Michael Matheson (MTL) 1+0
    3. Julien Gauthier (OTT) 1+0 (03:56:09)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Matheson (J. Barron), 29. Suzuki (Kovacevic) – 16. Brassard (Holden, Kastelic), 34. Pinto (DeBrincat, Giroux), 45. Watson (Hamonic, Brassard), 46. Batherson (B. Tkachuk, Sögaard), 52. Gauthier (Holden)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Schueneman, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Dadonov, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Drouin, Hoffman – Belzile, Tierney, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Ottawa Senators: Sögaard (Talbot) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Kastelic, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Justin St. Pierre. Čároví:Travis Toomey, Derek Nansen

    Diváci: 21105
    thejrc.org