St. Louis – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Vancouver – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Anaheim 2:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 7:0 (kon.) | Detroit – Tampa 0:3 (kon.)
Vegas – Dallas 2:3 (0:2 po s.n.) | Colorado – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Buffalo – Washington 7:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 0:4 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (0:1, 2:1, 0:3)
Ottawa Senators
Neděle 26.02.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:48
    Tim Stützle si najel na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravého křídla, puk ale usměrnil těsně mimo! Senators šanci nevyužili.
     
    57:11
    Corey Schueneman vypálil od modré čáry a Mads Sögaard neudržel puk v lapačce! U pravé tyče poté mohl dorážet do prázdné brány Rem Pitlick, jenže hostující brankář ho vleže vychytal nebo puk zamířil mimo! Co teď Canadiens nedali?
     
    55:21
    Jesse Ylönen skvěle zasekl puk na vrcholu levého kruhu a mířil do bližšího levého horního rohu brány, Mads Sögaard ale zasáhl vyrážečkou!
    51:57 Julien GAUTHIER - 2:5
     
    51:57
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník JULIEN GAUTHIER na levém křídle šlápl do pedálů a krásnou střelou z bodu levého kruhu vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Jeho první gól za Ottawu. Je to 2:5. Asistence: Nick Holden.
    45:18 Drake BATHERSON - 2:4
     
    45:18
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DRAKE BATHERSON předvedl na bodu pravého kruhu krásnou stahovačku a parádní střelou zápěstím zamířil přes protihráče do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Dva góly během 47 sekund – 2:4. Asistence: Brady Tkachuk a Mads Sögaard.
     
    44:49
    Domácí Nick Suzuki se řítil sám na bránu a mohl bleskově odpovědět, jenže po rychlém zamíchání s pukem minul pravou tyč brány! Velká šance.
    44:31 Austin WATSON - 2:3
     
    44:31
    Ottawa právě vstřelila branku! AUSTIN WATSON před bránou tečoval ránu Travise Hamonica od modré čáry a Ottawa otočila utkání na svou stranu! Druhý obrat v zápase a Sens vedou. Asistence: Travis Hamonic a Derick Brassard.
     
    43:38
    Montreal si vytvořil obrovský tlak a v rychlém sledu se dostal ke třem střelám, ale až poslední prošla na bránu a Mads Sögaard ji pak vyrazil!
     
    41:23
    Ottawa mohla podruhé v zápase vést, když se na pravém křídle dostala ke střele a domácí hráče Canadiens zachránila branková konstrukce!
     
    34:55
    Mark Kastelic zbytečně fauloval za bránou Montrealu a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Montreal si zahraje po komerční přestávce třetí přesilovou hru v zápase.
    33:51 Shane PINTO - 2:2
     
    33:51
    Ottawa právě vstřelila branku! Alex DeBrincat udělal v blízkosti levé tyče příliš dlouhou kličku, poté puk ale poslal zpoza brány do mezikruží a
    SHANE PINTO z blízkosti zamířil mezi betony – 2:2! Asistence: Alex DeBrincat a Claude Giroux.
    30:32 Ani jedno ze dvou přečíslení Montrealu gól nepřineslo
     
    30:32
    Mike Hoffman nedosáhl na vzdálenější levé tyči na puk po přečíslení dva na jednoho a vzápětí mohl po stejné herní situaci skórovat z pravého kruhu Josh Anderson, Mads Sögaard ale vytáhl pěkný semafor a následuje reklamní přestávka!
    28:46 Nick SUZUKI - 2:1
     
    28:46
    Montreal právě vstřelil branku! NICK SUZUKI se řítil po nádherné kolmé přihrávce od Johnnyho Kovacevice sám na bránu a po naznačení střely u pravé tyče zasunul puk po ledě kolem brankáře do odkryté sítě! Asistence: Johnny Kovacevic.
     
    26:26
    Rafaël Harvey-Pinard dostal dvě minuty za nedovolené bránění a po krátké komerční přestávce si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase tým Senators – 1:1.
    24:29 Michael MATHESON - 1:1
     
    24:29
    Montreal právě vstřelil branku! Domácí MICHAEL MATHESON vystřelil přes clonu na bodu pravého kruhu pro vhazování a Mads Sögaard nedokázal jeho pokus udržet v náručí, čehož domácí útočník využil, když z dorážky poslal puk na přední tyči mezi jeho betony do sítě! Habs dokázali tedy vyrovnat a je to 1:1. Asistence: Justin Barron.
     
    23:31
    Michael Pezzetta sestřelil před trestnými lavicemi Erika Brännströma a po ostrém hitu zde bude bitka! Austin Watson se vydal pomstít spoluhráče a oba dostali pět.
     
    17:16
    Tim Stützle dostal dvě minuty za držení a Montreal si tedy zahraje druhou přesilovou hru v dnešním zápase.
    15:12 Derick BRASSARD - 0:1
     
    15:12
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DERICK BRASSARD před bránou skvěle tečoval ránu Nicka Holdena od modré čáry a puk zamířil ke vzdálenější levé tyči! Senators udeřili a vedou 1:0. Asistence: Nick Holden a Mark Kastelic.
     
    13:16
    Mathieu Joseph odvedl v oslabení úžasnou práci, když na pravém křídle dobruslil odražený puk, v pravém kruhu podržel puk proti trojici protihráčů a Travis Hamonic vzápětí vypálil z mezikruží, Samuel Montembeault ale puk ukryl v náručí!
     
    10:57
    Austin Watson předvedl u trestných lavic hodně tvrdý hit a byl vyloučen za hrubost. Komerční přestávka.
     
    07:35
    Thomas Chabot teď vypálil bez přípravy na ose pásma od modré čáry a Samuel Montembeault předvedl dobrý zákrok, po kterém přišel ještě jeden fantastický levým betonem proti dorážce z mezikruží! A ještě jedna dorážka, která byla zablokována. Senators nevyužili velkou šanci.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Matheson (J. Barron), 29. Suzuki (Kovacevic) – 16. Brassard (Holden, Kastelic), 34. Pinto (DeBrincat, Giroux), 45. Watson (Hamonic, Brassard), 46. Batherson (B. Tkachuk, Sögaard), 52. Gauthier (Holden)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Schueneman, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Dadonov, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Drouin, Hoffman – Belzile, Tierney, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Ottawa Senators: Sögaard (Talbot) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Kastelic, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Justin St. Pierre. Čároví:Travis Toomey, Derek Nansen

    Diváci: 21105
    thejrc.org