Třebíč – Litoměřice 0:4 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 2:6 (kon.) | Frýdek-M. – Zlín 3:1 (kon.)
Pardubice B – Jihlava 2:3 (kon.) | Slavia – Vsetín 2:5 (kon.) | Kolín – Sokolov 2:1 (po pr.)
Přerov – Prostějov 4:3 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Berani Zlín
Pondělí 27.02.2023, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Švančara zkusil vystřelit puk od vlastní branky, ale trefil jen bránícího hráče na modré čáře. Následně se puk odrazil k frýdeckému Doktorovi, který se dostal ke střele, ale trefil jen tyč.
     
    55:38
    Velká šance domácího hráče! Zeman se dostal do úniku po přihrávce Bednáře, najel si před Hufa, ale bekhendovou střelou mezi betony zlínského gólmana neprostřelil.
    51:44 Petr MRÁZEK - 3:1
     
    51:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci dokázali využít přesilovku! Do Gazdovy přihrávky od modré čáry se v levém kruhu opřel PETR MRÁZEK a prudkou střelou propálil gólmana Švančaru! Asistence: Daniel Gazda, Martin Lang – 3:1!
     
    50:00
    Lang zachytil domácí vyhození na modré čáře, popojel si mezi kruhy a Sova jej podrazil. Následná střela už postrádala přesnost. Frýdecký obránce byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    37:23
    Po střele Gazdy došlo k rozmíšce před domácí brankou. Rozhodčí se rozhodli hlavní aktéry vyloučit a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Na trestnou lavici zamířili Jakub Teper a Martin Lang, oba za hrubost.
     
    31:12
    Huf musel hasit další únik soupeře! Bednář si najel před zlínského gólmana, ale při pokusu o forhendovou kličku mu puk uskočil ke gólmanovi soupeře.
    30:28 Vlastimil DOSTÁLEK - 3:0
     
    30:28
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekané! VLASTIMIL DOSTÁLEK zachytil odražený puk ve vlastním pásmu, nabruslil si až před branku a kličkou do forhendu a následnou střelou překonal gólmana Hufa – 3:0!
     
    30:19
    Zlín má šanci na snížení. Za sekání byl na dvě minuty vyloučen Adam Zeman.
    29:30 David KLIMŠA - 2:0
     
    29:30
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovou hru! Svačina zpzoa branky přihrál mezi kruhy Dostálkovi, jeho střelu ještě Huf vyrazil, ale na dorážejícího DAVIDA KLIMŠU už byl zlínský gólman krátký! Asistence: Vlastimil Dostálek, Vladimír Svačina – 2:0!
     
    28:36
    Za faul na Dostálka si šel sednout na trestnou lavici Denis Kindl, který byl vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    28:36
    A už to mohlo být o dva góly! Dostálek dostal přihrávku zpoza branky, položil si Hufa, ale při pokusu o bekhendovou střelu byl faulován.
    28:04 Michal HOTĚK - 1:0
     
    28:04
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    MICHAL HOTĚK se vydal za odraženým kotoučem, najel si do útočného pásma a střelou z levého kruhu na bližší tyč otevřel skóre! Bez asistence – 1:0!
     
    25:46
    Klimša si najel před branku po levé straně a z levého kruhu napálil puk do vzdálenější tyče.
     
    23:14
    Ramik dostal přihrávku zpoza branky od Macháčka, ale v gólové pozici přestřelil zlínskou branku!
     
    19:51
    V závěru první třetiny mohli jít domácí do vedení, Dostálek nahodil puk z pravého kruhu před brankoviště, kam si najel obránce Havránek a puk tečoval tak, že gólman Huf měl co dělat, aby puk nepustil za brankovou čáru.
     
    16:34
    Velká šance Zlína! Gago našel dlouhou přihrávkou z pravé strany u levé tyče Mrázka, zlínský útočník měl poloodkrytou branku, jenže brankář Švančara se stihl včas přesunout na stranu střelce a gólovou střelu vyrazil.
     
    13:34
    Teper nabil od modré na střelu Doktorovi, ten se napřáhl až ke stropu a vypálil prudkou střelu, která se odrazila od spojnice horní a levé tyče a zamířila do ochranné sítě.
     
    12:27
    Frýdek-Místek si zahraje první přesilovou hru. Pospíšil u mantinelu přidržel Hoťka, který byl u puku a čeká jej trest. Zlínský hráč inkasoval dvě minuty za držení.
     
    09:11
    Hotěk překvapil zlínskou obranu, z pravé strany si nabruslil mezi kruhy, ale v gólové pozici neprostřelil brankáře Hufa, který si povyjel proti střelci a lapačkou vyrazil jeho pokus.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 29. Hotěk, 30. Klimša (Dostálek, Svačina), 31. Dostálek – 52. Mrázek (Gazda, M. Lang)


    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Žůrek, Teper (C), Š. Havránek, J. Michálek, Sova, Homola, J. Adámek – Svačina (A), A. Zeman, Bednář – Doktor, Vrdlovec (A), Dostálek – Hotěk, Haas, Klimša – Macháček, Matěj, Ramik.
    Trenér: Janeček.

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa, Zavřel – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – M. Lang, Gago, Mrázek – Kubiš (C), Hejcman, Pospíšil – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler (A).
    Trenér: Říha.

    Rozhodčí: Cabák, Zavřel – Kučera, Kráľ.

    Diváci: 1005
    thejrc.org