Třebíč – Litoměřice 0:4 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 2:6 (kon.) | Frýdek-M. – Zlín 3:1 (kon.)
Pardubice B – Jihlava 2:3 (kon.) | Slavia – Vsetín 2:5 (kon.) | Kolín – Sokolov 2:1 (po pr.)
Přerov – Prostějov 4:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Pondělí 27.02.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    43:38 Jan SLANINA - 4:3
     
    43:38
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tak to byl gól, dámy a pánové! Pěnčík předvedl skvělé čtení hry, když dlouhým a skvěle načasovaným pasem mířeným před branku našel JANA SLANINU, který jemným přiťuknutím završil pohlednou akci! a zapisuje druhou trefu v zápase! Prostějov znovu na dostřel jediné branky! Asistence: Martin Pěnčík, Tomáš Jáchym.
    33:51 Filip DVOŘÁK - 4:2
     
    33:51
    Přerov právě vstřelil branku!
    Z kontaktu se Jestřábi dlouho radovat nebudou, Zubři znovu odskakují! Dobrým napadáním se tentokráte prezentovala zase třetí útočná letka, která vybojovala kotouč ve středním pásmu. Prostějovští však nechali zcela nepokrytou stranu kluziště, a tak se FILIP DVOŘÁK řítil od modré na Pavelku zcela sám. Toho si poté vychutnal bekhendovou kličkou a zakončením pod horní tyč! Asistence: Matyáš Gréč.
    30:49 Jan SLANINA - 3:2
     
    30:49
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Přichází snížení Prostějova! Jeho první formace odváděla v útočném pásmu velmi dobrou práci při napadání přerovské rozehrávky a dočkala se kýžené odměny. Forčekingem totiž donutila Zubry chybovat, vyrobit závar na brankovišti a pak v podání JANA SLANINY, jenž doklepával volný kotouč za brankovou čáru, vyrobila odpověď na přerovské vedení 3:1! Asistence: Tomáš Jáchym.
    28:36 Antonín PECHANEC - 3:1
     
    28:36
    Přerov právě vstřelil branku!
    Pavelka přestože vytáhl několik skvělých zákroků v první třetině, nyní už podruhé v zápase pomohl Zubrům k brance! ANTONÍN PECHANEC najel do pásma po levém křídle a zkusil vystřelit na bližší tyč, kde hostující brankář neměl vůbec dobré postavení. Tohle si za rámeček určitě nedá. Asistence: Matouš Kratochvil, Daniel Indrák.
    17:38 Jan VESELÝ - 2:1
     
    17:38
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Je to ale Prostějov, kdo se postaral o druhou branku! Tempo hry dnes diktují Zubři a na Postavu toho za poslední minuty vskutku mnoho nešlo. Hosté ale sehrávali v signalizované početní výhodě, když kotouč vyvezl JAN VESELÝ a přes obránce vyslal velmi těžko chytatelnou a nízko letící střelu na vzdálenější tyč! 2:1! Asistence: Jakub Illéš, Roman Vlach.
    16:31 Matouš KRATOCHVIL - 2:0
     
    16:31
    Přerov právě vstřelil branku!
    A neschopnost dostat puk z vlastního pásma se Prostějovu vymstila! Ještě před překročením vlastní modré totiž jeden z hostů vyvážející kotouč upadl, čímž věnoval puk Pechancovi, který si na opačné straně našel MATOUŠE KRATOCHVILA a ten prudkou ranou zápěstím prostřelil Pavelku! Asistence: Antonín Pechanec.
    11:25 Daniel INDRÁK - 1:0
     
    11:25
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nevyužitá šance z předešlé minuty ale přerovským hokejistům dlouho vadit nemusí, přesilovou hru se jim totiž nakonec proměnit podařilo, když na levém kruhu vystřelil DANIEL INDRÁK. Jeho rána by pravděpodobně letěla mimo, Zubři ale měli štěstí, jelikož si puk do branky srazil bruslí prostějovský brankář Pavelka! Asistence: Antonín Pechanec, Jiří Krisl.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 12. Indrák (Pechanec, Krisl), 17. Kratochvil (Pechanec), 29. Pechanec (Kratochvil, Indrák), 34. F. Dvořák (Gréč) – 18. Veselý (Illéš, Vlach), 31. Slanina (T. Jáchym), 44. Slanina (Pěnčík, T. Jáchym)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – F. Němec, Hrdinka, Chroboček, Gréč, Krisl (C), Ševčík – Indrák, Pechanec, Kratochvil – Doležal (A), Macuh, Okál – Goiš, F. Dvořák, Dobša – Fencl, Ministr, Jan Svoboda – Hradil.
    Trenér: Robert Svoboda

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Valenta – Hašek, T. Jáchym (A), Slanina – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna, Venkrbec (C), Pěnčík.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Čáp, Micka – Štěpánek, Veselý
    thejrc.org