NY Rangers – Los Angeles 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 7:3 (kon.) | Seattle – Toronto 1:5 (kon.)
Arizona – Nashville 2:6 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Nashville Predators
Pondělí 27.02.2023, 01:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:17
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Liam O'Brien – 10 min. osobní trest, nesportovní chování.
    58:17 Cody GLASS - 2:6
     
    58:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Speciální týmy dnes rozhodují ve prospěch Predators. Hosté ubránili všech pět oslabení a teď proměnili druhou ze tří přesilovek. Granlund několik sekund nerušeně míchal za Ingramem. Nikdo proti němu nevystartoval, takže mohl přihrát na CODYHO GLASSE a ten se zprava nádherně trefil pod břevno. Asistence: Mikael Granlund, Roman Josi.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Juuso Välimäki – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:32
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Philip Tomasino – 2 min., podrážení.
     
    48:57
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Mattias Ekholm – 2 min., krosček.
    46:02 Roman JOSI - 2:5
     
    46:02
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přesilovkový gól pro Nashville! ROMAN JOSI si několikrát vyměnil přihrávky s Novakem. Po poslední zadovce už se opřel do puku razantním příklepem a ten díky odrazu od tyčky zapadl dovnitř Ingramovy klece. Asistence: Tommy Novak, Matt Duchene.
     
    45:17
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Nick Ritchie – 2 min., držení.
    43:28 Thomas NOVAK - 2:4
     
    43:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté jsou zase o dva góly vepředu! Duchene se prorval do útočného pásma a zastavil se až na pravém křídle. Přihrávku na střed od něj obdržel TOMMY NOVAK. Ingram ho napoprvé vychytal, dorážka Gralunda mu ale prošla mezi betony a Novak ještě doklepl puk z brankové čáry do sítě. Asistence: Mikael Granlund, Matt Duchene.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Alexandre Carrier – 2 min., hákování.
    27:27 Nick SCHMALTZ - 2:3
     
    27:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí jsou zpátky na dostřel! Osvědčila se ustálená spolupráce mezi Haytonem, Kellerem a NICKEM SCHMALTZEM. Nově sedmnáctigólový útočník dostal od Kellera puk mezi kruhy a umístil ho do mezery mezi Sarosem a jeho levou tyčkou. Asistence: Clayton Keller, Barrett Hayton.
     
    27:10
    Novak neodhodil puk do úplného bezpečí. Hayton ho pohotově vrátil za obranu, ovšem Keller Sarose zblízka nepřekonal.
     
    23:35
    Dvě přihrávky přes osu rozebraly obranu Arizonu do posledního šroubku. Domácí měli kliku, že Granlund o centimetry přestřelil úplně prázdnou kasu.
    22:39 Roman JOSI - 1:3
     
    22:39
    Nashville právě vstřelil branku!
    Preds jsou na dobré cestě za třetí výhrou v řadě. Průnik Trenina zastavil Gostisbehere, jenže puk si vzal Novak a poskytl ho ROMANU JOSIMU. Švýcarský obránce na vrcholku kruhu pohybem oklamal McBaina a zápěstím se krásně trefil k vzdálenější tyči. Asistence: Tommy Novak.
     
    19:15
    Cole Smith při napadání v útočném pásmu zbytečně fauloval Välimäkiho. Coyotes budou hrát do konce první části v pěti proti třem.
     
    18:03
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Colton Sissons – 2 min., vysoká hůl.
    13:48 Matt DUCHENE - 1:2
     
    13:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Moserova ztráta v útočném pásmu měla pro Coyotes fatální následky. MATT DUCHENE v protiútoku přihrál Glassovi, jenž mu puk vrátil do ostrého úhlu. Střela zkušeného útočníka se od bližší tyče a levé Ingramovy nohy šťastně odrazila za brankovou čáru. Asistence: Cody Glass, Alexandre Carrier.
     
    10:11
    Domácím se vyplatil důrazný presink. Preds odhodili puk na Mosera, následovala souhra mezi Maccelim a Bjugstadem, který orazítkoval tyč.
    09:02 Jakov TRENIN - 1:1
     
    09:02
    Nashville právě vstřelil branku!
    Preds srovnávají krok. Stecher nezachyti pohyb Tomasina. Ingram střelu zprava vyrazil a přitom úplně odklouzal z brankoviště. JAKOV TRENIN se přiřítil z druhé vlny a bruslí dopravil kotouč do odkryté brány. Asistence: Philip Tomasino, Colton Sissons.
    05:55 Shayne GOSTISBEHERE - 1:0
     
    05:55
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hayton vyhrál buly nad Glassem. SHAYNE GOSTISBEHERE v oslabení vystartoval dopředu a po přihrávce od Schmaltze proměnil únik v gól střelou na vyrážečku. Asistence: Nick Schmaltz, Barrett Hayton.
     
    05:19
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes:
    Patrik Nemeth – 2 min., podrážení.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Gostisbehere (Schmaltz, Hayton), 28. Schmaltz (Keller, Hayton) – 10. Trenin (Tomasino, Sissons), 14. Duchene (Glass, A. Carrier), 23. Josi (Novak), 44. Novak (Granlund, Duchene), 47. Josi (Novak, Duchene), 59. Glass (Granlund, Josi)


    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Gostisbehere, Välimäki, Moser, Nemeth, Söderström, Stecher – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Fischer (A), Boyd, N. Ritchie – Kassian, McBain, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, Ekholm (A), A. Carrier, Gravel, Lauzon, Fabbro – Granlund (A), Novak, Duchene – Sanford, Glass, Tomasino – Co. Smith, Sissons, Jeannot – Sherwood, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Murray, Deschamps

    Diváci: 4 600
    thejrc.org