Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Úterý 28.02.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jan KNOTEK - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc. Hosté byli v nájezdech úspěšnější! Rozdílovou branku má na svědomí útočník JAN KNOTEK, který nekompromisní ranou nedal Kovářovi šanci na zákrok.
     
    61:50
    Pavel Kousal se proháčkoval do samostatného úniku, který ovšem nepřetavil v gól, jelikož Lukáš znovu zasáhl. Drama ještě nekončí.
     
    55:29
    Rychlá akce domácích! Jeden z olomouckých hráčů chyboval a sparťané ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Řepík vyslal jedovatou střelu, Lukáš chytá!
     
    51:35
    Pěkná individuální akce Davida Tomáška, který si obhodil posledního obránce a následně zkoušel zakončit. Lukáš si celou situaci pohlídal.
     
    45:17
    Řepík dojel nahozený kotouč a následně jej naservíroval obránci Jandusovi. Rána domácího beka projela skrz brankovištěm do rohu.
     
    43:15
    Roman Horák zakončoval přečíslení čtyři na dva, ale brankář Lukáš spolu se svou obranou měl velké štěstí. Skóre se nemění.
     
    41:39
    Rostislav Olesz (OLO) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a nyní bude doufat, že jeho spoluhráči ubrání sparťanskou přesilovou hru.
     
    35:50
    Dva výtečné zákroky Lukáše! Nejprve zneškodnil jedovatou střelu osamoceného Safina a posléze betonem zastavil dorážku Gustafa Thorella.
     
    34:17
    Ondřej Mikliš si stáhl kotouč na svou hokejku před rozjíždějícím se Navrátilem a domácí bek celou situaci zvládl na výbornou.
     
    32:25
    Adam Polášek se opřel do střely z mezikruží, ale olomoučtí hráči byli velmi obětaví a zablokovali kotouč až do ochranné sítě. Hra je přerušena.
    24:09 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    24:09
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle bylo rychlé! MICHAL ŘEPÍK si narazil kotouč s obráncem Martinem Jandusem a první jmenovaný svou pověstnou dělovkou z oblíbené pozice znovu mířil přesně! Máme vyrovnáno. Asistence: Martin Jandus.
     
    23:05
    Bude se vylučovat na straně hostí, tentokrát za podrážení odjel na trestnou lavici hostující obránce Tomáš Dujsík (OLO). Sparta bude hrát přesilovou hru.
     
    13:50
    Jakub Navrátil se neprosadil přes Davida Němečka (SPA), který jej zastavil nedovoleně a rozhodčí vykazuje sparťanského beka na trestnou lavici za držení.
     
    12:46
    David Kaše neuspěl na vhazování a okamžitě tak střílel Dujsík. Ránu olomouckého beka si Kovář pohlídal a vyrazil jej do rohu kluziště.
    11:29 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    11:29
    Olomouc právě vstřelila branku! Právě jsem to zakřikl, hosté se po vyhraném buly dostávají přeci jen do vedení! DALIBOR ŘEZNÍČEK vyslal svižnou ránu od modré čáry a propálil bezmocného Kováře. Hosté jsou ve vedení. Asistence: Tomáš Dujsík, Rostislav Olesz.
     
    10:08
    Knotek udržel kotouč a vynutil si nedovolený zákrok. Krátká výhoda skončila a Martin Jandus (SPA) vyfasoval dvě minuty za držení. Olomouc bude hrát přesilovku.
     
    06:19
    První přesilová hra pro Spartu! Na trestnou lavici usedl útočník Jan Knotek (OLO), který se provinil hákováním a odsedí si tak dvě minuty za hákování.
     
    06:17
    David Němeček nahodil kotouč ze středního pásma přímo na Lukáše, který odrazil kotouč svými betony před Kašeho, který však nebyl úspěšný.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Řepík (Jandus) – 12. Řezníček (Dujsík, Olesz), rozh. náj. Knotek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Navrátil (OLO)
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    2. série:
    0:1   Karel Plášek ml. (OLO)
    0:1   Roman Horák (SPA)
    3. série:
    0:2   Jan Knotek (OLO)
    1:2   David Tomášek (SPA)
    4. série:
    1:2   Tomáš Galvas (OLO)
    1:2   Erik Thorell (SPA)
    5. série:
    1:2   Jan Bambula (OLO)
    1:2   Pavel Kousal (SPA)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr

    Diváci: 10 728
    ocianews.com