Ottawa – Detroit 6:2 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Dallas – Vancouver 4:5 (po pr.)
Colorado – Vegas 3:0 (kon.) | Anaheim – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Boston Bruins
Úterý 28.02.2023, 02:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:34
    Při tlaku hostů se Vincent Desharnais dopustil faulu a za sekání proti Pastrňákovi dostal dvě minuty. Boston tak bude hrát pět na tři!
     
    55:30
    Nápor Edmontonu dostane velké trhliny, neboť Klim Kostin se dopustil vysoké hole na Bergerona, když jej trefil pod oko a dostal 2+2 minuty.
     
    31:25
    S zase se bude vylučovat, tentokrát na straně Edmontonu. Krejčího při průniku fauloval Kailer Yamamoto a na trestnou lavici odjel s dvěma minutami za hákování.
     
    30:52
    Přesilovka ovšem Bostonu dlouho nevydržela, neboť Patrice Bergeron zastavil rodící se akci soupeře a dostal dvě minuty za hákování. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    30:05
    A teď si přesilovku zahrají hosté, dvě minuty za hákování obdržel Klim Kostin.
     
    27:18
    Je tu vůbec první vyloučení, přesilovku si zahrají domácí. Dvě minuty za držení dostal Hampus Lindholm.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 3. McDavid (Draisaitl), 33. McDavid (Kostin, Ceci) – 3. Nosek (Hathaway, Orlov), 16. N. Foligno (Coyle, Orlov), 40. Zacha (Pastrňák, Forbort)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Yamamoto, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Hyman, Draisaitl, Kostin – Janmark, R. McLeod, Foegele – Puljujärvi, Ryan.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Orlov, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, N. Foligno – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pochmara – Daisy, Mahon

    Diváci: 18 347
    thejrc.org