Ottawa – Detroit 6:2 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Dallas – Vancouver 4:5 (po pr.)
Colorado – Vegas 3:0 (kon.) | Anaheim – Chicago 4:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Boston Bruins
Úterý 28.02.2023, 02:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    39:30 Pavel ZACHA - 2:3
     
    39:30
    Boston právě vstřelil branku!
    Hosté se vrací do vedení a gól má českou stopu. Po setrvání v útočném pásmu se puk dostal před brankoviště, kde se po něm rybičkou vrhl PAVEL ZACHA a čepelí hole jej poslal nad Skinnerovým ramenem do branky – 2:3! Asistence: David Pastrňák, Derek Forbort.
    32:20 Connor MCDAVID - 2:2
     
    32:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme zase vyrovnáno! Vyhozený puk dojel Kostin, zrušil tak případné zakázané uvolnění, po objetí branky přihrál na CONNORA MCDAVIDA, ten udělal Swaymanovi rychlou kličku, zakončil do prázdné branky a poprvé ve své kariéře zaznamenal padesátý gól v jedné sezóně. Stav je 2:2. Asistence: Klim Kostin, Cody Ceci.
    15:06 Nick FOLIGNO - 1:2
     
    15:06
    Boston právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. Po zisku puku předvedli bleskový přechod do útoku, s Coylem si vyměnil puk NICK FOLIGNO, sám se uvolnil a dostal před branku, kde pak zakončením přes Skinnerovu vyrážečku upravil na 1:2. Asistence: Charlie Coyle, Dmitrij Orlov.
    02:30 Tomáš NOSEK - 1:1
     
    02:30
    Boston právě vstřelil branku!
    Ihned po buly ve středním pásmu se ale hosté dokázali dostat do útoku, od pravého mantinelu doputoval puk přes jednu teč před branku, kde byl zcela nepokrytý TOMÁŠ NOSEK a ten zblízka sklepl za Skinnera – 1:1. Asistence: Garnet Hathaway, Dmitrij Orlov.
    02:17 Connor MCDAVID - 1:0
     
    02:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Další akce Edmontonu už ale znamená gól! Draisaitl narýsoval dlouhou přihrávku na levou stranu, puk na útočné modré čáře převzal CONNOR MCDAVID a z levého kruhu prostřelil Swaymana – 1:0. Asistence: Leon Draisaitl.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 3. McDavid (Draisaitl), 33. McDavid (Kostin, Ceci) – 3. Nosek (Hathaway, Orlov), 16. N. Foligno (Coyle, Orlov), 40. Zacha (Pastrňák, Forbort)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Yamamoto, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Hyman, Draisaitl, Kostin – Janmark, R. McLeod, Foegele – Puljujärvi, Ryan.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Orlov, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, N. Foligno – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pochmara – Daisy, Mahon

    Diváci: 18 347
    ocianews.com