Ottawa – Detroit 6:1 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.) | Buffalo – Columbus 3:5 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 5:6 (0:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 1:3 (kon.)
St. Louis – Seattle 3:5 (kon.) | Calgary – Boston 3:4 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:1 (kon.)
San Jose – Montreal 1:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Středa 01.03.2023, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Utkání v Bridgestone Areně mezi Nashvillem a Penguins slibuje zajímavý souboj. Oba týmy jsou na hraně účasti a neúčasti v playoff a každý bod může být v konečném účtování důležitý. Preds jsou aktuálně mimo playoff, zatímco Penguins drží v Metropolitní divizi páté místo.
     
    Nashville Predators

    Organizace Nashvillu přichystala změnu ve vedení, první a doteď také jediný generální manažer David Poile se rozhodl odejít do důchodu a jeho místo převezme od července Barry Trotz, což zřejmě bude muž na pravém místě. Barry Trotz tamní organizaci velice dobře zná, když v ní působil 16 let jako hlavní trenér (1998-2014).
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins vyhráli po sérii čtyř porážek dvakrát v řadě a v posledním zápase proti Tampě se postarali o senzační věc, když v rozpětí 4 minut a 27 sekund vstřelili pět gólů, což je druhý nejrychlejší počet pěti gólů v historii organizace. Zajímavostí je, že se na každém gólu podílel jiný hráč. Pittsburgh porazil doma Tampu vysoko 7:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh (A), A. Carrier, Fabbro, Lauzon, Foote – Duchene, Novak, Granlund (A) – Tomasino, Glass, Sanford – Trenin, Sissons, Co. Smith – Evangelista, Sherwood, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jake Brenk, Francis Charron. Čároví: Kilian McNamara, Dan Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Roman Josi vysunul skvělou kolmou přihrávkou Mikaela Granlunda a domácí útočník se řítil sám na bránu, Tristan Jarry ho vychytal vyrážečkou a poté si poradil i jeho dorážkou z ostrého úhlu! O několik sekund později následoval zákrok, po kterém puk ukryl v lapačce. Parádní začátek.
    00:55 Mikael Granlund se řítil v úvodu zápasu sám na bránu!
     
    01:43
    Colton Sissons poté práskl na bodu pravého kruhu pro vhazování do puku a Tristan Jarry byl opět připravený, když puk ukryl vkleče v náručí a hra byla přerušena.
     
    03:39
    Jake Guentzel si vytvořil dvě brankové příležitosti, když na levém křídle vypálil od modré čáry a poté se snažil puk zasunout do sítě u levé tyče po objetí brány, Juuse Saros byl ale v obou případech připravený a puk vyrazil.
     
    05:44
    Tristan Jarry se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Predators a poté rozehrál podél hrazení. Pens nepřesně rozehráli a pískalo se zakázané uvolnění.
     
    06:50
    Kris Letang zkusil na levém křídle vypálit od modré čáry, a že to opravdu umí, tentokrát ale byla jeho rána v kruhu pro vhazování Predators dobře zablokována.
     
    08:00
    Jevgenij Malkin se ocitl na levém křídle v ostrém úhlu, a tak bekhendem nahodil puk před bránu, Juuse Saros ho ale holí odpálil a nikdo se tak do zakončení nedostal.
     
    09:23
    Roman Josi vystřelil z prostoru kruhu pro vhazování a Tristan Jarry u své levé tyče brány nakonec puk zmrazil pod lapačkou. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    10:12
    Luke Evangelista mohl vstřelit během svého debutu v NHL svůj první gól, když vystřelil z levého kruhu, Tristan Jarry ale vyjel z brány proti jeho střele a puk vyrazil.
     
    12:00
    Josh Archibald skvěle forčekoval na pravém křídle a mezi dvěma protihráči se u pravé tyče nakonec málem protáhl k puku, nakonec se ale do zakončení nedostal.
     
    12:38
    Sidney Crosby vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a domácí brankář Juuse Saros byl překonán, zachránila ho ale vzdálenější tyčka!
    12:38 Sidney Crosby orazítkoval nádhernou bombou pravou tyč!
     
    13:34
    Jeden z hráčů Penguins byl vyloučen a Nashville si zahraje po komerční přestávce první přesilovou hru v zápase. Jake Guentzel tedy vyloučen za hákování.
     
    14:22
    Roman Josi vypálil s příklepem na vrcholu pravého kruhu a Tristan Jarry puk na přední tyči vyrazil. Preds se poté snažili dostat k dorážce a Jarry přišel o masku.
     
    15:28
    Kiefer Sherwood vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování zápěstím a Tristan Jarry na přední tyči puk vyrazil. Luke Evangelista se poté ještě snažil dorážet.
     
    16:12
    Danton Heinen vystřelil na levém křídle v plné rychlosti od hrazení a Ryan McDonagh přizvedl puk do ochranné sítě. Hra byla přerušena. Krátká komerční přestávka.
     
    17:59
    Penguins zkusili v rychlém sledu dvakrát vypálit od modré čáry, první střela ale byla sražena vedle vzdálenější pravé tyče, zatímco druhá zablokována.
     
    18:29
    Penguins si vytvořili na levém křídle v rychlém sledu tři slibné šance a střely, jenže Juuse Saros všechny tři rány Pens pokryl! Poslední pálil bez přípravy Danton Heinen. Zatím stále bez gólu.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:29
    Jeff Petry vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána skončila nad bránou, zatímco Marcus Pettersson minul z pozice vzdálenější levou tyč brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Mikael Granlund se řítil v úvodu po pár sekundách sám na bránu, jenže neuspěl, zatímco Sidney Crosby poté fantastickou střelou s příklepem překonal Juuseho Sarose, domácího brankáře ale zachránila tyč, a tak zatím na gól čekáme. Skóre po první třetině utkání v Nashvillu. Nashville Predators 0 Pittsburgh Penguins 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 16-9; Zablokované střely: 7-3; Vhazování: 33%-67%; Hity: 9-11; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Tristan Jarry předvedl během úvodní třetiny několik skvělých zákroků a měl plné ruce a nohy práce, zatím gól ale neinkasoval, stejně jako domácí Juuse Saros.
     
    20:45
    Mikael Granlund nyní byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Penguins si zahrají první přesilovou hru.
    20:45 Tristan Jarry a přehled jeho zákroků během první třetiny
     
    21:42
    Jake Guentzel vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a před bránou clonil Sidney Crosby, od kterého se kotouč odrazil do ochranné sítě. Přerušení.
     
    22:45
    Vyloučený Mikael Granlund se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a ani Penguins úvodní přesilovou hru v dnešním zápase využít nedokázali. Stále bez branky.
     
    23:43
    Drew O'Connor se dostal do zakončení u pravé tyče, jenže se ocitl v ostrém úhlu a Juuse Saros klečel na přední tyči, kde nebylo absolutně žádné místo – 0:0.
     
    24:28
    Cal Foote byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Penguins mají další přesilovou hru (0/1).
     
    25:28
    Rickard Rakell nyní vypálil na bodu levého kruhu bez přípravy a Tristan Jarry na přední tyči puk s problémy zastavil. Penguins mají venku třetí nejhorší přesilovku.
     
    26:02
    Penguins měli další šanci, když od modré čáry vypálil Jeff Petry, Juuse Saros ale puk vyrazil levým betonem a vypadá to na další přečkané oslabení domácího týmu.
     
    26:37
    Marcus Pettersson vypálil na levém křídle od modré čáry a Juuse Saros ukryl puk v lapačce. Po přestávce má více práce finský brankář. Následuje komerční přestávka.
     
    27:01
    Predators nepříjemně vypálili na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Tristan Jarry zřejmě na přední tyči puk vyrazil do vzduchu a nevěděl, kde vzápětí je. Stav 0:0.
     
    28:03
    Drew O'Connor vlétl na pravém křídle do útočného pásma a měl puk pod sebou, takže jeho následná střela zápěstím minula přední pravý horní roh brány Preds.
     
    29:13
    Nashville je po přečkání dvou oslabení v řadě krátce po přestávce hodně nebezpečný a nyní se snažil prosadit u pravé tyče, Tristan Jarry ale puk zmrazil pod lapačkou.
     
    29:41
    Jeden z hokejistů Nashvillu na pravém křídle nedosáhl na prudkou přihrávku a proti domácímu týmu se pískalo zakázané uvolnění. Zatím je to velká bitva. Stále 0:0.
     
    30:01
    Thomas Novak vypálil na bodu levého kruhu a jeho střela minula přední levý horní roh brány. Domácí útočník bodoval v pěti zápasech za sebou (5G a 6A).
     
    30:53
    Pierre-Olivier Joseph vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a Juuse Saros ukryl puk v své lapačce. Po jeho zákroku následuje krátká reklamní přestávka.
     
    31:44
    Sidney Crosby zaznamenal během posledních sedmnácti zápasů 23 kanadských bodů, když vstřelil pět gólů a k nim přidal neuvěřitelných osmnáct asistencí. Dnes nic.
     
    32:23
    Jevgenij Malkin krásně přenesl hru z pravého křídla na levou stranu, kde vystřelil na bodu kruhu Marcus Pettersson, Tristan Jarry ale jeho střelu hrudí vyrazil.
     
    32:58
    Kiefer Sherwood vypálil bez přípravy v mezikruží a jeho střela byla sražena mimo, tak to poté zkusil z vrcholu pravého kruhu a Tristan Jarry na přední tyči zakročil.
     
    33:17
    A znovu se Kiefer Sherwood snažil před bránou dostat k odraženému kotouči a vypálit bez přípravy, tentokrát ale těsně před ní puk minul a ke střele se tedy nedostal.
     
    34:35
    Rickard Rakell si vybruslil zpoza brány do levého kruhu a z ostrého úhlu vystřelil zápěstím, jeho následná střela ale skončila pouze na ochranném skle. Další šance.
     
    35:36
    Danton Heinen vlétl na pravém křídle do útočného pásma a před kruhem pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím, která minula vzdálenější levou tyč.
     
    36:03
    Predators se ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a za bezbrankového stavu je komerční přestávka.
     
    36:37
    Drew O'Connor se chtěl z pravého křídla natlačit před bránu a málem se mu to podařilo, jenže Jérémy Lauzon ho parádně odstavil tělem a oba skončili za bránou.
     
    37:34
    Jake Guentzel vystřelil v levém kruhu pro vhazování a Juuse Saros zasáhl levým betonem. K dorážce se poté dostal Sidney Crosby a jeho střela byla sražena mimo.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:21
    Colton Sissons se dostal ke střele na vrcholu mezikruží, rychle k němu ale přispěchal Kris Letang, který jeho pokus přizvedl do ochranné sítě. Hra byla přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po přestávce měl tedy více práce Tristan Jarry, přestože Penguins hráli v úvodu druhé třetiny dvě přesilové hry, ani jeden z týmů ale nedokázal prolomit ledy, a tak stále hrajeme bez gólu. Skóre po druhé třetině dnešního střetnutí. Nashville Predators 0 Pittsburgh Penguins 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:54.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 22-26; Zablokované střely: 13-15; Vhazování: 37%-63%; Hity: 18-16; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Tristan Jarry a domácí Juuse Saros zatím chytají fantasticky a za svá záda dnes nepustili ani jednu střelu. Nejblíže ke gólu byl zatím Sidney Crosby.
    40:01 Sestřih nejzajímavějších okamžiků z dnešního střetnutí
     
    42:03
    Kris Letang vypálil na pravém křídle od modré čáry a Juuse Saros na přední tyči přerušil hru. Předtím zkusil na levé straně vystřelit od hrazení v rychlosti Jeff Carter.
     
    42:17
    Penguins vyhráli vhazování v útočném pásmu a Jeff Carter tentokrát pálil na pravém křídle od hrazení, dopadlo to ale stejně, Saros na přední tyči puk vyrazil.
     
    42:39
    Cole Smith fauloval Sidneyho Crosby a dostal dvě minuty za držení. Třetí přesilová hra pro Pittsburgh.
     
    43:07
    Jeff Petry vypálil na levém křídle od modré čáry a jeho prudká rána byla na vrcholu kruhu dobře zablokována.
     
    43:47
    Jevgenij Malkin nahodil puk z levého křídla směrem na vzdálenější tyč, kde číhal Jake Guentzel, jenže ho nedokázal usměrnit na bránu a skončil pouze na skle.
     
    44:43
    Mikael Granlund se řítil z levé strany málem sám na bránu a na vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele, která minula přední horní roh! Tristan Jarry nakonec skvěle zasáhl svou vyrážečkou!
    44:43 Mikael Granlund se podruhé v zápase řítil sám na bránu
     
    45:48
    Drew O'Connor na pravém křídle přebruslil jednoho z hráčů Predators, ale nakonec se před bránou ke střele nedostal. Následný pokus hostí od modré čáry Juuse Saros zmrazil pod lapačkou a hra tak byla přerušena.
     
    47:01
    Nashville právě vstřelil branku! Domácí MARK JANKOWSKI zachytil v mezikruží rozehrávku Penguins a po rychlém zamíchání s pukem u levé tyče zasunul kotouč kolem hostujícího brankáře do sítě! Predators vedou 1:0! Bez asistence.
    47:01 Mark JANKOWSKI - 1:0
     
    47:45
    Roman Josi vypálil na ose útočného pásma od modré čáry, Tristan Jarry ale ukryl střelu domácího kapitána v lapačce a následuje krátká komerční přestávka – 1:0.
     
    48:19
    Nováček Luke Evangelista na levém křídle skvěle vybojoval puk a vzápětí si sjel před bránu, jeho zakončení z blízkosti ale minulo vzdálenější tyč!
     
    48:29
    Jan Rutta chtěl pomstít hit na Sidneyho Crosbyho a dostal dvě minuty za sekání. Preds mohou rozhodnout.
     
    49:56
    Luke Evangelista na pravém křídle vypálil od hrazení a jeho pokus minul přední pravý horní roh brány, před kterým puk zřejmě jemně tečoval Mikael Granlund.
     
    51:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Kapitán hráčů Penguins SIDNEY CROSBY se řítil od útočné modré čáry po nádherné kolmé přihrávce mezi dva hráče od Brocka McGinna sám na bránu a mezi betony Juuseho Sarose procedil puk do sítě – 1:1! Asistence: Brock McGinn a Rickard Rakell.
    51:00 Sidney CROSBY - 1:1
     
    52:57
    Luke Evangelista předvedl na vrcholu pravého kruhu krásnou stahovačku a poté vystřelil zápěstím, Brian Dumoulin ale jeho pokus srazil vedle vzdálenější tyče.
     
    55:08
    Mikael Granlund vystřelil na pravém křídle od hrazení a jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Po delší hře bez přerušení následuje krátká reklamní přestávka.
     
    56:05
    Juuse Saros se vydal rychle za svou bránu, aby zastavil nahození Penguins a rozehrál poté dobře podél hrazení.
     
    57:24
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a vypadá to, že se tedy nakonec dočkáme prodloužení.
     
    58:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Jevgenij Malkin sice přišel o puk v pravém rohu útočného pásma, JASON ZUCKER ho ale poté rychle získal zpět a rychlou střelou z otočky překvapivě poslal puk pod pravým betonem Juuseho Sarose do sítě! Penguins otočili zápas a vedou! Bez asistence.
    58:21 Jason ZUCKER - 1:2
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:42
    Roman Josi vypálil na vrcholu levého kruhu a před bránou se snažila prosadit dvojice jeho spoluhráčů, Tristan Jarry ale předvedl sněhuláka!
    59:42 Poslední šance domácích hokejistů Nashvillu na srovnání
     
    59:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku! BRYAN RUST ze sebe ještě vymáčkl zbytky sil a po fantastickém zrychlení na levém křídle útočného pásma Pens předvedl pohotovou rybičku, po které vpádu zasáhl puk a kotouč se obloukem snesl do sítě! Asistence: Jake Guentzel a Brian Dumoulin.
    59:53 Bryan RUST - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj mezi Nashvillem a Pittsburghem podle očekávání nabídl velkou bitvu, protože oba týmy jsou na hraně účasti v playoff. Dlouho se hrálo bez gólu, v polovině závěrečné části ale prolomil ledy domácí útočník Mark Jankowski. Predators ovšem své vedení neudrželi a inkasovali třikrát v řadě, když se v dresu Pittsburghu postupně prosadili Sidney Crosby, Jason Zucker a skvělou rybičkou Bryan Rust. Konečný výsledek klání v Nashvillu. Nashville Predators 1 Pittsburgh Penguins 3.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 34 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 58:37
    Tristan Jarry (PIT) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0 %, odchytal 59:46

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:40

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT) 1+0
    2. Mark Jankowski (NSH) 1+0
    3. Tristan Jarry (PIT) (04:41:56)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 48. Jankowski – 51. Crosby (McGinn, Rakell), 59. Zucker (Malkin), 60. Rust (Guentzel, Dumoulin)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh (A), A. Carrier, Fabbro, Lauzon, Foote – Duchene, Novak, Granlund (A) – Tomasino, Glass, Sanford – Trenin, Sissons, Co. Smith – Evangelista, Sherwood, Jankowski.
    Trenér: John Hynes

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jake Brenk, Francis Charron. Čároví: Kilian McNamara, Dan Kelly

    Diváci: 17435
    thejrc.org