Ottawa – Detroit 6:1 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.) | Buffalo – Columbus 3:5 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 5:6 (0:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 1:3 (kon.)
St. Louis – Seattle 3:5 (kon.) | Calgary – Boston 3:4 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:1 (kon.)
San Jose – Montreal 1:3 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Středa 01.03.2023, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Andreas ATHANASIOU - 4:1
     
    58:31
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je hodně velká škoda pro českého brankáře Vejmelku, který nakonec přichází o své čisté konto, jelikož se kotouč příhodně odrazil na ANDREASE ATHANASIOUA, jenž byl zcela sám před Vejmelkou a překonal jej střelou mezi betony. Asistence: Phillip Kurashev, Isaak Phillips.
    48:39 Nick SCHMALTZ - 4:0
     
    48:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    Útok Coyotes však pokračoval dále a Keller nakonec vyjel s pukem zpoza hostující klece, aby následně vyslal velmi přesný křižný pas na NICKA SCHMALTZE, jenž pohotovou střelou překonává Stalocka. Asistence: Clayton Keller, Shayne Gostisbehere.
     
    39:59
    Do třetí třetiny bude Chicago vstupovat s přesilovou hrou, protože v posledních vteřině Troy Stecher (ARI) podrazil jednoho z hostujících hráčů.
    35:32 Jack MCBAIN - 3:0
     
    35:32
    Arizona právě vstřelila branku!
    Stecher dostal přihrávku před Stalocka, kterého však nepřekonal se svou kličkou, když brankář Chicaga vykopl betonem kotouč za svou klec, a tak ho Stecher poslal zpět do ohně, kde do něj práskl JACK MCBAIN a puk poté přeletěl bránícího Domiho a doskákal do hostující klece, ikdyž zde byla velká snaha hostí jej odpálit pryč. Asistence: Troy Stecher, Mathias Maccelli.
     
    33:58
    Hosté šli do rychlého protiútoku tří na jednoho, když nakonec celou akci řešil svou střelou Guttman, ale Vejmelka touš vyrazil.
    18:37 Barrett HAYTON - 2:0
     
    18:37
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes odskakují na rozdíl dvou branek, když byl Schmaltz s pukem vytlačen až k modré čáře, odkud ho tedy nahodil směrem na Stalocka a zde stál BARRETT HAYTON, jenž tečoval touš přesně mezi betony hostujícího brankáře. Asistence: Nick Schmaltz, Clayton Keller.
     
    13:31
    Jack McBain (ARI) za bránou Chicaga hodně tvrdě sestřelil Mitchella, kterého hned šel pomstít Jared Tinordi (CHI) a po bitce, která ani nepoznala vítěze si oba odpočinou pět minut na trestné lavici. Nicméně dvě minuty navíc za hrubost ještě dostává hráč Chicaga, a tak si Arizona zahraje svou první přesilovou hru.
    10:07 Travis BOYD - 1:0
     
    10:07
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes se následně velmi rychle přesunuli do svého útočného pásma, kde TRAVIS BOYD vystřelil přes obránce Chicaga, jenž kotouč lehce tečoval a díky tomu poté propadl Stalockovi jeho výstrojí. Bez asistence.
     
    03:48
    Clayton Keller (ARI) je prvním vyloučeným hráčem tohoto zápasu, když si domácí útočník odsedí dvě minuty za hákování.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 11. Boyd, 19. Hayton (Schmaltz, Keller), 36. McBain (Stecher, Maccelli), 49. Schmaltz (Keller, Gostisbehere) – 59. Athanasiou (Kurashev, I. Phillips)


    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Stecher, Söderström, Nemeth, Moser, Gostisbehere, Välimäki – Maccelli, McBain, Crouse (A) – N. Ritchie, Boyd, Fischer (A) – Keller (A), Hayton, Schmaltz – O'Brien, Dauphin, Kassian.
    Trenér: André Tourigny

    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – S. Jones (A), C. Jones, Tinordi, Murphy (A), Englund, Mitchell, I. Phillips – Kurashev, Domi, Athanasiou – T. Johnson, Guttman, Raddysh – Katchouk, Dickinson, Gust – Khaira, Joe. Anderson.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Samuels-Thomas, Luxmore – Galloway, Deschamps

    Diváci: 4 600
    thejrc.org