Karviná – Frýdek-M. 35:27 (kon.)
konec
HCB Karviná
35:27 (19:13)
Pepino SKP Frýdek-Místek
Středa 01.03.2023, 18:00 • Hala STaRS Karviná • Chance Extraliga mužů • 22. kolo
    60
    Pár vteřin před koncem střetnutí se ještě stihl za hosty prosadit Tomáš Sklenák. Míra reagoval pozdě a za míčem již natahoval ruce marně. (35:27)
    60
    Petr Široký v závěrečných vteřinách chytil střeleckou slinu, postaral se o druhý gól domácích v řadě a ještě vylepšil náskok na devět gólů. (35:26)
    59
    Okamžitá reakce Karviné. Petr Široký těžil z nedorozumění dvou soupeřů při bránění, míč vyslal do levého dolního rohu, kam brankář nedosáhl. (34:26)
    58
    Radim Chudoba dnes předvádí skvělý výkon. Z pravé spojky vystřelil nechytatelně do protější šibenice a zapsal svůj devátý úspěch v zápase. (33:26)
     
    56
    Navíc zakončujícího házenkáře při střele fauloval Martin Hrachovec, který si od rozhodčích vysloužil dvouminutový trest. (33:25)
    56
    Jan Užek bleskově své zaváhání napravil. Karviná rychle získala míč do vlastních rukou a právě pivot byl na konci gólové akce. (33:25)
    54
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Dominik Solák proběhl středem až na hranu brankoviště, pravou rukou míč hodil k levé tyčce. (32:25)
    53
    Z velké dálky si věřil na zakončení Martin Hrachovec. Každopádně rána z pravé spojky neměla chybu, brankář neměl šanci na reakci. (31:25)
    52
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Karvinou posunul do osmigólového náskoku Dominik Solák, domácí mají otěže utkání pod kontrolou. (31:24)
    51
    Není to poprvé, co dostal příliš mnoho volného prostoru na pravém křídle Denis Harabiš, balón poslal brankáři nad nataženýma rukama. (30:24)
    50
    Pěkná, svižná akce znamená snížení hostů na rozdíl pěti branek. Síť rozvlnil za zády gólmana Brychlece Zbyněk Bureš. (29:24)
     
    49
    Síly na hřišti se vyrovnávají. Adam Ptáčník je vyloučen už podruhé, případný třetí dvouminutový trest by znamenal vyloučení. (29:23)
     
    48
    Dvouminutový trest obdržel Jakub Ondrušík. U levé lajny zastavil do slibné příležitosti postupujícího konkurenta. (29:23)
    48
    Sedmička pro hostující celek skončila úspěchem. Radim Chudoba bez zbytečného rozmýšlení hodil balón do levé šibenice. (29:23)
     
    48
    Frýdek-Místek míří do oslabení, za prohřešek na vlastní polovině si jde na dvě minuty odpočinout Jakub Ondrušík. (29:23)
    47
    Frýdek-Místek sympaticky bojuje. Slavomír Mlotek si trpělivě počkal na levém křídle na přihrávku, dostal ji a gólmana propálil na zadní tyči. (29:22)
    46
    Jonáš Patzel podruhé. Střílel v mírném záklonu a byť potom spadl, tak levačkou vyslal skvělou ránu do protějšího pravého rohu. (29:21)
    45
    Mathias Choleva převzal míč v plné rychlosti. Jako blesk proběhl kolem dvou konkurentů a zvládl i přesně zacílit. (28:21)
    45
    Pivot Jan Užek udělal na hraně brankoviště skvělou práci. Obtočil se kolem osobního strážce a v pádu vystřelil mimo dosah brankáře. (28:20)
    44
    Vůbec poprvé hlasatel spolu s diváky oznámil v průběhu zápasu jméno Jonáše Patzela, ten se uvedl gólem a určitě bude cílit i na další. (27:20)
    44
    Frýdek-Místek okamžitě kontruje. Jmenovitě Jakub Ondrušík, tento hráč ze spojky vypálil nechytatelnou ránu do pravé šibenice. (26:20)
    43
    Na pravém křídle zůstal opomenutý Denis Harabiš. Této skutečnosti využil na jedničku, skočil do brankoviště a před dopadem na zem vstřelil gól hodem na přední tyč. (26:19)
     
    42
    Vzápětí domácím mírně komplikuje situaci Ptáčník, jenž fauloval takovým způsobem, že jej rozhodčí vyloučili na dvě minuty. (25:19)
    42
    Favorit si bezpochyby je vědom, že potřebuje přidat. A to se také děje, na rozdíl šesti branek upravuje Patrik Fulnek. (25:19)
    41
    Nařízenou sedmičku ve prospěch hostů si vzal na starosti Mathias Choleva. Jednou naznačil, počkal na pohyb brankáře a míč hodil na druhou stranu. (24:19)
    40
    Přestože si domácí určitě dávají dvakrát tak větší pozor na Radima Chudobu, tak mu opět dali kousek volného prostoru a hostující hráč jej nadmíru využil. (24:18)
    39
    To ovšem nechce připustit Dominik Solák. Karvinský házenkář doběhl až na hranu brankoviště, odtud balón hodil do pravého dolního rohu. (24:17)
    39
    Frýdek-Místek ještě zápas nezabalil. Nicolas Noworyta snižuje na rozdíl pěti gólů, ještě bychom tedy mohli sledovat alespoň menší drama. (23:17)
    38
    Radim Chudoba viditelně nemá dost. Využil volnějšího prostoru na středu, sběhl tam a míč poslal do pravé šibenice. (23:16)
    37
    A Radim Chudoba je při chuti. Uspěl i v tomto případě, když skóroval hodem z levé strany. (23:15)
    36
    Vůbec poprvé se na střeleckou listinu podíval Petr Široký. Hod ze střední vzdálenosti přes obránce se zastavil až v síti. (23:14)
    35
    Připomněl se nejlepší střelec domácího celku Radim Chudoba. Krásně proskočil mezi dvojocí soupeřů a padajícího brankáře prostřelil nad rukama. (22:14)
    34
    Domácí házenkáři nechtějí připustit žádné drama a v úvodu druhé půle ještě navyšují již tak solidní náskok. Po výborné nahrávce na pravou stranu se prosadil Patrik Fulnek. (22:13)
    33
    Jak vidno, tak Denis Harabiš umí střílet branky i ze hry. Z levého křídla střílel technicky na zadní tyč a je to jeho třetí gól, když nepočítáme úspěchy ze sedmiček. (21:13)
    32
    Denis Harabiš úspěšný i do třetice. Znovu šel do pádu a překvapivým obloučkem dokonale zaskočil brankáře. (20:13)
     
    32
    Vzápětí Jan Zbránek fauloval. Nejenže si vykoledoval dvouminutový trest, ale ještě Karviné zařídil sedmičku. (19:13)
    30
    Mizerná defenziva hostujícího celku. Po výborném zákroku gólmana si míč našel nikým neatakovaný Jan Užek, na něj už čekala snadná práce. (19:13)
    29
    Poprvé o sobě dal vědět pivot Jan Užek až v samotném závěru první půle, kdy se obtočil kolem osobního strážce a vystřelil mimo dosah brankáře. (18:13)
    28
    Na druhý zásah Skalického v krátkém časovém sledu dokázal reagovat Tomáš Sklenák, který Frýdek-Místek vrací na rozdíl čtyř branek. (17:13)
    27
    Zase Ondřej Skalický! V tomto případě dostal nikým neatakován nahrávku za obranu, s brankářem si suverénně poradil. (17:12)
    26
    Úřaduje Ondřej Skalický! Jako vítr proběhl po pravé lajně kolem soka, sběhl na střed a hodil balón přesně k levé tyčce. (16:12)
    26
    Úplně volný zůstal na středu palubovky Jakub Brožek. Dlouho neváhal a sám před gólmanem poslal míč mimo jeho dosah. (15:12)
    25
    Skvělou práci ve středu ukázal s míčem David Růža. Nenechal se odradit protihráčem, aby následně pravačkou napálil balón k pravé tyčce. (15:11)
    24
    Druhá sedmička karvinských házenkářů měla stejného střelce, a sice Denise Harabiše, jenž volil střelu k pravé tyči, padající brankář na míč nedosáhl. (14:11)
    23
    Po krátké odmlce o sobě dal vědět Dominik Solák. V plné rychlosti dokázal i přesně zacílit, kulatý nesmysl poslal do levého dolního rohu. (13:11)
    23
    Hosté ukazují velkou bojovnost, zatím s favoritem sympaticky drží krok. V tomto případě se o kontaktní trefu postaral Alexande Moješcik. (12:11)
    22
    Naznačení nahrávky vyšlo dokonale, protihráč se nechal vyřadit ze hry. Vzápětí Patrik Fulnek hodil hrací předmět pod břevno. (12:10)
    21
    Frýdecko-místečtí jsou znovu na kontakt. Na pravém křídle se uvolnil Jakub Ondrušík, Brychlece pak překvapil na přední tyči. (11:10)
    21
    David Růža a jeho druhý gól. Ze spojky si sběhl více doprava, aby vypálil na zadní tyč a brankář byl bez šance. (11:9)
    20
    Jubilejní desátou branku favorita vsítil Ondřej Skalický. Využil volnějšího středu k průniku na brankoviště, odkud si věděl rady. (10:9)
    19
    Další útok hostujícího mužstva už skončil vyrovnáním. Z pravé spojky vypálil Tomáš Sklenák, jenž brankáři poslal míč těsně vedle pravé nohy. (9:9)
    18
    První sedmimetrový hod Karviné házel Denis Harabiš. Při hodu překvapivě upadl, střelu o zem poslal nad pravou nohu brankáře. (9:8)
    15
    Pochvalu zaslouží Patrik Fulnek, ten mohl nahrávat na střed spoluhráči, ovšem volil přímé zakončení a balón se zastavil až v síti. (8:8)
    14
    Alexandr Moješcik hraje s velkou chutí. Na středu proskočil mezi dvojicí soupeřů, rady si věděl i s brankářem. (7:8)
    13
    Srovnáno. Nahrávku za obranu dostal v ideální okamžik Ondřej Skalický, z pravé strany vystřelil bezchybně k protější tyčce. (7:7)
    12
    Na stranu hostujícího mužstva vrací těsný náskok Adam Gřešek. Na pivotu si udělal prostor a v pádu zacílil mimo brankářův dosah. (6:7)
    12
    Za povzbuzování bleskově srovnává Matěj Nantl. Na pravé straně si jej defenziva vůbec nevšímala, karvinský borec trestal. (6:6)
    11
    Házenkáři Karviné v ofenzivě neuspěli a do protiútoku tak vystartoval konkurent, na jehož konci byl potřetí skórující Radim Chudoba. Frýdek-Místek poprvé vede. (5:6)
    11
    Znovu srovnáno. Jedno upozornění domácím zřejmě nestačilo, protože Alexandr Moješcik zapisuje druhou trefu. (5:5)
    10
    Domácí zatím nepustili soupeře do vedení, a to bude platit i v nejbližších okamžicích, neboť skóroval David Růža. (5:4)
     
    9
    Síly na hřišti se vyrovnávají. Menší dvouminutový trest vyfasoval za svůj faul Nicolas Noworyta. Domácí rozehrávají z pravé strany. (4:4)
    8
    Exekuci sedmimetrového hodu provedl Radim Chudoba. Nenechal se rozhodit naznačováním brankáře, míč poslal mimo jeho dosah. (4:4)
     
    8
    Vzápětí Patrik Fulnek neudělal trenérovi moc velkou radost. Způsobil sedmimetrový hod, navíc je na dvě minuty vyloučen. (4:3)
    8
    Diváci mohli zatleskat střele Patrika Fulneka, jenž dlouho neváhal a tvrdou ránu ze spojky poslal do levého dolního rohu. (4:3)
    7
    To se povedlo. Na pravou spojku dostal míč Radim Chudoba, načež se vyhnul obránci a technickým hodem podél levé ruky gólmana srovnal skóre. (3:3)
    5
    Také do třetice strhává domácí favorit těsný náskok na svou stranu, kromě Soláka je na střelecké listině už i Denis Harabiš. (3:2)
    5
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Alexandr Moješcik využil volného prostoru kolem sebe, míč nasměroval do sítě. (2:2)
    4
    Za Karvinou zatím střílí jediný muž! A je jím Dominik Solák, ten tentokráte hodil balón nechytatelně do pravého růžku. (2:1)
    3
    Krásně se středem procpal až k zakončení Radim Chudoba. Vyřadil osobního strážce a poradil si i tváří v tvář gólmanovi. (1:1)
    1
    Hned první útok střetnutí končí gólem! Ze spojky vypálil Dominik Solák a trefil se neomylně do pravého dolního rohu. (1:0)

    Milan Huppert

    HCB Karviná
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    32 B M. Brychlec 0/0 0 0
    66 B O. Míra 0/0 0 0
    96 P V. Franc 0/0 0 0
    21 SS P. Fulnek 5/0 0 1
    27 PK D. Harabiš 7/2 0 0
    38 LS M. Nantl 1/0 0 0
    15 LS J. Patzel 2/0 0 0
    18 PK J. Plaček 0/0 0 0
    60 LS A. Ptáčník 0/0 0 2
    7 SS D. Růža 3/0 0 0
    31 LK O. Skalický 4/0 0 0
    30 LS D. Solák 6/0 0 0
    33 LK P. Široký 3/0 0 0
    23 P J. Užek 4/0 1 0
    Celkem 35/2 1 0 3 0
    Pepino SKP Frýdek-Místek
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B M. Cáb 0/0 0 0
    16 B V. Pyško 0/0 0 0
    18 PK J. Brožek 1/0 0 0
    19 LK Z. Bureš 1/0 0 0
    13 P A. Gřešek 1/0 0 0
    11 SS M. Hrachovec 1/0 0 1
    99 SS R. Hustopecký 0/0 0 0
    27 PK M. Choleva 2/1 0 0
    15 PS R. Chudoba 10/2 0 0
    33 SS M. Mazur 0/0 0 0
    24 SS S. Mlotek 1/0 0 0
    10 SS A. Moješcik 4/0 0 0
    2 P N. Noworyta 1/0 0 1
    71 SS J. Ondrušík 2/0 0 2
    5 SS T. Sklenák 3/0 0 0
    62 LK J. Zbránek 0/0 0 1
    Celkem 27/3 0 0 5 0
    Rozhodčí: Letev, Králíček
    Diváci: 912
    thejrc.org