Motor ČB – Kladno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Litvínov 2:3 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Třinec 0:5 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
Rytíři Kladno
Pátek 03.03.2023, 18:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:29:36)
     
    Je konec! České Budějovice po dnešní tříbodové výhře udrží extraligovou příslušnost, zatímco Kladno si zahraje baráž. Ve třetí periodě ještě hosté zdramatizovali zápas, když se trefil Jakub Klepiš. Rytíři byli následně v tlaku, ale dlouho to netrvalo. Jihočeši si ještě ke konci duelu zahráli přesilovou hru, ve které se pumelicí od modré prosadil Roman Vráblík.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:19
    Kladno to ani nezkouší bez gólmana, vypadá to, že je smířené se svým dnešním a sezónním osudem... Motor se udrží, Středočeši budou hrát baráž.
     
    57:35
    Kladenský gólman Bow si připsal velmi dobrý zákrok proti domácímu útočníkovi. Proti střele zasahoval dvakrát, ale v obou případech úspěšně.
     
    56:46
    Jihočeši pokračují v aktivní hře a hostující brankář se musel hodně ohánět. Tentokrát ale svou branku uhájil, uvidíme ještě do Středočechů hru bez gólmana?
     
    56:15
    Dnešní utkání sleduje 6421 diváků, je vyprodáno!
    55:44 Roman VRÁBLÍK - 5:2
     
    55:44
    České Budějovice právě vstřelily branku! A nejspíše je rozhodnuto, Budějovice se prosazují v přesilové hře. Motor měl v posledních desítkách sekund obrovský tlak v útočném pásmu a obrana i gólman byli hodně rozhození. přesně v tu chvíli posunul Jan Štencel kotouč na ROMANA VRÁBLÍKA, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Štencel a Jakub Valský.
     
    54:56
    Jedovatá rána od modré v podání domácího obránce. Landon Bow zasahuje vyrážečkou a kotouč se dostává do ochranné sítě, hra je přerušena.
     
    54:35
    Po několika soubojích u mantinelu se ke kotouči dostal Oskars Cibulskis, který jej nekompromisně poslal za Hrachovinu. Následoval ještě icing Motoru.
     
    54:09
    Kladnu se začátek oslabení povedl a vyhodilo kotouč přes všechny čáry. Motor se záhy dostal zpět do pásma a střelou od modré prověřil gólmana Kladna.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Tomáš Plekanec – 2 min., sekání.
     
    53:34
    Martin Hanzl se toho nijak nezalekl a vyslal tvrdou ránu od mantinelu. Před Bowem ale nikdo neclonil, takže to pro něj byl poměrně jednoduchý zákrok.
     
    52:55
    Jakub Strnad šel zrovna střídat, když mohl vyhodit kotouč alespoň z obranného pásma. Domácí chvíli hráli ve čtyřech, ale celou situaci ustáli.
     
    52:02
    Komerční přestávka.
     
    51:32
    Naskakující hráči z kladenské střídačky se nejspíše dotkli puku a rozhodčí raději přerušili hru. Vhazovat se bude ve středovém kruhu, buly vyhráli hosté.
     
    50:41
    Kladno se nyní drží v útočném pásmu, ale domácí celek jej nepouští k nějaké vážnější šanci.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 27. Valský (Vondrka, Šenkeřík), 29. Doležal (Hanzl, Percy), 33. Šenkeřík (Vondrka), 34. Přikryl (Kachyňa, Percy), 56. Vráblík (Štencel, Valský) – 38. Filip (Slováček), 45. Klepiš (M. Procházka, Ticháček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka – Dzierkals, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Doležal – Strnad, Raška I, Přikryl.
    Trenér: David Čermák.

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin, Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Ticháček, Veber – Kubík, Plekanec, Jágr – Babka, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lederer, Lhotský

    Diváci: 6421
    ocianews.com