Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
7:1 (0:0, 2:0, 5:1)
Buffalo Sabres
Pátek 03.03.2023, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Jakub LAUKO - 7:1
     
    59:09
    Boston právě vstřelil branku!
    A je tu opravdu tak! Svou druhou branku v zápase přidává JAKUB LAUKO, který podobně jako při první akci dorazil puk do skoro odkryté klece.. Asistence: Charlie Coyle a Matt Grzelcyk.
    57:03 Connor CLIFTON - 6:1
     
    57:03
    Boston právě vstřelil branku!
    Tak tohle je už pro Buffalo tvrdá facka. Druhý gól ve vlastní početní výhodě inkasovali po povedené kombinaci Hathaway s CONNOREM CLIFTONEM, který zakončoval k břevnu. Asistence: Garnet Hathaway.
    56:39 Patrice BERGERON - 5:1
     
    56:39
    Boston právě vstřelil branku!
    Opět se hosté pokoušeli o hru bez gólmana a opět inkasovali, tentokrát z hole domácího kapitána PATRICE BERGERONA. Asistence: Dmitrij Orlov a Brandon Carlo.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Tomáš Nosek – 2 min., hákování.
    55:40 Casey MITTELSTADT - 4:1
     
    55:40
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Zdálo se, že už to hosté vzdali, ale opak je pravdou. CASEY MITTELSTADT dokázal z mezikruží poslat puk k horní tyčce a ten se o ní odrazil do brány. Asistence: John Peterka a Peyton Krebs.
    54:44 David PASTRŇÁK - 4:0
     
    54:44
    Boston právě vstřelil branku!
    Nejspíše už je rozhodnuto. Hosté zkusili odvolat gólmana za cenu, že se pokusí srovnat, ale pouze několik vteřin na to inkasovali. Opět zafungovala česká souhra. Krejčí poslal puk na kruh, kde stál DAVID PASTRŇÁK. #88 už neměl problém trefit prádnou klec. Asistence: David Krejčí a Pavel Zacha.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Zemgus Girgensons – 2 min., držení.
    48:36 Pavel ZACHA - 3:0
     
    48:36
    Boston právě vstřelil branku!
    A opět tu máme krásnou kombinaci v podání české lajny. Pastrňák skoro od mantinelu poslal puk před bránu, Krejčí si místo střely ještě našel na boku PAVLA ZACHU. Ten dostal s přehledem puk za brankovou čáru. Asistence: David Krejčí a David Pastrňák.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brandon Carlo – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:37
    Swayman to nyní neměl příliš lehké. Thompson zkusit vypálit z mezikruží, tato střela se odrazila od netonu brankáře, ale na kruhu se k dorážce dostal Power. Jeho střela už musel končit zásahem gólmana.
     
    36:27
    Domácí se mohli dostat do tříbrankového vedení poté, co se jeden z hráčů ocitl nehlídaný před brankou. nakonec však nemohl zakončit, tak si zkusil objet bránu, což už mu příliš platné nebylo.
    33:27 Jakub LAUKO - 2:0
     
    33:27
    Boston právě vstřelil branku!
    Trvalo pouze minutu a 26 vteřin, než se Boston dostal do dvoubrankového vedení, tentokrát díky střele JAKUBA LAUKA. Útočník domácího celku dostal přihrávku od modré a trefoval zcela odkrytou klec. Asistence: Brandon Carlo,a Dmitrij Orlov.
    32:01 Dmitrij ORLOV - 1:0
     
    32:01
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins využívají svou druhou přesilovku v zápase a jdou do vedení. Obránce DMITRIJ ORLOV se skvěle sehrál s Lindholmem, sjel si trochu na kruh a propálil Luukkonena. Asistence: Hampus Lindholm a David Pastrňák.
     
    30:35
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Ukko-Pekka Luukkonen – 2 min., podrážení, odpyká Casey Mittelstadt.
     
    29:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brad Marchand – 2 min., vysoká hůl.

    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Peyton Krebs – 2 min., napadení.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Kyle Okposo – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:09
    Velká šance domácího celku. Střela Krejčího se odrazila od betonu, do prázdné brány zkoušel dorážet Orlov, jenže jeho pokus skočil pod brankářem.
     
    18:54
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Connor Clifton – 2 min., nedovolené bránění.
     
    14:30
    Samostatná akce Peterky skončila zásahem Swaymana. Hostující forvard se pokoušel o bekhendové zakončení, ale puk mu trochu ujel.
     
    10:47
    Opět se české formaci ve sluužnách Bostonu povedlo dostat do hezké šance. Zacha přihrál na Krejčího, která stál na modré čáře. Ten sice zvolil střelu, která se pouze odrazila od betonu gólmana, ale následnou dorážku zařídil ještě Pastrňák.
     
    09:13
    Sabres se dostali do přečíslení tři na dva, první akce sice neskončila žádnou střelou, ale následný pokus o dorážku donutil Swaymana lehnout si až na záda.

    Natálie Poláčková

    Branky a nahrávky: 33. Orlov (H. Lindholm, Pastrňák), 34. Lauko (Carlo, Orlov), 49. Zacha (Krejčí, Pastrňák), 55. Pastrňák (Krejčí, Zacha), 57. Bergeron (Orlov, Carlo), 58. Clifton (Hathaway), 60. Lauko (Coyle, Grzelcyk) – 56. Mittelstadt (Peterka, Krebs)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – H. Lindholm, McAvoy, Orlov, Carlo, Grzelcyk, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – Zacha, Krejčí, Pastrňák (A) – Greer, Coyle, Frederic – Lauko, Nosek, Hathaway.
    Trenér: Jim Montgomery

    Buffalo Sabres: Luukkonen (C. Anderson) – Power, Jokiharju, Samuelsson, Stillman, Bryson, Ljubuškin – J. Skinner, Ta. Thompson, Quinn – Mittelstadt, Cozens, Hinostroza – Peterka, Krebs, V. Olofsson – Girgensons (A), Jost, Okposo (C).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: StPierre, Chmielewski – Barotn, Fournier

    Diváci: 17 850
    thejrc.org