Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
konec
New York Rangers
3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
Ottawa Senators
Pátek 03.03.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ottawa po obratu ve třetí části zapsala čtvrtou výhru v řadě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 34 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 21

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jaroslav Halák (NYR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 57:38
    Cam Talbot (OTT) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:17
    Jaroslav Halák (NYR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 57:38

    Tři hvězdy utkání
    1. Derick Brassard (OTT) – 2+0
    2. Claude Giroux (OTT) – 1+2
    3. Mika Zibanejad (NYR) – 0+2 (03:52:40)
     
    Utkání přihlíželo 18 006 diváků.
     
    Newyorští Rangers nepotvrdili roli velkého favorita, v domácí aréně prohráli s Ottawou v gólově bohatém utkání 3:5.

    Domácí celek měl po druhé třetině slibně nakročeno ke třetímu vítězství v řadě, ovšem Senátoři nesložili zbraně a skvělým úvodem závěrečné dvacetiminutovky převrátili misky vah na svou stranu zásluhou tref Derricka Brassarda a Claudea Girouxa, další branka Tkachuka navíc neplatila pro ofsajd. Favorit ještě zkoušel utkání poslat alespoň do prodloužení v powerplay, ale neuspěl, výhru Senators naopak pečetil gólem do prázdné brány Tim Stützle.

    Svěřenci kouče Smitha vyhráli počtvrté v řadě a zase se o kousek přiblížili příčkám zajišťující místenku v play-off, z desátého místa Východní konference vzhlíží na osmý New York Islanders s odstupem čtyř bodů. Rangers porážka odsunula na šestou pozici za Tampu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Na hattrick cílil Derick Brassard. Po zisku puku střílel z obranného pásma od pravého mantinelu z otočky, hrací předmět proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    59:13
    Ottawa je velmi blízko vítězství. Domácí se nyní vůbec nedohodli, výsledkem je postavení mimo hru a buly za modrou čárou.
     
    58:39
    Pochvalu zaslouží Claude Giroux. Nejenže bekhendem vyhodil do středního pásma, ale ještě vyvinul tlak na Adama Foxe, jehož přiměl zacouvat až do obrané třetiny.
     
    58:00
    Je pochopitelné, že domácí po obsazení útočné třetiny znovu hrají powerplay. Dobrou pozici měl před bránu Mika Zibanejad, forhendové zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
    57:18 Tim STÜTZLE - 3:5
     
    57:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zamířili na buly v útočné třetině v šesti bruslařích, což se neukázalo býti dobrou volbou. Giroux ještě střelou přes celé hřiště prázdnou bránu minul, jenže k puku nejrychleji dojel Brady Tkachuk a pasem na hranu brankoviště daroval gól na zlatém podnose TIMOVI STÜTZLEMU. Asistence: Brady Tkachuk a Claude Giroux.
     
    57:09
    Do přehuštěného prostoru před hostujícím gólmanem střílel Niko Mikkola. Finský obránce vyslal dělovku o pár čísel vedle pravé tyčky. Následně Chabot způsobil přerušení hry vyhozením touše na střídačku, domácí kouč Gallant reaguje timeoutem.
     
    56:34
    Mika Zibanejad nabízel touš před bránu, kde viděl najíždějícího Patricka Kanea, jenže puk poslal příliš blízko bráně, Cam Talbot vykopl pravým beton a jím zažehnal bezprostřední nebezpečí.
     
    56:17
    Přerušení hry způsobilo postavení mimo hru hostujícího celku, Mathieu Joseph evidentně přebíral kotouč až za modrou čárou.
     
    55:55
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili dobře. Mika Zibanejad volil křižnou nahrávku na Chrise Kreidera, kterou zastavil Brady Tkachuk.
     
    55:21
    Patrick Kane je při svém debutu v novém dresu hodně vidět, ale v koncovce mu není přáno. Bekhendovou střelu Talbot hravě vyrazil pravým betonem.
     
    54:50
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry Travis Hamonic. Kus černé gumy prosvištěl poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce Rangers.
     
    54:17
    Dobrá zpráva, Jakob Chychrun je zpátky na ledové ploše. Ihned se dostal do obležení dvou protihráčů, to vyřešil bekhendovým vyhozením do střední třetiny.
     
    53:48
    Z domácích řad zahrozil Artěmij Panarin. Z mezikruží si stáhl kotouč do levého kruhu, odkud mířil do bližšího horního růžku, v němž Cam Talbot volný prostor nenechal.
     
    53:22
    Po levém mantinelu pronikl do útočného pásma Niko Mikkola. V klíčový okamžik si však dal puk až příliš před sebe, čehož využil Nick Holden.
     
    52:49
    Na teč nahazoval od pravého mantinelu Braden Schneider. Hledal nejspíše Tylera Motteho, jemuž v poslední chvíli zablokoval hokejku Arťom Zub.
     
    52:22
    Skvěle zapracoval při forčekinku Vincent Trocheck. Nepovedenou nahrávku protihráče zachytil ještě v útočné třetině a střílenou nahrávkou vybídl k teči Patricka Kanea, ten nezvládl nasměrovat kus černé gumy mimo dosah brankáře.
     
    51:40
    Patrick Kane se vydal napadat rozehrávku brankáře Cama Talbota, jenž zachoval chladnou hlavu a kolem amerického útočníka touš nasměroval na hokejku Thomase Chabota.
     
    51:03
    Na slabý pokus Tima Stützleho ze zápěstí Jaroslav Halák velmi dobře viděl, proti puku nastavil lapačku a bez problémů jej v ní zachytil.
     
    50:39
    Rozhodčí přerušili hru poté, co se Jakob Chychrun nezvedal po srážce s Filipem Chytilem u mantinelu, kde si nepříjemně zkroutil pravou nohu. Naštěstí to vypadá, že kanadský bek bude v pořádku.
     
    50:10
    Rána od modré čáry Jakeu Sandersonovi vůbec nevyšla. Puk zastavil Tyler Motte, obloučkem však přecenil rychlostní schopnosti Filipa Chytila.
     
    49:57
    Další útoční akce Rangers již byla o poznání nadějnější. Vincent Trocheck rychlou kličkou vyřadil ze hry Bathersona, z pravého kruhu vzápětí vypálil jenom do Talbotovy výstroje.
     
    49:16
    Filip Chytil byl nucen pozastavit pohyb směrem dopředu, protože mu cestu zkřížila dvojice obránců. Český forvard odcouval až do obranného pásma, kde zapojil do hry Harpura.
     
    48:44
    Zaváhání rozehrávajícího Foxe chtěl potrestat Shane Pinto. Z levého kruhu mířil na přední tyč, Jaroslav Halák zaznamenal úspěšný zákrok betonem.
     
    48:21
    Přečíslení dvou na jednoho k vyrovnání nevedlo. Chris Kreider pěkným pasem vybídl Miku Zibanejada, Švéd v pokleku pálil z první o kousek vedle pravé tyčky.
     
    47:55
    Své defenzivní povinnosti odvedl Niko Mikkola na jedničku. Udržel na zádech forčekujícího Tkachuka a pod tlakem volil nejsnazší řešení, přihrávku po mantinelu na Harpura.
     
    47:06
    Finský útočník Kaapo Kakko vyzval k souboji jeden na jednoho Travise Hamonica. Vyzkoušel kličku k levému mantinelu, s níž kanadský zadák počítal a konkurenta za sebe nepustil.
     
    46:48
    Drake Batherson posílal po branné modré čáře těžkou žabičku na Thomase Chabota, který nevymýšlel složitosti a puk ze vzduchu odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    46:17
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Cam Talbot. Zkontroloval jejich postavení a vybal si na pravé straně Thomase Chabota.
    45:36 Gól Tkachuka nemohl platit pro ofsajd
     
    45:36
    Je to tak! Skórující Brady Tkachuk se skutečně na začátku akce nacházel v ofsajdu, takže gól Ottawy neplatí, hosté zůstávají napřed o jediný gól.
     
    45:36
    Tak pozor! Domácí kouč Gallant si bere coach challenge a zdá se, že by mohl uspět. Brady Tkachuk nejspíše byl v útočném pásmu dříve než puk.
     
    45:36
    Mužstvo z hlavního města Kanady prožívá vskutku fantastický úvod třetí části. Hamonic využil volnějšího prostoru k najetí do pravého kruhu, odkud vymyslel exkluzivní střílenou nahrávku na kapitána BRADYHO TKACHUKA, jemuž stačilo nastavit hokejku a poslat puk za bezmocného Haláka.
     
    45:22
    Claude Giroux vyprodukoval skvělý pas za obranu, který zpracoval Brady Tkachuk. Hostující kapitán se nechal rozhodit dotírajícím Harpurem, po bekhendovém blafáku vůbec nezakončil.
     
    44:27
    Domácí si jsou vědomi, že musí zabrat, a to hlavně směrem dopředu. Jimmy Vesey neuspěl jeden na jednoho proti Thomasi Chabotovi.
    43:26 Claude GIROUX - 3:4
     
    43:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Podruhé v zápase se Senátoři blýskli svižným obratem a rázem jsou to oni, kdo má k vítězství blíže! Na modrou dostal nabito Hamonic a Haláka nastavil proti jeho střele lapačku bez úspěchu, protože ji těsně před ním dokázal ztečovat mimo jeho dosah CLAUDE GIROUX. Asistence: Travis Hamonic a Brady Tkachuk.
     
    42:30
    O rychlou odpověď se pokusil Alexis Lafreniere, který dostal dlouhou nahrávku od Kaapa Kakka, po výborném zpracování však neuspěl kličkou proti Chychrunovi.
    41:35 Derick BRASSARD - 3:3
     
    41:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Skóre zápasu znovu ukazuje nerozhodný výsledek! Vše začalo špatnou rozehrávkou Haláka po levém mantinelu, tu zachytil Giroux a před bránu přihrál DERRICKU BRASSARDOVI. Pravé křídlo druhé lajny udělalo otočku a bekhendovou střelou po ledě k levé tyči dokonale zaskočilo gólmana. Asistence: Claude Giroux.
     
    41:12
    Zpoza levého kruhu střílel Alex DeBrincat. Svižný pokus ze zápěstí schoval Jaroslav Halák do výstroje, za šest vteřin se vrátí Mikkola a Rangers budou opět kompletní.
     
    40:44
    Thomas Chabot nahrával před bránu Bradymu Tkachukovi, jenže na bekhend, kapitánovi Ottawy touš přeskočil přes čepel hole.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstupují v přesilové hře, kterou způsobil svým faulem v závěru prostřední části Niko Mikkola.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:58.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 22.
     
    Prostřední dvacetiminutovka rozhodně nenudila. Přinesla čtyři góly, dva obraty, ve výsledku jsou Rangers znovu o krok napřed. Hosté převrátili misky vah na svou stranu během jednadvaceti vteřin, skórovali Shane Pinto a Derick Brassard. Domácí celek se ovšem nesložil a znovu získal výhodu na svou stranu trefami kapitána Jacoba Trouby a Vladimira Tarasenka. Poslední dějství slibuje dramatickou podívanou, ani jeden z týmů nemá nic jistého.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Při jízdě do obranné třetiny si finský obránce Niko Mikkola pomohl nedovoleným bráněním Drakea Bathersona. Závěr třetiny tak Ottawa stráví v přesilovce, samozřejmě pokud ji nevyužije.
     
    39:06
    Aktivní Jimmy Vesey obral Shanea Pinta ještě v útočném pásmu. Pak ale vyslal těžkou nahrávku na Kaapa Kakka a ten si se zpracováním nevěděl rady.
     
    38:47
    V levém kruhu vymýšlel rovněž Brady Tkachuk. Nakonec vyprodukoval pěknou přihrávku před bránu na Drakea Bathersona, ten marně hledal mezeru mezi betony Haláka.
     
    38:09
    Po zisku puku vyrazil do breku Tim Stützle. Dorazil s ním až do levého kruhu útočného pásma, odtud vystřelil do clonícího Schneidera.
     
    37:45
    Hokejisté v modrých dresech mají velké problémy se znovuzískáním útočné třetiny, s trestu Zuba již zbývají poslední vteřinky.
     
    37:18
    Tvrdá, ale hlavně nepřesná rána Patricka Kanea stála domácí celek pásmo, protože kotouč po mantinelu projel mimo Foxův dosah.
     
    36:46
    Přihrávka o zadní mantinel vyšla Adamu Foxovi dokonale. Artěmij Panarin si vylepšil palebný úhel a ze zápěstí těsně přestřelil.
     
    36:14
    Artěmij Panarin si napříč kruhy vyměnil kotouč s Patrickem Kanem, aby následně vyslal střílený pas bezprostředně před bránu, kde Mika Zibanejad pozdě přiložil hokejku k ledu.
     
    35:52
    Ottawu čeká hra v oslabení. Mimo hlavního dění hry fauloval Arťom Zub, který zezadu poslal k ledu Trochecka, rozhodčí vyhodnotili počin ruského zadáka jako nedovolené bránění.
    34:54 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    34:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to se povedlo! Vše začalo u Zibanejada, který vykouzlil parádní přihrávku mezi dva obránce na VLADIMIRA TARASENKA. Ruský obránce posléze zvolil odvážné řešení, a to mu vyšlo dokonale, když po kličce do bekhendu pustil hokejku levou rukou a pravou ji ve stylu Forsberga posunul za brankovou čáru podél Talbotova levého betonu. Asistence: Mika Zibanejad a Ben Harpur.
     
    34:25
    Výbornou práci odvedl do defenzivy Ben Harpur. V situaci jeden na jednoho nedal Drakeu Bathersonovi žádnou šanci, přes konkurenta natlačil tělo a rozehrál na Foxe.
     
    33:59
    Na druhé straně si o pozornost hlasitě řekl Cam Talbot. Skvěle zmenšil střelecký úhel Bradenu Schneiderovi, střelu pokryl pravým ramenem.
     
    33:26
    V permanenci musel být a byl Jaroslav Halák. Včas zareagoval na ostrou ránu Bradyho Tkachuka, kterou vychytal levým betonem.
    32:15 Jacob TROUBA - 2:2
     
    32:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dlouho se Senátoři z vedení neradovali! Artěmij Panarin vymyslel s hlavou nahoře parádní křižný pas do pravého kruhu na ofenzivu podpořivšího JACOBA TROUBA, jenž ještě zbytečně vymýšlel nahrávku na Trochecka, ovšem ve finále nemusel smutnit, protože trefil nohu protihráče, od níž se hrací předmět šťastně odrazil za brankovou čáru. Asistence: Artěmij Panarin a Vincent Trocheck.
     
    31:49
    Rozjetý Alex DeBrincat navštívil útočnou třetinu a z mezikruží vystřelil přes clonícího Bena Harpura, právě toho napálil do chráněných míst.
     
    31:08
    Cam Talbot se vydal za bránu, kde vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Vybral si Jakea Sandersona, jenž obratem způsobil zakázané uvolnění.
    30:03 Derick BRASSARD - 1:2
     
    30:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán během pouhých jednadvaceti sekund! Joseph si v pravém kruhu vytvořil prostor ke střele, kterou v předbrankovém prostoru šikovně ztečoval DERICK BRASSARD mezi brankářovu pravou ruku a beton. Asistence: Mathieu Joseph a Dylan Gambrell.
    29:42 Shane PINTO - 1:1
     
    29:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Tvrdá rána Bathersona od modré čáry Halákovi vypadla z lapačky, načež se před bránou skvěle zorientoval DeBrincat, přihrávku poslal mezi bruslemi Mikkoly k SHANEOVI PINTOVI a ten bez problémů trefil odkrytou část brány. Asistence: Alex DeBrincat a Drake Batherson.
     
    28:53
    Do protiútoku vyrazil Tim Stützle. Nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu a bekhendem tuš nabízel před bránu, kde Ben Harpur zdárně přetlačil Alexe DeBrincata.
     
    28:14
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Adam Fox. Obdržel výbornou nahrávku kousek za kruhy, forhendovou ránu těsně nad ledem kryl Cam Talbot levým betonem.
     
    27:40
    Domácí v plném počtu. Braden Schneider se okamžitě zapojil do hry a byl to právě on, kdo úspěšně vypíchl hrací předmět z pod Josephovy hokejky.
     
    27:24
    Aniž by sám věděl jak Jaroslav Halák zakročil proti ráně od modré čáry, projektil vypálený Jakobem Chychrunem ho zasáhl do pravého ramene.
     
    26:57
    Hosté se usadili v útočné třetiny, leč nic zajímavého nevymysleli, Brady Tkachuk po pobídce od Jakoba Chychruna promáchl naprázdno a puk vyletěl z útočného pásma Sens.
     
    26:20
    Nechybělo moc, aby Mika Zibanejad vystihl křižnou rozehrávku a zamířil do úniku. Na dlouhou hokejku ovšem dokázal jen lehce pozměnit směr letu touše.
     
    25:33
    Výsledkem zmatků v předbrankovém prostoru domácích je přesilovka pro Ottawu. Tim Stützle napoprvé narazil na Halákův levý beton, aby následně dostal výbornou nahrávku do levého kruhu, ale v pádu minul. Braden Schneider vzápětí za bránou zahákoval Tkachuka a odjíždí pykat.
     
    25:16
    Ofsajd Senátorů. Arťom Zub zabojoval, ovšem kus černé gumy přesto zpracovával celým objemem za modrou čárou, čárový rozhodčí ukázal dobré oko.
     
    24:35
    Již při hře pět na pět mířil do brejku po levém mantinelu Drake Batherson, ovšem stáhl se k němu Adam Fox a do útočného pásma protihráče nevpustil.
     
    24:04
    Výměna rolí zafungovala. Artěmij Panarin volil křižný pas na Vladimira Tarasenka, který mířil na bližší tyč, Cam Talbot v poslední chvíli připevnil k levé části brankové konstrukce beton.
     
    23:39
    Příliš ostrou křižnou nahrávku vyslal Vladimir Tarasenko na Artěmije Panarina, který však udržel útočnou třetinu, takže tlak pokračuje.
     
    23:13
    Individuálně pokusil štěstí Patrick Kane. Středem si hodil puk mezi dvěma obránci, jenže až příliš blízko bráně, Talbot schoval touš pod lapačkou.
     
    22:20
    Domácí si zahrají třetí přesilovku v utkání. Na lavici hanby odjel Jakob Chychrun, který Vladimiru Tarasenkovi zabránil v pokusu o dorážku Panarinovi střely seknutím přes hokejku.
     
    22:08
    Od levého mantinelu nahazoval Thomas Chabot. Claude Giroux s pokusem o teč neuspěl, takže Halák v poklidu zasáhl pravým betonem.
     
    21:32
    S koncem týmového trestu Senátorů střílel Mika Zibanejad pro změnu z levého kruhu, připraveného gólmana trefil do výstroje.
     
    21:12
    Artěmij Panarin vymyslel zajímavou křižnou nahrávku na Miku Zibanejada, jenž z hranice brankoviště nezvedl puk přes levý Talbotův beton.
     
    20:46
    Hosté se zatím brání bez problémů. Po Arťomu Zubovi vzápětí úspěšně vyhodil kus černé gumy do bezpečí i Nick Holden.
     
    20:10
    Prostřední část je v plném proudu, tak pojďme na ni! Pokračuje početní převaha Rangers, ta může trvat ještě 78 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 8.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi New Yorkem Rangers a Ottawou přineslo jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak v 7. minutě, kdy od Foxe dostal do úniku v oslabení nahrávku Chris Kreider, jenž bekhendovým blafákem vyzrál na Talbota. O pět minut později předčasně skončil zápas pro Watsona, který loktem poslal na mantinel nedávno ještě spoluhráče Motteho. Rangers pětiminutovou přesilovku nevyužili, jednobrankový náskok nicméně do první sirény pohlídali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    V závěru úvodní dvacetiminutovky přichází další vyloučení do hostujících řad. Senátorů bylo v jednu chvíli na ledové ploše šest, což mužům v pruhovaném neuniklo, týmový trest jede odpykat kapitán Brady Tkachuk.
     
    19:26
    Nadvakrát, ale přece Artěmij Panarin poslal kotouč k pravému mantinelu na Patricka Kanea, hvězdnou posilu Rangers vystavil ofsajdu netrpělivý Vincent Trocheck.
     
    18:52
    Do obrany si Jacob Trouba odvedl povinnosti na jedničku. Do poslední chvilky vystál Tima Stützleho, jemuž ve finále ukázkově puk vypíchl.
     
    18:13
    Načas si dal s rozehrávkou Jacob Trouba. Defenzivní linii konkurenta pak chtěl překvapit dlouhou nahrávkou na Kreidera, tu zastavil Thomas Chabot.
     
    17:45
    Ottawa pětiminutové oslabení ubránila! Julien Gauthier, jenž odpykal trest za hříšníka Watsona, naskočil na led a v momentě, kdy Holden vyhodil do střední třetiny, tak odjel na střídačku a pustil do hry DeBrincata.
     
    17:24
    A právě Adam Fox byl na konci svižné kombinační akce mužstva, tvrdou ránu od modré kryl pozorný Cam Talbot vyrážečkou.
     
    16:40
    Pomalu, ale jistě se chýlí pětiminutová přesilová hra Rangers ke konci. Po dalším vyhození začíná další akci od vlastní brány Adam Fox.
     
    16:21
    Sám Vladimir Tarasenko neuspěl. Už mohl nahrávat, ale prováhal tuto příležitost, dostal se do přesily dvou hráčů a pas z nouze vystihl Jakob Chychrun.
     
    15:52
    Netypická přesilovková akce, kdy Mika Zibanejad přes tři protihráče dojel až do pravého kruhu a Talbot musel zasahovat pravým betonem.
     
    15:17
    Přečíslení dvou na jednoho Senátorům vyrovnání v oslabení nepřineslo. Claude Giroux žabičkou vybídl Bradyho Tkachuka, který touš netrefil vůbec dobře.
     
    14:45
    Výbornou práci odvedl směrem do defenzivy Jake Sanderson. V pokleku zastavil nahrávku Trochecka na Kakka, navíc zvládl středem puk odpálit do bezpečí.
     
    14:12
    Nadvakrát, ale přece Artěmij Panarin protlačil puk k Adamu Foxovi, načež se přes Kreidera vrátil puk k ruskému útočníkovi, jehož střela skončila na levém betonu brankáře.
     
    13:38
    Domácí by pětiminutovou přesilovku určitě rádi využili alespoň jednou. Artěmij Panarin našel stříleným pasem mezi kruhy Miku Zibanejada, ten tečoval puk vedle levé tyčky.
     
    13:02
    Na teč nahazoval od modré čáry Alexis Lafreniere. Navýšení náskoku se nekoná, úspěšný blok zaznamenal bránící Jakob Chychrun.
    12:49 Watson si za faul loktem vykoledoval trest do konce zápasu
     
    12:49
    Pro Austina Watsona utkání skončilo! Nevybíravým způsobem vletěl do nedávno ještě spoluhráče Tylera Motta, do nějž v útočné třetině naskočil a loktem ho nevybíravě poslal na mantinel, rozhodčí měli po shlédnutí opakovaných záběrů na tabletu jasno.
     
    12:27
    Za obloučkem Adama Foxe startoval Barclay Goodrow. U kotouče byl jako první, následně ovšem narazil na Thomase Chabota, jenž soka zastavil čistým hitem.
     
    11:49
    Artěmij Panarin naznačil zakončení, načež ještě nabil na modrou čáru Adamu Foxovi, Bathersonem lehce tečovaný pokus Talbot pokryl vyrážečkou.
     
    11:13
    Jak to tak vypadá, Timovi Stützlemu dnes není přáno. K pravému kruhu obdržel další parádní pas od Tkachuka, místo odkryté poloviny brány trefil mantinel za ní.
     
    10:50
    Zmatky v předbrankovém prostoru domácího mužstva gólem neskončily. Znovu ukázal výborný přehled Jaroslav Halák, brankář sebral touš z pod hokejky nic netušícího Girouxa.
     
    10:18
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Chris Kreider. Pokus z velkého úhlu Cam Talbot jenom vyrazil, z druhé strany dorážející Tyler Motte napálil boční síť.
     
    09:39
    Do levého slotu dostal od Kanea pobídku Artěmij Panarin. Nejproduktivnější hráč Rangers v sezóně hledal mezeru mezi Talbotovými betony marně.
     
    09:12
    Tim Stützle smutně hledí v mezikruží z pokleku na Jaroslava Haláka, který mu ukradnul gólovou radost. Německý mladík vyslal po zadovce Tkachuka střelu ze zápěstím k levé tyčce, ovšem radovat se nemohl, protože slovenský gólman vytáhl parádní zákrok lapačkou.
     
    08:30
    Zápas již pokračuje v pěti na obou stranách. Domněle faulující Jimmy Vesey se hned zapojil do hry, kličkou k levému mantinelu na Nicka Holdena nevyzrál.
     
    08:12
    Potlesk tribun si na otevřené scéně vysloužil Jaroslav Halák. Nejprve vykopl ránu od modré pravým betonem, vzápětí puk zalehl těsně před o dorážku se snažícím Stützlem.
     
    07:46
    Tentokráte Jakob Chychrun volil přihrávku do pravého kruhu na Bradyho Tkachuka, hostující kapitán rozvlnil jenom boční síť.
     
    07:29
    Početní převaha Senators samozřejmě pokračuje. Od modré střílela nová akvizice Jakob Chychrun, puk se vznesl nad břevno.
    06:31 Chris KREIDER - 1:0
     
    06:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Karma funguje dokonale. Watson se nepřiznal, že spoluhráče trefil sám, domácí následně otevírají gólový účet střetnutí v oslabení! Do úniku obdržel od Foxe nahrávku CHRIS KREIDER, jenž si bekhendovým blafákem pohrál s Talbotem a touš usměrnil do sítě nad jeho levým betonem. Asistence: Adam Fox a Mika Zibanejad.
     
    06:00
    Pro Ottawu vybojoval přesilovku Austin Watson, který vysokou holí trefil do obličeje spoluhráče Brassarda, ovšem rozhodčí nabrali dojem, že soka zasáhl Jimmy Vesey, jehož mylně vyloučili na dvě minuty.
     
    05:49
    Jimmy Vesey po pravém mantinelu nahrál na útočnou modrou Jacobu Troubovi, Američan vyslal tvrdou ránu bez přípravy vysoko nad břevno.
     
    05:20
    Do akce musel Jaroslav Halák, jenž správně očekával, že Claude Giroux bude pálit z ostrého úhlu. Gólman šel do pokleku včas a puk udržel ve výstroji.
     
    04:55
    Vysoko forčekující Julien Gauthier vyvinul velký tlak na Bena Harpura, ten nakonec volil jenom obranný oblouček do středního pásma.
     
    04:27
    Jako další vyzkoušel štěstí Braden Schneider. Cam Talbot zasahovat nemusel, touš zamířil o kus vedle levé tyčky.
     
    03:59
    Na modré si připravil palebnou pozici Adam Fox. Střílel do přehuštěného prostoru a do chráničů trefil Drakea Bathersona.
     
    03:23
    Střetnutí pokračuje v rychlém sledu, ještě se nepřerušovalo. Nástřel Alexise Lafrenierea ze střední třetiny zamířil mimo tři tyče.
     
    02:45
    Tim Stützle vyzval k souboji jeden na jednoho Artěmje Panarina. Volil kličku do středu, s níž ruský forvard počítal a konkurenta čistě obral.
     
    02:20
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Cam Talbot. Zkušený kanadský gólman odjel za bránu, kde puk zastavil pro blížícího se Zuba.
     
    01:54
    Po pravém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Austin Watson. Naslepo přihrával do mezikruží, kde kraloval Braden Schneider
     
    01:27
    Rychlý protiútok Rangers založil Jacob Trouba. Kapitán celku dlouhým pasem hledal Tylera Motteho, jehož zradilo zpracování.
     
    00:48
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Travis Hamonic. Dobrou práci odvedl Jaroslav Halák, jenž šel včas do pokleku a zakročil pravým betonem.
     
    00:10
    Utkání mezi New Yorkem a Ottawou odstartovalo! A hned první vteřiny v novém dresu si kroutí Patrick Kane, jenž nastupuje ve společnosti Trochecka a Panarina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Halák (Šesťorkin) – Fox, Mikkola, Trouba (C), Harpur, B. Schneider – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – P. Kane, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Gerard Gallant

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Chychrun, Sanderson, Hamonic, Holden – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Gambrell, M. Joseph – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: MacDougall, Lambert – Cormier, MacPherson.
     
    Ottawa Senators

    Ottawa nabrala v posledních dnech parádní formu a i ona se poněkud překvapivě udržuje v boji o účasti ve vyřazovací části. Figuruje sice až na dvanáctém místě Východní konference, nicméně manko na osmý Pittsburgh je pouze pětibodové. Smithova družina disponuje třemi výhrami za sebou, v nichž dohromady nasázela soupeřům parádních sedmnáct branek a jen pět jich inkasovala. Týmové produktivitě mužstva vévodí dvojice třiašedesátibodových hokejistů Brady Tkachuk s Timem Stützlem.
     
    New York Rangers

    Hokejisté newyorských Rangers mají velmi slibně nakročeno k postupu do play-off. Aktuálně se ve Východní konferenci nachází na páté příčce, přičemž náskok na osmý Pittsburgh čítá solidních deset bodů. Po sérii čtyř porážek se Gallantova družina vzchopila a v posledních dvou střetnutích zvítězila, v tom doposud posledním zvládla drama ve Philadelphii 3:2 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem celku je Artěmij Panarin s 68 body, ale minimálně v nejbližších zápasech budou oči mířeny na jiného muže, a sice Patricka Kanea, jenž zamířil do New Yorku po šestnácti letech strávených v Chicagu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Yorkem Rangers a Ottawou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Kreider (Fox, Zibanejad), 33. Trouba (Panarin, Trocheck), 35. Tarasenko (Zibanejad, Harpur) – 30. Pinto (DeBrincat, Batherson), 31. Brassard (M. Joseph, Gambrell), 42. Brassard (Giroux), 44. Giroux (Hamonic, B. Tkachuk), 58. Stützle (B. Tkachuk, Giroux)


    New York Rangers: Halák (Šesťorkin) – Fox, Mikkola, Trouba (C), Harpur, B. Schneider – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – P. Kane, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Gerard Gallant

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Chychrun, Sanderson, Hamonic, Holden – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Gambrell, M. Joseph – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: MacDougall, Lambert – Cormier, MacPherson

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri