Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
konec
New York Rangers
3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
Ottawa Senators
Pátek 03.03.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:18 Tim STÜTZLE - 3:5
     
    57:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zamířili na buly v útočné třetině v šesti bruslařích, což se neukázalo býti dobrou volbou. Giroux ještě střelou přes celé hřiště prázdnou bránu minul, jenže k puku nejrychleji dojel Brady Tkachuk a pasem na hranu brankoviště daroval gól na zlatém podnose TIMOVI STÜTZLEMU. Asistence: Brady Tkachuk a Claude Giroux.
    45:36 Gól Tkachuka nemohl platit pro ofsajd
     
    45:36
    Je to tak! Skórující Brady Tkachuk se skutečně na začátku akce nacházel v ofsajdu, takže gól Ottawy neplatí, hosté zůstávají napřed o jediný gól.
     
    45:36
    Tak pozor! Domácí kouč Gallant si bere coach challenge a zdá se, že by mohl uspět. Brady Tkachuk nejspíše byl v útočném pásmu dříve než puk.
     
    45:36
    Mužstvo z hlavního města Kanady prožívá vskutku fantastický úvod třetí části. Hamonic využil volnějšího prostoru k najetí do pravého kruhu, odkud vymyslel exkluzivní střílenou nahrávku na kapitána BRADYHO TKACHUKA, jemuž stačilo nastavit hokejku a poslat puk za bezmocného Haláka.
    43:26 Claude GIROUX - 3:4
     
    43:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Podruhé v zápase se Senátoři blýskli svižným obratem a rázem jsou to oni, kdo má k vítězství blíže! Na modrou dostal nabito Hamonic a Haláka nastavil proti jeho střele lapačku bez úspěchu, protože ji těsně před ním dokázal ztečovat mimo jeho dosah CLAUDE GIROUX. Asistence: Travis Hamonic a Brady Tkachuk.
    41:35 Derick BRASSARD - 3:3
     
    41:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Skóre zápasu znovu ukazuje nerozhodný výsledek! Vše začalo špatnou rozehrávkou Haláka po levém mantinelu, tu zachytil Giroux a před bránu přihrál DERRICKU BRASSARDOVI. Pravé křídlo druhé lajny udělalo otočku a bekhendovou střelou po ledě k levé tyči dokonale zaskočilo gólmana. Asistence: Claude Giroux.
     
    39:16
    Při jízdě do obranné třetiny si finský obránce Niko Mikkola pomohl nedovoleným bráněním Drakea Bathersona. Závěr třetiny tak Ottawa stráví v přesilovce, samozřejmě pokud ji nevyužije.
     
    35:52
    Ottawu čeká hra v oslabení. Mimo hlavního dění hry fauloval Arťom Zub, který zezadu poslal k ledu Trochecka, rozhodčí vyhodnotili počin ruského zadáka jako nedovolené bránění.
    34:54 Vladimir TARASENKO - 3:2
     
    34:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to se povedlo! Vše začalo u Zibanejada, který vykouzlil parádní přihrávku mezi dva obránce na VLADIMIRA TARASENKA. Ruský obránce posléze zvolil odvážné řešení, a to mu vyšlo dokonale, když po kličce do bekhendu pustil hokejku levou rukou a pravou ji ve stylu Forsberga posunul za brankovou čáru podél Talbotova levého betonu. Asistence: Mika Zibanejad a Ben Harpur.
    32:15 Jacob TROUBA - 2:2
     
    32:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dlouho se Senátoři z vedení neradovali! Artěmij Panarin vymyslel s hlavou nahoře parádní křižný pas do pravého kruhu na ofenzivu podpořivšího JACOBA TROUBA, jenž ještě zbytečně vymýšlel nahrávku na Trochecka, ovšem ve finále nemusel smutnit, protože trefil nohu protihráče, od níž se hrací předmět šťastně odrazil za brankovou čáru. Asistence: Artěmij Panarin a Vincent Trocheck.
    30:03 Derick BRASSARD - 1:2
     
    30:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán během pouhých jednadvaceti sekund! Joseph si v pravém kruhu vytvořil prostor ke střele, kterou v předbrankovém prostoru šikovně ztečoval DERICK BRASSARD mezi brankářovu pravou ruku a beton. Asistence: Mathieu Joseph a Dylan Gambrell.
    29:42 Shane PINTO - 1:1
     
    29:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Tvrdá rána Bathersona od modré čáry Halákovi vypadla z lapačky, načež se před bránou skvěle zorientoval DeBrincat, přihrávku poslal mezi bruslemi Mikkoly k SHANEOVI PINTOVI a ten bez problémů trefil odkrytou část brány. Asistence: Alex DeBrincat a Drake Batherson.
     
    25:33
    Výsledkem zmatků v předbrankovém prostoru domácích je přesilovka pro Ottawu. Tim Stützle napoprvé narazil na Halákův levý beton, aby následně dostal výbornou nahrávku do levého kruhu, ale v pádu minul. Braden Schneider vzápětí za bránou zahákoval Tkachuka a odjíždí pykat.
     
    22:20
    Domácí si zahrají třetí přesilovku v utkání. Na lavici hanby odjel Jakob Chychrun, který Vladimiru Tarasenkovi zabránil v pokusu o dorážku Panarinovi střely seknutím přes hokejku.
     
    19:26
    V závěru úvodní dvacetiminutovky přichází další vyloučení do hostujících řad. Senátorů bylo v jednu chvíli na ledové ploše šest, což mužům v pruhovaném neuniklo, týmový trest jede odpykat kapitán Brady Tkachuk.
    12:49 Watson si za faul loktem vykoledoval trest do konce zápasu
     
    12:49
    Pro Austina Watsona utkání skončilo! Nevybíravým způsobem vletěl do nedávno ještě spoluhráče Tylera Motta, do nějž v útočné třetině naskočil a loktem ho nevybíravě poslal na mantinel, rozhodčí měli po shlédnutí opakovaných záběrů na tabletu jasno.
    06:31 Chris KREIDER - 1:0
     
    06:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Karma funguje dokonale. Watson se nepřiznal, že spoluhráče trefil sám, domácí následně otevírají gólový účet střetnutí v oslabení! Do úniku obdržel od Foxe nahrávku CHRIS KREIDER, jenž si bekhendovým blafákem pohrál s Talbotem a touš usměrnil do sítě nad jeho levým betonem. Asistence: Adam Fox a Mika Zibanejad.
     
    06:00
    Pro Ottawu vybojoval přesilovku Austin Watson, který vysokou holí trefil do obličeje spoluhráče Brassarda, ovšem rozhodčí nabrali dojem, že soka zasáhl Jimmy Vesey, jehož mylně vyloučili na dvě minuty.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Kreider (Fox, Zibanejad), 33. Trouba (Panarin, Trocheck), 35. Tarasenko (Zibanejad, Harpur) – 30. Pinto (DeBrincat, Batherson), 31. Brassard (M. Joseph, Gambrell), 42. Brassard (Giroux), 44. Giroux (Hamonic, B. Tkachuk), 58. Stützle (B. Tkachuk, Giroux)


    New York Rangers: Halák (Šesťorkin) – Fox, Mikkola, Trouba (C), Harpur, B. Schneider – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – P. Kane, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Gerard Gallant

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Chychrun, Sanderson, Hamonic, Holden – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Gambrell, M. Joseph – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: MacDougall, Lambert – Cormier, MacPherson

    Diváci: 18 006
    thejrc.org