Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
konec
New York Rangers
3:5 (1:0, 2:2, 0:3)
Ottawa Senators
Pátek 03.03.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ottawa po obratu ve třetí části zapsala čtvrtou výhru v řadě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 34 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 21

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jaroslav Halák (NYR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 57:38
    Cam Talbot (OTT) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:17
    Jaroslav Halák (NYR) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 57:38

    Tři hvězdy utkání
    1. Derick Brassard (OTT) – 2+0
    2. Claude Giroux (OTT) – 1+2
    3. Mika Zibanejad (NYR) – 0+2 (03:52:40)
     
    Utkání přihlíželo 18 006 diváků.
     
    Newyorští Rangers nepotvrdili roli velkého favorita, v domácí aréně prohráli s Ottawou v gólově bohatém utkání 3:5.

    Domácí celek měl po druhé třetině slibně nakročeno ke třetímu vítězství v řadě, ovšem Senátoři nesložili zbraně a skvělým úvodem závěrečné dvacetiminutovky převrátili misky vah na svou stranu zásluhou tref Derricka Brassarda a Claudea Girouxa, další branka Tkachuka navíc neplatila pro ofsajd. Favorit ještě zkoušel utkání poslat alespoň do prodloužení v powerplay, ale neuspěl, výhru Senators naopak pečetil gólem do prázdné brány Tim Stützle.

    Svěřenci kouče Smitha vyhráli počtvrté v řadě a zase se o kousek přiblížili příčkám zajišťující místenku v play-off, z desátého místa Východní konference vzhlíží na osmý New York Islanders s odstupem čtyř bodů. Rangers porážka odsunula na šestou pozici za Tampu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Na hattrick cílil Derick Brassard. Po zisku puku střílel z obranného pásma od pravého mantinelu z otočky, hrací předmět proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    59:13
    Ottawa je velmi blízko vítězství. Domácí se nyní vůbec nedohodli, výsledkem je postavení mimo hru a buly za modrou čárou.
     
    58:39
    Pochvalu zaslouží Claude Giroux. Nejenže bekhendem vyhodil do středního pásma, ale ještě vyvinul tlak na Adama Foxe, jehož přiměl zacouvat až do obrané třetiny.
     
    58:00
    Je pochopitelné, že domácí po obsazení útočné třetiny znovu hrají powerplay. Dobrou pozici měl před bránu Mika Zibanejad, forhendové zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
    57:18 Tim STÜTZLE - 3:5
     
    57:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí zamířili na buly v útočné třetině v šesti bruslařích, což se neukázalo býti dobrou volbou. Giroux ještě střelou přes celé hřiště prázdnou bránu minul, jenže k puku nejrychleji dojel Brady Tkachuk a pasem na hranu brankoviště daroval gól na zlatém podnose TIMOVI STÜTZLEMU. Asistence: Brady Tkachuk a Claude Giroux.
     
    57:09
    Do přehuštěného prostoru před hostujícím gólmanem střílel Niko Mikkola. Finský obránce vyslal dělovku o pár čísel vedle pravé tyčky. Následně Chabot způsobil přerušení hry vyhozením touše na střídačku, domácí kouč Gallant reaguje timeoutem.
     
    56:34
    Mika Zibanejad nabízel touš před bránu, kde viděl najíždějícího Patricka Kanea, jenže puk poslal příliš blízko bráně, Cam Talbot vykopl pravým beton a jím zažehnal bezprostřední nebezpečí.
     
    56:17
    Přerušení hry způsobilo postavení mimo hru hostujícího celku, Mathieu Joseph evidentně přebíral kotouč až za modrou čárou.
     
    55:55
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili dobře. Mika Zibanejad volil křižnou nahrávku na Chrise Kreidera, kterou zastavil Brady Tkachuk.
     
    55:21
    Patrick Kane je při svém debutu v novém dresu hodně vidět, ale v koncovce mu není přáno. Bekhendovou střelu Talbot hravě vyrazil pravým betonem.
     
    54:50
    Spíše z nouze nahazoval od modré čáry Travis Hamonic. Kus černé gumy prosvištěl poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce Rangers.
     
    54:17
    Dobrá zpráva, Jakob Chychrun je zpátky na ledové ploše. Ihned se dostal do obležení dvou protihráčů, to vyřešil bekhendovým vyhozením do střední třetiny.
     
    53:48
    Z domácích řad zahrozil Artěmij Panarin. Z mezikruží si stáhl kotouč do levého kruhu, odkud mířil do bližšího horního růžku, v němž Cam Talbot volný prostor nenechal.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Kreider (Fox, Zibanejad), 33. Trouba (Panarin, Trocheck), 35. Tarasenko (Zibanejad, Harpur) – 30. Pinto (DeBrincat, Batherson), 31. Brassard (M. Joseph, Gambrell), 42. Brassard (Giroux), 44. Giroux (Hamonic, B. Tkachuk), 58. Stützle (B. Tkachuk, Giroux)


    New York Rangers: Halák (Šesťorkin) – Fox, Mikkola, Trouba (C), Harpur, B. Schneider – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – P. Kane, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow, Vesey.
    Trenér: Gerard Gallant

    Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Chychrun, Sanderson, Hamonic, Holden – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Gambrell, M. Joseph – Watson, Kastelic, Brassard.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: MacDougall, Lambert – Cormier, MacPherson

    Diváci: 18 006
    thejrc.org