Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
4:5 (2:3, 2:1, 0:0 - 0:1)
Seattle Kraken
Pátek 03.03.2023, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:33 Oliver BJORKSTRAND - 4:5
     
    63:33
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a rozhodují o tom, že získají extra bod z tohoto střetnutí! OLIVER BJORKSTRAND si přebruslil přes celý vnější obvod kolem modré čáry, zabruslil k levému kruhu a střelou na vzdálenější tyč přes clonu svého spoluhráče dokázal strhnout vítězství na stranu Seattlu! Asistence: Jared McCann, Justin Schultz.
     
    61:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Moritz Seider – 2 min., sekání.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Gustav Lindström – 2 min., držení.
     
    52:40
    Husso zastavil kotouč na brankové čáře, když mu střela Bjorkstranda přeletěla rameno a dopadla do brankoviště. V prostoru šermoval hokejkou ještě bránící hráč Detroitu a bylo i velkým štěstím, že si domácí nesrazili kotouč do své sítě.
     
    42:50
    Velký závar před Grubauerem! Larkin místo střely volil posunutí na Berggrena, jehož rána z voleje pořádně otřásla brankářem Seattlu. K dorážce se ještě hnal Perron, ale puk nezasáhl.
     
    42:14
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Vince Dunn – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    38:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Ben Chiarot – 2 min., držení.
     
    36:22
    Grubauer nyní zachránil svůj tým, když vleže zasáhl svou holí proti Velenovi, který si brankáře Seattlu položil, vybruslil na levou stranu brankoviště, ale po otočce trefil jen nataženou hůl hostujícího brankáře!
    34:48 Jake WALMAN - 4:4
     
    34:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Naopak přichází úder JAKEA WALMANA! Obránce Detroitu předvedl pořádnou kulišárnu, když naznačil střelu od modré, nechal proletět kolem sebe ležícího hráče Seattlu, vyrazil blíže ke kruhům, vyhnul se dalšímu hráči Seattlu, jenž chtěl padnout do střely a následně umístil svůj projektil k pravé tyči! Krásná akce domácího beka. Bez asistence.
     
    30:27
    Seider od modré čáry napálil tyč za zády Grubauera! Chybělo málo a dal svůj druhý gól v utkání!
     
    29:42
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Adam Larsson – 2 min., sekání.
    26:17 Jaden SCHWARTZ - 3:4
     
    26:17
    Seattle právě vstřelil branku!
    Stejně jako v první třetině, sotva skončí oslabení Detroitu, tak přijde úder, který předchozí úspěšnou obranu dehonestuje. To se děje i nyní, kdy JADEN SCHWARTZ usměrnil přihrávku Eberleho z bezprostřední blízkosti za záda brankáře Hussa. Asistence: Jordan Eberle, Matty Beniers.
     
    24:08
    Vylučuje se na straně Detroitu, dvě minuty za krosček dostává Andrew Copp.
     
    22:59
    Střídání v týmu Seattle Kraken:
    ze hřiště odchází Martin Jones, přichází Philipp Grubauer.
    22:59 Jonatan BERGGREN - 3:3
     
    22:59
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo z krátkého náporu vytěžit maximum a vyrovnávají na 3:3! Zadina se tentokrát rozhodl nestřílet, ale přihrát za sebe před brankoviště, kam si sjel JONATAN BERGGREN, jenž zakončoval do prázdné branky! Brankář Jones totiž šel po Zadinovi a kopíroval jeho pohyb. Výborné čtení hry od českého forvarda. Asistence: Filip Zadina, Gustav Lindstrom.
     
    22:45
    Zadina přestřelil z prostoru mezi kruhy, načež se ke střele dostal Hagg a za zády Jonese zazvonila tyč!
     
    19:59
    V samém závěru třetiny měl McCann na hokejce zkompletování svého hattricku, na pravé straně brankoviště na něj zívala odkrytá klec, ale útočník Seattlu byl na poslední chvíli zblokován a kotouč odletěl mimo branku.
    18:39 Adam ERNE - 2:3
     
    18:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí vsítili kontaktní gól! Byla signalizována výhoda Detroitu, který tak mohl hrát v šesti, když Seider vystřelil od modré čáry, jeho dělovku protečoval ADAM ERNE a snížil na 2:3! Asistence: Moritz Seider, Dylan Larkin.
    12:20 Jared MCCANN - 1:3
     
    12:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Sotva skončilo oslabení Detroitu, přišel úder! JARED MCCANN vystřelil z levého kruhu, jeho ránu tečoval bránící hráč Detroitu, kvůli čemuž kotouč letěl těsně nad ledem. A na to Husso nezareagoval, puk mu podletěl beton, když se brankář Detroitu nestihl dostat včas na led. Asistence: Vince Dunn, Eeli Tolvanen.
     
    10:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Moritz Seider – 2 min., nedovolené bránění.
     
    09:24
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Jordan Eberle – 2 min., hákování.
    05:33 Oliver BJORKSTRAND - 1:2
     
    05:33
    Seattle právě vstřelil branku!
    Divoký začátek zápasu pokračuje. Seattle rychle přejel ze svého pásma do útoku. Husso sice první střelu Bjorsktranda z pravé strany vychytal, puk se ale odrazil do levého kruhu k Wennbergovi, jenž nacentroval před brankoviště, kam si mezitím sjel právě OLIVEJ BJORKSTRAND. Tomu se povedlo kotouč protečovat za záda Hussa. Asistence: Alex Wennberg, Jaden Schwartz.
    03:07 Ben CHIAROT - 1:1
     
    03:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    BEN CHIAROT vyrovnává na 1:1! Fabbri zavezl puk do útočného pásma, přenechal puk za sebe Coppovi, který šikovně našel do levého kruhu se blížícího Chiarota, který střelou na bližší tyč propálil Jonese! Byla to první střela Detroitu v utkání. Asistence: Andrew Copp, Robby Fabbri.
    01:12 Jared MCCANN - 0:1
     
    01:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    A Seattle otevírá skóre zápasu! Eberle z levé strany brankoviště nezakončoval a raději přihrál do pravé strany na JAREDA MCCANNA, jenž střílel z voleje sice z ostrého úhlu, ale přesně. Hussovi nedal šanci. Asistence: Jordan Eberle, Matty Beniers.
     
    01:00
    Gourde s Ernem, dva bývalí spoluhráči z Tampy Bay, se do sebe pustili u mantinelu v pásmu Detroitu a shodili rukavice. Oba jdou za bitku na trestnou lavici.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 4. Chiarot (Copp, Fabbri), 19. Erne (Seider, Larkin), 23. Berggren (Zadina, Lindström), 35. Walman – 2. McCann (Eberle, Beniers), 6. Bjorkstrand (Wennberg, Schwartz), 13. McCann (Dunn, Tolvanen), 27. Schwartz (Eberle, Beniers), 64. Bjorkstrand (McCann, Schultz)


    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Walman, Määttä, Chiarot, Lindström, Hägg – Raymond, Larkin (C), Kubalík – Copp (A), Perron (A), Fabbri – Sundqvist, P. Suter, Erne – Berggren, Zadina, Veleno.
    Trenér: Derek Lalonde

    Seattle Kraken: Mar. Jones (23. Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle, McCann, Beniers – Wennberg, Schwartz (A), Bjorkstrand – Tolvanen, Donato, Gourde (A) – Geekie, Sprong, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Flemington, McNamara

    Diváci: 18289
    thejrc.org