Boston – Buffalo 7:1 (kon.) | Florida – Nashville 1:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 3:5 (kon.)
Tampa – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Detroit – Seattle 4:5 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:5 (kon.)
Calgary – Toronto 1:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 3:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Pátek 03.03.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Calgary kombinuje u branky Wolla. Zároveň jde do šesti.
     
    47:11
    Marner se dnes výborně vyspal. V pravém kruhu se osamostatnil pro střelecký pokus. Recept na Markströma nenalezl.
    42:20 Calle JÄRNKROK - 1:2
     
    42:20
    Toronto právě vstřelilo branku! Hosté otáčí skóre a jdou do vedení! Morgan Rielly ujel sám na Markströma. Ten se mezi betony nachytat nenechal, k místu ale bleskově přijel CALE JÄRNKROK, který doklepl puk za ležícího brankáře. Asistence: Morgan Rielly, William Nylander.
     
    39:25
    Dilon Dubé se chtěl vykřížit se spoluhráčem. To se mu ale vůbec nepovedlo, následkem čehož ujel Nylander sám na Markströma. Duel dvou mužů ze Švédska vyhrál ten s logem Flames na hrudi, když úspěšně zakročil levým betonem a rozjásal tak publikum.
     
    34:23
    Tak to je návrat do pěti hráčů v poli! Auston Matthews se vykřížil s Mitchellem Marnerem. Jeho rána tahem trefila tyčku za zády gólmana Flames.
     
    32:08
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Justin Holl – 2 min., hákování.
     
    32:08
    Máme zde hotovou přehlídku šancí! Weegar si najel až před Wolla. Ten jej vyšachoval senzačním zákrokem lapačkou. Hráč Flames nemusí příliš smutnit, při přechodu vpřed vybojoval faul na svou osobu.
     
    30:55
    Obrana Toronta podcenila rychlé nohy Dennise Gilberta. Ten se rázem zjevil až před Wollem, jehož chtěl překonat koncovkou na bližší tyčku. Branku o pár milimetrů minul.
     
    30:04
    Neuvěřitelně Markström! McCabe se ve vlastním oslabení dostal do obrovské příležitosti. Švédský hrdina ale úžasně zakročil lapačkou.
     
    28:45
    Branka neplatí, Calgary se opravdu dopustilo ofsajdu.
     
    28:45
    Calgary právě vstřelilo branku! Tak to je vskutku blesková odpověď! Na hranici levého kruhu se chopil kotouče NAZEM KADRI. Zachoval chladnou hlavu a přesným zakončením na lapačku Wolla se nemýlil.
     
    28:10
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mitchell Marner – 2 min., vysoká hůl.
    27:43 Mitchell MARNER - 1:1
     
    27:43
    Toronto právě vstřelilo branku! Máme srovnáno. Úchvatný klid na holi ukázal MITCHELL MARNER. Ten se na modré chopil puku, ladně se dostal až do mezikruží a ranou tahem překonává Markströma. Asistence: Auston Matthews, David Kämpf.
     
    25:41
    Mitchell Marner krásnou žabičkou hledal Buntinga, který by rázem mohl ujet sám na Markströma. Neposedný kotouč se mu ale nepoštěstilo zpracovat.
     
    19:05
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Rasmus Andersson – 2 min., vysoká hůl.
     
    13:35
    Noah Hanifin rozezvonil tyčku brankové konstrukce hostí!
     
    09:55
    Teď se zaskvěl Jacob Markström! Elegantní křižnou nahrávku obdržel Auston Matthews, který se z bezprostřední blízkosti snažil uspět pokusem do protipohybu, brankář Flames však situaci zachránil výborným zákrokem vyrážečkou.
     
    07:06
    Výtečný Joseph Woll! Rasmus Andersson si dlouho držel puk, aby nakonec na druhé vlně našel hlídkujícího Jonathana Huberdeaua. Ten puk mezi nohy maskovaného muže Toronta nepropašoval.
    02:41 Blake COLEMAN - 1:0
     
    02:41
    Calgary právě vstřelilo branku! Za další fatální hrubku již ale Leafs platí cenou nejvyšší. Zcela všem pláchl BLAKE COLEMAN. Položil si Wolla a zakončil efektivní kličkou na vyrážečku.
     
    01:17
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Dennis Gilbert – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.

    František Kalina

    Branky a nahrávky: 3. Coleman – 28. Marner (Matthews, Kämpf), 43. Järnkrok (Rielly, Nylander)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Zadorov, Gilbert – Dubé, E. Lindholm (A), Toffoli – Pelletier, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – Lucic, Lewis, Duehr.
    Trenér: Sutter

    Toronto Maple Leafs: Woll (Samsonov) – Rielly, Holl, Brodie, McCabe, Liljegren, Giordano – Marner (A), Matthews (A), Bunting – Nylander, O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Kerfoot – Lafferty, Aston-Reese, Acciari.
    Trenér: Keefe

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland
    thejrc.org