Martin – Levice 3:5 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 2:4 (kon.) | Topoľčany – Trnava 4:2 (kon.)
Skalica – Modré Krídla 3:1 (kon.) | Humenné – Žiar nad Hronom 0:3 (kon.) | Vlci Žilina – Brezno 0:0 (zruš.)
konec
HK VITAR Martin
3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
HK Levice
sk Pátek 03.03.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jakub Ručkay (asistent trénera HK Levice): "Aj napriek víťazstvu nemôžeme skrývať sklamanie vyplývajúce z toho, že ďalej v súťaži pokračujú Topoľčany na základe lepších vzájomných zápasov. Sezónu však hodnotím pozitívne vzhľadom k problémom, s ktorými sme sa potýkali v decembri a januári. Dopadlo to napokon dobre, nie výborne, môžeme byť preto spokojní. Mrzí nás, že nám postup ušiel o chlp. Sezónu sme dohrávali s desiatimi Juniormi, dokázali sme držať krok s Martinom, ktorý má ambície postúpiť do Extraligy. Hodnotenie je preto kladné. V stretnutí rozhodovalo srdiečko. Chalani podali obetavý výkon. Nevyhli sme sa síce taktickým chybám, medzi ktoré radíme fauly a ktorých bolo veľmi veľa a mnohé boli zbytočné. Teší nás, že sme bojovali do konca. V stredu sme doma zvíťazili v riadnom hracom čase vďaka gólu 25 sekúnd pred koncom zápasu, a to pri hre 6 proti 5. Chceli sme si pred posledným kolom pripraviť čo najlepšiu východiskovú pozíciu, veľmi sme potrebovali všetky tri body. Za predpokladu, že by dnes Žiar remizoval, víťazstvo nad Martinom by nás posúvalo ďalej. Pred nasledujúcou sezónou sa budeme musieť najskôr zaoberať vyriešením situácie okolo trénerov či hráčov. Kostra mužstva je nateraz v riešení, určite by sme chceli, aby v tíme zostalo čo najviac hráčov, ktorí hrali a mužstvo sa doplnilo kvalitnými posilami. Rovnako tak by sme chceli pokračovať tam, kde sme začali v januári, teda v štatistike, podľa ktorej sme po 22 odohraných zápasoch boli štvrtým najlepším tímom súťaže. Ak by sme sa takýmto smerom uberali v budúcej sezóne, určite sme všetci maximálne spokojní."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Z môjho pohľadu je úplne jedno, či začíname play-off na klzisku súpera alebo doma. Trápi ma to, čo sme zažili v tomto zápase. Celé stretnutie som mal pocit, že nemôžeme prehrať. Najväčším sklamaním je pre mňa veľké množstvo vypracovaných príležitostí, pri ktorých nás stál stretnutie náš veľký nedôraz. V častiach hry, kedy sme mohli zlomiť odpor súpera, sme svojimi chybami a útočnými faulami dostávali do výhody práve nášho protivníka, na čo doplatil počas hry aj jeden hráč a išiel sa do šatne vyzliecť (za druhý útočný faul odišiel do šatne Tomáš Nauš). Toto si nemôžeme v stretnutí dovoliť, osobná disciplína musí byť na ďalej vyššej úrovni. Hráči, ktorí dostávajú príležitosť počas presilovej hry, sa nedokážu postaviť k tejto situácii čelom, strieľať na bránku, čo budeme musieť zmeniť. Nemôžeme sa dostávať pred bránku a nevedieť, čo urobiť s pukom a voliť len prihrávky. Takúto hru si určite v našom prípade nepredstavujeme. V najbližších troch dňoch hráči dostanú voľno. To, čo sme prežili v tento zápas bolo ťažké pre nás všetkých. Osobne sa s týmto neviem zmieriť, celé stretnutie som veril, že nemôžeme za žiadnych okolností prehrať. Nakoniec nás fatálna chyba po skončení našej presilovej hry, kedy stál hráč za naším chrbtom, stála stretnutie."

    René Svitana (útočník HK Levice): "Ani moje dva góly nás neposunuli ďalej. Je to jednoducho fakt, s ktorým už nič neurobíme. Do tímu som prišiel len pred mesiacom z Poľska. Tento tím sme chceli spoločne posunúť do predkola play-off. Vedeli sme, že by sme tento cieľ mohli splniť, prípadne ísť ešte ďalej. Na náš výkon ale mali vplyv početné zranenia, či už v prípade Martina Przygodzkeho, s ktorým sme spolu s Voronom tvorili útočné trio. Ja som takisto vypadol zo zostavy na niekoľko zápasov z dôvodu zranenia. Ťažko sa mi hľadajú ďalšie slová, tomuto tímu sme prišli pomôcť, čo sa nepodarilo. Je tu však množstvo mladých hráčov, či už z Nitry alebo ďalších miest, ktorí tvoria výborný kolektív a majú potenciál v budúcnosti posunúť tento tím vyššie. So spoluhráčmi sme si v tejto sezóne rozumeli, veľmi dobre sme si sadli a budem veriť, že sa spolu nevidíme naposledy a ďalšia sezóna bude už len lepšia."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "V konečnom účtovaní tabuľkových susedov (Martin – Trnava) rozhodovalo napokon vzájomné skóre, ktoré bolo o jeden gól horšie v náš neprospech. Ak sa mám ale vrátiť k zápasu, ak by sme po úvodnej tretine vyhrávali o tri či štyri góly, nikto by nič nepovedal. Ak by sme ale premieňali príležitosti a zbytočne nemárnili čas prihrávkami, mohlo to takto byť. Doplatili sme ale na nízku efektivitu a premárnené šance. V celom stretnutí sme boli pritom aktívnejší, nielen čo sa týka počtu striel. V koncovke sme ale príliš špekulovali, volili zbytočné prihrávky, čo nás stálo napokon stretnutie. Inkasovali sme takpovediac šťastné góly, čo nám znižovalo sebavedomie. Vieme, že nás v play-off čaká Trnava, ktorá má nesmierne silný prvý útok. Ak však budeme hrať ako dnes s výnimkou premieňania príležitostí, nemáme sa čoho báť. Vieme, že začíname v utorok, 14. marca. Teraz nás čakajú tri dni voľna, počas ktorých potrebujeme vypustiť hokej z hlavy a myslieť na úplne iné veci. V utorok sa chceme zísť s čistými myšlienkami, pracovať a pripravovať sa celý týždeň na začiatok play-off. Na najdôležitejšiu časť každej sezóny s cieľom víťaziť a postupovať ďalej." (22:44:43)
     
    Nevydarené stretnutie pre Martin, ktorý podľahol Leviciam 3:5. Góly: 24. Vorobyev (Lahtinen, Charvát), 27. Vorobyev (Petran, Juščák), 46. Lahtinen (Petran, Tyczynski) – 13. Šramaty (Krieger, Scheuer), 30. Vorona (Rais, Svitana), 39. Rais (Leshchenko, Shishkov), 56. Svitana (Shishkov, Rodionov), 60. Svitana (Vorona, Rais).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Jakub Nemec (MAR) inkasuje dve minúty za faul kolenom. Navyše inkasuje dve minúty za údery.
     
    59:37
    Lukas Pohl (HCL) inkasuje dve minúty za údery.
     
    59:14
    HK Levice dávajú gól! Chyba na útočnej modrej posiela dopredu Matúša Raisa s Oleksiim Voronom. Tí pripravili streleckú pozíciu pre RENÉHO SVITANU, ktorý si vychutnáva brankára.
     
    58:48
    Oddychový čas pre tím HK VITAR Martin.
     
    58:01
    Charvát na modrej. Napokon sa ocitá v postavení mimo hry.
     
    57:38
    Poliaček osamotený vpredu. Má to však z ostrého uhla.
     
    56:55
    Ďalší nahodený puk do útočného pásma. Domáci to skúšajú po pravej strane.
     
    56:24
    Tyczynski nezachytil puk, ktorý smeroval do voľného priestoru. Mal pritom pred sebou odkrytú bránku.
     
    55:52
    HK Levice dávajú gól! Prečíslenie na hosťujúcej strane so zakončením RENÉHO SVITANU po asistenciách Vlada Shishkova a Aleksandra Rodionova.
     
    55:38
    Hostia v plnom počte. Rais na ľadovej ploche.
     
    55:15
    Poliaček na Charváta. Ten nachádza Dírera.
     
    54:51
    Zakončenie Vorobyeva. Prerušená hra.
     
    54:21
    Petran na modrej. Posúva puk Tyczynskemu.
     
    53:56
    Lahtinen v rohu klziska. Bojuje o puk so Shishkovom.
     
    53:37
    Matúš Rais (HCL) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    52:45
    Shishkov sa vracia po puk. Oba tímy aktuálne akoby čakali na to, čo urobí ten druhý.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 24. Vorobyev (Lahtinen, Charvát), 27. Vorobyev (Petran, Juščák), 46. Lahtinen (Petran, Tyczynski) – 13. Šramaty (Krieger, Scheuer), 30. Vorona (Rais, Svitana), 39. Rais (Leshchenko, Shishkov), 56. Svitana (Shishkov, Rodionov), 60. Svitana (Vorona, Rais)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Semaňák, Petran – Dvořák, Charvát – Bobček, Nemec – Belica, Biro – Paulíny, Dírer, Nauš – Lahtinen, Tyczynski, Vorobyev – Poliaček, Juščák, Ďurina – Smidžár, Stanček, Milý
    Trenér: Rudolf Jendek

    HK Levice: Beržinec (Adámik) – Rodionov, Rais – Pánik, Shishkov – Štefanka, Scheuer – Lauro, Socha – Leshchenko, Svitana, Vorona – Pohl, Král, Pekarčík – Krieger, Šramaty, Sobotka – Hofer, Súľovský, Gubo
    Trenér: Slavomír Chlebec

    Rozhodčí: Tornay, Jobbágy – Kovalčík, Ševčík, Druga (inštruktor)

    Diváci: 698
    bahis siteleri