Manchester City – Newcastle 2:0 (kon.) | Arsenal – Bournemouth 3:2 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 1:0 (kon.)
Brighton – West Ham 4:0 (kon.) | Chelsea – Leeds 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Tottenham 1:0 (kon.)
Southampton – Leicester 1:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:2 (0:1)
AFC Bournemouth
Sobota 04.03.2023, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Arsenal znovu prokázal obrovskou touhu po vítězství, když na domácím Emirates Stadium otočil utkání proti Bournemouthu. Gunners byli po druhém nejrychlejším gólu v historii Premier League hodně, hodně dole a po přestávce navíc inkasovali podruhé, přesto dokázali utkání otočit a připsali si v boji o titul další cenné tři body. V posledních sekundách nastavení rozradostnil Emirates Stadium, jako by se zde už slavil titul, střídající Reiss Nelson. Výsledek. Arsenal 3 Bournemouth 2. (18:02:14)
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+7. Reiss NELSON - 3:2
     
    90+7
    Arsenal právě vstřelil branku! Mistrovská sezóna nebo ne? Infarktový konec ale rozhodně ano, REISS NELSON se dostal k odraženému míči a fantastickou střelou z hranice šestnáctky ho napálil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Emirates Stadium explodovalo obrovskou radostí. Obrat přišel za pět minut dvanáct – 3:2.
     
    90+7
    Olexandr Zinčenko vypálil na levé straně šestnáctky a jeho prudká střela minula vzdálenější pravou tyč, kam byla sražena!
     
    90+6
    Martin Ödegaard vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky a jeho střela by zřejmě mířila pod břevno, jenže trefila jednoho z hostujících hráčů přímo do hlavy. Konec?
     
    90+4
    Granit Xhaka posílal v blízkosti pravé tyče míč pod sebe a před bránou už se chystala zakončovat dvojice domácích hráčů, jenže jeho pas byl sražený na roh.
     
    90+2
    Arsenal tlačí v závěru zápasu, co to jde, jenže se těžko dostává do zakončení. A když se domácí ke střele dostanou, tak je většinou zablokována. Skóre je 2:2.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 6 minut.
     
    87
    Martin Ödegaard se opřel do odvráceného míče a jeho pohotová střela zpoza šestnáctky zamířila nad břevno. Domácí se dožadovali teče, následoval ale jen odkop.
     
    86
    Gabriel Martinelli si zpracovával míč na hranici kruhu a Chris Mepham do něho ostře nalétl zezadu. Další karta.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Fábio Vieira, přichází Granit Xhaka.
     
    82
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Dango Ouattara, přichází Ryan Christie.
     
    80
    Gunners jsou hodně nervózní a i po rohovém kopu chtěli penaltu, když míč u levé tyče zablokoval Philip Billing, ale spíše než ruka, to byla hra vysokou nohou.
     
    79
    Martin Ödegaard si naběhl na vzdálenější pravé tyči na centr z levé strany šestnáctky, kde se dobře uvolnil Thomas Partey, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop. Ještě se zkoumalo video kvůli možné ruce. Nebyla.
     
    78
    Arsenal rozehrál na pravém křídle rohový kop nakrátko a po zpětné přihrávce vypálil vysoko nad bránu zpoza šestnáctky Fábio Vieira, který chtěl poté rohový kop.
     
    75
    Gabriel Martinelli si naběhl na ose hřiště na parádní pas za obranu hostí a z pravé strany šestnáctky vypálil těsně vedle předního rohu!

    Tomáš Reiner

    Branky: 62. Partey (Smith-Rowe), 70. B. White (Nelson), 90+7. Nelson – 1. Billing, 57. Senesi (Rothwell)

    Karty:   64. Neto (BTH), 86. Mepham (BTH)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:8.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (46. B. White), Saliba, Magalhães, Zinčenko – Ödegaard (C), Partey, Vieira (84. Xhaka) – Saka, Trossard (22. Smith-Rowe, 69. Nelson), Martinelli.
    Náhradníci: Turner – Tierney, Kiwior, Holding, Jorginho.

    Trenér: Mikel Arteta

    AFC Bournemouth: Neto (C) – A. Smith, Mepham, Stephens, Senesi, Zemura (64. Fredericks) – Ouattara (82. Christie), Rothwell (71. L. Cook), Billing, Semenyo (64. Anthony) – Solanke.
    Náhradníci: Travers, Randolph – Stacey, Moore, Pollock.

    Trenér: Gary O'Neil

    Rozhodčí: Chris Kavanagh. Asistenti: Neil Davies, Constantine Hatzidakis. Čtvrtý rozhodčí: Andre Marriner. VAR: John Brooks. AVAR: Mark Scholes

    Diváci: 60222
    thejrc.org