Columbus – Seattle 2:4 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 6:3 (kon.) | Arizona – Carolina 1:6 (kon.)
Anaheim – Montreal 3:2 (kon.) | Vegas – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.) | Buffalo – Tampa 5:3 (kon.)
NY Islanders – Detroit 4:1 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:2 (kon.) | Dallas – Colorado 7:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Seattle Kraken
Sobota 04.03.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Brandon TANEV - 2:4
     
    59:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    V Columbusu máme hotovo, Seattle dnes potvrdí roli favorita a odveze si domů všechny body! Do úniku se dostal BRANDON TANEV, který za sebou nechal domácí zadáky a dovezl puk až do prázdné svatyně – 2:4! Asistence: Jaden Schwartz.
    47:12 Alexander WENNBERG - 2:3
     
    47:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, kapitán Columbusu trestnou lavici opouští po pár sekundách! Krátce po vhazování se kotouče ujal Tolvanen, který jej následně posunul před branku na nehlídaného ALEXANDERA WENNBERGA, jenž obratem zakončil mezi betony bezmocného brankáře – 1:0! Asistence: Eeli Tolvanen, Vince Dunn.
    44:53 Adam BOQVIST - 2:2
     
    44:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ikonický kanón v Nationwide Areně znovu vypálil, v Columbusu začínáme zase od začátku! Na střeleckou listinu se tentokrát zapisuje ADAM BOQVIST, který se po spolupráci s Lainem prosadil ze slotu. Máme opět vyrovnáno, dnes to zřejmě bude ještě pořádné drama – 2:2! Asistence: Patrik Laine, Erik Gudbranson.
    34:08 Jordan EBERLE - 1:2
     
    34:08
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté ani ne minutu po vyrovnávací brance dokonávají obrat a poprvé v utkání se ujímají vedení! Merzlikins McCannovu střelu jen vyrazil před sebe, přičemž volný kotouč zachytil JORDAN EBERLE a následně pryž usměril mezi beton položeného gólmana a levou tyč – 1:2! Asistence: Jared McCann, Alexander Wennberg.
    33:20 Jared MCCANN - 1:1
     
    33:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, v početní nevýhodě poprvé kapituluje také Merzlikins! JARED McCANN ho překonal způsobem, který byl tak podobný Laineho zásahu z pár minut nazpátek, že v nejednom fanouškovi musel vyvolat silný pocit déjà vu. Začínáme zase od začátku – 1:1! Asistence: Oliver Bjorkstrand, Vince Dunn.
    30:18 Patrik LAINE - 1:0
     
    30:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    Na čtvrtý pokus už to vyšlo, Jackets využívají početní výhodu a v polovině utkání utíkají do vedení! Boqvist přesnou přihrávkou na kruh připravil zakončení pro PATRIKA LAINEHO, který následně připravil Grubauera o neprůstřelnost prudkou ranou pod víko – 1:0! Asistence: Adam Boqvist, Johnny Gaudreau.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 31. Laine (A. Boqvist, J. Gaudreau), 45. A. Boqvist (Laine, Gudbranson) – 34. McCann (Bjorkstrand, Dunn), 35. Eberle (McCann, Wennberg), 48. Wennberg (Tolvanen, Dunn), 60. B. Tanev (Schwartz)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Hutchinson) – Berni, Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Bayreuther, A. Boqvist – J. Gaudreau, Jenner, Marčenko – K. Johnson, Roslovic, Laine – E. Robinson, Sillinger, Bemström – L. Foudy, Pederson, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen.

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – Schwartz, Wennberg, Bjorkstrand – McCann, Beniers, Eberle – Tolvanen, Gourde, Donato – B. Tanev, Geekie, Frödén.
    Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Brenk, Rooney – Cherrey, Murray.

    Diváci: 19 172
    thejrc.org