Třinec – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Litvínov – Olomouc 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:1 (3:2 po s.n.) | Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 05.03.2023, 16:30 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a znova se z Třince přihlásíme ve středu 8. března 2023, kdy se ve WERK ARENĚ bude hrát první zápas série předkola proti dosud neurčenému soupeři. Do té doby se mějte pěkně! (18:53:07)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku 22:39
    Střely mimo 11:9
    Zblokované střely 8:19
    Hity 2:4
    Vhazování 24:37
    Trestné minuty 6:4
     
    Utkání nakonec skončilo vítězstvím Mladé Boleslavi, kteří byli po většinu utkání aktivnější a ve třetí třetině, v jejím samotném závěru rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi Ondřej Roman. Pro oba týmy je další program jasný – třinečtí Oceláři zahájí ve středu 8. března a ve čtvrtek 9. března dvojzápas předkola na domácím kluzišti, Mladá Boleslav bude začínat venku. Soupeře zatím ani jeden tým nezná, dle ostatních výsledků je teoreticky možné, že se Mladá Boleslav na třineckém ledě objeví v průběhu tohoto pracovního týdne znovu.
     
    Nejlepší hráči: Samuel Buček – Tim Söderlund
     
    Po skončení zápasu je tady ještě malý ceremoniál, kdy Jiří Gebauer obdržel z rukou třineckých funkcionářů a z rukou Vladimíra Pešiny ocenění za svou kariéru. Dnes odpískal svůj poslední zápas dlouhé rozhodcovské kariéry.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Růžička nezachytil přihrávku po mantinelu od Marcinka a hostující Söderlund, který skočil na led, ještě mohl ohrozit branku Třince. Švédský útočník ale zkoušel nahrát a další gól už z toho nebude.
     
    59:50
    Kotouč mimo kluziště a ještě v samotném závěru vhazování před Stuchlíkem. Pro Oceláře asi poslední šance vyrovnat.
     
    59:34
    Domácí kombinují, ale Růžičkovu křížnou přihrávku na Nestrašila zachytil Fořt a přes celé hřiště trefil tyč třinecké branky.
     
    58:49
    Kacetl je na střídačce a pustil šestého hráče na led.
     
    58:35
    Domácí prohráli buly a Nestrašil bude zavážet puk od vlastní branky.
     
    58:30
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    58:30
    Rychlá předávka puku mezi Růžičkou, Marcinkem a střílejícím Daněm. Domácí následně ještě několikrát doráželi, ale Stuchlík udržel puk před čárou.
     
    57:52
    Domácí dostávají možnost se zápasem ještě něco udělat. Teprve dvě minuty před třetí sirénou je vyloučen první hráč hostí, po jehož vyloučení následuje přesilová hra. Za katr je usazen střelec první branky Mladé Boleslavi Tim Söderlund (MBL) za držení.
     
    57:36
    Domácí sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale za třineckou brankou s ním operují Šťastný se Söderlundem.
     
    57:25
    Po Jeřábkově střele od modré kryje puk v lapačce Stuchlík a je přerušená hra.
     
    57:09
    Hosté teď dvakrát pouze posunuli puk k třinecké bráně, odkud se snaží třineckou ofenzivní aktivitu rozjet Doudera.
    56:31 Ondřej ROMAN - 2:3
     
    56:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí nevyužili své náznaky šancí a jeho z toho branka na druhé straně. Jakub Jeřábek pod tlakem Šťastného na hraně pravidel z rohu poslal puk před branku, kde s ním gólově naložil ONDŘEJ ROMAN. Bez asistence. Stav utkání 2:3.
     
    56:00
    Růžička z levé strany dával na střelu z první na vrchol kruhu Daňovi, jeho střela byla zablokována.
     
    55:44
    Náznak šance na domácí straně. Růžička zatáhl puk, předal Jeřábkovi a jeho střílenou přihrávku dostal na pravém kruhu Daňo. Měl to ale složité, puk byl dost prudký.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 691 diváků.
     
    55:38
    Hosté jsou v ofsajdu. Hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce zápasu.
     
    55:02
    Po neúspěšné rozehrávce domácích zkusili hosté rychle udeřit. Puk šel na Šťastného na pravý puntík, odkud hostující forvard z první protáhl Kacetla.
     
    54:49
    Tvrdý boj o puk kolem levého mantinelu ve třineckém obranném pásmu končí tak, že Oceláři mohli vyvézt puk, ale se jim to nepodařilo.
     
    54:00
    Hosté hrají proti pěti soupeřům, ale stále je aktivita na jejich straně.
     
    53:21
    S návratem Romana na led se dostal trochu šťastně do šance Klíma. Svým důrazem ale dovezl puk až k brance a následně domácí pod tlakem nasměrovali puk nebezpečně z vlastního pohledu zpět do brankoviště.
     
    53:01
    Pláněk si s Lintuniemim vyměnil několikrát po modré puk a následná střela finského beka z první zamířila mimo.
     
    52:50
    Kotouč končí v ochranné síti a bude se vhazovat před Kacetlem.
     
    52:38
    Domácí vyhazují a další akci budou hosté zakládat zpoza vlastní branky.
     
    52:11
    Hosté kombinovali po pravé straně, kde situaci řídil Ondřej Roman. Pak se puk rychle dostal na levý kruh, odkud z první střílel Stránský. Kacetl byl na místě a vyrazil.
     
    51:18
    Takže sumář – je vyloučen domácí Miloš Roman (TRI) za vysokou hůl a dále dvojice Daniel Kurovský (TRI) a Tomáš Fořt (MBL) oba za hrubost. Hosté hrají druhou přesilovku v zápase.
     
    51:18
    Bude se vylučovat. Zřejmě na třinecké straně, protože Stuchlík zamířil na střídačku. Pak se ještě chytil Kurovský s Fořtem, tak zřejmě i tito kohouti zamíří na trestnou.
     
    51:05
    Buček získal ve vlastním pásmu puk, ale ani nadvakrát jej nepředal spoluhráči do jízdy. Hosté tak zase mohou operovat v útočném pásmu.
     
    50:47
    Po chybě domácích při rozehrávce po vyhraném buly před svou brankou, hosté rychle otočili a Šťastný zkusil pozornost třineckého brankáře nahozením od modré čáry.
     
    50:38
    Vhazování před třineckou brankou po zakázaném uvolnění domácích.
     
    50:34
    Hosté drželi teď dlouho Třinec před jeho brankou, něco zajímavého se ale zrodilo až v závěru. Söderlund od modré podél levého mantinelu objel branku a po vyjetí před Kacetlovu branku zkusil pozornost třineckého brankáře.
     
    49:54
    Domácí se při kombinaci sami zahnali až za hostující branku a když se puk odsud dostal k modré čáře hostujícího pásma, nikdo z domácích tam nebyl, protože střídali. Hosté tak získávají puk pro své další aktivity.
     
    49:14
    Další rychlá akce hostů. Puk šel od levého mantinelu před branku Najmanovi, který jej ale neusměrnil do Kacetlovy sítě. Vhazování před třineckou brankou.
     
    49:00
    Třinečtí vyhráli buly, puk šel od Rotha na Daňa a ten zkoušel nabít Růžičkovi na vrcholu pravého kruhu, ten byl ale pokryt.
     
    48:50
    Po dalším přerušení se bude vhazovat před Stuchlíkem.
     
    48:31
    Ondřej Roman se v obklíčení soupeřů vydal po levém křídle na zteč třineckého pásma, ale nakonec pouze poslal pozdrav Kacetlovi, který kotouč snadno vyrazil.
     
    48:03
    Buček teď pronásledoval Lintuniemiho do obranného pásma hostí, spolu s Romanem získali puk, ale pak jej prvně jmenovaný nepředal přesně na modrou Douderovi.
     
    47:35
    Komerční přestávka. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    47:23
    Hrňa sebral puk Radku Jeřábkovi a snažil se vysunout dopředu Voženílka, ale spíš to skončilo jako možnost pro domácí vystřídat.
     
    46:47
    Voženílek vyhrál buly přímo na Nestrašila a ten zkoušel hned po buly střílet. Puk ale patrně od brankáře hostů skončil na zadním hrazení.
     
    46:43
    Zakázané uvolnění hostů zařídí po čase vhazování před Stuchlíkem.
     
    46:36
    Třinečtí díky první pětce po čase v útočném pásmu. Jeřábek svezl puk od modré za branku, kde jej předal na Růžičku, ten ale nepřihrál přes bránícího hráče Daňovi.
     
    45:48
    Tlak Boleslavi pokračoval. Pýcha z levé strany centroval před branku, kde jeho spoluhráč vložil hůl (nebo možná brusli) do přihrávky, ale nenasměroval ji na branku.
     
    45:32
    Gardoň s Klímou a Bičevskisem teď dělají zmatek před třineckou brankou. Klímův pokus od modré ale na Kacetla nedoputoval.
     
    44:53
    Po Kacetlově zákroku další vhazování před třineckou brankou.
     
    44:23
    Zahradníčkovi soupeř přesekl před Kacetlovou brankou hůl. Naštěstí pro domácí se hosté s pukem dostali rychle mimo pásmo. Nevylučuje se, i když Kacetl nad tím krčí rameny.
     
    44:08
    Zahradníček ztratil puk v obranném pásmu a po Malátově nahození udržel puk na své výstroji Kacetl. Po více než čtyřech minutách od úvodního buly je tady první přerušení ve třetí třetině.
     
    43:42
    Hrňa předal puk v jízdě Nestrašilovi, který se snažil vymyslet něco v útočné třetině. Měl k ruce Voženílka, ale sám skončil u mantinelu.
     
    43:06
    Šťastný zatáhl puk do útočné třetiny a přes Pýchu zamířil k Jánošíkovi. Jeho nahození od modré ale Kacetl celou dráhu letu viděl.
     
    42:38
    Dravecký předal v jízdě puk ve středním pásmu Holinkovi, který jej rychle předal na Chmielewského, ten se ale v útočném pásmu utopil s pukem u mantinelu.
     
    42:03
    Stránský zatáhl puk do útočné třetiny, kde se jej snažil zpoza branky rychle rozehrát Kacetl. Kotouč ale mimo pásmo nedostal, hosté se ale rychle z pásma vykázali sami.
     
    40:42
    Hosté se rychle dostali do útočného pásma, po vstupu do třetiny si Pýcha vyměnil puk se Söderlundem, který objevil třetinu a nabil na pravý mantinel na střelu z první Lintuniemimu. Jeho projektil orazítkoval horní tyč Kacetlovy branky.
     
    40:28
    Zahradníček zkusil zatáhnout puk do útočného pásma, pak ale v rohu domácí ztratili puk.
     
    40:01
    Třetí třetina začala vítězným buly třineckých hokejistů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všichni aktéři už jsou na ledové ploše, utkání za malý moment bude pokračovat závěrečnou dvacetiminutovkou normální hrací doby.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:13.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 17:28
    Střely mimo 7:5
    Zblokované střely 5:14
    Hity 2:4
    Vhazování 14:28
    Trestné minuty 2:0
     
    Ve druhé třetině byla aktivita jednoznačně na hostujících holích. Bruslaři z Mladé Boleslavi věrni svému názvu lépe bruslili, byli častěji na puku a měli i více střeleckých příležitostí, které by se daly klasifikovat jako šance. Nejprve byla po dvou minutách k vidění jediná přesilová hra dosavadního průběhu zápasu po vyloučení Smithe, pak jsme byli svědky vyrovnávací branky z hole Kellyho Klímy a následně ještě velké šance Söderlunda, který nezakončil gólově svůj únik po vysunutí od Ondřeje Romana sedm a půl minuty před druhou pauzou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Douderovou lehce tečovanou střelu vyrazil Stuchlík mimo tři tyče.
     
    39:39
    Voženílek získal puk ve středním pásmu, dal jej na stranu Chmielewskému. Ten sice nepřijal, ale dojel puk a centroval jej zpět. Vysoký puk sice Voženílek převzal, ale mimo místo, odkud by mohl zakončit.
     
    39:26
    Po sražení puku do ochranné sítě je k vidění další vhazování před třineckou brankou.
     
    39:08
    Dravecký s Lunterem svedli tuhý boj o puk, po kterém vyjel s pukem na holi od modré až do zakončení druhý jmenovaný. Střela mu ale nesedla ideálně a Kacetl zasáhl bez potíží.
     
    38:42
    Další vhazování před Kacetlem.
     
    38:36
    Daňo hned po vyhraném vhazování pálil na branku, ale puk skončil těsně vedle. Po dalších soubojích o puk domácí opouštějí pásmo.
     
    38:21
    Daňo ze středního pásma prodloužil přímo ke Stuchlíkovi, kde jako první dojela dvojice Marcinko – Bernad. Hostující brankář puk přikryl a zařídil další vhazování.
     
    38:11
    Marcinko jel za vyhozením z vlastního pásma, ale Radek Jeřábek s Bičevskisem to měli k puku mnohem blíž.
     
    37:42
    Hrňa s Nestrašilem získali puk za brankou a poslali jej na modrou. Odtud Doudera nahodil puk zase za branku, kde jej získali hosté.
     
    37:06
    Voženílek se hnal proti Pláňkovi za vyhozeným pukem, ale naskočil do útočného pásma dřív, než se tam dostal puk. Je z toho ofsajd.
     
    36:29
    Roman s Kurovským ztratili ve středním pásmu puk a po levé straně postupoval vpřed Závora. Před třineckou brankou ale poslal puk do země nikoho.
     
    35:47
    Chmielewski s Kurovským bojovali u mantinelu o puk. Druhý jmenovaný pak šikovně proskočil od mantinelu do dobré pozice, ale asi trochu dezorientován před puk nesmyslně za sebe soupeři.
     
    35:06
    Šťastný se teď dostal k puku na vrcholu kruhu, ale jeho bomba mu úplně nesedl. Kotouč orazítkoval zadní mantinel.
     
    34:35
    První třinecká formace se teď snažila složitě dostat k brance soupeře, hostům pak stačilo rychle obrátit hru a po předávce od Bičevskise z pravého křídla nebezpečně pálil Gardoň.
     
    34:03
    Krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu končí po nahození Smithe od modré čáry, které kryje Stuchlík. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    33:39
    Další dobrá pozice Ocelářů před Stuchlíkem. Hrňa byl ale ve slotu zablokován. Hra pokračuje po buly před mladoboleslavskou brankou, okamžitě po vhazování střílí Chmielewski.
     
    33:15
    Teď náznak šance Ocelářů. Nestrašil s Voženílkem vybojovali puk, ten putoval na modrou k Adámkovi, který vyslal puk před branku, kde byl úplně volný Voženílek. Ten puk ale nepřijal ideálně.
     
    32:56
    Zakázané uvolnění Ocelářů. Hra v době, kdy tempo jednoznačně diktují hosté, bude pokračovat po vhazování před Kacetlem.
     
    32:23
    Roman ze středního pásma poslal puk přes Jakuba Jeřábka do jízdy Söderlundovi. Ten samostatný nájezd chtěl zakončit podobně jako před léty jeho krajan Forsberg, Kacetl ale vytrčil špičku betonu včas.
     
    31:41
    Krátký rozruch v útočném pásmu Třince, ale Daňo s Růžičkou puk rychle ztratili. Další akci zahrávají agilní hosté.
     
    31:00
    Hosté díky tomu získali pásmo a dlouho se dokázali držet v třetině. Kacetl upadl v brankovišti, neviděl jsem přesně proč, nicméně Radek Jeřábek tu situaci nevyužil a nedostal od modré puk k brance.
     
    30:34
    Klíma získal ve středním pásmu puk a proti zdánlivě přesile dokázal v obranném pásmu Třince udělat zmatek.
     
    29:54
    Další krátký pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Dravecký s Chmielewskim ale kolem Stuchlíkovy branky nic nevymysleli.
     
    29:08
    Nestrašil zatáhl puk do útočné třetiny a sám zkoušel štěstí z velkého úhlu. Následně ještě od modré spíše na teč nahazoval Jeřábek, ale Voženílek jeho pokus nezasáhl a domácí pak ztratili kontrolu nad situací.
     
    28:39
    Další vhazování v útočném pásmu Mladé Boleslavi poté, co kotouč skončil mimo kluziště.
     
    28:29
    Po inkasované brance se o aktivitu snažili Buček s Romanem. Puk jim ale v rohu obranného pásma sebral Šťastný a vyvezl jej do bezpečných vod.
    27:51 Kelly KLÍMA - 2:2
     
    27:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se po vhazování ve vlastním pásmu dostali rychle do útočné třetiny. První střela KELLYHO KLÍMY z jízdy z pravého křídla ještě skončila úspěšným zákrokem Kacetla. Puk ale následně z levé strany poslal před branku Bičevskis a Klíma měl snadnou práci poslat puk do odkryté branky. Asistence: Maris Bičevskis. Stav utkání 2:2.
     
    27:41
    Zakázané uvolnění Boleslavi a vhazování před Stuchlíkem.
     
    27:28
    Po čase drželi souvisle puk Oceláři. Jejich pobyt v útočném pásmu se ale smrskl na několik soubojů o puk.
     
    26:43
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a Stránský plácl do puku, který se snažil ještě před Kacetlem tečovat Najman. Vhazování před třineckou brankou.
     
    26:37
    Hosté opět v útočném pásmu. Nahození Ondřeje Romana od modré čáry ale Kacetl snadno sebral a přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    25:57
    Dravecký s Chmielewskim teď udělali tlak na Šťastného a získali ve středním pásmu puk. Do zakončení se následně v útočné třetině nedostali. Zahradníčkův pas před branku sebrali hosté.
     
    25:21
    Hra se teď rychle přesunula z jedné strany na druhou a zpět. Další vhazování před Kacetlem, hra je teď dost kouskovaná přerušeními.
     
    25:01
    Třinečtí se teď po čase díky první pětce dostali do útočného pásma, ale po přihrávce Marcinka pod tlakem získal kotouč Klíma.
     
    24:35
    Daňo ve středním pásmu vložil hůl do Najmanovy rozehrávky a kotouč skončil mimo kluziště. Vhazování ve středním pásmu.
     
    24:13
    Oba týmy jsou už v kompletu a po zakázaném uvolnění Třineckých se vhazuje před Kacetlem.
     
    23:49
    Hosté si vyměnili puk v útočném pásmu a následnou Pýchovu střelu z první od modré z vrcholu kombinace schytal bolestivě do kotníku Voženílek. Třinecký hráč se ale sebral z ledu a jel střídat a domácí dostali puk mimo své pásmo.
     
    23:17
    Najman vybruslil z rohu s pukem na holi a křížně poslal na levé křídlo, kde sjížděl Stránský. Ten se ale do puku neopřel ideálně a Kacetl letící pokus sebral do lapačky.
     
    22:35
    Další prudký puk od modré a opět aktivní dorážky ze strany Fořta a Klímy. Kacetl odolal a o chvíli později domácí vyhazují puk ze svého pásma.
     
    22:08
    Lintuniemi poslal od modré prudký puk na Kacetla, který vyrazil před sebe do míst, odkud mohl dorážet do sítě Fořt. Tomu ale zablokoval hůl bránící třinecký hráč.
     
    21:55
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání je kanadský obránce ve třineckých službách Adam Smith (TRI), který je vykázán za podrážení.
     
    21:43
    Stránského pokus Kurovský v obranné třetině zablokoval, následně vytvořili s Romanem tlak v útočné třetině a získali puk. Po výměně mezi těmito hráči posílal puk ještě před odkrytou klec na Bučka, ale ten neměl šanci puk převzít a zakončit.
     
    21:23
    Hosté se ale opět rychle dostali do vlastní útočné třetiny, kde před dojíždějícím soupeřem poslal Smith puk na zakázané uvolnění.
     
    21:12
    Voženílek zavezl puk do útočného pásma a došťouchal jej ke Stuchlíkovi, který přerušil hru. První vhazování v útočné třetině Ocelářů v této třetině.
     
    21:01
    Nestrašil ze středního pásma poslal puk za branku, kde jej ale sebral Pláněk a rychle hosté otáčí hru.
     
    20:35
    Další střela Pýchy z osy útočného pásma byla sražena třineckým bránícím hráčem do ochranné sítě.
     
    20:25
    Söderlund ve středním pásmu předal puk do jízdy Šťastnému, který mu po vjetí do útočné třetiny puk předal zpět. Söderlundova střela ale byla zblokována.
     
    20:01
    Druhá třetina začala opět vhazováním mezi Marcinkem a Fořtem, které stejně jako na začátku zápasu vyhrál domácí centr.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na ledě již krouží kvarteto rozhodčích, utkání bude zhruba za dvě minuty pokračovat druhou třetinou.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:21.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 12:13
    Střely mimo 4:2
    Zblokované střely 5:4
    Hity 2:2
    Vhazování 5:14
    Trestné minuty 0:0
     
    První třetina nabídla v první části velice opatrný hokej, kdy byli aktivnější na kotouči hosté, ale šance se prakticky nerodily. Jako výjimky je možné popsat oba góly z první desetiminutovky, když se prosadil nejprve švédský útočník Tim Söderlund dorážkou vlastní střely, a o minutu později vyrovnal Samuel Buček, který využil propadnutí Lintuniemiho na modré čáře. V následujících minutách se velké šance prakticky nerodily, v sedmnácté minutě se ale domácí ujali vedení – Jakub Jeřábek potáhl puk na levou stranu před Stuchlíkem a skóroval. Ve zbytku první třetiny se hrál velice dynamický hokej, šlo asi o nejzajímavější pasáž úvodní dvacetiminutovky. Další gól sice nedal, ale Söderlund se ještě prezentoval jednou svižnou střelou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Asi poslední vhazování třetiny po zakázaném uvolnění Mladé Boleslavi.
     
    19:40
    Rothův nahozený puk trefil třineckého Romana, následně ještě z dorážky střílel dnes aktivní Buček, ale jeho pokus lehce minul levou tyč.
     
    19:13
    Ohlášená poslední minuta první třetiny a v rohu třineckého obranného pásma vede tuhý boj o puk Doudera s mladoboleslavským Romanem.
     
    18:25
    Střelu zablokoval Söderlund a pílil směrem na třineckou branku. Nic nevymýšlel, poslal z levého kruhu svižný pokus na Kacetla a domácí brankář vyrazil puk ramenem.
     
    18:18
    Závěr třetiny má tempo. Nestrašil si vyměnil puk s Voženílkem, ale jeho střela z pravého kruhu byla zablokována.
     
    17:51
    Závar před Stuchlíkem. Marcinko s Daněm doráželi na vrcholu brankoviště a následně kotouč do vřavy poslal Smith. Hosté odolali.
     
    17:22
    Gardoň se teď snažil získal v rohu prostor na Rothovi, třinecký obránce ale nakonec puk získal a prostor vyčistil.
     
    16:46
    Hosté po inkasované brance opět aktivní. Lunter s Najmanem vytvářeli tlak až před třineckou brankou, Doudera s Adámkem to nakonec zvládli.
    16:20 Jakub JEŘÁBEK - 2:1
     
    16:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po kombinaci Kurovského s Bučkem získali pásmo. Buček následně vracel před branku, kde byl Kurovský faulován, puk ale propadl až na JAKUBA JEŘÁBKA sjíždějícího z druhé vlny. Nejproduktivnější třinecký obránce si puk potáhl do strany a skóroval. Asistence: Miloš Roman, Daniel Kurovský. Stav utkání 2:1.
     
    15:46
    Nestrašil dojel za hostující brankou puk, kde byl ale dřív hostující Jeřábek. Ten při převzetí zaváhal a Nestrašil jej odzbrojil. Hostující obránce ale těsně Nestrašila dostoupil a puk získal zpět. Akce pak pokračovala na druhou stranu, kde Kacetl zařídil další vhazování poté, co sebral nahození Fořta od mantinelu.
     
    15:13
    Kotouč končí mimo kluziště. Po komerční přestávce bude hra pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    14:36
    Teď se snaží o útočnou tvorbu domácí, ale hostům se celkem snaží pacifikovat jejich snahy. Skulinku se snažil najít Růžička, který zavezl puk a pak od modré od mantinelu hledal najíždějícího Voženílka. Ten ale před Stuchlíkem nepřevzal úspěšně puk.
     
    13:54
    Zakázané uvolnění hostů po čase zařídí vhazování před Stuchlíkem.
     
    13:28
    Lintuniemi zkoušel stahovačku na Draveckého, ale dostal tělo a puk následně získal Marcinko. Domácí neměli prostor na rozjetí akce, tak aspoň posunuli puk a střídají.
     
    12:36
    Oceláři se teď na dvě přihrávky dostali do útočného pásma. Následně puk putoval na modrou k Douderovi a jeho nahození tečoval někdo z dvojice Dravecký – Holinka mimo hostující branku.
     
    11:35
    Třinečtí teď aspoň dostali puk za hostující branku. Tam jej sebral Pláněk, čeká až vystřídají spoluhráči a hosté budou pokračovat.
     
    10:58
    Klíma vybojoval u levého hrazení puk a hledal na ose Gardoně, toho ale pokryl Smith. Mladá Boleslav pokračuje v aktivitě v útočném pásmu.
     
    10:31
    Stránský nepřešel po pravém hrazení přes Douderu a ten ve spolupráci s Adámkem dostal puk do středního pásma. Hosté se rychle dostali opět do zakončení. Puk putoval od Luntera na Stránského a jeho střelu z úhlu kryje Kacetl.
     
    09:55
    Hosté ještě pokračovali v tlaku, ale Bernadova další střela byla zablokována. Nyní již pobývali před Stuchlíkem členové první třinecké pětky, ale hra je přerušená po zásahu mladoboleslavského brankáře.
     
    09:22
    Další pobyt bruslařů v útočném pásmu. Holinka s Draveckým nevyčistili pásmo a prudkou Jánošíkovu střelu musel vyrážet Kacetl.
     
    08:24
    Hosté teď podrželi Třinecké v jejich pásmu, ale kotouč spíše vozili po obvodu třetiny. Šťastného střelu na závěr této pasáže vyrazil lemem lapačky Kacetl před sebe, odkud třinečtí obránci vyčistili prostor.
     
    07:44
    Oceláři prohráli v obranném pásmu buly, ale zase se ho ujal Buček. Nyní sice neměl prostor na zakončení, ale alespoň nahodil na Stuchlíka a získal pásmo.
     
    07:38
    Po Štichově nahození od modré čáry přikryl puk Kacetl. Je vyhlášená první komerční přestávka zápasu.
     
    07:14
    Hosté aktivně napadají Oceláře v jejich obranném pásmu a Třinečtí mají málo prostoru na rozvinutí kloudné rozehrávky. K stabilnějšímu tlaku se ale bruslaři nedostávají.
     
    06:19
    Hosté na chvíli pobývali v útočném pásmu, ale pak důrazní Daňo s Růžičkou je z pásma dostali a sami založili akci. Na jejím konci měl trochu prostoru na zakončení z osy kluziště Růžička, ale byl dostoupen a jeho střelu mezi betony si Stuchlík pohlídal.
     
    05:47
    Třinecký Roman vybojoval v rohu puk, poslal jej na modrou na Adámka. Jeho nahození přikryl Stuchlíkovi Kurovský, který se pak snažil neúspěšně dorážet.
     
    05:12
    Jakub Jeřábek poslal do jízdy Miloše Romana a jeho střelu přes obránce z jízdy Stuchlík vyrazil do strany. Tam ale nebyl žádný třinecký hráč na rozvinutí akce.
     
    04:46
    Hosté tedy o vedení přišli zhruba po minutě. Jsou ale zase na puku a aktivní, snaží se překonat obranu Ocelářů.
    04:20 Samuel BUČEK - 1:1
     
    04:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Buly v obranném pásmu Ocelářů vyletělo prudce na Lintuniemiho na modré čáře, který puk nezachytil. Toho přebruslil SAMUEL BUČEK, počkal, až dojíždějící hráči přejedou situaci a pak prudkou ránou k levé tyči překonal Stuchlíka. Bez asistence. Stav utkání 1:1.
     
    04:04
    Stránský získal puk ve středním pásmu a přes Lintuniemiho se kotouč dostal do jízdy Romanovi. Ten předal za sebe na finského obránce a jeho střelu musel zkrotit v lapačce Kacetl.
    03:18 Tim SÖDERLUND - 0:1
     
    03:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    První gól dnešního zápasu vyprodukovali hosté. Mladoboleslavští projeli moc snadno ze středního pásma od pravého mantinelu, k puku se dostal TIM SÖDERLUND. Tomu první střela na Kacetla nevyšla, domácí brankář puk nepřikryl a hostující útočník měl snadnou pozici dorazit vlastní střelu. Asistence: David Šťastný, Adam Jánošík. Stav utkání 0:1.
     
    02:57
    I hosté se prezentovali nebezpečnou střelou. Klíma střílel od pravého mantinelu a Kacetl zasáhl lapačkou.
     
    02:48
    Dvakrát pálil Smith. Nejprve zhruba z vrcholu kruhů, jeho dělovka orazítkovala mantinel za Stuchlíkem. Následně nahodil na teč Kurovskému od modré, ale puk byl zablokován.
     
    02:14
    Chmielewski potáhl puk po mantinelu, předal Draveckému, který dal Holinkovi. Mladý třinecký forvard vypálil z vrcholu pravého kruhu a Stuchlík v mladoboleslavské bráně také pouze vyrazil před sebe.
     
    01:39
    Hosté se nastěhovali na chvíli do pásma a podél levého mantinelu předal Lunter na Najmana a jeho svižnou střelu z první vyrazil Kacetl hrudí před sebe. Tam byl ale třinecký hráč.
     
    00:59
    Předchozí sekundy byly ve znamení změny formace na obou stranách, hosté rozehrávají zpoza vlastní brány.
     
    00:31
    Domácí se dostali z pásma, kde se snažili kombinovat hráči Mladé Boleslavi, ale ani třinecká první pětka dlouho v pásmu nevydržela.
     
    00:06
    Zápas začíná zakázaným uvolněním Ocelářů.
     
    00:01
    Úvodní buly mezi hole prvního třineckého centra Tomáše Marcinka a středního útočníka Mladé Boleslavi Tomáše Fořta z druhé formace vyhrál domácí hráč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni hlavní aktéři dnešního posledního zápasu základní části v sezóně 2022/23 jsou už na ledě. Utkání za pár desítek sekund začne.
     
    V Tipsport extralize se dneska bude loučit legenda. Čárový rozhodčí Jiří Gebauer dnes píská svůj poslední zápas kariéry, v pořadí osmistý desátý. V extralize má odřízeno dvaadvacet sezón, zúčastnil se i mistrovství světa v roce 2011, které se hrálo na Slovensku. Dvě dekády působil v dvojici čárových rozhodčích s Ledererem.
     
    Domácí trenérský tým pod vedením Zdeňka Motáka dnes v brance dal přednost Ondřeji Kacetlovi a před ním se představí podobný tým jako v pátek v Olomouci, pouze do obrany se vrací Čukste a místo něj bude stát Kaňák. Oceláři postrádají obránce Marinčina a útočníky Hrehorčáka, Hudáčka a Vránu.

    Hostující mladoboleslavský trenérský štáb v čele s Jiřím Kalousem dnes dává poprvé v extraligové kariéře v brance příležitost Marku Stuchlíkovi a v útoku Matěji Gardoňovi. Mezi forvardy hosté postrádají Dvořáčka s Lantošim, nehraje ani zraněný Přibyl, u něhož už není potřeba, aby sbíral sekundové starty kvůli případné baráži, a disciplinární trest obdržel Šmerha.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, M. Doudera, Roth – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hrňa, Voženílek, Nestrašil – Dravecký (A), Holinka, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich – Závora, O. Roman, Malát – Šťastný, Fořt, Söderlund – Kel. Klíma, Bičevskis, Gardoň – J. Stránský (C), O. Najman (A), Lunter.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Šír, Cabák – Gebauer, Hlavatý.
    Uspěje dnes Třinec?
     
    Z kabiny Ocelářů

    I třinečtí Oceláři nezažívali v poslední době moc pozitivní období. Definitivně ztratili šanci na to skončit do čtvrtého místa a v předkole zažít odpočinek, navíc do olomouckého zápasu nezažili tříbodové vítězství šest utkání a téměř čtyři kalendářní týdny. Proti oslabeným Hanákům si však Třinečtí s chutí zastříleli a potěšena byla také konta nejlepšího střelce extraligy Marka Daňa a nejproduktivnějšího hráče soutěže Martina Růžičky. V posledním zápase soutěže tak půjde kromě upevnění si sebevědomí před předkolem trochu také i o tyto individuální trofeje.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-1-2-4, skóre 29:31, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 6.
    Bilance: 51 zápasů, 21-5-7-18, skóre 147:118, 80 bodů
    Bilance doma: 25 zápasů, 13-1-3-8, skóre 81:55, 44 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 52 (23+29)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo 29

    Poslední zápas Třince:

    3. března 2023: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 14. A. Nestrašil (M. Daňo, Marcinko), 18. M. Daňo (Martin Růžička, Smith), 20. J. Jeřábek (Kaňák), 56. M. Daňo (Martin Růžička), 59. Chmielewski (Dravecký).
     
    Z mladoboleslavské kabiny

    Mladoboleslavští v posledním zápase porazili na domácím ledě trápící se Plzeň a navázali na vítězství za dva body, které vyválčili kolo před tím na horké královéhradecké půdě. Vyhráli podruhé v řadě, což se jim naposledy povedlo ve druhé půlce ledna, a na domácím ledě slavili vítězství poprvé od 24. ledna, kdy porazili Olomouc – pak totiž padli čtyřikrát za sebou. Není tedy divu, že byli po zápase nadmíru spokojeni: „Důležité ale je jít do play off v dobré náladě. Nikdo nechce jít do předkola s prohrami,“ zhodnotil hlavní význam páteční výhry pro bruslaře útočník Ondřej Roman.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 2-1-2-5, skóre 26:29, 10 bodů
    Pozice v tabulce: 12.
    Bilance: 51 zápasů, 14-7-8-22, skóre 113:126, 64 bodů
    Bilance venku: 25 zápasů, 4-4-6-11, skóre 50:72, 26 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Róbert Lantoši 27 (7+20)
    Nejlepší střelec: Jan Stránský 11

    Poslední zápas Mladé Boleslavi:

    3. března 2023: BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 15. O. Roman (Malát, Lantoši), 22. Fořt (Söderlund), 29. Bernad (O. Roman, Malát), 59. J. Stránský (Lunter) – 22. Pour (Blomstrand, Kremláček), 53. Hrabík (Zámorský, Holešinský).
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas se hrál ve druhé půlce ledna a pro oba týmy to bylo na začátku nepříliš úspěšného období. Od zápasu, který rozhodl pro Mladoboleslavské v samotném závěru Söderlund, zaznamenali zeleno-bílí jen tři tříbodové výhry, stejně jako Oceláři. Domácí tehdy mohli být spokojeni se třemi body last minute, naopak hostující kouč Moták žehral: „Velice těžce se to hodnotí. My se těžce dostáváme do šancí a brankových příležitostí. My jsme moc příležitostí neměli a rezultuje z toho to, že na našem kontě není žádná vstřelená branka.“

    20. ledna 2023: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
    Branka a nahrávky: 59. Söderlund (Lantoši, Pláněk).
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! V neděli podvečer základní části Tipsport extraligy pro ročník 2022/23 uzavře svůj děj. Spousta tajenek je už rozluštěná, zbývající najdou své řešení v posledním hracím dni. V něm se ve třinecké WERK ARENĚ odehraje souboj HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav, který má úvodní buly v neděli 5. března 2023 v 16 hodin a 30 minut. Jste srdečně zváni, zápas vám blíže představíme v našem textovém online přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (M. Roman, Kurovský) – 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kel. Klíma (Bičevskis), 57. O. Roman


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, M. Doudera, Roth – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hrňa, Voženílek, Nestrašil – Dravecký (A), Holinka, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Krošelj) – Lintuniemi, Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich – Závora, O. Roman, Malát – Šťastný, Fořt, Söderlund – Kel. Klíma, Bičevskis, Gardoň – J. Stránský (C), O. Najman (A), Lunter.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Šír, Cabák – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 691
    bahis siteleri